۱۴۰۳ بهمن ۸, دوشنبه

 

دونالد ترامپ فن‌آوری هوش مصنوعی چینی را زنگ خطری برای صنایع آمریکایی خواند

ترامپ

منبع تصویر،Reuters

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا می‌گوید فن‌آوری هوش مصنوعی «دیپ‌سیک» چین زنگ خطری برای صنعت فن‌آوری آمریکا محسوب می‌شود. در بازارهای مالی آسیا، ارزش سهام شرکت‌های فن‌آوری برای دومین روز متوالی افت کرد.

دیروز ارزش شرکت فن‌آوری انویدیا، بزرگترین ضرر یک روزه در تاریخ وال استریت را متحمل شد؛ تقریباً ششصد میلیارد دلار.

آقای ترامپ در نشست کنگره جمهوری خواهان در میامی گفت: «امیدوارم انتشار هوش مصنوعی از یک شرکت چینی زنگ خطری برای صنایع ما باشد که باید بر روی رقابت برای پیروزی تمرکز لیزری داشته باشیم.»

او همچنین گفت آخرین تحولات مرتبط با صنعت هوش مصنوعی چین می‌تواند برای آمریکا خوب باشد «زیرا این فن‌آوری را ارزان‌تر می‌کند.»

آقای ترامپ همچنین گفت که نگران پیشرفت در صنعت هوش مصنوعی چین نیست و افزود که ایالات متحده به عنوان یک بازیگر برتر در این زمینه باقی خواهد ماند.

اتفاقات اخیر باعث شد که شرکت فن‌آوری انویدیا بیش از یک ششم ارزش خود را از دست بدهد.

با ظهور این ربات هوش مصنوعی چینی، ارزش سهام سایر شرکت‌های مرتبط با هوش مصنوعی در آمریکا- شامل مایکروسافت و گوگل- دیروز بشدت کاهش یافت.

«دیپ‌سیک» یک ربات چت هوش مصنوعی چینی است که طبق گزارش‌ها با هزینه بسیار کمتری از رقبای خود ساخته شده که هفته گذشته راه اندازی شد و در حال تبدیل به پراستقبال‌ترین دریافت برنامه رایگان در ایالات متحده است.

شرکت دیپ‌سیک دیروز اعلام کرد ثبت نام کاربران را به دلیل حملات گسترده بطور موقت محدود می‌کند.

این اتفاقات در حالیست که هفته پیش شرکت هوش مصنوعی «اوپن ای‌آی» به گروه شرکتهایی پیوست که وعده دادند ۵۰۰ میلیارد دلار در ساخت زیرساخت‌های هوش مصنوعی در آمریکا هزینه کنند.

مایکروسافت، یکی از بزرگ‌ترین حامیان شرکت «اوپن ای‌آی» اعلام کرده بود که تا پایان سال جاری میلادی قصد دارد ۸۰ میلیارد دلار برای ساخت مراکز داده‌های مبتنی بر هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کند.

دیپ سیک

منبع تصویر،Reuters

چه کسی دیپ‌سیک را تأسیس کرد؟

این شرکت را لیانگ ونفنگ در سال ۲۰۲۳ در هانگژو، شهری در جنوب شرقی چین، تاسیس کرد.

این مرد ۴۰ ساله که فارغ‌التحصیل مهندسی اطلاعات و الکترونیک است، همچنین صندوقی را برای حمایت از دیپ‌سیک تأسیس کرد.

بر اساس گزارش‌ها، او مجموعه‌ای از تراشه‌های انویدیا‌-ای‌۱۰۰ (Nvida A100) را ایجاد کرد که اکنون صادرات آن به چین ممنوع است. کارشناسان بر این باورند که این مجموعه که برخی تخمین‌ها آن را ۵۰ هزار عدد می‌دانند، او را به راه‌اندازی دیپ‌سیک با جفت کردن این تراشه‌ها با تراشه‌های ارزان‌تر و پایین‌تری سوق داد که هنوز می‌توان آنها را وارد کرد.

آقای لیانگ اخیراً در جلسه‌ای با کارشناسان صنعتی و لی کیانگ، نخست‌وزیر چین، دیده شد.

آقای لیانگ در ماه ژوئیه ۲۰۲۴ در مصاحبه‌ای با آکادمی چین گفت که از واکنش به نسخه قبلی مدل هوش مصنوعی خود شگفت‌زده شده است.

او گفت: «انتظار نداشتیم قیمت‌گذاری چنین موضوع حساسی باشد. ما به سادگی بر اساس سرعت خود پیش می‌رفتیم، هزینه‌ها را محاسبه می‌کردیم و قیمت‌ها را بر اساس آن تعیین می‌کردیم.»