۱۴۰۳ اسفند ۵, یکشنبه

 

  1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
زنده

انتخابات آلمان؛ اطمینان مرتس به پیروزی، امید شولتس به معجزه

انتشار 2 ساعت پیشآخرین به روز رسانی 2 ساعت پیش

یکشنبه ۲۳ فوریه روزی سرنوشت‌ساز برای آلمان خواهد بود. ده‌ها میلیون واجد شرایط رأی‌دهی می‌توانند در انتخابات پارلمانی سراسری شرکت کنند. حوزه‌های اخذ رأی تا ساعت ۱۸ به وقت اروپای مرکزی گشوده خواهند بود.

https://p.dw.com/p/4quwx
انتظار می‌رود که میزان مشارکت در انتخابات آلمان ۲۰۲۵ بالا باشد
انتظار می‌رود که میزان مشارکت در انتخابات آلمان ۲۰۲۵ بالا باشدعکس: Michael Kappeler/dpa/picture alliance
پرش از قسمت آنچه باید بدانیم
پرش از قسمت راه دشوار تشکیل دولت آتی آلمان
2 ساعت پیش

راه دشوار تشکیل دولت آتی آلمان

فریدریش مرتس، نامزد اتحاد حزبی دموکرات‌مسیحی/ سوسیال‌مسیحی برای مقام صدراعظمی
فریدریش مرتس، نامزد اتحاد حزبی دموکرات‌مسیحی/ سوسیال‌مسیحی برای مقام صدراعظمیعکس: REUTERSAngelika Warmuth/Angelika Warmuth/REUTERS

انتظار می‌رود که این بار برای تشکیل دولت راهی دشوار در پیش رو باشد. نمایندگان تازه‌منتخب باید در طی ۳۰ روز تا تاریخ ۲۵ مارس گردهم آیند.

با توجه به اینکه هیچ یک از احزاب قادر به کسب اکثریت مطلق آراء نخواهد بود، دولت آتی در آلمان مانند دوره‌های گذشته ائتلافی خواهد بود.

با توجه به مواضع سرسختانه و گاه بسیار متفاوت احزاب ممکن است که مذاکرات ائتلافی هفته‌ها و شاید حتی ماه‌ها طول بکشد. تا زمان تشکیل دولت جدید، دولت کنونی اداره امور را برعهده خواهد داشت.

فریدریش مرتس، نامزد اتحاد حزبی دموکرات‌مسیحی/سوسیال‌مسیحی خواهان ائتلاف با یکی از دو حزب سوسیال‌دموکرات یا سبز‌هاست. این در حالی است که مارکوس زودر، رئیس حزب سوسیال‌مسیحی در این اتحاد حزبی ائتلاف با حزب سبزها را رد می‌کند.

اگر چندین حزب کوچک‌تر مانند حزب دموکرات آزاد و یا اتحاد زارا واگن‌کنشت با کسب دست کم ۵ درصد آراء به پارلمان راه یابند، احتمال می‌رود که فریدریش مرتس به دو حزب دیگر برای تشکیل دولت ائتلافی نیاز داشته باشد.

آیا آلمان از نظر سیاسی ناپایدار می‌شود؟

01:22

 

https://p.dw.com/p/4qv5N
کپی لینک
پرش از قسمت تظاهرات گسترده علیه راستگرایی در آستانه انتخابات
2 ساعت پیش

تظاهرات گسترده علیه راستگرایی در آستانه انتخابات

صحنه‌ای از تظاهرات علیه راستگرایی افراطی و در دفاع از دموکراسی در هامبورگ در روز شنبه ۲۲ فوریه
صحنه‌ای از تظاهرات علیه راستگرایی افراطی و در دفاع از دموکراسی در هامبورگ در روز شنبه ۲۲ فوریهعکس: Georg Wendt/dpa/picture alliance

آلمان در طی هفته‌های گذشته پیوسته صحنه تظاهرات گسترده علیه راستگرایی افراطی بوده است. دیروز شنبه (۲۲ فوریه / ۴ اسفند) نیز در شماری از شهرهای این کشور از جمله هامبورگ، فرایبورگ و کیل گردهمایی‌هایی علیه "راستگرایی افراطی، فاشیسم و نفرت‌پراکنی" برگزار شد. 

طبق اعلام پلیس، بیش از ۴۰ هزار نفر در تظاهرات روز شنبه در هامبورگ شرکت کردند. این تظاهرات که در خیابان‌های مرکزی هامبورگ جریان داشت به دعوت نهادها و کمپین‌های مختلف تحت عنوان "ما اجازه نفاق‌پراکنی نمی‌دهیم: هامبورگ به همبستگی رأی‌ می‌دهد" برگزار شد.

تظاهرکنندگان پلاکادرهایی در دست داشتند که روی آن‌ها از جمله با اشاره به حزب راست افراطی آلمان که "آلترناتیو برای آلمان" (AfD) نام دارد نوشته شده بود: "نفرت آلترناتیو نیست" و "به نارواداری نباید رواداری نشان داد". 

فرایبورگ که شهری دانشجویی است هم شاهد تظاهراتی ۲۰ هزار نفری علیه راست‌گرایی افراطی بود. کیل، اشتوتگارت و کارلسروهه از دیگر شهرهایی بودند که یک روز پیش از انتخابات سراسری صحنه تظاهرات و گردهمایی برای دفاع از دموکراسی بود.

https://p.dw.com/p/4qv6d
کپی لینک
پرش از قسمت آغاز انتخابات سراسری پارلمانی در آلمان
2 ساعت پیش

آغاز انتخابات سراسری پارلمانی در آلمان

یک صندوق اخذ رأی
یک شهروند آلمانی در حین رأی‌دهیعکس: Daniel Karmann/dpa/picture alliance

آلمان امروز یکشنبه ۲۳ فوریه برابر با پنجم اسفند شاهد انتخابات سراسری پارلمانی است. حدود ۵۹ میلیون شهروند واجد شرایط رأی‌دهی در این کشور فراخوانده شده‌اند تا به پای صندوق‌های رأی رفته و حزب و نماینده مورد نظر خود را انتخاب کنند. از این شمار، ۲،۳ میلیون نفر جوانانی هستند که برای نخستین بار می‌توانند از حق رأی خود استفاده کنند.

به این تعداد باید ۲۰۰ هزار شهروند آلمانی مقیم خارج از کشور را افزود که گفته می‌شود، شماری از آنها به خاطر تنگی وقت و دیر رسیدن برگه‌ها نتوانسته‌اند از طریق ارسال نامه رأی خود را بفرستند. حوزه‌های اخذ رأی در آلمان از هشت صبح تا شش بعدازظهر (۸ تا ۱۸) باز هستند.

نظرسنجی‌ها حاکی از آن است که اتحاد دو حزب دموکرات مسیحی و سوسیال مسیحی (CDU/CSU) قدرتمندترین حزب در این دوره از انتخابات خواهد شد. فریدریش مرتس، نامزد این اتحاد حزبی برای مقام صدراعظمی از پیروزی "قاطع" در انتخابات ابراز اطمینان کرده است.

بنا بر نظرسنجی‌ها، حزب راستگرای افراطی آلترناتیو برای آلمان (AfD) به احتمال قوی دومین حزب قدرتمند در انتخابات خواهد بود. احزاب سوسیال دموکرات (SPD)، سبزها (Bündnis90/Die Grünen) و چپ‌ها (DIe Linken) در رده‌های بعدی قرار دارند.

حزب دموکرات آزاد آلمان (FDP) و اتحاد زارا واگن‌کنشت (BSW) امکان دارد که کمتر از پنج درصد آرا را به خود اختصاص دهند و به این ترتیب در راهیابی به پارلمان ناکام بمانند.

آخرین نظرسنجی‌ها همچنین حاکی از آن است که ۲۰ درصد شهروندان آلمانی واجد شرایط رأی‌دهی در مورد اینکه به چه حزبی رأی‌ دهند، مردد بوده‌اند. 

پارلمان آتی آلمان با توجه به اصلاحات قوانین انتخاباتی که اخیرا صورت گرفت از پارلمان کنونی کوچک‌تر و شمار کرسی‌های آن به ۶۳۰ کرسی محدود خواهد بود، یعنی ۱۰۰ کرسی کمتر از کرسی‌های مجلس فعلی.

ایرانی‌تباران آلمان در انتخابات پیش‌رو

01:30

 

https://p.dw.com/p/4qux8
کپی لینک