۱۴۰۴ فروردین ۲۰, چهارشنبه

 

  1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله

خبرگاه؛ استقبال پزشکیان از سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران

انتشار 20 ساعت پیشآخرین به روز رسانی 9 ساعت پیش

به نظر می‌رسد تهران تلاش می‌کند پیش از مذاکرات ایران و آمریکا در عمان سیگنال‌های مثبتی برای آمریکا بفرستد. در همین راستا دولت جمهوری اسلامی به شکل غیرمنتظره‌ای از سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران آمریکایی در ایران استقبال کرد.

https://p.dw.com/p/4srNM
مسعود پزشکیان، رئيس جمهوری ایران
مسعود پزشکیان، رئيس جمهوری ایرانعکس: Iranian Presidency/ZUMA Press Wire/picture alliance
پرش از قسمت آنچه باید بدانیم
پرش از قسمت حوثی‌ها: ۱۰ نفر بر اثر حملات هوایی آمریکا کشته شده‌اند
9 ساعت پیش

حوثی‌ها: ۱۰ نفر بر اثر حملات هوایی آمریکا کشته شده‌اند

به گفته حوثی‌ها، ده نفر در حملات هوایی آمریکا در روز ۸ آوریل کشته شده‌اند
به گفته حوثی‌ها، ده نفر در حملات هوایی آمریکا در روز ۸ آوریل کشته شده‌اند (عکس آرشیوی)عکس: Khaled Abdullah/REUTERS

به گفته شبه‌نظامیان حوثی، در پی حملات هوایی آمریکا در یمن ۱۰ نفر کشته شده‌اند. طبق گزارشی که شبکه تلویزیونی المسیره وابسته به حوثی‌ها، امروز چهارشنبه منتشر کرد، ارتش آمریکا شامگاه سه‌شنبه، ۸ آوریل، یک منطقه مسکونی در شهر ساحلی حدیده را هدف قرار داده است.

این شبکه همچنین در گزارش قبلی خود از ۱۶ مجروح خبر داده بود. طبق این گزارش، در میان کشته‌شدگان چند کودک و زن نیز دیده می‌شوند. یک خبرنگار خبرگزاری فرانسه نیز در حدیده از شنیده شدن صدای سه انفجار در شامگاه سه‌شنبه خبر داده است.

حوثی‌های مورد حمایت ایران دوشنبه گذشته اعلام کرده بودند که یک تأسیسات نظامی اسرائیلی در منطقه تل‌آویو و دو کشتی جنگی آمریکایی در دریای سرخ را هدف قرار داده‌اند.

آمریکا اواسط ماه مارس عملیات نظامی وسیعی را به قصد متوقف کردن حملات حوثی‌ها به کشتی‌ها در دریای سرخ آغاز کرد. دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، حوثی‌ها را تهدید کرد که در صورت ادامه این حملات با "نابودی کامل" مواجه خواهند شد.

شبه‌نظامیان حوثی که از سوی جمهوری اسلامی ایران تأمین مالی می‌شوند، از آغاز جنگ غزه در اکتبر ۲۰۲۳ به‌کرات کشتی‌ها را در دریای سرخ و خلیج عدن و نیز اهدافی را در اسرائیل با پهپاد و موشک هدف قرار داده‌اند. آنها ادعا می‌کنند که هدفشان از این حملات "همبستگی با فلسطینیان" نوار غزه است.

https://p.dw.com/p/4suRU
کپی لینک
پرش از قسمت پزشکیان از سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران استقبال کرد
10 ساعت پیش

پزشکیان از سرمایه‌گذاری آمریکایی‌ها در ایران استقبال کرد

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران
مسعود پزشکیان گفت که رهبر جمهوری اسلامی «با سرمایه‌گذار آمریکایی در کشور هیچ‌گونه مخالفتی ندارند» (عکس از آرشیو)عکس: Iranian Presidency/ZUMA Press Wire/picture alliance

به نظر می‌رسد تهران تلاش می‌کند، پیش از مذاکرات میان ایران و آمریکا در عمان بر سر برنامه هسته‌ای ایران، سیگنال‌های مثبتی برای آمریکا بفرستد. در همین راستا دولت جمهوری اسلامی به شکل غیرمنتظره‌ای از سرمایه‌گذاری سرمایه‌گذاران آمریکایی در ایران استقبال کرد.

مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری ایران، امروز چهارشنبه ۲۰ فروردین، گفت که علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی، «با سرمایه‌گذار آمریکایی در کشور هیچ‌گونه مخالفتی ندارند، سرمایه‌گذار بیاید و سرمایه‌گذاری کند.»

پزشکیان در عین حال افزود: «ایران محلی نیست که یک عده بخواهند بیایند و توطئه کنند و کشور را نابود کنند، اطلاعات بگیرند و بعد آدم‌هایی را که در موردشان اطلاعات گرفتند ترور کنند لذا سرمایه‌گذاران می‌توانند بیایند و در کشور سرمایه‌گذاری کنند.»

قرار است شنبه آینده، ۲۳ فروردین، عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی، در عمان، در مذاکراتی که ایران آن را  "غیرمستقیم" و آمریکا "مستقیم" خوانده، با استیو ویتکاف، نماینده ویژه ایالات متحده، شرکت کند. عراقچی گفته است که مذاکرات تنها در مورد مسائل مرتبط با برنامه هسته‌ای خواهد بود.

دونالد ترامپ، رئیس جمهوری ایالات متحده، در نخستین دوره ریاست جمهوری خود در سال ۲۰۱۸ از توافق برجام خارج شد و تهران نیز دیگر به تعهدات خود در این توافق پایبند نماند.

https://p.dw.com/p/4suJA
کپی لینک
پرش از قسمت توافق اتحادیه اروپا درباره اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر محصولات آمریکایی
11 ساعت پیش

توافق اتحادیه اروپا درباره اعمال تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر محصولات آمریکایی

اتحادیه اروپا در پاسخ به تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا، تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای را تصویب کرد
اتحادیه اروپا در پاسخ به تعرفه‌های اعمال‌شده از سوی آمریکا، تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ای را تصویب کردعکس: Klaus-Dieter Esser/agrarmotive/picture alliance

پس از اعمال تعرفه‌های ویژه توسط دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، اتحادیه اروپا نخستین تعرفه‌های تلافی‌جویانه بر محصولات آمریکایی را در دستور کار قرار داد. به گفته کمیسیون اروپا، قرار است از هفته آینده، از جمله عوارضی بر پوشاک جین و موتورسیکلت‌های وارداتی از آمریکا اعمال شود.

قرار است تعرفه‌های تلافی‌جویانه‌ی بیشتری نیز از اواسط ماه مه، از جمله بر مواد غذایی مانند گوشت گاو، مرغ و مرکبات وارداتی آمریکا اعمال شوند. کمیسیون اروپا تأکید کرده است که این اقدامات تلافی‌جویانه ممکن است به محض موافقت آمریکا با "نتیجه‌ای منصفانه و متعادل در مذاکرات" متوقف شوند. به گفته این کمیسیون، اتحادیه اروپا صراحتا ترجیح می‌دهد راه‌حلی متعادل و سودمند برای هر دو طرف از طریق مذاکره بیابد.

این اقدامات واکنشی است به تعرفه‌های جدید ایالات متحده که حدود یک ماه پیش بر واردات فولاد و آلومینیوم اروپا وضع شدند. اتحادیه اروپا قصد دارد در مرحله‌ بعد به تعرفه‌هایی که پیش‌تر توسط ترامپ اعلام شده و از امروز چهارشنبه، ۹ آوریل، اعمال آنها بر خودروها و تقریباً تمامی دیگر صادرات اروپا به آمریکا آغاز شده است، پاسخ دهد.

هم‌زمان چین نیز اعلام کرده است که قصد دارد میزان عوارض بر کالاهای آمریکایی را باز هم افزایش دهد. به گفته مقام‌های پکن، از فردا پنج‌شنبه، ۱۰ آوریل، تعرفه بر واردات محصولات آمریکایی از ۳۴ درصد به ۸۴ درصد افزایش خواهد یافت. این اقدام واکنشی به اعمال تعرفه‌های آمریکا بر محصولات چینی است که از امروز به بیش از ۱۰۰ درصد رسیدند.

https://p.dw.com/p/4styh
کپی لینک
پرش از قسمت افزایش شمار اعدام‌ها در روزهای اخیر در ایران
11 ساعت پیش

افزایش شمار اعدام‌ها در روزهای اخیر در ایران

دو خبرگزاری حقوق بشری از اعدام در مجموع ۱۶ زندانی در ایران طی روزهای اخیر خبر داده‌اند
دو خبرگزاری حقوق بشری از اعدام در مجموع ۱۶ زندانی در ایران طی روزهای اخیر خبر داده‌اندعکس: Sascha Steinach/IMAGO

خبرگزاری هرانا، ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، که پیش‌تر از اجرای حکم اعدام "پنج زندانی سیاسی−امنیتی" در زندان وکیل‌آباد مشهد خبر داده بود، در گزارشی تکمیلی از به دار آویخته شدن هم‌زمان پنج زندانی دیگر، از جمله سه زن، در این زندان خبر داده است. به گزارش هرانا، این سه زن پیش‌تر به اتهامات "مرتبط با جرائم مواد مخدر و قتل" به اعدام محکوم شده بودند.

چهار تن از این زندانیان از جمله دو زن، پیش‌تر به اتهامات مرتبط با مواد مخدر به اعدام محکوم شده بودند. هرانا هویت دو نفر از آنها، احمد ثنای و محمدرضا دامیده، را احراز کرده است. طبق همین گزارش، هم‌زمان یک زن زندانی دیگر نیز به اتهام قتل به چوبه دار آویخته شده است.

بدین ترتیب، به گزارش این خبرگزاری حقوق بشری، سحرگاه روز سه‌شنبه، ۱۹ فروردین، دست‌کم ۱۰ زندانی در زندان وکیل‌آباد مشهد اعدام شده‌اند.

فرهاد شاکری، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج، تاج محمد خرمالی و مالک علی فدایی‌نسب، پنج زندانی "سیاسی-امنیتی" بودند که هرانا دیروز از اجرای حکم اعدام آنها خبر داده بود. اتهام این افراد "بغی" و "عضویت در گروه‌های سلفی" عنوان شده بود.

هم‌زمان سازمان حقوق بشری "هه‌نگاو" نیز از اجرای حکم اعدام شش زندانی در زندان‌های قزلحصار کرج، کرمانشاه، گناباد و قم خبر داده است.

طبق گزارش هه‌نگاو، بامداد روز چهارشنبه، ۲۰ فروردین، حکم اعدام سە زندانی بە نام‌های بهرام هداوندخانی، سالار امیرجلالی و ابوالفضل کریمی در زندان قزلحصار کرج اجرا شده است. به گفته هه‌نگاو، این زندانیان پیش‌تر در پرونده‌هایی جداگانه به اتهام قتل عمد به اعدام محکوم شده بودند که از میان آنها بهرام هداوندخانی ۱۶ سال زیر حکم اعدام بوده است.

به گزارش هه‌نگاو، همچنین در همین روز حکم اعدام کامبیز فتحی، ٢٨ سالە، در زندان مرکزی کرمانشاە به اجرا در آمده است. این زندانی نیز به اتهام "قتل عمد" به اعدام محکوم شده بود.

طبق همین گزارش، هم‌زمان حکم اعدام یک زندانی سالخوردە بلوچ نیز به نام اسماعیل دهمرده در زندان مرکزی گناباد از توابع استان خراسان رضوی به اجرا در آمده است. این زندانی نیز به اتهامات "مرتبط با مواد مخدر" به اعدام محکوم شده بود.

هه‌نگاو همچنین گزارش داده که سحرگاه روز یکشنبە ١٧ فروردین نیز حکم اعدام یک زندانی با نام سمیر قاسمی، که به اتهام "قتل عمد" به اعدام محکوم شده بوده، در زندان مرکزی قم اجرا شده است.

به گفته این سازمان حقوق بشری، هنوز خبر اعدام این شش زندانی در رسانه‌های حکومتی اعلام نشده است.

https://p.dw.com/p/4stq1
کپی لینک
پرش از قسمت مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده "سی‌اف‌تی" و پالرمو را بررسی می‌کند
13 ساعت پیش

مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده "سی‌اف‌تی" و پالرمو را بررسی می‌کند

مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده لوایح "سی‌اف‌تی" و پالرمو را بررسی خواهد کرد
مجمع تشخیص مصلحت هفته آینده لوایح "سی‌اف‌تی" و پالرمو را بررسی خواهد کردعکس: mizan

محسن دهنوی، سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام، روز چهارشنبه، ۲۰ فروردین، از نخستین جلسه این مجمع با دستور کار بررسی لوایح "سی‌اف‌تی" و پالرمو در هفته آینده خبر داد.

دهنوی روز چهارشنبه، ۲۰ فروردین، در شبکه اجتماعی اکس، نوشت: «نخستین جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام در سال ۱۴۰۴ با موضوع بررسی پیوستن به کنوانسیون مقابله با تامین مالی تروریسم CFT و کنوانسیون پالرمو، چهارشنبه هفته آینده برگزار می‌شود.»

وی در ادامه نوشت: «شنیدن همه نظرات کارشناسی و نهایتا اتخاذ بهترین تصمیم در راستای مصلحت کشور و حفظ منافع ملی، مورد تاکید مجمع است.»

جمهوری اسلامی ایران در فهرست سیاه پولشویی گروه ویژه اقدام مالی (FATF) قرار دارد. یکی از دلایل ماندن جمهوری اسلامی در فهرست سیاه اف‌ای‌تی‌اف، به عنوان نهاد تنظیم استاندارد جهانی مبارزه با پولشویی و مقابله با تامین مالی تروریسم، عدم تصویب کنوانسیون‌های پالرمو و سی‌اف‌تی در ایران است.

در واکنش به خبر بررسی این دو لایحه در مجمع تشخیص مصلحت، حمید رسایی در مجلس شورای اسلامی گفت: «با توجه به مذاکرات غیرمستقیم، نباید از داخل کشور پیام ضعف به بیرون ارسال شود و مجمع باید به رأی مجلس در خصوص لوایح CFT و پالرمو توجه کند.»

این نماینده مجلس همچنین افزود که «نباید محدودیت‌هایی ایجاد کنیم که مفرهایی که در مواقع اضطراری به کار می‌آید، بسته شوند.»

اشاره رسایی به دور زدن تحریم‌هاست که تصویب این لوایح و پیوستن ایران به "اف‌ای‌تی‌اف" می‌تواند مانعی در برابر آن باشد.

به گفته رسایی: «در پالرمو، اصلی‌ترین خط، انسداد راه‌های دور زدن تحریم‌ها است که حتی با حق شرط نیز این موضوع برطرف و خنثی نمی‌شود.»

گروه ویژه اقدام مالی از اعضای خود می‌خواهد تا روابط مالی، تجاری و بانکی خود را با افراد حقیقی و حقوقی کشورهای قرار گرفته در لیست سیاه این نهاد، از جمله ایران، دقیق‌تر بررسی کرده و اقدامات نظارتی مضاعف و ضروری را در این خصوص اتخاذ کنند.

https://p.dw.com/p/4ssvD
کپی لینک
پرش از قسمت شهرداری تهران از نصب ۱۵ هزار دوربین نظارتی تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد
14 ساعت پیش

شهرداری تهران از نصب ۱۵ هزار دوربین نظارتی تا پایان سال ۱۴۰۴ خبر داد

شهرداری تهران اعلام کرد که حدود ۱۵ هزار دوربین نظارت تصویری تا پایان سال ۱۴۰۴ به سطح شهر اضافه خواهد شد
شهرداری تهران اعلام کرد که حدود ۱۵ هزار دوربین نظارت تصویری تا پایان سال ۱۴۰۴ به سطح شهر اضافه خواهد شدعکس: Tasnim

شهرداری تهران اعلام کرده است که با تصویب حدود سه هزار میلیارد تومان بودجه برای حوزه هوشمندسازی، حدود ۱۵ هزار دوربین نظارت تصویری تا پایان سال ۱۴۰۴ به سطح شهر اضافه خواهد شد.

به گزارش ایسنا، حمید برادران، مدیرعامل شرکت کنترل ترافیک شهرداری تهران، روز چهارشنبه، ۲۰ فروردین (۹ آوریل) همچنین گفت که "پایش نظارت تصویری و استفاده از تجهیزات هوش مصنوعی" با هدف "کشف تخلفات منجر به حادثه و قانون‌گریزی" انجام می‌گیرد.

در سال‌های گذشته، به خصوص پس از اعتراضات دی‌ماه ۹۶، آبان ۹۸ و اعتراضات سراسری سال ۱۴۰۱، گزارش‌های متعددی از استفاده حکومت ایران از دوربین‌های "مجهز به هوش مصنوعی" برای شناسایی معترضان و سرکوب اعتراضات منتشر شد و حتی برخی رسانه‌های حکومتی استفاده از آنها برای شناسایی چهره معترضان را تایید کردند.

از جمله حسن روحانی، رئیس جمهوری وقت ایران در جریان اعتراضات آبان ۹۸، ضمن اشاره به شناسایی رانندگانی که "راه‌بندان" درست کرده بودند، گفته بود، جمهوری اسلامی "آن‌قدر سیستم مانیتور و دوربین" دارد که بتواند خودرو، پلاک آن و راننده را شناسایی کند.

https://p.dw.com/p/4sseJ
کپی لینک
پرش از قسمت ادامه "فعالیت غیرقانونی" در محل قبلی پتروشیمی میانکاله
15 ساعت پیش

ادامه "فعالیت غیرقانونی" در محل قبلی پتروشیمی میانکاله

پناهگاه حیات وحش میانکاله "بهشت پرندگان" لقب گرفته است
پناهگاه حیات وحش میانکاله "بهشت پرندگان" لقب گرفته استعکس: Mehdi Mohebbi Pour/Mizan

به‌رغم اعلام توقف و ممنوعیت پروژه ساخت پتروشیمی در تالاب میانکاله واقع در استان مازندران، خبرهایی از تداوم "فعالیت غیرقانونی" در محل قبلی این پروژه منتشر شده است.

زینب رحیمی، خبرنگار محیط زیست، روز چهارشنبه ۲۰ فروردین (۹ آوریل) در شبکه اجتماعی اکس، از ادامه "فعالیت غیرقانونی در محل قبلی پتروشیمی میانکاله" خبر داد و با استناد به "گزارش مردم محلی" نوشت که «بیش از ۳۰ تریلی بار به محل منتقل شده و به نظر می‌رسد قصد دارند اینجا سوله بسازند.»

این خبرنگار حوزه محیط زیست در ادامه افزوده است که از روز گذشته با سازمان منابع طبیعی، امور اراضی و محیط زیست تماس گرفته، اما تلاش‌هایش بی‌پاسخ مانده است.

مقام‌های سازمان حفاظت محیط زیست ایران پیش‌تر از توقف اجرای پروژه پتروشیمی میانکاله خبر داده بودند. در این میان حتی خبرگزاری دولتی ایرنا در زمان ریاست جمهوری ابراهیم رئیسی از بسته شدن پرونده پتروشیمی میانکاله به عنوان "یکی از دستاوردهای مهم دولت سیزدهم در راستای حفظ محیط‌ زیست" خبر داده بود.

ایرنا روز ۱۲ فروردین ۱۴۰۳ نوشت که دولت رئیسی صدای "نگرانی دوستداران محیط‌زیست" را شنید و «با پایان دادن به این پروژه، برای همیشه این خطر محیط‌زیستی را از منطقه دور کرد.»

طرح احداث پتروشیمی در نزدیکی پناهگاه حیات وحش میانکاله که "بهشت پرندگان" لقب گرفته و تالاب آن ثبت جهانی شده، مدت‌هاست با اعتراض ساکنان محلی و فعالان محیط زیست روبه‌روست. آنان می‌گویند، ساخت پتروشیمی باعث افزایش آلودگی‌ها شده و زیان‌های جدی به زیست‌بوم منطقه و تالاب میانکاله وارد می‌آورد.

https://p.dw.com/p/4ssXW
کپی لینک
پرش از قسمت نماینده مجلس: نمایندگان هنوز از توافقنامه ایران و روسیه خبر ندارند
16 ساعت پیش

نماینده مجلس: نمایندگان هنوز از توافقنامه ایران و روسیه خبر ندارند

مجلس شورای اسلامی
یک نماینده مجلس گفت، با وجود تصویب توافق راهبردی تهران و مسکو در دومای روسیه، نمایندگان در ایران هنوز از آن بی‌خبرندعکس: Icana News Agency via ZUMA Press/picture alliance

به گفته یک نماینده مجلس شورای اسلامی، با وجود تصویب توافقنامه جامع راهبردی میان تهران و مسکو در دومای روسیه، نمایندگان مجلس در ایران هنوز از این توافقنامه بی‌خبرند.

به گزارش خبرگزاری دولتی ایرنا، محمدرضا صباغیان روز چهارشنبه،۲۰ فروردین (۹ آوریل) در صحن علنی مجلس شورای اسلامی، در اخطاری طبق اصل ۷۷ قانون اساسی گفت: «جمهوری اسلامی قراردادی با روسیه به امضا رسانده‌ و دیروز اعلام شد که این قرارداد در مجلس دومای روسیه به تصویب رسیده است، اما نمایندگان مجلس هنوز از این قرارداد خبر ندارند. در حالی که بر اساس اصل ۷۷ قانون اساسی، باید این قرارداد پس از امضا به مجلس ارسال شده و در صحن مجلس بررسی شود.»

صباغیان با بیان اینکه "نمایندگان از مفاد این قرارداد بی‌اطلاع هستند"، افزود: «علت تصویب اصل ۷۷ قانون اساسی به این دلیل بود که در زمان قاجار، پهلوی و گذشتگان قراردادهایی به امضا رسیده است که بعدا موجب زیان کشور شده است. بر همین اساس اصل ۷۷ تاکید دارد که نمایندگان مجلس که منتخبان مردم هستند باید حتماً درباره هرگونه قرارداد خارجی نظر بدهند ولی متاسفانه قرارداد مربوط به روسیه تاکنون به مجلس نیامده است.»

محمدباقرقالیباف، رئیس مجلس دوازدهم، نیز در پاسخ به اخطار صباغیان، ضمن تایید عدم ارسال این قرارداد به مجلس، از دولت خواست «زودتر این لایحه را به مجلس ارسال کرده تا خارج از نوبت رسیدگی شود.»

جمهوری اسلامی و روسیه در سال ۲۰۰۱ میلادی یک قرارداد استراتژیک ۲۰ ساله امضا کرده بودند که در سال ۲۰۲۰ به صورت خودکار به مدت ۵ سال دیگر تمدید شد. دو طرف در سال ۲۰۲۰ توافق کردند که سند جدیدی را تنظیم کنند که جایگزین سند قبلی شود. ایران و روسیه در مورد این توافقنامه راهبردی جدید تا کنون جزئیاتی ارائه نکرده‌اند.

آندری رودنکو، معاون وزیر خارجه روسیه، سه‌شنبه گذشته، ۱۹ فروردین، به هنگام تصویب "توافقنامه مشارکت راهبردی" با ایران در دومای دولتی اعلام کرد که این توافق به معنای تشکیل اتحاد نظامی نیست و تعهدی را برای کمک نظامی متقابل متوجه طرفین نمی‌کند. این مقام ارشد روس، به‌رغم هشدار نسبت به "پیامدهای سنگین" حمله احتمالی نظامی آمریکا به ایران، در عین حال تأکید کرد که در صورت چنین سناریویی، روسیه موظف به کمک نظامی به ایران نخواهد بود.

https://p.dw.com/p/4ssND
کپی لینک
پرش از قسمت مهدی محمودیان در نامه‌ای از زندان خواستار "عقب‌نشینی بی‌قید و شرط" خامنه‌ای از قدرت شد
16 ساعت پیش

مهدی محمودیان در نامه‌ای از زندان خواستار "عقب‌نشینی بی‌قید و شرط" خامنه‌ای از قدرت شد

مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی زندانی
مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی زندانیعکس: Ensaf News/Mahla Zamani

مهدی محمودیان، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی زندانی، در نامه‌ای از زندان اوین به تاریخ ۱۸ فروردین خطاب به رهبر جمهوری اسلامی، علی خامنه‌ای را "موتور محرک" سقوط ملی، فرهنگی و اقتصادی ایران خوانده که هر تصمیمش به گفته او "گامی بوده‌ است به‌سوی فروپاشی".

محمودیان رهبر جمهوری اسلامی را مسبب اصلی بحران‌های کنونی در ایران دانسته که «با بستن راه‌های اصلاح، طرد همه‌ی نخبگان، سرکوب جامعه مدنی، تحقیر اقوام و مذاهب، حذف جمهوریت و بی‌اعتنایی به قانون اساسی حتی در حد صوری»، ایران را به جایی رسانده که به گفته او «دیگر نه تنها مردم، بلکه ستون‌های اصلی نظام نیز احساس امنیت نمی‌کنند.»

این زندانی سیاسی در ادامه خامنه‌ای را متهم کرده که با تصمیماتش «استان را علیه استان، قوم را علیه قوم، و شهروند را علیه شهروند» قرار داده است. به گفته محمودیان: «اگر جنگی در بگیرد، دشمن نیازی به حمله از بیرون ندارد؛ شما بذر نفرت را در دل‌ها کاشته‌اید و این سرزمین، خود به خود از درون متلاشی خواهد شد.»

مهدی محمودیان افزوده است: «امروز اگر کشوری به ایران حمله کند، از کدام ملت متحد انتظار دفاع دارید؟ از مردمی که فرزندان‌شان را اعدام کرده‌اید؟ از اقوامی که زبان‌شان را ممنوع کرده‌اید؟ از نسل جوانی که تنها راه نجات را در فرار از ایران می‌بیند؟ شما همه پل‌ها را پشت‌سرتان خراب کرده‌اید.»

این فعال سیاسی و مدنی زندانی سپس تاکید می‌کند که تنها را نجات ایران "عقب‌نشینی بی‌قید و شرط" خامنه‌ای "از تمام قدرت" و "واگذاری آن به مردم" است.

محمودیان در نهایت به خامنه‌ای هشدار می‌دهد که در غیر این صورت «تنها یک ویرانه‌ی تلخ از خاطره‌ی ملتی که زمانی نامش ایران بود» بر جای خواهد ماند.

مهدی محمودیان که از سال ۱۳۸۸ تاکنون بارها بازداشت و زندانی شده،  ۱۵ بهمن‌ماه سال گذشته برای اجرای حکم هشت ماه حبس خود به زندان اوین منتقل شد.

https://p.dw.com/p/4ssEm
کپی لینک
پرش از قسمت اندونزی آماده پذیرش موقت هزار فلسطینی آسیب‌دیده از جنگ غزه است
17 ساعت پیش

اندونزی آماده پذیرش موقت هزار فلسطینی آسیب‌دیده از جنگ غزه است

پرابوو سوبیانتو، رئیس جمهوری اندونزی
پرابوو سوبیانتو، رئیس جمهوری اندونزیعکس: Presidential Secretariat Media Bureau

به گفته پرابوو سوبیانتو، رئیس جمهوری اندونزی، این کشور قصد دارد فلسطینیان آسیب‌دیده از جنگ در نوار غزه را به شکل موقت بپذیرد. او روز چهارشنبه ۹ آوریل (۲۰ فروردین) گفت: «ما آماده‌ایم مجروحان، آسیب‌دیدگان روانی و کودکان بی‌سرپرست را به کشور منتقل کنیم». پرابوو سوبیانتو افزود، این افراد می‌توانند تا بهبودی کامل از جراحت‌ها و آسیب‌های خود و امنیت اوضاع در نوار غزه برای بازگشت، در اندونزی بمانند.

رئیس جمهوری اندونزی که در حال آغاز سفری خارجی به کشورهای ترکیه، مصر و قطر است، اعلام کرد که کشورش می‌خواهد نقش خود را در راستای یافتن راه‌حلی برای این مناقشه تقویت کند. او گفت که اندونزی می‌تواند حدود هزار آسیب‌دیده فلسطینی را بپذیرد. رئیس جمهوری اندونزی به وزیر امور خارجه خود دستور داده است تا به سرعت با طرف فلسطینی و سایر طرف‌ها درباره چگونگی انتقال آسیب‌دیدگان به این کشور گفت‌وگو کند.

اندونزی که اکثریت جمعیت آن مسلمان است، سال گذشته نیز اعلام کرده بود که در صورت لزوم نیروهای حافظ صلح به نوار غزه اعزام خواهد کرد. جاکارتا در مناقشه اسرائیل و فلسطینیان از راه‌حل دو کشور حمایت می‌کند و برای فلسطینیان کمک‌های بشردوستانه ارسال کرده است.

https://p.dw.com/p/4ss5e
کپی لینک
پرش از قسمت اجرای حکم اعدام پنج زندانی سیاسی-امنیتی در مشهد
20 ساعت پیش

اجرای حکم اعدام پنج زندانی سیاسی-امنیتی در مشهد

تصویر نمادین از چوبه دار در ایران
تصویر نمادین از چوبه دار در ایرانعکس: Christoph Hardt/Geisler-Fotopress/picture alliance

پنج زندانی سیاسی-امنیتی در زندان وکیل‌آباد مشهد به نام‌های فرهاد شاکری، عبدالحکیم عظیم گرگیج، عبدالرحمن گرگیج، تاج‌محمد خرمالی و مالک‌علی فدایی‌نسب، بامداد روز سه‌شنبه ۱۹ فروردین‌ (۸ آوریل) اعدام شدند.

چهار نفر از اعدام‌شدگان از اهل سنت بودند و دو نفر از آنان از جمله فرهاد شاکری و تاج‌محمد خرمالی، از اقلیت ترکمن هستند.

ارگان خبری مجموعه فعالان حقوق بشر در ایران، هرانا گزارش داده است که اجرای این حکم بدون اطلاع قبلی و امکان ملاقات آخر انجام شده و خانواده‌ها تنها از طریق تماس تلفنی مطلع شده‌اند.

این افراد در سال ۱۳۹۴ بازداشت و چند سال بعد از سوی دادگاه انقلاب مشهد به اعدام محکوم شدند. با وجود نقض بخشی از احکام، در سال ۱۴۰۳ دیوان عالی کشور حکم نهایی اعدام را تأیید کرد.

منابع حقوق بشری از شکنجه‌های شدید در مراحل بازجویی و ایرادات جدی در روند دادرسی این پرونده خبر داده‌اند.

اتهام این افراد "بغی" و "عضویت در گروه‌های سلفی" عنوان شده بود.

https://p.dw.com/p/4srPH
کپی لینک
پرش از قسمت پیروزی خبرگزاری آسوشیتدپرس در برابر کاخ سفید در دادگاه
20 ساعت پیش

پیروزی خبرگزاری آسوشیتدپرس در برابر کاخ سفید در دادگاه

کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید در یک نشست مطبوعاتی با خبرنگاران
کارولین لیویت، سخنگوی کاخ سفید در یک نشست مطبوعاتی با خبرنگارانعکس: Andrew Harnik/ Getty/Images/AFP

یک قاضی فدرال در آمریکا حکم داد که کاخ سفید موظف است دسترسی کامل خبرنگاران خبرگزاری آسوشیتدپرس (AP) به برنامه‌های رسمی دولت ایالات متحده را مجدداً فراهم کند. این تصمیم پس از آن اتخاذ شد که دولت دونالد ترامپ به دلیل امتناع AP از استفاده از عنوان "خلیج آمریکا" به جای "خلیج مکزیک"، دسترسی این خبرگزاری به برخی رویدادها و حتی هواپیمای ریاست‌جمهوری (Air Force One) را محدود کرده بود.

قاضی تروور مک‌فادن با استناد به متمم اول قانون اساسی ایالات متحده تأکید کرد: «دولت نمی‌تواند درهای خود را به روی برخی خبرنگاران باز و به دلیل دیدگاه‌هایشان به روی دیگران ببندد.»

دولت ترامپ پیش‌تر در اقدامی بحث‌برانگیز، نام خلیج مکزیک را با دستور اجرایی به "خلیج آمریکا" تغییر داده بود، نامی که طبق این دستور باید در تمامی گزارش‌های رسمی تا مرزهای دریایی مکزیک و کوبا استفاده شود. این در حالی است که نام تاریخی "خلیج مکزیک" از قرن شانزدهم میلادی رایج بوده است.

هنوز مشخص نیست که آیا کاخ سفید بلافاصله تصمیم مک فادن را اجرا خواهد کرد یا خیر. قاضی تا ۱۳ آوریل به دولت ترامپ فرصت داده است تا بتواند درخواست تجدیدنظر خود را ارائه دهد.

https://p.dw.com/p/4srOh
کپی لینک
22%
space saved!