۱۳۹۴ مهر ۳۰, پنجشنبه

مکن فراموشم



ترانه سرا بیژن ترقی
آهنگساز جهانشاه برومند
تنظیم بابک شهرکی
خواننده  سهیلا گلستانی

متن آهنگ سهیلا گلستانی به نام مکن فراموشم

مرا تو جانی چو مهر تابانی به شام تارم ستاره بارانی
طلوع صبحی فروغ ایمانی مرا که همچو خزانه غمگینم
نشاط جانی بهار خندانی نشاط جانی بهار خندانی
متن آهنگ مکن فراموشم سهیلا گلستانی
به یاد چشمت چو جام می در جوشم
چو گل سبویی نهاده ای بر دوشم
بیاد رویت ندیده می سرمستم
در آرزویت نخورده می مدهوشم
شبست و دور از تو چو شمع خاموشم
اگر دلی داری مکن فراموشم
سبوی صبرم تهی زمی شد زمان گذشتو زمانه طی شد
مبین که دور از تو غمی به جان دارم دلی جوان دارم
سبوی صبرم تهی زمی شد زمان گذشتو زمانه طی شد
مبین که دور ازتو غمی به جان دارم دلی جوان دارم
تکست آهنگ مکن فراموشم سهیلا گلستانی
اگر از پا نشستم من ازین عمر پر از محنت
اگر ترفیع نبستم من تویی همرازم تویی غمخوارم
دلی گر مبتلا دارم بدل گر شکفه ها دارم
چه غم دارم تورا دارم تویی دمسازم تویی غمخوارم
مرا همدردی مرا همراهی مرا دلجویی مرا دلخواهی
مرا تو جانی چو مهر تابانی به شام تارم ستاره بارانی
طلوع صبحی فروغ ایمانی مرا که همچو خزانه غمگینم
نشاط جانی بهار خندانی نشاط جانی بهار خندانی

زندگینامه

جهانشاه برومند در نهم بهمن ماه در یک صبح برفی زمستان متولد گردید.
پدرش استاد عبدالعلی ادیب برومند شاعر، محقق و وکیل دادگستری است و مادرش بانو فرنگیس امینی، بانوئی با فرهنگ، مهربان و با ایمان بود که در تمام دوران تحصیلات جهانشاه، قویترین مشوّق وی بود.
جهانشاه تحصیلات ابتدائی را در دبستان رشدی و تحصیلات دبیرستانی را در دبیرستان البرز در رشته طبیعی بانجام رسانید و پس از اخذ دیپلم از طریق امتحان ورودی به دانشکده دندانپزشکی دانشگاه ملی راه یافت و پس از دریافت دکترای دندانپزشکی در سال ۱۳۵۳، جهت گذراندن دوره تخصّصی دندانپزشکی به آمریکا عزیمت و در سال ۱۹۷۸ میلادی مدرک تخصّصی خود را در رشته پریودونتولوژی (بیماری لثه) از دانشگاه تافتز واقع در ایالت ماساچوست دریافت نمود و سپس بمدت یکسال در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه بوستون بکار تحقیق پرداخت.
دکتر جهانشاه برومند در نیمه دوم سال ۱۳۵۸ به ایران مراجعت نمود و بعنوان استادیار بخش پریودونتولوژی در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه ملی مشغول بکار گردید و در حین حال به تأسیس مطب خصوصی خود در سال ۱۳۵۹ مبادرت نمود. وی در حال حاضر به تدریس پریودونتولوژی و ایمپلنت در دانشکده دندانپزشکی دانشگاه آزاد ایران و نیز فعالیت تخصّصی در زمینه پریو ـ ایمپلنت در مطب شخصی خود اشتغال دارد.
فعالیتهای علمی دکتر جهانشاه برومند در زمینه تخصّصی خود بقرار زیر بوده است:
۱ـ عضو آکادمی پریودونتولوژی آمریکا از سال ۱۹۷۷ تا به امروز.
۲ـ ایراد سخنرانی ‌های متعدد در مجامع دندانپزشکی ایران و آمریکا و دانشکده‌های دندانپزشکی.
۳ـ نگارش و یا ترجمه مقالات مختلف در نشریات دندانپزشکی.
۴ـ آموزش پریودونتولوژی به رزیدنتهای دانشکده‌های دندانپزشکی اصفهان و شهید یهشتی (ملی سابق).
۵ـ دریافت مدرک ایمپلنتولوژی (ماسترو آمریکا) با بنیان مکتب دکتر کارل میش.
۶ـ عضو کمیته علمی جامعه دندانپزشکی ایران تا سال ۱۳۷۰ و عضو کمیته علمی مجله تعاونی دندانپزشکان.
۷ـ عضویت در انجمن پریودونتولوژی ایران.
۸ـ دانشیار دانشکده دنداپزشکی دانشگاه آزاد در بخش پریو ـ ایمپلنت.
جهانشاه برومند از سن سیزده سالگی همگام با تحصیل در سالهای آخر دبستان به موسیقی روی آورد و از آنجا که در بین سازها علاقه بسیاری به ویلون داشت فراگیری این ساز را نزد زنده یاد استاد عبدالحسین برازنده آغاز نمود و پس از فراگیری مقدمات موسیقی، نت و ردیف، خود با پشتکار، علاقه و ذوق شخصی به پرورش و تکمیل نوازندگی این ساز پرداخت. استعداد او در فراگیری این ساز بقدری بود که پس از مدت چند ماه قادر بود نغماتی را از این ساز باجرا درآورد در حالیکه این کار برای بسیاری از هم‌دوره‌های او که همزمان با او فراگیری ویلون را آغاز کرده بودند مقدور نبود. دیگر از علائق جهانشاه برومند در دوران دبستان و دبیرستان داستان‌نویسی و مقاله‌نویسی بود. باین ترتیب می‌توان گفت که الهام‌‌بخش او در عشق به عالم هنر و ادبیات، پدرش استاد ادیب برومند بوده است.
دکتر جهانشاه برومند بگفته خودش در نوازندگی ویلون بشدت تحت تاثیر دو تن از استادان این رشته قرار داشته است. اول پرویز یاحقی و دوم زنده یاد حبیب‌الله بدیعی. اما وی در حال حاضر خود صاحب سبک بوده سیاق خاص خود را در نوازندگی داراست.
او در سالهای تحصیل دندانپزشکی و تخصّصی چه در ایران و چه در خارج از ایران، ویلون را رها نکرد و همواره این شیفتگی را به موسیقی و نوازندگی حفظ نمود تا اینکه در حدود سال ۱۳۷۰ به تشویق استاد پرویز یاحقی تصمیم به ضبط خصوصی آثار خود گرفت. دکتر جهانشاه برومند در این سالها از محضر اساتیدی چون علی تجویدی، مهندس همایون خرم، پرویز یاحقی و حبیب‌الله بدیعی استفاده نمود و برای خود صاحب سبک گردید. تعداد ضبط‌های خصوصی او که به یاری دوست هنرمندش فریدون احتشامی نوازنده تار انجام و گردآوری شده بالغ بر یکصد عدد می‌باشد که یا بصورت (سلو) و یا بشکل همنوازی با دیگر نوازندگان و خوانندگان اجرا گردیده است.
دکتر جهانشاه برومند در زمینه آهنگسازی چندین اثر منتشر نشده دارد که کلام آنها از استاد بیژن ترقی و استاد ادیب برومند می‌باشد. لیست آثار منتشر شده از دکتر جهانشاه برومند:
۱ـ برگریزان ( تکنوازی در شور و اصفهان )، همراه تنبک زنده یاد جهانگیر ملک
۲ـ همنوازی بداهه ( ویلون دکتر جهانشاه برومند ـ تار فریدون احتشامی ـ تنبک زنده یاد جهانگیر ملک و علی ترشیزی
۳ـ آبی آرام موج ( تکنوازی ویلون همراه ضرب علی ترشیزی و هوشنگ مهرورزان )
۴ـ نوای آشنا ( تکنوازی ویلون بهمراه ضرب جهانگیر ملک و مهرورزان )
۵ـ خاطره ( فانتزیهائی با ویلون بهمراه ساز الکترونیک ساعد ناهید )
۶ـ زنده در یاد ( اجراء آهنگهای جاودانه بهمراه پیانو زنده یاد فریبرز حیدری و تنبک علی ترشیزی )
۷ـ ترنم ۱ (بداهه نوازی ویلون بهمراه سنتور همایون همدانیان و تنبک سعید رودباری و علی ترشیزی)
۸ ـ ترنم ۲ (بداهه نوازی ویلون بهمراه سنتور همایون همدانیان و تنبک سعید رودباری و علی ترشیزی)
۹ـ همزبان ( بداهه‌نوازی ویلون بهمراه تار و سه‌تار فریدون احتشامی و تنبک جهانگیر ملک )
۱۰ـ سرشار از خاطره ( اجرای آهنگهای جاودانی بهمراه سنتور همایون همدانیان و تنبک سعید رودباری )
۱۱ـ بوی کوچه باغها (بداهه نوازی ویلون بهمراه سنتور فضل‌الله توکّل و تنبک علیرضا توکّل)
۱۲-باغی از غزل – شعر و صدای استاد ادیب برومند (به نوازندگی جهانشاه برومند،فریدون احتشامی،مهران مهتدی،جهانگیرملک)
۱۳-چشم براه (ویلون:جهانشاه برومند ، تنبک:سعیدرودباری)

 خانه ای آرام  ، خانواده ای فرهنگی ، اهل علم و ادب ، پدر استاد فلسفه دانشگاه  و مادر در کار تعلیم و تربیت نوجوانان ، از همان کودکی محیط  مناسبی برای رشد و شکوفایی استعداد سهیلا گلستانی فراهم نمود.شور و عشق پایدار به ادب و هنر ایران و بویژه موسیقی اصیل ایرانی ، در کنار سخت کوشی در تحصیل علم، نتیجه چنین محیط خانوادگی و معاشرت خانواده با اساتید زبان و موسیقی کشورمان از جمله "دکتر  ساسان  سپنتا " ، " استاد جلیل شهناز" ، "  استاد حسن کسایی " و دیگر دوستان فرهیخته پدر بود .آثار صوتی نفیس استادان موسیقی که برای اولین بار در کشور به ابداع دکتر ساسان سپنتا ، از دستگاه فنوگراف بازیابی صوتی شده بودند ،از جمله هدایای بسیار ارزشمند دکتر ساسان سپنتا به وی بودند که  باعث شد ،   از همان کودکی ،با زبان و ادبیات ایران ،  موسیقی اصیل ایرانی و کتاب خوانی  ,انس و الفت دائمی پیدا کند.شعر و ادبیات ، دوست و یار همیشگی  سهیلا گلستانی  بوده است . وی  شعر را موهبتی می داند که یادش در لحظه آرامش بیدار می شود و ماهیت خود را از شور عاطفی و اخلاقی انسان می گیرد .با استعداد ذاتی و تشویق  فراوان دوستان فرهیخته پدر ، از نوجوانی ، در کنار تحصیل علم  به یادگیری تئوری موسیقی  و نغمه خوانی ،   پرداخت .سهیلا گلستانی با پشتکار مدارج عالی تحصیلات علمی را  طی نموده و موفق به دریافت دکترای علوم آزمایشگاهی از دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی تهران شد .دکتر گلستانی به هر دو زمینه فعالیت هنری و علمی خود،به یک میزان افتخار می کند و معتقد است در صورت نگاه مناسب جامعه ، زنان با استعداد و علاقه مند به موسیقی ، از فرصت های برابر با مردان برخوردار  خواهند شد.دکتر سهیلا  گلستانی  ، نواختن پیانو و سلفژ را یاد گرفت و به محضر استاد  " هنگامه اخوان " ، تنها بازمانده سبک ادیب خوانساری ،راه یافت و نزد ایشان ردیف های آوازی را  آموخت . صمیمیت  و سلوک اخلاقی این استاد و شاگرد  ، معیار های تازه ای از فعالیت زن هنرمند ایرانی در عرصه موسیقی بدست داده است . دکتر گلستانی  معتقد است  سرشت اخلاقی هر اثر هنری ، پیوند نزدیک و متقابلی با ارزش های هنری آن دارد .ایشان  بیش از 70 ترانه و 120 دقیقه قطعات آوازی ضبط شده  در دستگاه های مختلف موسیقی ایرانی دارد  .دکتر شفیعی کدکنی " فخر فرهنگ و ادبیات  کشورمان در ملاقات با دکترگلستانی  و پس از ابراز لطف به ایشان ،  بر کتاب " هزاره دوم آهوی کوهی " ، مرقوم کردند که  : (...سرکار خانم دکتر سهیلا گلستانی ، هر کدام از این شعر ها را که بخواهند با  آواز لطیف خود ،  بخوانند .{...دکتر گلستانی معتقد است درک هنر و موسیقی در عین نیاز به دانش و تسلط تکنیکی از طریق تفاهم همدلانه با آن میسر است . از نظر وی ، واژه ها و زبان ،صرفأ یک صوت یا مجموعه ای از نشانه ها بر روی کاغذ نیست ، کلمات بیانگر کیفیات روحی ، روانی ، عاطفی   انسان هاست و متضمن معانی ارزشمند و عمیق اخلاقی و عاطفی در روابط  اجتماعی ماست و اصوات موسیقایی به لطیف ترین شکل ممکن چنین مفاهیمی را منتقل می کند .بعضی از آثار در دسترس  خانم دکتر گلستانی ،  یگانه  ، زمانه ، شراب ارغوانی ، کلبه من و دریای غم  ، سودای او ،آتش عشق، راز من و مکن فراموشم..... میباشد 
.
 در سال های اخیر ، آثار ایشان با همکاری:
1_  مجموعه  " راز من " ... آهنگساز : دکتر جها نشاه برومند 2_ مجموعه  " آتش عشق "  .... آهنگساز : استاد محمد علی کیانی نژاد3_ مجموعه  "  یگانه "  .. آهنگساز: استاد  درخشانی  
 
با همت و به تهیه کنندگی خود ایشان ، گردآوری شده است .دکتر سهیلا گلستانی با شور و اشتیاق وافر به تهیه آثار موسیقی خود ادامه می دهد .