زلنسکی: ترامپ در «دام حباب اطلاعات نادرست» روسیه گرفتار شده است

ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین، در یک کنفرانس مطبوعاتی به ادعای دونالد ترامپ مبنی بر اینکه اوکراین جنگ را آغاز کرده است و میزان محبوبیت او پایین است، واکنش نشان داد.
آقای زلنسکی در اظهاراتی صریح گفت که ترامپ در «دام حباب اطلاعات نادرست» که روسیه ایجاد کرده، گرفتار شده است. او همچنین تأکید کرد که نمیتواند کشورش را در توافق صلحی به فروش بگذارد که درصدی از منابع معدنی اوکراین را به آمریکا واگذار کند.
رئیسجمهور اوکراین گفت این پیشنهاد «یک بحث جدی» نیست که اوکراین برای بازپرداخت کمکهای نظامی دریافتی از آمریکا صدها میلون دلار منابع معدنی خود را در اختیار آمریکا قرار دهد.
او قرار است با کیت کلاگ، نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین، که امروز به این کشور سفر کرده است، دیدار کند.
روابط میان کییف و واشنگتن از هفته گذشته پس از آنکه دونالد ترامپ اعلام کرد که گفتوگوی خوبی با ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه داشته و آنها تصمیم گرفتهاند جنگ را پایان دهند، به سرعت رو به وخامت گذاشته است.
در تحولی دیگر امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه، قرار است در ساعات آینده دومین نشست رهبران اروپا در رابطه با جنگ اوکراین را برگزار کند.
حدود ۱۵ کشور در این نشست شرکت خواهند کرد که بیشتر آنها از طریق ویدئو کنفرانس حضور خواهند داشت، در حالی که مکرون به همراه ایلی بولوجان، رئیسجمهور موقت رومانی، از کاخ الیزه در پاریس این جلسه را برگزار خواهد کرد.
این نشست تنها دو روز پس از نشست اضطراری امنیتی درباره اوکراین برگزار میشود که در آن نمایندگانی از بریتانیا، آلمان، ایتالیا، لهستان، اسپانیا، دانمارک و هلند، به همراه مقامات ارشد اتحادیه اروپا و دبیرکل ناتو، مارک روته، حضور داشتند.
در آن نشست، رهبران اروپایی اعلام کردند که هزینههای دفاعی خود را افزایش خواهند داد و توافق کردند که اوکراین باید در تصمیمگیریهای مربوط به آینده خود نقش داشته باشد. این در حالی است که مذاکرات میان روسیه و آمریکا روز گذشته با حضور وزرای خارجه دو کشور در ریاض پایان یافت، اما سایر کشورهای جهان به این گفتگوها دعوت نشدند.
طبق گزارش بیبیسی، کییر استارمر، نخستوزیر بریتانیا، قرار است در هفتههای آینده پس از سفرش به واشنگتن میزبان نشست دیگری باشد.
گزارشها از توقف بررسی درخواست مهاجرت از اوکراین
آمریکا بعضی از برنامههای مهاجرتی دولت پیشین این کشور را در رابطه با مهاجران از اوکراین و آمریکای لاتین متوقف کرده است.
به گزارش شبکه خبری سیبیسی نیوز، شریک خبری بیبیسی در آمریکا، این تصمیم به دلیل نگرانیهایی در رابطه با «تقلب و امنیت» گرفته شده است.
سیبیسی نیوز این گزارش را به نقل از دو مقام آمریکایی و یک یادداشت داخلی منتشر شده است.
حدود ۲۴۰ هزار اوکراینی بر اساس سیاست دولت بایدن به عنوان «اتحاد برای اوکراین» تا کنون وارد آمریکا شدهاند.
بر اساس گزارش این شبکه خبری بسیاری از این مهاجران بر اساس این سیاست میتوانند به طور قانونی در آمریکا بمانند یا حتی اقامت دائم بگیرند.
گزارش شده است تا زمان بررسی مجدد سوابق مهاجران، توقف بررسی درخواستهای مهاجرت ادامه خواهد داشت.
زلنسکی در کنفرانس مطبوعاتی چه گفت؟
آقای زلنسکی در واکنش به اظهارات اخیر ترامپ اعلام کرد «اگر کسی اکنون بخواهد جای او را بگیرد، موفق نخواهد شد زیرا محبوبیت او همچنان بالاست.»
رئیسجمهور آمریکا به تازگی گفته بود که همتای اوکراینیاش، که در سال ۲۰۱۹ برای یک دوره پنجساله انتخاب شد، تنها ۴٪ محبوبیت دارد.
آقای زلنسکی در واکنش به این ادعا به یک نظرسنجی اشاره کرد که نشان میدهد ۵۸٪ از مردم اوکراین به او به عنوان رهبر خود اعتماد دارند.
او همچنین گفت که اوکراین با «حجم زیادی از اطلاعات نادرست» از سوی روسیه روبهرو است.
او در ادامه افزود: «با تمام احترامی که برای رئیسجمهور ترامپ قائلم، او در این فضای اطلاعات نادرست زندگی میکند.»
ولودیمیر زلنسکی تأکید کرد که اوکراین«شواهدی» دارد مبنی بر اینکه اطلاعات نادرست درباره میزان محبوبیت او از سوی روسیه منتشر شده است.
آقای زلنسکی در پاسخ به سوالی درباره پیشنهاد ترامپ مبنی بر اینکه آمریکا درصدی از ذخایر مواد معدنی کمیاب اوکراین، از جمله لیتیوم و تیتانیوم، را در ازای کمکهای نظامی که به این کشور میدهد، دریافت کند، گفت که این پیشنهاد را رد کرده است.
او توضیح داد که آمریکا در پیشنویس اولیه این توافق از اوکراین میخواست که۵۰٪ از منابع معدنی خود را به آمریکا واگذار کند، بدون اینکه هیچ تضمین امنیتی برای اوکراین در آن ذکر شود.
او تأکید کرد: «من از اوکراین محافظت میکنم. نمیتوانم کشورمان را بفروشم.»
رئیسجمهور اوکراین میگوید هزینه جنگ اوکراین تاکنون ۳۲۰ میلیارد دلار بوده است، اما آمریکا و اوکراین بر سر این رقم اختلاف نظر دارند.
او افزود که حدود ۱۲۰ میلیارد دلار از این مبلغ از سوی مالیاتدهندگان اوکراینی تأمین شده و ۲۰۰ میلیارد دلار دیگر از طرف آمریکا و اتحادیه اروپا آمده است.
به گفته او، آمریکا ۶۷ میلیارد دلار کمک تسلیحاتی و بودجهای به اوکراین داده است.
آقای زلنسکی در این کنفرانس مطبوعاتی همچنین گفت که کیت کلاگ، نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین، را به حضور در خیابانهای کییف دعوت کره است.
او گفت: «برای من بسیار مهم است که او(کیت کلاگ ) خودش در خیابانهای کییف و شهرهای دیگر قدم بزند» تا بتواند شرایط واقعی را ببیند و تحت تأثیر اطلاعات نادرست روسیه قرار نگیرد.
زلنسکی اظهار داشت که آقای کلاگ قبلاً گفته بود که «۲۰ تا ۳۰ درصد از پایتخت نابود شده و همه چیز ویران شده است... میخواهم خودش همه چیز را ببیند و بعد از مردم بپرسد که آیا به رئیسجمهور خود اعتماد دارند؟ آیا به پوتین اعتماد دارند؟ بگذارید نظرشان را درباره ترامپ بپرسد و ببیند پس از اظهارات اخیر ترامپ، چه فکری میکنند.

ورود نماینده ویژه آمریکا در امور اوکراین به کییف
آقای کلاگ که با قطار به کییف رسید، گفت نیاز اوکراین به تضمینهای امنیتی را درک میکند و هدف از سفرش، شنیدن صحبتهای مقامهای این کشور است.
سفر کیت کلاگ به اوکراین یک روز پس از دیدار وزیران خارجه آمریکا و روسیه در ریاض برای پایان دادن به جنگ اوکراین انجام میشود.
اوکراین و اتحادیه اروپا به این مذاکرات دعوت نشده بودند.
نماینده ویژه آمریکا در اوکراین پیشتر در آلمان و لهستان گفته بود اروپا در گفتوگوهای پایان جنگ اوکراین دخیل نخواهد بود.
گفتوگوهای او با مقامهای اوکراین بر حمایتهای دیپلماتیک و نظامی آمریکا متمرکز خواهد بود.
خبرنگاران میگویند ولودیمیر زلنسکی ممکن است از آقای کلاگ بپرسد چرا دونالد ترامپ حالا کییف را در حمله تمامعیار مسکو مقصر میداند. رئیس جمهور اوکراین همچنین خواهد پرسید که آیا میتواند هنوز بر حمایت آمریکا حساب کند؟
ژنرال بازنشسته کیت کلاگ روز شنبه گفته بود که مذاکرات قبلی به این دلیل شکست خورد که تعداد شرکتکنندگان در آنها بیش از حد بوده است.
او اضافه کرده بود: «این شاید مثل صدای ساییده شدن گچ روی تخته سیاه و کمی ، اما من دارم با صداقت کامل با شما حرف میزنم.»
مذاکرات آمریکا و روسیه درباره جنگ اوکراین در ریاض
دعوت نشدن اوکراین و طرفهای اروپایی به مذاکرات آمریکا و روسیه در ریاض ناخشنودی آقای زلنسکی و مقامهای اروپایی را در پی داشته است.
آقای زلنسکی بار دیگر گفته است که نمیتوان بدون حضور او درباره آینده اوکراین تصمیمگیری کرد.
بعد از آنکه ولودیمیر زلنسکی ابراز «تعجب» کرد که چرا کشورش به مذاکرات صلح در عربستان سعودی برای پایان دادن به جنگ اوکراین دعوت نشده، دونالد ترامپ در کنفرانسی خبری در مالاراگو در فلوریدا گفت از واکنش اوکراین «مایوس» شده است.
آقای ترامپ گفت اوکراینیها سه سال وقت داشتند و میتوانستند قبلا مذاکره کنند.
دونالد ترامپ همچنین گفت که اکنون بعد از این گفتگوها در ریاض بیش از پیش به امکان رسیدن به توافق صلح در اوکراین اطمینان دارد.
مارکو روبیو، وزیر امور خارجه آمریکا هم از مذاکراتش در ریاض دفاع کرده و گفته است هدف این مذاکرات، تحقق بخشیدن به وعده دونالد ترامپ برای پایان دادن به جنگ اوکراین است. آقای روبیو پس از ریاض به امارات متحده عربی رفته است. امارات از میانجیگران اصلی در تبادل زندانیان میان روسیه و اوکراین است.
کایا کالاس، رئیس بخش سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز سهشنبه در واکنش به مذاکرات ریاض نسبت به «تلاشهای روسیه برای کاشتن بذر نفاق» هشدار داد و گفت: «نباید اجازه دهیم در دامشان بیافتیم.»
خانم کالاس پیشتر هم دونالد ترامپ را به مماشات با روسیه در مورد اوکراین متهم کرده و گفته بود: «مماشات همیشه شکست میخورد.»
کایا کالاس این پرسش را مطرح کرده بود که چرا روسیه، حتی پیش از آغاز مذاکرات، هر آنچه میخواهد دریافت میکند.
مقامهای آمریکا تاکید کردهاند که اوکراین کلیه سرزمینهای خود را پس نخواهد گرفت و اجازه نخواهد یافت که به ناتو ملحق شود.
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه بعد از گفتگو در ریاض با وزیر خارجه آمریکا گفت کشورش ناظران صلح ناتو در اوکراین را تحت هیچ توافق صلحی نخواهد پذیرفت.
جنگ ویرانگر اوکراین حدود سه سال قبل با حمله تمام عیار نظامی روسیه به آن کشور شروع شد.