خبرگاه؛ پزشکیان: به هر قیمتی مذاکره نمیکنیم
انتشار 23 ساعت پیشآخرین به روز رسانی 11 ساعت پیشاعتراض دهها سینماگر جهانی به پیگرد قضایی علیه سازندگان فیلم "کیک محبوب من"
دهها سینماگر سرشناس جهان در اعتراض به اتهامات قضایی علیه سازندگان فیلم "کیک محبوب من"، با انتشار بیانیهای خواهان توقف فوری این روند شدند.
در این بیانیه آمده است: «ما امضاکنندگان این بیانیه، از مقامات جمهوری اسلامی ایران میخواهیم فوراً و بدون هیچ قید و شرطی تمامی اتهامات مطرحشده علیه فیلمسازان، مریم مقدم و بهتاش صناعیها را لغو کنند.»
این بیانیه میگوید: «پس از ماهها بازجویی و دو سال ممنوعیت مداوم خروج از کشور، آنها اکنون باید در تاریخ یازدهم اسفند ۱۴۰۳ در دادگاه انقلاب جمهوری اسلامی حاضر شوند. دلیل این احضار، ساخت فیلم "کیک محبوب من"، عنوان شده است؛ فیلمی که برچسب "مبتذل"، "مخالف با اخلاق عمومی"، "تبلیغ علیه نظام" و "نمایش غیرقانونی بدون مجوز مقامات برای توزیع" خورده است.»
در بیانیه امضاکنندگان همچنین آمده است: «در برابر این سرکوب، ما قاطعانه در کنار مریم و بهتاش ایستادهایم و از آزادی و حق آنها برای خلق و بیان حمایت میکنیم، همانگونه که هر فیلمساز و هنرمندی باید بتواند آزادانه کار کند و اثرش را ارائه دهد.»
پدرو آلمادوار، ژولیوت بینوش، ژانپیر داردن، جعفر پناهی، محمد رسولاف و دهها سینماگر دیگر جهان از جمله امضاکنندگان این بیانیه هستند.
بهتاش صناعیها و مریم مقدم، کارگردانان فیلم "کیک محبوب من" روز چهارشنبه ۲۳ بهمن ضمن انتشار تصاویر ابلاغیه در صفحه اینستاگرام خود نوشتند با اتهامهایی از جمله "تبلیغ علیه نظام و تهیه، تولید و تکثیر فیلم با محتوای مبتذل" و "جریحهدار کردن عفت و اخلاق عمومی" روبه رو هستند. نخستین جلسه دادگاه این دو سینماگر به ریاست قاضی ایمان افشاری ۱۱ اسفند برگزار خواهد شد.
لیلی فرهادپور بازیگر نقش اصلی این فیلم نیز روز ۲۵ بهمن در کانال تلگرامی خود با انتشار تصویر احضاریه دادگاه از احضار خود خبر داد.
فیلم سینمایی "کیک محبوب من" در جشنواره فیلم برلین در سال ۲۰۲۴ برنده جایزه بهترین فیلم از نگاه هیأت داوران منتقدان بینالمللی یا به اختصار جایزه فیپرشی (FIPRESCI) شد.
این دو کارگردان یازدهم مهر ماه سال ۱۴۰۲در حالی که قصد داشتند ایران را ترک کنند، دریافتند که ممنوعالخروج شدهاند.
"کیک محبوب من" بدون رعایت حجاب اجباری و قواعد ممیزی حاکم بر حوزه نمایش در ایران ساخته شده است.
گفتوگو با سازندگان "کیک محبوب من"
پزشکی قانونی اسرائیل: یکی از گروگانها بیش از یک سال پیش کشته شده است


در اسرائیل هماکنون اجساد سه نفر که از سوی گروههای اسلامگرا در نوار غزه تحویل داده شدند، تحت معاینه انستیتوی ملی پزشکی قانونی اسرائیل قرار دارند. هویت جسد چهارم شناسایی شده است.
به گفته مؤسسه ملی پزشکی قانونی اسرائیل، یک اسرائیلی ربودهشده که جسدش توسط گروههای اسلامگرا در نوار غزه تحویل داده شد، بیش از یک سال پیش کشته شده است.
گروه تروریستی حماس روز پنجشنبه ۲۰ فوریه (۲ اسفندماه) جسد چهار شهروند اسرائیلی را به صلیب سرخ تحویل داد. حماس ادعا میکند که این افراد در اثر بمبارانهای اسرائیل کشته شدهاند. مقامات اسرائیل این ادعا را تأیید نکردهاند.
به گزارش رسانههای اسرائیلی و گروه حماس، این افراد شامل یک شهروند ۸۳ ساله، یک مادر و دو کودک خردسال هستند که این سه نفر تابعیت آلمانی نیز دارند.
به گزارش خبرگزاری آلمان، چن کوگل، مدیر این مؤسسه، اعلام کرد که اودِد لیفشیتس ۸۳ ساله در دوران اسارت به قتل رسیده است.
این اظهارات از طریق یک پیام ویدئویی که در تلویزیون اسرائیل پخش شد، منتشر شد. وی جزئیات بیشتری در مورد علت مرگ ارائه نکرد.
این مؤسسه همچنین در حال بررسی هویت سه جسد دیگر است که حماس صبح پنجشنبه از نوار غزه تحویل داده است.
دفتر بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل، پیشتر تأیید کرده بود که گروه تروریستی جهاد اسلامی فلسطین، لیفشیتس را در دوران اسارت به قتل رسانده است.
پزشکیان: به هر قیمتی مذاکره نمیکنیم


مسعود پزشکیان، رئیس جمهوری اسلامی میگوید "مذاکره میکنیم و اهل مذاکره هستیم... اما نه به هر قیمتی".
به گزارش ایرنا، پزشکیان پنج شنبه شب دوم اسفند در نشست با "نخبگان و فرهیختگان غرب استان تهران" افزود: «نمیشود که تحریم کنند و بگویند هیچ موشک و سلاحی نداشته باشید و دوباره حرف از مذاکره بزنند؛ مذاکره باید عزتمندانه باشد.»
او گفت: «نمیشود دستشان را روی گلوی ما بگذارند و هر امتیازی که میخواهند به آنها بدهیم و بعد بگویند مذاکره میکنیم.»
پزشکیان در مراسم سالگرد انقلاب اسلامی ۲۲ بهمن نیز گفته بود: «ترامپ از مذاکره حرف میزند اما همزمان سند تحریم و توطئه علیه ایران امضا میکند.»
رئیس جمهوری ایران با بیان اینکه "آمریکا باید خواب به زانو درآوردن ما را ببیند"، افزود: «در مقابل بیگانگان سر خم نخواهیم کرد.»
مایک والتز، مشاور امنیت ملی کاخ سفید، چند روز پیش اعلام کرد دونالد ترامپ، رییسجمهوری آمریکا، تنها به شرطی مایل به مذاکره با جمهوری اسلامی است که تهران بهطور کامل برنامه هستهای خود را کنار بگذارد.
والتز یکشنبه ۱۶ فوریه (۲۸ بهمن) در مصاحبه با شبکه خبری فاکسنیوز گفت که آمریکا به ایران اجازه ساخت سلاح هستهای نخواهد داد. او افزود ترامپ "تمایل خود را برای انجام هر اقدامی که در این زمینه ضروری است، نشان داده، از جمله مذاکره با ایران".
به گفته مشاور امنیت ملی کاخ سفید، ترامپ تنها به شرط کنار گذاشتن "کل برنامه [هستهای] و بازیهایی که ایران در مذاکرات گذشته انجام داده"، مایل است با جمهوری اسلامی گفتوگو کند.
والتز تاکید کرد که "همه گزینهها" در خصوص پرونده هستهای جمهوری اسلامی روی میز است.
روسیه از "بازپسگیری" بخشهای زیادی از منطقه کورسک خبر داد
روسیه اعلام کرد که ارتش این کشور موفق شده است، بخشهای زیادی از منطقه کورسک را که نیروهای اوکراینی آن را تحت تصرف خود دربیاورند، باز پس بگیرد.
روزنامه "کراسنایا سوسدا" وابسته به وزارت دفاع روسیه به نقل از یک فرمانده ستاد کل ارتش گزارش داد که بیش از ۸۰۰ کیلومتر مربع از منطقه کورسک (حدود ۶۴ درصد) که ارتش اوکراین آنها را تصرف کرده بود، باز پس گرفته شده و اکنون تحت کنترل روسیه قرار دارد.
این وزارتخانه همچنین مدعی شد که ارتش روسیه "در تمام جهتها علیه نیروهای اوکراینی" در حال پیشروی است.
نیروهای اوکراینی در ماه اوت سال گذشته میلادی عملیات خود را برای تصرف کورسک آغاز کرده بودند تا از فشار روسیه بر دیگر جبههها بکاهند. از آن تاریخ تا کنون کورسک پیوسته صحنه درگیری میان نیروهای دو طرف است. منطقه کورسک در مرز اوکراین و روسیه قرار دارد و با منطقه سومی (Sumy) در اوکراین همجوار است.
سخنرانی نرگس محمدی در پارلمان ایتالیا: جمهوری اسلامی نماینده و منتخب مردم ایران نیست


نرگس محمدی، فعال حقوق بشر و برنده جایزه صلح نوبل، روز چهارشنبه اول اسفند ۱۴۰۳ (۱۹ فوریه) بهصورت مجازی در کمیته دائمی حقوق بشر پارلمان ایتالیا سخنرانی کرد. این نشست که به ریاست لورا بولدرینی برگزار شد، بر وضعیت حقوق بشر در ایران متمرکز بود.
محمدی در سخنرانی خود با اشاره به جنبش زن زندگی آزادی و اینکه جمهوری اسلامی نماینده و منتخب مردم ایران نیست بر لزوم جرمانگاری آپارتاید جنسیتی، توقف اعدامهای گسترده و حمایت بینالمللی از مبارزه مردم ایران تأکید کرد.
این کنشگر حقوقبشر همچنین از پارلمان ایتالیا خواست تا موضعی قاطع در برابر سرکوبهای جمهوری اسلامی اتخاذ کند و حمایت از حقوق زنان ایرانی را در اولویت قرار دهد.
او با اشاره به وضعیت فعالان حقوق بشر در ایران، بهویژه سه زن محکوم به اعدام، خواستار تلاشهای بینالمللی برای لغو این احکام شد. محمدی همچنین ادعای جمهوری اسلامی درباره عدم وجود سرکوب و آزار جنسی زنان را رد کرد و اعلام کرد که آماده شهادت در هر دادگاهی در این زمینه است.
این نشست بهصورت زنده از تلویزیون و وبسایت مجلس نمایندگان ایتالیا پخش شد. محمدی در پایان تأکید کرد که مردم ایران برای گذار از حکومت استبدادی به دموکراسی و آزادی مبارزه میکنند و این مسیر هرچند دشوار، اما قطعی خواهد بود.
دو تبعه ایرانی در سوئیس و آلمان به اتهام قتل و تلاش برای قتل محاکمه شدند


در دو پرونده جداگانه، مقامات قضایی در سوئیس و آلمان اتباع ایرانی را به اتهام ارتکاب جرایم خشونتآمیز تحت پیگرد قرار دادند.
به گزارش بلیک، در زوریخ، یک مرد ۴۰ ساله ایرانی به اتهام قتل همکار ۵۸ سالهاش در دادگاه عالی محاکمه شد؛ این حادثه در مارس ۲۰۲۲، پس از مشاجره بر سر یک سیگار ماریجوانا رخ داده است.
دادگاه بدوی این فرد را به ۱۰ سال و ۲۰ روز زندان و ۱۲ سال اخراج از سوئیس محکوم کرده بود، اما دادستان اکنون درخواست افزایش مجازات به ۱۵ سال زندان را مطرح کرده است. متهم که از کودکی در سوئیس زندگی میکند، دارای چندین سابقه کیفری از جمله جرایم مرتبط با مواد مخدر و کلاهبرداری است.
همچنین در آلمان، پلیس یک مرد ۳۱ ساله ایرانی را به اتهام تلاش برای قتل هموطن ۳۳ سالهاش در اقامتگاه پناهجویان در شهر کوبورگ بازداشت کرد.
این فرد مظنون است که قربانی را اواخر یکشنبه شب با چاقو مورد حمله قرار داده و از ناحیه شانه و ساعد مجروح کرده است. قاضی تحقیق درخواست دادستانی را برای بازداشت متهم تأیید کرده و او اکنون در بازداشتگاه به سر میبرد.
مقامات قضایی در هر دو کشور تحقیقات خود را درباره این پروندهها ادامه میدهند.
موج افسردگی درایران به "دستیاران پزشکی" رسید


شهرام یزدانی، مشاور آموزشی رئیسجمهوری ایران از وضعیت بحرانی سلامت روانی دستیاران پزشکی در ایران خبر داد.
به گزارش خبرگزاری ایرنا به نقل از این مقام دولتی، بر اساس مطالعاتی که روی ۳۵۰ دستیار پزشکی انجام شده، حدود ۶۵ درصد آنها دچار افسردگی هستند که ۲۵ درصد از این افراد افسردگی شدید دارند. همچنین ۶۰ درصد دستیاران پزشکی اضطراب دارند و یک سوم آنها افکار خودکشی را تجربه کردهاند.
شهرام یزدانی در نشست خبری خود در مرکز ملی تحقیقات راهبردی آموزش علوم پزشکی با اشاره به مشکلات نظام آموزشی و وضعیت پزشکان در ایران با بیان اینکه این بحران روانی در میان دستیاران پزشکی نشانهای از فشارهای شدید کاری و مشکلات اجرایی در بخش آموزش پزشکی است، تأکید کرد که هرگونه سیاستی که موجب افزایش فشار بر جامعه پزشکی شود، اشتباه است.
این گزارشها در حالی منتشر میشود که مهاجرت گسترده پزشکان و کادر درمان به خارج از کشور بهدلیل شرایط دشوار کاری و روحی، نگرانیهایی جدی در خصوص کمبود نیروی متخصص در آینده به وجود آورده است.
یزدانی افزود که کاهش علاقه پزشکان عمومی به دورههای تخصصی و تعداد کم متخصصان در برخی رشتهها میتواند در سالهای آینده مشکلات جدی در نظام سلامت ایران ایجاد کند.
سوریه؛ تعلیق تحریمهای اتحادیه اروپا در بخشهای انرژی، حملونقل و بازسازی


اتحادیه اروپا تصمیم دارد تحریمها علیه سوریه را در بخشهای انرژی، حملونقل و بازسازی تعلیق کند.
قرار است وزرای خارجه اتحادیه اروپا در نشست خود که در تاریخ ۲۴ فوریه ۲۰۲۵ در بروکسل برگزار میشود، در مورد سوریه بحث و تصمیمگیری کنند.
در پیشنویس طرحی به این منظور آمده است که شورای اتحادیه اروپا به تدریج تحریمها را کاهش خواهد داد و در مراحل بعدی، امکان تعلیق سایر تحریمها نیز مورد بررسی قرار خواهد گرفت.
در قالب یک رویکرد تدریجی و در مرحله بعد، شورای اتحادیه اروپا به بررسی این موضوع خواهد پرداخت که که آیا میتوان سایر اقدامات محدودکننده علیه سوریه را نیز تعلیق کرد یا خیر.