سه کشور اروپایی «پیش‌نویس قطعنامه علیه ایران را در میان اعضای شورای حکام آژانس توزیع کردند»

دیپلمات‌ها گفتند که پیش‌نویس به امکان درخواست از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، برای ارائه «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران اشاره دارد.

منبع تصویر،REUTERS

توضیح تصویر،دیپلمات‌ها گفتند که پیش‌نویس به امکان درخواست از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، برای ارائه «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران اشاره دارد

بریتانیا، فرانسه و آلمان پیش‌نویس قطعنامه‌ای علیه ایران برای ارائه به شورای حکام آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تهیه کرده‌اند.

خبرگزاری رویترز به نقل از دیپلمات‌های اروپایی می‌گوید این پیش نویس اکنون در میان اعضا به گردش درآمده و به نظر می‌رسد که سه کشور اروپایی با وجود مخالفت هم‌پیمان آمریکایی خود، مصمم به پیگیری آن هستند.

رویترز می‌گوید که آمریکا و شرکای اروپایی آن، بر سر مواجهه با ایران دچار اختلاف نظر شده‌اند؛ واشنگتن نگران است که چنین قطعنامه‌ای می‌تواند خطر تشدید تنش در منطقه را پیش از انتخابات ریاست جمهوری پیشرو در ایالات متحده، به همراه داشته باشد.

یک مقام ارشد اروپایی به رویترز گفته است که «ما در حال فشار آوردن به آمریکایی‌ها هستیم، اما آنها همچنان بر این باورند که نباید هیچ اقدامی برای تشدید تنش با ایران انجام شود».

این مقام اروپایی گفته «این تلاش‌ها تاکنون هیچ نتیجه‌ای نداشته و ما معتقدیم که اکنون زمان نشان دادن قاطعیت است».

جمهوری اسلامی ایران از قطعنامه پیشین شورای حکام آژانس ناخرسند شد و با برچیدن برخی از دوربین‌های نظارتی آژانس به آن پاسخ داد.

۱۸ ماه از آخرین باری که شورای حکام آژانس قطعنامه‌ای علیه ایران تصویب کرد می‌گذرد.

شورا در آن قطعنامه از ایران خواسته بود تا به‌طور فوری با تحقیقاتی که چند سال است از سوی آژانس در مورد ذرات اورانیوم یافت شده در سه سایت اعلام نشده برقرار است، همکاری کند.

در حالی که تعداد سایت‌های مورد بحث به دو مرکز کاهش یافته است، ایران هنوز توضیحی برای این آثار ارائه نداده است.

رویترز می‌گوید از آن زمان تعداد مشکلات دیگر ایران با آژانس افزایش یافته، از جمله اینکه تهران بسیاری از کارشناسان خبره آژانس را از حضور در تیم بازرسی در ایران محروم کرده است.

سه دیپلمات خبر داده‌اند که متن پیش‌نویس قطعنامه اکنون با ۳۵ کشور عضو شورای حکام آژانس به اشتراک گذاشته‌ شده اما هنوز به صورت رسمی به شورا ارائه نشده است. این نشست هفته آینده در وین آغاز می‌شود.

دیپلمات‌ها گفتند که پیش‌نویس به امکان درخواست از رافائل گروسی، مدیرکل آژانس، برای ارائه «گزارش جامع» درباره فعالیت‌های هسته‌ای ایران اشاره دارد.

گزارش جامع، گسترده‌تر از گزارش‌های سه‌ماهه معمول مدیرکل آژانس است.

دیدار سفرای ایران و روسیه در آژانس در آستانه نشست شورای حکام

میخاییل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه در آژانس (نفر سمت راست) و محسن نذیری اصل سفیر ایران در این نهاد (نفر سمت چپ) با هم دیدار کرده‌اند

منبع تصویر،IRNA

توضیح تصویر،میخاییل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه در آژانس (نفر سمت راست) و محسن نذیری اصل سفیر ایران در این نهاد (نفر سمت چپ) با هم دیدار کرده‌اند

همزمان با انتشار گزارش‌ها درباره تلاش سه کشور اروپایی برای ارائه قطعنامه به شوری حکام، ایرنا خبرگزاری رسمی جمهوری اسلامی در ایران می‌گوید سفیران ایران و روسیه در وین امروز و در آستانه برگزاری نشست شورای حکام با دیدار و رایزنی کردند.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی اخیرا گفته است که مذاکرات برنامه‌ریزی شده با ایران پس از مرگ ابراهیم رئیسی در سقوط هلی‌کوپتر به حالت تعلیق درآمده است.

رافائل گروسی در ماه اردیبهشت در سفر به ایران با مقام های این کشور دیدار کرده بود. آقای گروسی در آن زمان گفته بود که دو طرف برای بهبود روابط اتفاق نظر دارند.

در گزارش جداگانه‌ دیگر که به تازگی رسانه ها از آن خبر داده‌اند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفته که ایران به افزایش ذخایر اورانیوم غنی شده خود ادامه داده است.

آژانس می گوید ایران در سه ماه گذشته ذخایر اورانیوم غنی شده خود را بیش از۱۰ درصد افزایش داده است.

اعلام «تعلیق» مذاکرات میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حالی صورت می‌گیرد که اوایل هفته جاری عباس عراقچی، دبیر شورای راهبردی روابط خارجی در ایران که رئیس آن منصوب علی خامنه‌ای است و مذاکره کننده ارشد اتمی پیشین این کشور در یک کنفرانس در قطر گفت: «تهدید هسته‌ای اسرائیل می‌تواند معادله‌های امنیتی در منطقه را برهم زده و کشورهای منطقه را ناچار به بازنگری در محاسبات امنیتی و دکترین هسته‌ای خود کند».

آقای عراقچی گفت «اسرائیل پیش از این داشتن بمب هسته‌ای را تایید و یا رد نمی‌کرد و سیاست ابهام راهبردی را در پیش گرفته بود اما اکنون مجبور به خروج از این سیاست مبهم شد».

تا به امروز ایران همواره تاکید کرده است که برنامه اتمی‌اش صلح‌آمیز است اما در ماه‌های اخیر خصوصا همزمان با بالاگرفتن تنش میان ایران و اسرائیل، مقام‌های ایرانی از ممکن بودن تجدیدنظر در سیاست اتمی این کشور خبر داده‌اند.

.