۱۴۰۴ فروردین ۱۷, یکشنبه

 


سفیر دائم روسیه در سازمان های بین المللی:

روسیه با هر گونه اقدام

نظامی علیه ایران مخالف است

 

رایزنی مشترک ایران وطالبان

طالبان برای مهاجرین‌افغانستان

۲۶ شهرک موقت می سازد!

(پیک هفته ۱۰۹) ۱۷ فروردین ۱۴۰۴ - ۶ آوریل  ۲۰۲۵

 pyknet100@gmail.com


  ۱۷-۱۶ فروردین

خبرهای
 سیاسی - اجتماعی


۱۷ - ۱۶ فروردین

رویدادهای
منطقه و جهان


۱۷ - ۱۶ فروردین

منتخب اخبار

فرهنگی و هنری


۱۷ - ۱۶ فروردین

 منتخب اخبار
شهرستان ها


۱۷ - ۱۶ فروردین

منتخب اخبار ورزشی


۱۷ - ۱۶ فروردین

منتخب اخبار اقتصادی

رادیو پیک

رادیو پیک ۲۹ اسفند به روز شد

این برنامه که به مناسبت نوروز تهیه شده، به دو قسمت تقسیم شده زیرا یوتیوب انتشار آن را در یک قسمت قبول نکرد. به همین دلیل ما آن را به دو قسمت تقسیم کرده و امیدواریم در طول تعطیلات نوروزی برنامه ای هم سرگرم کننده و هم آگاهی بخش باشد. سال نو را به همه شنوندگان این رادیو و همه مردم ایران تبریک می گوئیم.  

بخش دوم     https://youtu.be/ZLcvuDdr1sw


عنوان اول پیک نت ۱۷ فروردین

از چین ستیزی

بوی نفوذ وخیانت می‌آید!

سيامك زند

با بازگشت ترامپ به کاخ سفید بازار تحلیل های ضد و نقیض بسیار داغ شد، از جمله در ایران. بیشترین نظرات در ایران از سوی اصلاح‌طلبان سابق و با ضرورت مذاکره مستقیم با امریکا و عدم اعتماد به روسیه با استناد به تهدیدهای نظامی امریکاست. گویا همه آنها منتظر این تهدیدها بودند تا شمشیر را بجای امریکا علیه روسیه از غلاف بیرون بکشند. شمار این تحلیلگران شگفت‌انگیز است و اینطور بنظر می‌رسد که تهدیدهای ترامپ همچون آفتاب داغی به این افراد حیات سیاسی جدیدی بخشیده است.

از آنجاییکه مردم ما گوششان از تحلیل‌های ضد روسی پر شده، با قدرت گرفتن چین در صحنه بین‌المللی ما شاهد رشد سیستماتیک تحلیلگران ضد چینی در ایران نیز هستیم. از این افراد تحلیلگر خود خواسته ای بنام "مهدی خراتیان" است که سوابق کارشناسی ایشان فقط حول محور دشمنی با چین بنا شده است. او اخیرا به حاکمیت ایران پیشنهاد کرده تا برای مقابله با امریکا، ایران از توافقنامه با عربستان که با پشتیبانی چین در سال ۱۴۰۱ در پکن امضا شده خارج شود.

آن توافق یک تحول مهم دیپلماتیک در روابط ایران و عربستان سعودی پس از سال‌ها قطع روابط دیپلماتیک بود که با میانجی‌گری جمهوری خلق چین برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک در پکن امضا شد.

این توافق که با حضور مقامات عالی‌رتبه از سه کشور نهایی شد، شامل موارد زیر است:

1- ازسرگیری روابط دیپلماتیک و بازگشایی سفارت‌خانه‌ها و نمایندگی‌های رسمی در تهران و ریاض

2- احترام متقابل به حاکمیت کشورها و عدم دخالت در امور داخلی یکدیگر

3- اجرای توافقات پیشین از جمله توافق‌نامه امنیتی امضا شده در سال ۲۰۰۱ و توافق‌نامه همکاری‌های اقتصادی، تجاری و فرهنگی امضا شده در سال ۱۹۹۸

4- تأکید بر حفظ ثبات و امنیت منطقه‌ای و همکاری برای تقویت صلح در خاورمیانه.

این توافق گامی مهم در کاهش تنش‌های منطقه‌ای بود. این قرارداد شاید از توافق با امریکا هم ارزشمندتر باشد.

نقش چین در این توافق، نقطه عطفی در دیپلماسی جهانی به شمار می‌آید؛ چرا که پکن نه تنها میانجی‌گری موفقی را رقم زد، بلکه خود را به عنوان یک بازیگر مؤثر در معادلات خاورمیانه نشان داد.

اینکه افرادی نظیر خراتیان هر‌ رابطه ای با چین را برای ایران مضر میدانند به این دلیل نگران کننده است که ایشان منتسب به اندیشکده های نوین در ایران است.

 ایشان به روی خود نمی آورد، اما همگان میدانند که چه کسانی و با چه نیتی از دیوار سفارت عربستان بالا رفتند و روابط دو‌ کشور را با انسداد روبرو‌ کردند و چگونه اسراییل از این تنش بین ایران و عربستان سود برد.

تا قبل از این قرارداد تمام کشورهای عربی با پیشقراولی امارات بسمت معاهده موسوم به صلح ابراهیم با اسرائیل پیش میرفتند و ممکن بود اسراییل در تمام این کشورها مستقر شود ولی این قرارداد باعث ایجاد امید برای رفع تنش در خلیج فارس در بین کشورهای عربی شد و همگی از مسیر صلح ابراهیم بازگردانده شدند. آن قرارداد باعث شد حتی بحرین نیز روابطش با ایران را بازسازی کند.

پس از آن قرارداد بود که خرید نفت چین از ایران به یک و نیم میلیون بشکه در روز افزایش یافت و ایران توانست از ورشکستگی اقتصادی نجات پیدا کند.

اگر توصیه امثال ایشان برای خروج از معاهده مورد بحث همان سیاست حمله به سفارت عربستان و ایجاد تنش های خطرناک در خلیج فارس نیست پس چیست؟

چنین توصیه ها و چنین سیاست هائی که ظاهرا از اندیشکده های نوین در جمهوری اسلامی بر می خیزد آیا می تواند امریکا را از جنگ با ایران پشیمان کند؟

این مهم نیست که چه کسی و در چه موقعیت حکومتی این قرار داد را امضاء کرد، مهم اینست که این قرار داد یک سند مشترک میان ایران و عربستان است.


بیانیه شیخ مهدی کروبی

من پیگیر آزادی بی شرط

همه زندانیان سیاسی خواهم بود!


نتایج لج بازی امام جمعه ها و صدا و سیما

پایان سفرهای نوروزی

با ۸۳۸ قربانی حوادث رانندگی


گفتگوی مشترک وزرای خارجه

چین و روسیه درباره ایران واوکراین


بازگشت کارگران به خانه!

این فیلم، پایان ۸ ساعت کار در یکی از واحدهای کشتی سازی چین و بازگشت کارگران به خانه هایشان را نشان میدهد.


روسیه می تواند میانجی میان امریکا و ایران شود

حمایت روسیه از ایران

دربرابر تهدیدهای نظامی‌امریکا


گرد و خاک ها را کنار بزنیم

و واقعیات ایران را ببینیم!

سيامك زند


عنوان اول پیک نت ۱۶ فروردین

حمله به ایران یعنی

زدن زیرمیز مذاکرات‌ریاض

تقریبا در تمام روزهای تعطیلات نوروزی، بی وقفه خبر صف آرائی نظامی- دریائی امریکا برای حمله به تاسیسات اتمی و نظامی ایران در صدر اخبار ایران و جهان بوده است. بویژه پس از پاسخ رهبر جمهوری اسلامی به نامه ترامپ و موافقت وی با مذاکرات غیر مستقیم با امریکا نه بر اساس آن خواسته های امریکا که در نامه ترامپ مطرح شده بود، بلکه بر سر فعالیت های اتمی ایران و شاید برخی عقب نشینی های منطقه در برابر کاهش تحریم ها و خاتمه یافتن تهدیدهای نظامی.
در تمام این دوران، ما شاهد انواع تفسیرها از جانب کسانی که خود را مفسر سیاسی امور ایران میدانند نیز در رسانه های داخل و خارج کشور بوده ایم. از توصیه به مذاکرات مستقیم با امریکا (از جمله از زبان علی مطهری) و تائید مذاکرات غیر مستقیم با این نقد که چرا نه از طریق امارات متحده بجای کشور پادشاهی عمان.
از نگاه ما، در تمام این تفسیرها، یک نکته کلیدی پنهان است. شاید در راس نظام بی آنکه بگویند بر این نکته کلیدی وقوف وجود داشته و یا دارد، اما جسارت بیان آن وجود ندارد. آن نکته اینست که مسئله ایران روی میز مذاکرات روسیه و امریکا (پوتین و ترامپ) است. همچنان که مسئله جنگ اوکراین روی این میز است. آینده سوریه و فلسطین و تحریم های اقتصادی علیه روسیه در ادامه این دو موضع مهم مورد مذاکره است.
این مفسران باصطلاح سیاسی یک لحظه از خود سئوال نمی کنند که چگونه ممکن است هیات های سیاسی و اقتصادی روسیه و امریکا و حتی دیدار پوتین و ترامپ در عربستانی دنبال و انجام شود که در آن با بمب تاکتیکی اتمی به ایران حمله شده و خلیج فارس به آتش کشیده شده باشد؟ این خطر می تواند جدی شود، اما آن زمان که روسیه و امریکا ترک مذاکره کنند که چنین دورنمائی فعلا و براساس شواهد موجود، به دلائل و نشانه های مختلف دیده نمی شود.
حمله نظامی به ایران، با توجه به اتحادی که ایران با روسیه دارد، یعنی گشوده شدن یک جبهه دیگر جنگی که یکسر آن روسیه است. اسرائیل می تواند کبوترهای رویاهای خود را هرگونه که می خواهد دانه بدهد، اما این دانه دادن ها ربطی به اهمیت استراتژیک مذاکرات جاری میان امریکا و روسیه که ایران را نیز شامل می شود ندارد. حمله نظامی به ایران یعنی زدن زیر میز مذاکراتی که در ریاض آغاز شد و ادامه دارد و تمام شواهد نشان میدهد که نه امریکا و نه روسیه حاضر به ترک این میز نیستند. مثل هر مذاکره ای چیزی داده خواهد شد و چیزی گرفته خواهد شد، که این بستگی به توازن قدرت و دست های پر و یا نیمه پر طرفین مذاکره دارد.
طبیعی است که اسرائیل و سه کشور قدرتمند اروپا، یعنی انگلستان، آلمان و فرانسه همه تلاش خود را خواهند کرد تا در راستای مخالفت با سیاست های ترامپ و برای ادامه جنگ نیابتی ناتو در اوکراین با روسیه که در حقیقت ادامه جنگ دوم جهانی است، به هر وسیله ممکن زیر این میز زده شود، حتی با حمله نظامی به ایران.
بنابراین، باید با خوش خیالی نزدیکی به اروپائی ها برای جلوگیری از حمله نظامی به ایران وداع گفت و پیوندهای ایران با روسیه و چین را مستحکم تر ساخت و درعین حال، آن زیرکی را داشت که میان روسیه و امریکا و چین مانور کرد و کشتی ایران را از گردابی که در آن گرفتار آمده به در بُرد.
ما هم، در شرایط کنونی طرفدار مذاکرات غیر مستقیم هستیم، تا لحظه ای که شرایط لازم و منصفانه برای مذاکرات مستقیم فراهم آید، اما واسطه این مذاکرات نه امارات متحده باید باشد و نه پادشاهی عمان، بلکه ایران باید بصورت غیر مستقیم یک پای مذاکرات روسیه و امریکا در ریاض بشود. این حضور امکان پذیر است به آن شرط که نظام وحشت از تبلیغات رسانه ای و امام جمعه ای که زبان و قلمشان روسیه ستیزی است را کنار گذاشته و آستین ها را برای ورود به این میدان بالا بزند. آفتاب مجلس کنونی هم بزودی به لب بام خواهد رسید و باید در اندیشه مجلس بعدی بود و در مدت باقی مانده از مجلس کنونی باید غربگرایان و مرتجعین مشکوک به نفوذی در درون این مجلس را منزوی کرد. دولت نیز باید پالایش شده و غرب گرایان از آن حذف شوند.
عکس: یک نمونه از دهها نمونه اخبار و عکسهای تداعی کننده حمله نظامی امریکا به ایران. به نقل از تلویزیون یورونیوز!



 جستجو در پیک نت

آدرس ای میل ویژه pay pal

4peiknet@gmail.com