وزارت خارجه آمریکا به بیبیسی: تهدید به اخراج بازرسان باعث تنش و یک اشتباه محاسباتی است

تامی بروس، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا، در واکنش به اظهارات علی شمخانی، مشاور رهبر ایران به بیبیسی فارسی گفت «این اقدامات تشدید تنشها و یک اشتباه محاسباتی از سوی ایران خواهد بود.»
علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبر ایران، هشدار داده بود که در صورت ادامه تهدیدهای آمریکا، ایران بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی را اخراج خواهد کرد.
تامی بروس تاکید کرد که تهدید به اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی «با ادعاهای ایران مبنی بر داشتن یک برنامه هستهای صلحآمیز تضاد دارد، اینطور نیست؟»
او اخراج بازرسان را «یک اقدام تنشزا و اشتباه از سوی ایران» توصیف کرد و گفت: «ایالات متحده به شدت نگران آن است که ایران در حال انباشت ذخایر رو به رشد اورانیوم با غنای بالا باشد، که هیچ هدف صلحآمیز توجیهکنندهای برای آن وجود ندارد. ایران تنها کشور غیرهستهای است که اورانیوم با این سطح از غنای بالا تولید میکند.»
سخنگوی وزارت خارجه آمریکا ادامه داد: «علاوه بر تهدید به اخراج بازرسان بینالمللی، ایران تهدید کرده که ذخایر اورانیوم خود را به مکانهای مخفی منتقل خواهد کرد. باز هم این سؤال پیش میآید: اگر هدف، استفاده صلحآمیز از انرژی هستهای است، چرا باید چنین کاری انجام شود؟ آیا منطقی به نظر میرسد؟ بنابراین، باز هم باید گفت که این اقدامات، تشدید تنشها و یک اشتباه محاسباتی از جانب ایران است.»
End of مطالب پیشنهادی
علی شمخانی، دبیر سابق شورای عالی امنیت ملی ایران، در آستانه دور اول مذاکرات ایران و ایالات متحده آمریکا در عمان، هشدار داده بود که در صورت حمله نظامی، ایران ممکن است اقداماتی بازدارنده مانند «اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قطع همکاری با آن» و همچنین «انتقال مواد غنیشده به مکانهای امن و نامشخص» را در دستور کار قرار دهد.
- بیشتر بخوانید: هشدار مشاور رهبر جمهوری اسلامی به «قطع همکاری هستهای»
اشاره آقای شمخانی به اظهارات دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا بود که گفته است در صورت شکست در مذاکرات با تهران، «حمله نظامی» یکی از گزینهها خواهد بود.
«توافق موقت؟»
در آستانه مذاکرات عمان، مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات ایران و آمریکا همچنان موضوعی داغ در میان مقامها و شبکههای اجتماعی است.
لاریجانی: آمریکاییها ناگهان در اتاق مذاکره را باز میکنند
مقامهای ایرانی تاکید میکنند که مذاکرات مستقیم نیست و مقامهای آمریکایی میگویند مستقیم است. بسیاری از کارشناسان هم اعتقاد دارند شکل مذاکرات به اندازه برگزاری آن اهمیت ندارد.
در تازهترین اظهارات، جواد لاریجانی، دبیر سابق ستاد حقوق بشر قوه قضاییه، در شبکه خبر تلویزیون ایران گفته است «میتوانستیم مذاکره را قبول نکنیم؛ یعنی نظرات خود را به عمان بدهیم، عمان به آمریکا بدهد، آمریکا دوباره به عمان بدهد و عمان مجددا، به ما انتقال دهد تا یک کم جلو برویم و ببینیم جایی برای مذاکره هست».
آقای لاریجانی با تاکید بر اینکه مذاکره مستقیم از نظر او کار درستی نیست، اضافه کرده است: «اینها آدمهای لوس، ننر و بیربطی هستند؛ یک دفعه در اتاق را باز میکنند و میگویند ول کن بابا! بیایید با هم مذاکره کنیم تا وقت تلف نشود.»
آقای لاریجانی گفته هدف آمریکا از تاکید بر مستقیم بودن مذاکرات این است که بگوید «ایران را وادار به مذاکره» کردهاند.
رویترز به نقل از یک مقام مطلع از روند مذاکرات گزارش داده که هر دو گروه ایران و آمریکا در یک اتاق حضور خواهند داشت.