حملات مرگبار به یک کنیسه و دو کلیسا در داغستان
حمله مسلحانه به یک کنیسه، دوکلیسا و درگیری با ماموران پلیس در داغستان چندین کشته در پی داشته است. به گفته مقامهای امنیتی در روسیه، مردان مسلح در داغستان در رشته حملاتی، ۶ مامور پلیس را کشتهاند. دوازده مامور دیگر هم در این حملات مجروح شدهاند.
در این حملات که در شهرهای مخاچقلعه و دربند رخ داده است، یک کنیسه، دو کلیسا و یک پست بازرسی پلیس هدف قرار گرفته است.
رسانههای دولتی گزارش دادهاند که یک کشیش کلیسای ارتدوکس روسیه هم جان خود را از دست داده است و چهار نفر از مهاجمان هم به ضرب گلوله کشته شدهاند.
عملیاتی برای یافتن سایر مردان مسلحی که در این حمله دست داشتهاند، در جریان است.
تصاویری نظیر آنچه در بالا میبینید لحظاتی از تیراندازی مهاجمان را نشان میدهد. در این ویدیو عدهای با لباسهای تیره دیده میشوند که به سمت خودروهای پلیس تیراندازی میکنند و بعد کاروانی از خودروهای امنیتی و امداد با آژیر وارد صحنه در مخاچقلعه، بزرگترین شهر داغستان میشوند.
مهاجمان هنوز شناسایی نشدهاند، اما داغستان در گذشته صحنه حملات اسلامگرایان بوده است.
تصاویر منتشر شده در شبکههای اجتماعی ساختمانهایی را در مخاچقلعه و دربند نشانمیدهد که در آتش میسوزند.
بنابر گزارش خبرگزاری فرانسه، کمیته تحقیق فدراسیون روسیه گفته است که تحقیقاتی را درباره «اقدامات تروریستی» آغاز کرده است.
در ماه آوریل، سرویس امنیت فدرال روسیه چهار نفر را به ظن نقش داشتن در حمله به سالن کنسرت شهر کروکوس در حومه مسکو دستگیر کردند.
در این حمله که حدود سه ماه پیش رخ داد و داعش مسئولیت آن را بر عهده گرفت، بیش از ۱۴۰ نفر کشته شدند.
یک کانال تلگرامی غیررسمی مدعی شده که مهاجمان مسلح در ساختمانی در شهر دربند سنگر گرفتهاند.
یک خودرو پلیس در روستایی در حومه مخاچقلعه مورد حمله قرار گرفته و پلیس میگوید یک مقام محلی را پس از آن که گزارش شده دو پسر او در این حمله مشارکت داشتند، بازداشت کرده است.
داغستان یکی از فقیرترین مناطق در روسیه است که اکثریت جمعیت آن هم مسلمانند.
این منطقه میان سالهای ۲۰۰۷ تا ۲۰۱۷ شاهد ظهور یک گروه اسلامگرای جهادی به نام امارت قفقاز بود و کمی بعد هم امارت اسلامی قفقاز حملات متعددی را در داغستان، چچن، اینگوش و کاباردینو-بالکاریا صورت داد.
در ماه مارس هم یک حمله خونین به یک سالن آمفی تئاتر در مسکو روی داد که کرملین انگشت اتهام را متوجه اوکراین و کشورهای غربی کرد هر چند داعش مسئولیت این حملات را پذیرفت.
در جریان آن حمله، ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه، مصرانه گفت: «روسیه نمیتواند هدف حملات تروریستی اسلامگرایان بنیادگرا قرار گیرد» چرا که به زعم آقای پوتین این کشور «نمونه بیمانندی از توازن و همبستگی میان مذاهب و اقوام است».