وزیر ارتباطات ایران: انسداد سایتها به سیاق گذشته منسوخ است
محمدجواد آذری جهرمی، وزیر ارتباطات ایران گفته است: انسداد سایتها به سیاق گذشته دیگر منسوخ است.
آقای آذری جهرمی با اشاره به شکاف بین نسلی در فضای مجازی اضافه کرده که این شکاف را با فیلتر پر نمیکنند.
این اظهارات یک روز پس از آن بیان میشود که آیتالله خامنهای، رهبر ایران با اشاره به انتخابات پیش رو، از مدیریت فضای مجازی به شدت انتقاد کرد و گفت "در فضای مجازی کشور ما با وجود تاکیدهای من رعایتهای لازم انجام نمیشود".
آقای خامنهای از مسئولان خواست "حواسشان باشد" و گفت: ما افتخار میکنیم که فضای مجازی را ول کردیم اما این موضوع افتخار ندارد.
با این حال وزیر ارتباطات ایران در نشست مجازی دید و بازدید عید گفت: "انسداد سایتها به سیاق گذشته دیگر منسوخ است، چه با رمزنگاریهای پیشرفته و چه با ابزارهای ماهوارهای که به زودی فراگیر میشود. این اعتقاد اکثر صاحبنظران است".
محمدجواد آذری جهرمی گفت:"تربیت در فضای مجازی مثل فضای حقیقی است. آنهایی که فکر میکنند مسئولیت تربیت فرزندانشان در فضای مجازی تنها با حاکمیت است؛ یک نگاه به فرزندان مسئولین راست و چپ کنند. خیلیها توان تربیت فرزندان خودشان هم نداشتند. شما از آنها انتظار تربیت جامعه را دارید".
وزیر ارتباطات ایران اضافه کرد که "علم دانشآموزان و نوجوانان در استفاده از فضای مجازی، از علم والدین آنها بیشتر است" و اضافه کرد که "شکاف بین نسلی در فضای مجازی جدیتر است و این شکاف با فیلتر پر نمیشود بلکه با آموزش مداوم و موثر ترمیم میشود".
- بیشتر بخوانید: رؤیای 'اینترنت پاک'؛ ایران به دنبال تشدید فیلترینگ؟
برخی جناحهای حکومت ایران بارها از عملکرد وزیر ارتباطات در مدیریت فضای مجازی انتقاد کردهاند.
محمدجواد آذری جهرمی در همین ارتباط به مجلس و همچنین دادسرا احضار شده است.
آقای آذری جهرمی از جمله اواخر بهمن ماه امسال به دلیل خودداری از محدود کردن اینستاگرام، به دادسرای فرهنگ و رسانه احضار شد.. هر چند پس از احضار با اتهامهای دیگری هم مواجه شد.
سیاستمداران محافظهکار و مقامهای امنیتی و نظامی هم با وجود فیلترینگ و سانسور شدید اینترنت در ایران، همچنان به دلایل عمدتا امنیتی از سطح دسترسی کاربران ناراضیاند و خواهان اعمال محدودیت شدید و دائمی هستند.
پیشتر شماری از نمایندگان مجلس یازدهم بارها گفته بودند که "به جد دنبال فیلتر کردن اینستاگرام" هستند.
ایران در سالهای گذشته به دنبال ایجاد یک شبکه ملی ارتباطات بود. حسن روحانی، رئیس جمهور ایران قبل تر گفته بود که دولتش قصد دارد شبکه ملی اطلاعات را تا حدی تقویت کند که "مردم برای رفع نیازمندیهای خود نیازی به خارج نداشته باشند". او تاکید کرده بود این موضوع به دستور رهبر بوده است.
شبکه ملی اطلاعات که به "اینترنت ملی" مشهور است از سالها پیش به عنوان مهمترین پروژه زیرساختی دولت ایران در حوزه فناوری اطلاعات مطرح بوده است. هدف از این پرژوه ایجاد نوعی شبکه داخلی در ایران برای "مستقل شدن" از شبکه جهانی اینترنت عنوان شده است.
بحث "اینترنت ملی" در ایران از اواسط دهه ۸۰ خورشیدی، پس از روی کار آمدن محمود احمدینژاد، رئیس جمهور پیشین ایران، آغاز شد.