۱۴۰۳ اسفند ۴, شنبه

 

  1. پرش به گزارش
  2. پرش به منوی اصلی
  3. پرش به دیگر صفحات دویچه وله
زنده

خبرگاه؛ سفر سرگئی لاوروف به ایران برای مذاکره درباره سوریه

انتشار 19 ساعت پیشآخرین به روز رسانی 10 ساعت پیش

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه سه‌شنبه هفتم اسفند به منظور دیدار با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود راهی تهران می‌شود. به گفته تسنیم، در این دیدار قرار است درباره "پرونده سوریه" گفتگو و رایزنی شود.

https://p.dw.com/p/4qsyd
سرگئی لاوروف،‌ وزیر خارجه روسیه
سرگئی لاوروف،‌ وزیر خارجه روسیهعکس: Alexander Shcherbak/Tass/IMAGO
پرش از قسمت آنچه باید بدانیم
پرش از قسمت شریعتمداری: گروسی به احتمال قوی عضو موساد است
10 ساعت پیش

شریعتمداری: گروسی به احتمال قوی عضو موساد است

حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهان
حسین شریعتمداری، مدیرمسئول روزنامه کیهانعکس: dailypolitics.ir

مدیرمسئول روزنامه کیهان مدعی شده است، "‌رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی‌ عضو موساد است."

حسین شریعتمداری، نماینده علی خامنه‌ای در روزنامه کیهان در یادداشتی با عنوان "آقای گروسی ثابت‌کن عضو موساد نیستی!" نوشته است: «‌ادعای ما برخلاف "ادعای مضحک گروسی"، بدون شاهد و قرینه نیست. ما شواهدی در دست داریم که از وابستگی آقای رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به موساد حکایت می‌کند.»

این یادداشت در پی اظهارات اخیر مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی منتشر شده است. گروسی اخیرا گفته بود، "ایران باید ثابت کند که به‌دنبال تولید سلاح هسته‌ای نیست."

شریعتمداری اظهارات اخیر گروسی را "بیرون از دایره عقل و منطق" دانسته و حتی ادعا کرده است، "او صلاحیت حضور در جایگاه کنونی را ندارد و جمهوری اسلامی ایران باید از پذیرش او به عنوان مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی خودداری کند."

مدیرمسئول روزنامه کیهان در این یادداشت گفته است، "گروسی باید برای اثبات این ادعا که ایران در پی تولید سلاح هسته‌ای است، دلیل و سند ارائه کند."

شریعتمداری مدعی است، "وقتی یوکیا آمانو، مدیرکل وقت آژانس از دنیا رفت، آمریکا و اسرائیل برای انتخاب رافائل گروسی به عنوان جایگزین او دست به لابی گسترده‌ای با کشورهای عضو آژانس زده بودند."

https://p.dw.com/p/4quCb
کپی لینک
پرش از قسمت بحران نیروی کار در ایران؛ کارگران افغانستانی ایران را ترک می‌کنند
12 ساعت پیش

بحران نیروی کار در ایران؛ کارگران افغانستانی ایران را ترک می‌کنند

 کاهش ارزش ریال و افزایش قیمت افغانی باعث شده است درآمد کارگران افغانستانی در ایران دیگر برایشان مقرون‌به‌صرفه نباشد.
کاهش ارزش ریال و افزایش قیمت افغانی باعث شده است درآمد کارگران افغانستانی در ایران دیگر برایشان مقرون‌به‌صرفه نباشد.عکس: Ahmad Halabisaz/ZUMA/picture alliance

افشین پورحاجت، دبیرکل انجمن انبوه‌سازان ایران، با اشاره به کاهش شدید نیروی کار در پروژه‌های ساختمانی گفت: «در برخی مناطق کشور با کمبود شدید نیروی کار مواجه هستیم و در صورت کاهش حضور کارگران افغانستانی، شرایط سخت‌تر خواهد شد.» او تأکید کرد که کاهش ارزش ریال و افزایش قیمت افغانی باعث شده است درآمد کارگران افغانستانی در ایران دیگر برایشان مقرون‌به‌صرفه نباشد.

ایرج رهبر، رئیس انجمن انبوه‌سازان استان تهران، نیز با تأیید این موضوع گفت: «افغانستانی‌ها حقوق خود را بر مبنای دلار می‌سنجند و در مقایسه با دو سال پیش که معادل ۵۰۰ دلار دریافت می‌کردند، اکنون درآمدشان به ۲۰۰ دلار کاهش یافته است.» او اضافه کرد که این وضعیت باعث افزایش هزینه‌های ساخت‌وساز شده و ایران باید به سمت استفاده از تکنولوژی‌های جدید در صنعت ساختمان حرکت کند.

رهبر همچنین به مشکلات مربوط به کنترل نیروی کار غیرمجاز اشاره کرد و گفت: «بررسی وضعیت اقامت کارگران افغانستانی در کارگاه‌ها باعث تأخیر در پروژه‌ها می‌شود و ساخت‌وساز را با خسارت مواجه می‌کند.» او تأکید کرد که کمبود نیروی کار به دلیل تغییر شرایط اقتصادی، دستگیری کارگران غیرمجاز و عدم تمایل نیروی کار ایرانی به برخی مشاغل ساده، به یکی از چالش‌های جدی صنعت ساختمان‌سازی ایران تبدیل شده است.

https://p.dw.com/p/4qtzf
کپی لینک
پرش از قسمت تشییع جنازه حسن نصرالله یکشنبه در بیروت برگزار می‌شود
12 ساعت پیش

تشییع جنازه حسن نصرالله یکشنبه در بیروت برگزار می‌شود

حزب‌الله لبنان اعلام کرد که مراسم تشییع جنازه حسن نصرالله، دبیرکل اسبق این گروه، روز یکشنبه (۱۲ اسفند) از ورزشگاه بیروت آغاز خواهد شد
حزب‌الله لبنان اعلام کرد که مراسم تشییع جنازه حسن نصرالله، دبیرکل اسبق این گروه، روز یکشنبه (۱۲ اسفند) از ورزشگاه بیروت آغاز خواهد شدعکس: MOHAMMED HUWAIS/AFP via Getty Images

حزب‌الله لبنان اعلام کرد که مراسم تشییع جنازه حسن نصرالله، دبیرکل اسبق این گروه، روز یکشنبه (۱۲ اسفند) از ورزشگاه بیروت آغاز خواهد شد. بنا بر گزارش صداوسیمای جمهوری اسلامی، قرار است پیکر نصرالله در همین روز به خاک سپرده شود، در حالی که مراسم دفن هاشم صفی‌الدین، از دیگر مقامات ارشد حزب‌الله، روز دوشنبه (۱۳ اسفند) انجام خواهد شد.

همزمان، رسانه‌های ایران گزارش دادند که محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی، برای شرکت در این مراسم به لبنان سفر خواهد کرد. انتظار می‌رود ده‌ها هزار نفر از هواداران حزب‌الله در خیابان‌های بیروت حاضر شوند تا با نصرالله، که برای دهه‌ها چهره اصلی این گروه مورد حمایت ایران بود، وداع کنند.

حسن نصرالله در تاریخ ۶ مهر سال جاری در جریان یک حمله هوایی اسرائیل به مقر حزب‌الله در جنوب بیروت کشته شد. این حمله که آغازگر جنگی گسترده میان حزب‌الله و اسرائیل بود، همچنین به کشته شدن عباس نیلفروشان، یکی از فرماندهان ارشد نیروی قدس سپاه پاسداران، منجر شد. حزب‌الله که بخشی از "محور مقاومت" تحت رهبری ایران است، در سال‌های اخیر نقش مهمی در منازعات منطقه‌ای ایفا کرده و از سوی اسرائیل و بسیاری از کشورهای غربی به عنوان یک گروه تروریستی شناخته می‌شود.

https://p.dw.com/p/4qtwi
کپی لینک
پرش از قسمت آغاز مرحله اصلی رزمایش دریایی ایران در جنوب کشور
13 ساعت پیش

آغاز مرحله اصلی رزمایش دریایی ایران در جنوب کشور

گزارش خبرگزاری آلمان از آغاز رزمایش دریایی ایران در جنوب کشور
گزارش خبرگزاری آلمان از آغاز رزمایش دریایی ایران در جنوب کشورعکس: Vahid Salemi/AP/picture alliance

رسانه‌های جمهوری اسلامی صبح روز شنبه ۴ اسفند (۲۲ فوریه) از آغاز مرحله اصلی رزمایش دریایی مشترک ذوالفقار ۱۴۰۳ خبر دادند. طبق گزارش‌ها، مرحله اصلی این رزمایش در گستره سواحل مکران، دریای عمان و شمال اقیانوس هند تا مدار ۱۰ درجه آغاز شده است. 

به گفتە ارتش جمهوری اسلامی، این رزمایش با هدف تقویت توانمندی‌های دفاعی و بازدارندگی در برابر تهدیدات زمینی، هوایی و دریایی برگزار می‌شود. در این رزمایش یگان‌های پیاده، زرهی، مکانیزه، سامانه‌های پدافندی، دریایی و شناورهای زیرسطحی و سطحی شرکت می‌کنند.

این مانورهای نطامی بعد از آن انجام می‌گیرد که فشار آمریکا بر جمهوری اسلامی در روزهای گذشته افزایش یافته است. خبرگزاری آلمان با اشاره به این موضوع می‌نویسد که ایران در چند ماه گذشته چندین رزمایش برگزار کرده است.

طبق گزارش این خبرگزاری، در ژانویه ۲۰۲۵ یگان‌های دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی یک رزمایش دریایی در خلیج فارس انجام داده و در دو ماه گذشته، نیروهای پدافند هوایی ایران آمادگی خود را در نزدیکی تاسیسات هسته‌ای مهم این کشور آزمایش کرده‌اند. 

خبرگزاری آلمان در ادامه می‌گوید، با توجه به تنش‌های نظامی میان جمهوری اسلامی و اسرائیل، نگرانی‌ها در ایران درباره احتمال وقوع جنگ افزایش یافته است. 

اسرائیل بارها تهدید کرده است که به به تاسیسات هسته‌ای ایران حمله می‌کند. دلیل این تهدیدها، نگرانی از احتمال تلاش جمهوری اسلامی برای دستیابی به سلاح هسته‌ای عنوان شده است. 

این بحران نه‌ تنها تنش‌های امنیتی و سیاسی را افزایش داده، بلکه تاثیر منفی بر اقتصاد ایران نیز گذاشته و باعث افزایش قیمت‌ها شده است. بسیاری از ایرانیان از پیامدهای اقتصادی این تنش‌ها ابراز نگرانی کرده‌اند. 

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، آمادگی خود را برای مذاکره درباره برنامه هسته‌ای ایران اعلام کرده است. اما علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی رسما هرگونه مذاکره مستقیم با آمریکا را رد کرده است. 

خبرگزاری آلمان در پایان گزارش خود نوشته است که با این‌ حال، برخی ناظران احتمال می‌دهند که مذاکرات غیرعلنی بین ایران و آمریکا در حال انجام باشد. 

https://p.dw.com/p/4qtk3
کپی لینک
پرش از قسمت ممانعت از حضور شروین حاجی‌پور در مراسم فیلمی که در آن آواز خوانده بود
14 ساعت پیش

ممانعت از حضور شروین حاجی‌پور در مراسم فیلمی که در آن آواز خوانده بود

"شروین حاجی‌پور، خواننده ترانه مشهور اعتراضی "برای
"شروین حاجی‌پور، خواننده ترانه مشهور اعتراضی "برایعکس: Khaled Desouki/AFP

شروین حاجی‌پور، خواننده سرشناس ایرانی، از حضور در مراسم اکران نسخه نهایی انیمیشن "پسر دلفینی ۲" که ترانه تیتراژ پایانی آن را در نسخه نهایی خود او خوانده بود، منع شد. ‌

بشیر بی آزار، مدیر بخش موسیقی تیتراژ این انیمیشن، با انتشار یادداشتی در خصوص این ممانعت در اینستاگرام نوشت: «با وجود تمام تلاش‌ها و تماس و پیگیری‌ها تا آخرین لحظه، در نهایت اداره اماکن نه تنها مجوز حضور شروین حاجی‌پور در مراسم افتتاحیه‌ی پسردلفینی ۲ را به بهانه‌ی ممنوعیت حضور شروین در تجمعات بالای سی نفر صادر نکرد، بلکه حتی جلوی پخش نسخه نهایی پسردلفینی که با صدای شروین بود هم گرفته شد.»

اکران عمومی این انیمیشن قرار بود جمعه سوم اسفند در سالن برج میلاد تهران برگزار شود اما پس از تاخیر دوساعته و بدون توجه به انتظار تماشاگران، نسخه قدیمی و با کیفیت نازل این فیلم بدون صدای حاجی‌پور به نمایش در آمد.

محمد امین همدانی، تهیه‌کننده این انیمیشن، گفته بود که علی‌رغم طی شدن مراحل قانونی و اخذ مجوز‌های لازم، به نسخه نهایی "پسر دلفینی ۲ " اجازه اکران داده نشد. ‌‌

شروین حاجی‌پور در صفحه اینستاگرامی خود بخشی از این ترانه را منتشر کرد. ‌

شروین حاجی‌پور  ، با نام کامل حاجی آقاپور، خواننده ترانه اعتراضی  "برای"، در مهر ۱۴۰۳ اعلام کرد بود که پرونده محکومیت قضایی او مختومه و  حکم صادره سه سال و ۸ ماه زندان او متوقف شده است.

این هنرمند در جریان اعتراضات "زن ،زندگی، آزادی"  سال ۱۴۰۱ در ایران، با استفاده از  آرزوها و امیدهای کاربران شبکه اکس (توییتر سابق) ترانه مشهور "برای" را اجرا کرد که با استقبال کم‌سابقه‌ای روبرو شد. حاجی‌پور مهرماه ۱۴۰۱ در ساری بازداشت و سپس به قید وثیقه آزاد شده بود.

این اثر علاوه بر اینکه با استقبال بی‌نظیری از سوی مخاطبان در داخل و خارج از ایران مواجه شد، به عنوان  بهترین ترانه تاثیر‌گذار در تغییرات اجتماعی در شصت و پنجمین دوره از جوایز گرمی  در سال ۲۰۲۳ نیز شایسته دریافت جایزه شناخته شد.
 

https://p.dw.com/p/4qtVu
کپی لینک
پرش از قسمت وزیر خارجه روسیه برای گفت‌وگو درباره سوریه به ایران سفر می‌کند
14 ساعت پیش

وزیر خارجه روسیه برای گفت‌وگو درباره سوریه به ایران سفر می‌کند

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه 
سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه عکس: Alexander Shcherbak/Tass/IMAGO

سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، روز سه‌شنبه ۷ اسفند (۲۵ فوریه) به منظور دیدار و رایزنی با عباس عراقچی، همتای ایرانی خود راهی تهران می‌شود. خبرگزاری تسنیم وابسته به سپاه پاسداران نوشته است که در دیدار لاوروف قرار است درباره "پرونده سوریه" گفتگو و رایزنی شود. 

ایران و روسیه دو کشور پشتیبان بشار اسد، دیکتاتور سرنگون شده سوریه بودند که در ظرف ۱۰ روز توسط مخالفان خود سرنگون شد. اسد به مسکو فرار کرد و نیروهای ایرانی به پایگاه‌های روسیه در سواحل دریای مدیترانه در سوریه پناه آوردند.  

ولادیمیر پوتین، رئيس‌جمهور روسیه بعدا اعلام کرد که کشورش جان هزاران نیروی ایرانی را نجات داده و از سوریه به ایران انتقال داده است.  

روسیه بعد از روی کارآمدن دولت جدید در سوریه هیأتی را برای عادی‌سازی مناسبات خود به دمشق فرستاد. مقامات جدید سوریه ولی تا کنون با حضور سفیر ایران در کشورشان مخالفت کرده‌اند.

اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت خارجه ایران گفته است که سفر وزیر خارجه روسیه به تهران در چارچوب مشورت‌های مستمر جمهوری اسلامی ایران-روسیه راجع به روابط دوجانبه و تحولات منطقه‌ای و بین‌المللی انجام خواهد شد. کاظم جلالی، سفیر ایران در مسکو نیز گفته است که این سفر "یک‌روزه" است.

این سفر بلافاصله پس از دیدار وزیر خارجه روسیه با همتای آمریکایی خود در ریاض انجام می‌گیرد و برخی این گمانه‌زنی را هم مطرح کرده‌اند که ممکن است لاوروف و همتای آمریکایی او علاوه بر اوکراین درباره ایران هم رایزنی کرده باشند.

مقامات و رسانه‌های ایران و روسیه درباره جزئیات سفر لاوروف به تهران و همچنین گفتگو در مورد سوریه توضیح بیشتری ارائه نداده‌اند. 

https://p.dw.com/p/4qtTr
کپی لینک
پرش از قسمت رقابت احزاب آلمان در آخرین روز پیش از انتخابات پارلمانی
16 ساعت پیش

رقابت احزاب آلمان در آخرین روز پیش از انتخابات پارلمانی

تبلیغات احزاب SPD و CDU برای انتخابات پارلمانی آلمان
تبلیغات احزاب SPD و CDU برای انتخابات پارلمانی آلمانعکس: Martin Meissner/AP Photo/picture alliance

در آخرین روز پیش از انتخابات پارلمانی جمهوری فدرال آلمان، احزاب و نامزدهای اصلی همچنان در تلاش برای جلب آرای رأی‌دهندگان هستند.

اتحادیه احزاب مسیحی شامل دو حزب دموکرات‌مسیحی (CDU) و سوسیال‌مسیحی (CSU) آخرین تجمع انتخاباتی خود را روز شنبه ۲۲ فوریه در مونیخ برگزار می‌کنند.

فریدریش مرتس، نامزد صدراعظمی و رئیس حزب دموکرات‌مسیحی، مارکوس زودر، رئیس حزب سوسیال‌مسیحی  (CSU) و الکساندر دوبرینت، نامزد اصلی این حزب در ایالت بایرن سخنرانان اصلی این رویداد در مونیخ هستند.

حزب سوسیال‌دموکرات(SPD)  نیز عصر روز جمعه ۲۱ فوریه مرحله پایانی کمپین انتخاباتی خود را در دورتموند برگزار کرد.

اولاف شولتس، صدراعظم آلمان از حزب سوسیال‌دموکرات نیز روز شنبه ۲۲ فوریه در چند رویداد انتخاباتی در پوتسدام و براندنبورگ با شهروندان و فعالان انتخاباتی حزب خود، دیدار خواهد کرد.

بر اساس نتایج آخرین نظرسنجی‌ها، حدود یک‌پنجم رأی‌دهندگان هنوز تصمیم نهایی خود را نگرفته‌اند که آیا در انتخابات روز ۲۳ فوریه شرکت خواهند کرد و اگر شرکت کردند به چه حزبی رأی خواهند داد.

https://p.dw.com/p/4qtOC
کپی لینک
پرش از قسمت برکناری رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از سوی ترامپ
17 ساعت پیش

برکناری رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا از سوی ترامپ

 چارلز کیو براون، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح  آمریکا، از سوی ترامپ برکنار شد
چارلز کیو براون، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح  آمریکا، از سوی ترامپ برکنار شدعکس: BONNIE CASH/newscom(picture alliance

دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا در اقدامی غیر منتظره، چارلز کیو براون، رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح ایالات متحده، را برکنار کرده است. دوره چهار ساله خدمت این  ژنرال آفریقایی‌تبار در سمت مزبور به پایان نرسیده و هنوز نیمی از آن باقی مانده بود.

ترامپ دن کین، ژنرال نیروی هوایی را به عنوان جانشین براون معرفی کرده است. او دلیلی برای برکناری براون ذکر نکرد و به پستی در شبکه اجتماعی "تروت سوشال"خود تنها نوشت: «می‌خواهم از ژنرال چارلز سی‌کیو براون به خاطر ۴۰ سال خدمت به کشور، از جمله به عنوان رئیس ستاد مشترک نیروهای مسلح تشکر کنم.»

سنای آمریکا باید صلاحیت ژنرال کین برای جانشینی براون را تایید کند.

وزارت دفاع آمریکا (پنتاگون)  اعلام کرده که از هفته آینده حداقل پنج درصد از کارکنان غیرنظامی خود را اخراج خواهد کرد. ابتدا ۵ هزار و ۴۰۰ کارمند در دوره آزمایشی هدف این تغییر قرار خواهند گرفت و در پی آن توقف استخدام اعمال خواهد شد.

پنتاگون بزرگترین کارفرما در ایالات متحده است. این وزارتخانه بیش از ۹۰۰هزار غیرنظامی را استخدام می‌کند. بیش از ۴۵هزار شغل در کاهش پنج درصدی اعلام‌شده تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.

از زمان سکان‌داری مجدد ترامپ در کاخ سفید، او در حال بازسازی  نهادهای دولتی  است. نقش مرکزی در این  بازسازی  به مشاور ویژه او، ایلان ماسک، اختصاص دارد. ماموریت این میلیاردر و غول حوزه فناوری در دولت ترامپ کاهش شدید نیروی انسانی و هزینه‌ها در نهادهای دولتی عنوان شده است.

https://p.dw.com/p/4qtFy
کپی لینک
پرش از قسمت خانواده شیری‌ بی‌باس هویت جسد دوم بازگردانده شده توسط حماس را تأیید کرد
19 ساعت پیش

خانواده شیری‌ بی‌باس هویت جسد دوم بازگردانده شده توسط حماس را تأیید کرد

شیری بی‌باس، مادر اسرائیلی به همراه دو کودک خود در حملات ۷ اکتبر حماس به گروگان گرفته شد
شیری بی‌باس، مادر اسرائیلی به همراه دو کودک خود در حملات ۷ اکتبر حماس به گروگان گرفته شدعکس: Hostages Family Forum/AP Photo/picture alliance

طبق گزارش رسانه‌ها، جسدی که شامگاه جمعه سوم اسفند توسط گروه تروریستی حماس به صلیب سرخ بین‌المللی تحویل داده شد بقایای متعلق به شیری بی‌باس، گروگان زن اسرائیلی است. رادیو ارتش اسرائیل گزارش کرد که هویت این جسد تأیید شده است.

خانواده او نیز می‌گویند که جسد دوم تحویل‌داده شده به نام شیری باس متعلق به این شهروند اسرائيلی است.

احتمال می‌رود که این زن اسرائیلی همراه با فرزندانش در حالی که در گروگان حماس بوده‌ کشته شده است. اسرائیل بقایای پیکر او را برای تشخیص هویت به پزشکی قانونی تل‌آویو منتقل کرد.

اسرائيل روز گذشته بعد از آن‌ که جسدی تحت نام شیری‌ بی‌باس را تحویل گرفت اعلام کرد، آنچه که دریافت کرده متعلق به شیری بی‌باس نیست و به فردی ناشناس تعلق دارد. مقامات اسرائیلی این اقدام را "نقض شدید توافق" دانسته و تأکید کرده بودند که همچنان به تلاش‌های خود برای بازگرداندن اجساد و گروگان‌های باقی‌مانده ادامه خواهند داد.

در پی آن حماس که مدعی شده بود، بقایای پیکر شیری‌ بی‌باس بر اثر حمله هوایی اسرائيل با بقایای جسد فردی دیگر درهم آمیخته در نهایت بقایای پیکر او را شب گذشته به صلیب سرخ تحویل داد. 

شیری بی‌باس ۳۳ ساله در حملات هفتم اکتبر حماس به خاک اسرائيل به همراه دو پسر چهار ساله و ۱۰ ماهه‌اش ربوده و به گروگان برده شده بود.

https://p.dw.com/p/4qtAA
کپی لینک
پرش از قسمت مولوی عبدالحمید: توقف اعدام‌ها خواسته عمومی ملت است
19 ساعت پیش

مولوی عبدالحمید: توقف اعدام‌ها خواسته عمومی ملت است

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان
مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدانعکس: tasnim

مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در خطبه‌ نماز جمعه ۳ اسفند افزایش اعدام‌ها در ایران را مورد انتقاد قرار داد و گفت: «اعدام‌های سیاسی و حتی اعدام به‌خاطر مواد مخدر هم با این گستردگی با قوانین شریعت مطابقت ندارد». 

عبدالحمید که بارها پیش از این نیز از حکومت خواسته بود اعدام‌ها را متوقف کند، تاکید کرد که توقف این اعدام‌ها "خواستۀ عمومی ملت است". 

طبق گزارش نهادهای مدافع حقوق بشری، در سال ۲۰۲۴ دست‌کم ۹۷۵ نفر در ایران اعدام شدند. این نهادها می‌گویند که جمهوری اسلامی از احکام اعدام برای "ارعاب در جامعه" استفاده می‌کند. در این گزارش‌ها به ویژه به اعدام  بلوچ‌ها اشاره شده که بیشترین اعدام‌ها از میان این اقلیت قومیتی در ایران بوده است. 

عبدالحمید در ادامه سخنان خود خواست که "فارغ از دین و مذهب و قومیت، به خواسته‌های تمام ملت رسیدگی شود". 

امام جمعه اهل سنت زاهدان در قسمت دیگری از سخنان خود از حکومت خواست که در شرایط وخیم اقتصادی برای حوزه‌های علمیه و مکان‌ها و فعالیت‌های مذهبی بودجه تعیین نکند. 

عبدالحمید تاکید کرد که حوزه‌های علمیه "باید متکی به مردم باشند و روزی که مردم از حوزه‌های علمیه برنجند فعالیت این مراکز دیگر هیچ فایده‌ای ندارد و اگر تعطیل شوند بهتر است."

این روحانی سنی در ادامه افزود: «دولت‌های گذشته خواسته‌اند که به مدارس دینی اهل‌ سنت کمک کنند، اما اکثر علمای منطقه بر این اتفاق‌نظر دارند که مدارس دینی باید توسط مردم اداره شوند و اگر روزی مردم به مساجد و مدارس دینی کمک نکنند ترجیح می‌دهیم مدارس را تعطیل کنیم.»

https://p.dw.com/p/4qt8E
کپی لینک