Accessibility links
زنده
وزارت خارجه ایران سفیر بریتانیا در تهران را احضار کرد
تلویزیون فارسی بیبیسی: پخش زنده اینترنتی
ایستگاه خبر؛ تازهترین خبرها و گزارشهای سهشنبه ۱۰ بهمن ۱۴۰۲ برابر با ۳۰ ژانویه ۲۰۲۴ از ایران، افغانستان، جنگ اسرائیل-غزه، جهان، علم و دانش، ورزش، دنیای هنر، سرگرمی و …
گزارش زنده
حماس میگوید پیشنهاد تازه آتشبس با اسرائیل را «بررسی میکند»
در حالی که حمله نیروهای اسرائیلی به غزه ادامه دارد، حماس گفته است که پیشنهاد آتش بس جدید در جنگ با اسرائیل در غزه را بررسی خواهد کرد.
اسماعیل هنیه، رئیس دفتر سیاسی حماس میگوید که این گروه پیشنهاد ارائه شده پس از مذاکرات پاریس را دریافت کرده است.
او گفته است که برای گفتگو در این باره به قاهره-مصر- خواهد رفت.
در اسرائیل، ایتامار بن گویر، وزیر امنیت ملی راست افراطی تهدید کرده است که در صورت هرگونه «توافق بیملاحظه» دولت نتانیاهو با حماس، دولت را سرنگون خواهد کرد.
دولت اسرائیل امیدوار است تحت هر گونه آتشبس احتمالی، آزادی بیش از صد گروگانی را که هنوز در غزه نگهداری می شوند، تضمین شود.
وزارت خارجه ایران سفیر بریتانیا در تهران را احضار کرد
رسانههای ایران به نقل از وزارت خارجه این کشور از احضار سفیر بریتانیا در تهران خبر دادهاند و علت این اقدام را «اتهام زنیهای» این کشور علیه جمهوری اسلامی اعلام کردهاند.
مدیر کل وزارت خارجه جمهوری اسلامی در امور غرب اروپا تحریمهای بریتانیا را «غیرقانونی» و اظهارات مقامهای بریتانیایی را «بی پایه و اساس» خوانده است.
مدیرکل غرب اروپا گفته است: «این، طنز تلخ تاریخی است کشوری که خود بانی و حامی گروه های سازمان یافته تروریستی، قاچاق مواد مخدر و باندهای تبهکار است، بخواهد به جمهوری اسلامی ایران و نیروهای وفادار و صادق آن که در صف اول مبارزه با جرائم سازمان یافته هستند، اتهامزنی کند.»
دیروز دولت بریتانیا از بسته تحریمی جدیدی با هماهنگی آمریکا خبر داد.
این تحریمها مقامات ایرانی را که مسئول «تهدید به کشتن» در خاک بریتانیا هستند و «گروههای تبهکاری که دستورات رژیم(ایران) را در خارج از کشور انجام می دهند» هدف قرار میدهد.
این اقدام مدتی پس از انتشار گزارشی از این شبکه بود که در آن گفته شده بود دو مجری تلویزیونی ایرانی تبار در لندن پارسال و در زمان اعتراضات سراسری در ایران، هدف توطئه ترور ناکام قرار گرفتند.
دیوید کامرون، وزیر خارجه بریتانیا دیروز بعد از اعلام این تحریمها در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما تهدیدات علیه امنیت ملی خود را از سوی رژیم ایران و باندهای جنایتکار که به نیابت از آن فعالیت میکنند، تحمل نخواهیم کرد.»
برگزاری جشن سده در تاجیکستان؛ رحمان به مردم کشورش شادباش گفت
امامعلی رحمان، رئیس جمهور تاجیکستان در پیامی جشن سده را به مردم کشورش تبریک گفته است.
در تاجیکستان، امروز، ۳۰ ژانویه برابر با ۱۰ بهمن روز جشن سده است و در همه مناطق کشور این آیین کهن و باستانی رسما جشن گرفته می شود.
یونسکو، سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد ، اخیرا با پیشنهاد ایران و تاجیکستان سده را در فهرست میراث فرهنگی ناملموس جهانی وارد کرده است.
معاون نخستوزیر حکومت طالبان: ۱۷ نمایندگی سیاسی در کشورهای مختلف داریم
محمد عبدالکبیر، معاون سیاسی نخستوزیر حکومت طالبان گفته است که در حال حاضر «۱۷ نمایندگی سیاسی امارت اسلامی (حکومت طالبان)» در کشورهای مختلف فعال است.
او این اظهارات را در سخنرانی خود در نشستی با حضور استادان دانشگاه شیخ زاید در ولایت خوست بیان کرده است.
بر اساس گزارش رسانهها در افغانستان، وی گفته است: « با ترکمنستان، ایران و ازبکستان عملن رفت و آمد سیاسی موجود است اما با تاجیکستان تعامل سیاسی نداریم ولی روابط تجارتی داریم.»
او اما به طور مشخص نگفته است که این ۱۷ نمایندگی در چه کشورهایی است. با بازگشت طالبان به قدرت بیشتر سفارتخانههای افغانستان در کشورهای مختلف در سردرگمی بهسر میبرند.
هرچند تاکنون هیچ کشوری حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است، اما برخی کشورها از جمله ایران، پاکستان و چین نمایندههای دیپلماتیک این حکومت را پذیرفتهاند و با این حکومت تعامل دارند. بیشتر کشورها نقض حقوق زنان و عدم فراگیر بودن این حکومت را دلیل به رسمیت نشناختن آن خواندهاند.
پیشتر شورای امنیت سازمان ملل در قطعنامه ۲۷۲۱ (۲۰۲۳) خود در مورد افغانستان به دبیرکل ملل متحد توصیه کرد که نماینده جدیدی بگمارد که زمینه گفتوگوهای میانافغانها و تشکیل یک حکومت فراگیر و همهشمول را در افغانستان فراهم کند.
قرار است شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر نشستی را در مورد آینده افغانستان با میزبانی دبیرکل این سازمان در دوحه قطر به تاریخ ۱۸ و ۱۹ ماه فبروری/فوریه برگزار کند تا نقشه راهی را برای آینده سیاسی این کشور ترسیم کنند.
حکومت طالبان پیشاپیش طرح معرفی نماینده جدید سازمان ملل در امور افغانستان را رد کرده است.
استقبال سفیر تشکیلات فلسطینی در لندن از تسریع بریتانیا در بررسی شناسایی «کشور مستقل فلسطینی»
سفیر تشکیلات فلسطینی در لندن از اظهارات وزیر خارجه بریتانیا مبنی تسریع در بررسی به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی، استقبال کرده است.
حسام زملط، در حساب خود در شبکه ایکس این اظهارات را «تاریخی»، «حق مردم فلسطین» و «مسئولیت اخلاقی بریتانیا» توصیف کرده و گفته «این اولین باری است که وزیر خارجه بریتانیا به رسمیت شناختن کشورمستقل فلسطینی، به صورت دوجانبه و در سازمان ملل متحد را به عنوان کمکی به راه حل مسالمت آمیز» مطرح میکند.
پیشتر گزارش دادیم که دیوید کامرون وزیر خارجه بریتانیا گفته که کشورش زمان به رسمیت شناختن کشور مستقل فلسطینی را تسریع خواهد کرد.
سفیر تشکیلات فلسطینی در لندن گفته در صورت اجرای طرح شناسایی کشور مستقل فلسطینی تلاشهای مسالمت آمیز برای راه حل دو کشوری افزایش پیدا خواهد کرد.
اعتصاب گروهی از مغازهداران در بوکان
Social embed from instagram
شکایتReport this social embed, make a complaintچند خبر کوتاه از ایران
تصاویری از اعتصاب مغازه داران در سنندج
Social embed from instagram
شکایتReport this social embed, make a complaintپلیس ایران از مسترد شدن یکی از «گردانندگان سایتهای شرط بندی» خبر داد
رسانههای ایران به نقل از پلیس از استرداد مسعود ترکیبی به ایران خبر دادهاند.
در گزارشها اشارهای به محل استرداد او نشده است اما محتوای صفحات مجازی مسعود ترکیبی اشاره به سکونت او در ترکیه داشته است.
مجید کریمی، رئیس پلیس بین الملل فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، اتهام مسعود ترکیبی را «کلاهبرداری و پولشویی و دایر کردن مراکز قمار به صورت سازمان یافته» اعلام کرده و گفته این استرداد با همکاری پلیس بینالملل و پس از صدور اعلان قرمز برای او انجام شده است.
آقای کریمی گفته است: «این متهم یکی از سرپلهای قاچاق انسان بوده که از هویت قربانیان خود برای نیل به اهداف کلاهبرداری و پولشویی استفاده کرده بود.»
بر اساس گزارشها مسعود ترکیبی هم اکنون در اختیار مراجع قضائی قرار گرفته است. او در شبکه های اجتماعی مشهور به «عمو مسعود» است.
دیوید کامرون: بریتانیا به رسمیت شناختن «کشور مستقل فلسطینی» را بررسی میکند
وزیر امور خارجه بریتانیا گفته کشورش تاریخ زمان به رسمیت شناختن رسمی «یک کشور مستقل فلسطینی» را تسریع کند.
دیوید کامرون این سخنان را در «شورای حزب محافظهکار در بخش خاورمیانه» مطرح کرد.
این شورا برای درک بهتر اوضاع و شرایط خاورمیانه و همچنین ترویج روابط دوستانه در این منطقه برای نمایندگان حزب محافظهکار شکل گرفته است.
آقای کامرون گفت که باید یک افق سیاسی برای فلسطینیها در نظر گرفت تا مشوقی برای «برقراری صلح در خاورمیانه باشد.»
او که برای چهارمین بار از آغاز دوره وزارت خود به خاورمیانه سفر میکند گفت: «بریتانیا موظف است که چگونگی تشکیل یک کشور فلسطینی را مشخص کند.»
وزیر امور خارجه بریتانیا همچنین تاکید کرد باید راهکار «مسیر بیبازگشت» به سمت «دو کشور مستقل فلسطین و اسرائیل» به فلسطینیان ارائه شود.
آقای کامرون گفته «زمانی که این اتفاق بیفتد، ما و متحدانمان موضوع به رسمیت شناختن یک کشور مستقل فلسطینی را از جمله در سازمان ملل مطرح خواهیم کرد و طرح این موضوع در سازمان ملل به برگشتناپذیری آن نیز کمک خواهد کرد.»
جابجایی یک مرکز آموزشی در تایلند پس از درگیریهای خونین
تایلند به یک مرکز آموزشی در بانکوک، پایتخت دستور داده است تا پذیرش دانشجویان جدید را متوقف و نسبت به جابجایی ساختمانش سریعا اقدام کند.
این دستور پس از آن بود که درگیری شدید میان دانشجویان این مرکز و دانشگاهی دیگر منجر به کشته شدن یک دانشآموز با چاقو شد.
دانشگاه راجامانگالا و موسسه فنیحرفهای پسوموان از چند دهه پیش وارد یک خصومت عموما خشونتآمیز شدهاند.
در آخرین مورد از این درگیریها روز جمعه گذشته یک دانشجو از پسوموان کشته شد.
پلیس تایلند گفته است که به دنبال ۹ مظنون در ارتباط با این قتل است که همه آنها فارغالتحصیل راجامانگالا هستند.
در پاییز امسال هم، نزاع بین دانشجویان این دو مرکز آموزشی منجر به کشته شدن یک دانشجو و یک مدرس شده بود.
ظریف: مقاومت نیابتی از سوی جمهوری اسلامی عمل نمیکند، بلکه اصالت دارد
محمدجواد ظریف وزیر خارجه پیشین ایران گفته است که شبه نظامیان مورد حمایت ایران که در ادبیات رسمی جمهوری اسلامی ایران از آنها با عنوان «محور مقاومت» یاد می شود، به گفته او «نیابتا از سوی جمهوری اسلامی عمل نمیکند، بلکه اصالت دارد».
آقای ظریف به روزنامه تندروی وطن امروز چاپ تهران گفته است حمایت جمهوری اسلامی ایران از گروههای شبه نظامی در منطقه «حمایت نیابتی نیست، بلکه حمایت اصالتی است».
در جریان کشته شدن سه نظامی آمریکا در پایگاهی در مرز اردن و سوریه در اثر حمله نیروهای شبه نظامی در منطقه، رئیس جمهور آمریکا گفته است که به این حملات پاسخ خواهد داد.
مقامهای ایرانی گفته اند که «نیروهای مقاومت از ایران دستور نمی گیرند و راسا اقدام میکنند».
وزیر خارجه پیشین ایران جنگ بین اسرائیل و حماس را بر انتخابات ریاست جمهوری پیشرو در آمریکا «تاثیرگذار» توصیف کرده و گفته «اینجا نقشآفرینی جمهوری اسلامی حتی اهمیت بیشتری مییابد. یعنی در این پیچیدگی معادله، جمهوری اسلامی میتواند نقش مهمی در حمایت از مقاومت داشته باشد».
او با اشاره به درگیری ها در منطقه گفته «سیاستهای عاقلانهای توسط جبهه مقاومت اتخاذ شده و کماکان هم ادامه دارد».
آقای ظریف ۸ سال در دولتهای حسن روحانی، وزیر خارجه ایران بود. دولت دونالد ترامپ او را ذیل فرمان اجرایی تحریم علی خامنهای و مرتبطان و منصوبان دفتر رهبری، تحریم کرده است.
ابراز نگرانی «شورای مقاومت ملی» نسبت به «عدم هماهنگی» در برگزاری نشست دوحه درباره افغانستان
«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» که سازمانی متشکل از چهرههای سیاسی و جهادی دولت پیشین افغانستان در خارج از این کشور است، با انتشار بیانیهای نسبت به نشستی که قرار است با میزبانی سازمان ملل در دوحه برگزار شود، به خاطر «عدم هماهنگی و مشورت با تمام جناحهای سیاسی» ابراز نگرانی کرده است.
این نهاد در اعلامیه خود گفته است: «نگرانی جناحهای سیاسی در سطح ملی و همچنین جلسات متعدد و تحرکات متضاد در سطح بین المللی در باره افغانستان نشاندهنده عدم اجماع و انسجام ملی و بین المللی در باره افغانستان با محوریت سازمان ملل متحد است.»
این نشست قرار است در در روزهای یکشنبه و دوشنبه، ٢٩ و ٣٠ دلو/ بهمن با اشتراک نمایندگان کشورها درباره آینده افغانستان در قطر برگزار شود.
«شورای مقاومت ملی برای نجات افغانستان» در اعلامیه خود گفته است که «برای حل بحران افغانستان فعالیت منسجم و هماهنگ با محوریت سازمان ملل متحد و با حضور همه جوانب درگیر در قضیه افغانستان» باید آغاز شود و «هرگونه کمبود و نادیدهگرفتن هر یک از طرفهای درگیر به منزله شکست روندهای موجود و طولانی شدن بحران افغانستان خواهد بود».
در بیانیه این نهاد تاکید شده است که « تنها راه ممکن آغاز گفتگوهای معنادار و منسجم، با حضور همه طرفهای درگیر در قضیه افغانستان است».
هرچند طالبان گفتهاند در این نشست دعوت شدهاند اما تاکنون مشخص نشده است که آیا مقامهای طالبان بخشی از نشست اصلی خواهند بود یا نه. با این حال نمایندگان دیپلماتیک کشورهای غربی برای افغانستان که از دوحه قطر کار میکنند، در دو سال گذشته با نمایندگان طالبان نشستهای متعددی داشتهاند.
روز گذشته (دوشنبه) نیز نشستی با عنوان «ابتکار همکاری منطقهای افغانستان» با حضور وزیر خارجه طالبان و نمایندگان چند کشور که در کابل برگزار شد. وزیر خارجه طالبان، بار دیگر مخالفت حکومت خود را با تعیین نماینده ویژه جدید سازمان ملل تکرار کرد و گفت حکومت طالبان ظرفیت آن را دارد که روی مسایل مشترک و نگرانیها گفتوگو کند.
نشست نمایندگان ایران، روسیه و چین با وزیر خارجه طالبان در کابل؛ متقی: نمیخواهیم هیچ کشوری در منطقه بیثبات شود
«دو کشته» در حملات شبانه روسیه به اوکراین
اوکراین میگوید که حملات شب گذشته ارتش روسیه «دو کشته و پنج زخمی» بر جای گذاشته است.
بنا به گفتههای ارتش این کشور درگیری شدیدی در شهر آودیئیفکا در خط مقدم جنگ با روسیه در جریان است.
این شهر ماهها است که زیر حملات بیامان روسیه بوده است.
بیبیسی از ساکنانی که آنجا را ترک کردهاند دریافته است که نیروهای ارتش روسیه از جنوب وارد این شهر شده و چند خیابان را به تصرف کردهاند.
این اولین باری است که نیروهای روسیه توانستهاند وارد آودیئیفکا شوند.
ویتالی باراباش ، یکی از مقامهای محلی به بیبیسی گفت که تنها نزدیک به هزار نفر در این شهر باقی ماندهاند که حدود سه درصد جمعیت آنجا را شامل میشود.
بر اساس گزارشها تعداد زیادی از اجساد «زیر آوارها ماندهاند.»
بیشتر بخوانید: اوکراین میگوید فساد بزرگی را در خرید تسلیحات نظامی شناسایی کرده است
خامنهای خواستار توقف رشد نقدینگی در ایران شد
علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران با جمعی از فعالان اقتصادی دیدار کرده و خواستار توقف یا کاهش رشد نقدینگی شده است.
آقای خامنهای گفته «کاهش و توقف رشد نقدینگی سیاست درستی است و تلاشهای دولت در این زمینه تا حدی موثر بوده است اما محدودیت ایجاد شده در منابع تخصیصی بانکها به فعالان تولیدی، نباید متوجه بنگاههای کوچک و متوسط شود».
نقدینگی به مجموع پول و شبه پول گفته میشود. رشد بیرویه نقدینگی، باعث افزایش سریع تقاضا برای کالاها و خدمات میشود و به تورم دامن میزند. کنترل نقدینگی زمینهساز اهداف کلان اقتصادی مانند رشد تولید، کنترل تورم و اشتغالزایی است.
بنابر اعلام بانک مرکزی ایران، حجم نقدینگی تا پایان مهر ماه به ۷ هزار و ۱۷۷ هزار میلیارد تومان رسید.
آقای خامنهای مهمترین وظیفه دولت را بهبود فضای کسب و کار و برطرف کردن موانع آن دانسته است.
او دیروز از نمایشگاهی درباره «توانمندیهای تولید داخلی» بازدید کرده بود و امروز در سخنرانی خود به آن اشاره کرده و گفته «تنها تاسفی که من دارم این است که این پیشرفتها برای مردم توضیح داده نشده است و مطمئنا اکثر افراد کشور از این تلاشهایی که انجام شده است و توفیقاتی که به دست آمده و ابتکاراتی که از نیروهای انسانی نخبه ما سر زده بی اطلاع هستند.»
آقای خامنهای در اظهارات امروز خود همچنین خواستار حل اختلافات میان بخش دولتی و بخش خصوصی شده است.
او گفته است: «این جور نباشد که حالا شرکتهای دولتی بیایند همین سهم محدود منابعی را که بناست بانکها بدهند، شرکتهای دولتی بردارند ببرند، یا شرکتهای خاص بردارند ببرند، شرکتهایی که افرادش زرنگترند، دست و پا دارترند، ارتباطات بیشتری دارند. این جور نباشد.»
آقای خامنهای در بخشی از اظهارات خود به محدودیتهای ایجاد شده برای بخش خصوصی به دلیل «تحریمها و کمکاری برخی دولتهای گذشته» اشاره کرده و گفته «دهه ۹۰ دهه خیلی پیشرفت خوبی برای ما نبود».
دو سال اول این دهه محمود احمدینژاد و هشت سال دیگر آن حسن روحانی رئیس جمهور ایران بود.
شرکت تراشههای مغزی ایلان ماسک یک تراشه در بدن انسان «کار گذاشت»
ایلان ماسک میگوید که شرکت «نورالینک» توانسته با موفقیت یک تراشه مغزی را در بدن انسان کار بگذارد.
آقای ماسک پیشتر در پستی در شبکه اجتماعی ایکس گفته بود: «نتایج اولیه آزمایشها علائم امیدوار کنندهای را در مورد بهبود بیماریها نشان میدهند.»
این شرکت میخواهد با وصل کردن مغز انسان به کامپیوتر به احیای بینایی و تحرک افراد دارای معلولیت حرکتی کمک کند.
پیش از این شرکتهای دیگری هم تراشههای مشابهی را در بدن انسان کار گذاشته بودند. از جمله یک مجتمع تحقیقاتی در سوئیس که تراشههایی را در مغر و ستون فقرات یک فرد با ناتوانی حرکتی کار گذاشته که این فرد میتوانست تنها با «فکر کردن» راه برود.
نورالینک امیدوار است از ریزتراشههای خود برای درمان افرادی که دچار بعضی ناتوانیهای خاص هستند کمک کند از کامپیوتر و فناوری موبایل استفاده کنند.
این تراشهها که روی میمونها آزمایش شده است برای تعبیر سیگنالهای ساطع شده از مغز و رله این اطلاعات به دستگاههای دیگر از طریق بلوتوت طراحی شده است.
چین درباره «چرخه اقدامات تلافیجویانه» در خاورمیانه هشدار داد
در پی اظهارات مقامهای آمریکایی پس از کشته شدن سه سرباز آمریکایی در مرز سوریه و اردن که به نیروهای مورد حمایت ایران نسبت داده شده، چین درباره «چرخه اقدامات تلافیجویانه» در خاورمیانه هشدار داده است.
ونگ ونبین، سخنگوی وزارت خارجه چین گفته است: «امیدواریم تمامی طرفها آرام و خویشتندار باشند... تا از افتادن در چرخه انتقامجویی و تشدید بیشتر تنشهای منطقهای جلوگیری شود.»
سخنگوی وزارت خارجه چین وضعیت فعلی خاورمیانه را «بسیار پیچیده و حساس» توصیف کرده است.
رسانههای آمریکایی میگویند که پهپادی که منجر به کشته شدن سه سرباز آمریکایی شده، پهپاد تهاجمی شاهد «ساخت ایران» بوده است.
آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا در ادامه واکنش مقامهای آمریکایی گفت این کشور پاسخی قاطع به این حمله خواهد داد.
مقامهای رسمی ایران دست داشتن در این حمله را رد کردهاند، اما آمریکا گروههای مورد حمایت ایران را مقصر دانسته است.
پارلمان بریتانیا در خصوص «آزار و اذیت جنسی در صنعت موسیقی» هشدار داد
پارلمان بریتانیا در گزارشی هشدار داده است زنستیزی، آزار و اذیت و سوءاستفاده جنسی سالهاست که در صنعت موسیقی در جریان است.
این گزارش، دنیای موسیقی را همچنان محیطی «تحت سلطه مردان» توصیف کرده است.
نمایندگان پارلمان دریافتند که آمار موارد اینچنینی در این صنعت به دلیل «ترس از شکستن سکوت» بسیار بالاست.
افرادی هم که سکوت خود را میشکنند اغلب با مشکلاتی نظیر از دست دادن شغل و درآمد خود مواجه میشوند.
بر اساس این گزارش، زنستیزی تنها به آزار و اذیت محدود نمیشود، بلکه نابرابری دستمزد زنان و مردان هم به این موارد اضافه میشود.
نمایندگان پارلمان خواستار اجرای قانونی هستند که بر اساس آن کارفرما نتواند کارمند خود را مجاب به افشا نکردن قرارداد خود کند.
دولت هم از تمامی شرکتهای مشغول در این صنعت خواسته که تمام تلاش خود را برای ایجاد یک محیط کاری امن برای زنان بکار گیرند.
وزارت دفاع ایران میگوید پرتاب اخیر ماهوارهای «با فعالیت نظامی متفاوت است»
سخنگوی بخش فضایی وزارت دفاع ایران گفته است پرتاب اخیر ماهوارهای این کشور به فضا «با فعالیت نظامی متفاوت است».
احمد حسینیمونس، گفته است «فعالیتهای فضایی و فعالیتهایی که در مجموعه وزارت راه و شهرسازی انجام میشود کاملا علمی و فناورانه است».
ایران در هفته جاری اعلام کرد که سه ماهواره را با ماهواره بر سیمرغ با موفقیت به فضا پرتاب کرده است.
سه کشور اروپایی بریتانیا، فرانسه وآلمان در بیانیه مشترکی اعلام کردند که اقدامات فضایی ایران می تواند به تهران امکان پرتاب تسلیحات و موشک های بالستیک دوربردتر را هم بدهد.
سخنگوی بخش فضایی وزارت دفاع ایران گفته «ما هم حق داریم از این فرصت استفاده کنیم و در این مسیر منتظر اجازه هیچ کس نخواهیم ماند و این مسیر را با قدرت ادامه میدهیم».
خبرگزاریهای ایران یکی از این ماهوارهها را که توسط آژانس فضایی ایران ساخته شده است به عنوان یک ماهواره «تحقیقاتی» معرفی کرده و گفتهاند که دو ماهواره کوچکتر برای آزمایش فناوری موقعیتیابی جهانی و ارتباطات مورد استفاده قرار خواهند گرفت.
بیشتر بخوانید:
ایران میگوید سه ماهواره را با «سیمرغ» در مدار زمین قرار داده است
خبر فوریگزارشها از اعتصاب در سنندج و چند شهر دیگر
گزارشها از ایران حاکی از اعتصاب کسبه و مغازهداران در سنندج، سقز و چند شهر دیگر است.
روز گذشته، عبدالله مهتدی دبیرکل حزب کوملە کردستان در واکنش به اعدام چهار زندانی سیاسی کُرد در ایران در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت «حزب کومەلە کردستان ایران و بسیاری از احزاب سیاسی و نهادهای مدنی و حقوق بشری کردستان، بعنوان گرامیداشت یاران جانباختە و اعتراض بە این کشتار، فردا را روز اعتصاب و تعطیل عمومی اعلام میکنند.»
محسن مظلوم، محمد فرامرزی، وفا آذربار و پژمان فاتحی روز گذشته به اتهام همکاری با سازمان اطلاعات اسرائیل (موساد) و تلاش برای خرابکاری در یک واحد صنعتی اعدام شدند. سازمانهای مدافع حقوق بشر به شدت از روند رسیدگی به این پرونده و اعدام متهمان انتقاد کردهاند.
نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر کردستان از جمله ههنگاو هم گزارشهایی از اعتصاب در چند شهر غربی ایران منتشر کردهاند.
بیشتر بخوانید: واکنشها به اعدام چهار زندانی کرد؛ «زورشان به اسرائیل نمیرسد، از مردم انتقام میگیرند»