The sweeping tariffs on the majority of US trading partners will not be good for the country, the former president has warned
Former US President Barack Obama has said that he is “deeply concerned” by the policies that the country’s current leader, Donald Trump, has pursued since the start of his second term in office.
During his speech at Hamilton College in New York State on Thursday, Obama criticized the Trump administration’s protectionist economic policies, attempts to tackle federal spending, clampdown on immigration, and treatment of the media.
He denounced the sweeping tariffs imposed by Trump earlier this week on the majority of US trading partners, saying: “I do not think what we just witnessed… is going to be good for America.”
However, the 63-year-old Democrat stressed that the tariffs are just one policy, and that he is “more deeply concerned with a federal government that threatens universities if they don't give up students who are exercising their right to free speech,” referring to actions taken against pro-Palestinian demonstrators.
The Trump administration’s pressure on law firms and its decision to bar AP journalists from accessing the Oval Office reflect “a kind of behavior [that] is contrary to the basic compact we have as Americans,” the former president said.
“Imagine if I had pulled Fox News’ credentials from the White House press corps. It is unimaginable that the same parties that are silent now would have tolerated behavior like that from me or a whole bunch of my predecessors,” he argued.
The former president concluded his message by saying that “history zigs and zags and there are times of conflict and there are times of stupidity and there are times of danger.”
Trump slammed Obama at the height of the race for the White House last year, calling the former president “a jerk” and saying that he “divides this country” by campaigning for then-Democratic contender Kamala Harris.
رویترز به نقل از یک مقام جمهوری اسلامی، از هشدار تهدیدآمیز تهران به کشورهای منطقه، در صورت مشارکت در حمله به ایران، خبر داده است. به گفته این مقام، خامنهای همچنین دستور "آمادهباش" نیروهای مسلح ایران را صادر کرده است.
https://p.dw.com/p/4skxR
یک مقام ایرانی اعلام کرده که علی خامنهای نیروهای مسلح را به "حالت آمادهباش" در آورده است (عکس آرشیوی)عکس: Salam Pix/picture alliance/abaca
تبلیغات
یک مقام ارشد ایرانی در گفتوگو با خبرگزاری رویترز اعلام کرد که جمهوری اسلامی در برابر خواستهای آمریکا برای مذاکره مستقیم بر سر برنامه هستهایاش یا مواجهه با حمله نظامی مقاومت میکند.
به گفته این مقام، جمهوری اسلامی به همسایگانی که میزبان پایگاههای آمریکایی هستند هشدار داده که در صورت مشارکت در حمله هدف آتش تهران قرار خواهند گرفت.
این مقام ایرانی که به شرط ناشناس ماندن با رویترز صحبت کرده، گفته است: «با وجودی که ایران درخواست دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا، برای گفتوگوی مستقیم را رد کرده، اما مایل است به مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا از طریق عمان که مدتهاست کانال تبادل پیامهای دو کشور بوده، ادامه دهد.»
این مقام جمهوری اسلامی افزود: «مذاکرات غیرمستقیم فرصتی را فراهم میکند تا بتوان جدیت واشنگتن برای دستیابی به یک راهحل سیاسی با ایران را سنجید.»
به گفته این مقام ایرانی، گرچه این مسیر ممکن است "پرفراز و نشیب" باشد، اما در صورت سیگنال مثبت آمریکا، چنین مذاکراتی میتواند بهزودی آغاز شود.
دستور "آمادهباش" خامنهای و هشدار به کشورهای منطقه
این مقام جمهوری اسلامی همچنین افزود که تهران به عراق، کویت، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه و بحرین اطلاع داده است که هرگونه حمایت از حمله ایالات متحده به ایران، از جمله استفاده از حریم هوایی یا قلمرو آنها توسط نیروهای نظامی آمریکا در جریان حمله، بهعنوان یک "اقدام خصمانه" تلقی خواهد شد.
این مقام با اشاره به اینکه چنین اقدامی «پیامدهای شدیدی برای آنها خواهد داشت»، همچنین اعلام کرد که علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی، نیروهای مسلح ایران را به "حالت آمادهباش" در آورده است.
تهدیدهای مکرر ترامپ در خصوص اقدام نظامی علیه ایران تنشهای موجود در منطقه را، بهویژه پس از جنگ در غزه و لبنان، حملات نظامی به حوثیهای یمن، تغییر مناسبات قدرت در سوریه و درگیریهای نظامی میان اسرائیل و ایران، افزایش داده است.
گسترش درگیریها در این نقطه از جهان، نگرانی کشورهای حاشیه خلیج فارس را نیز که سهم قابل توجهی از نیاز نفت جهانی را از طریق آبهای این منطقه تامین میکنند، برانگیخته است.
تردید تهران نسبت به "تعهد مسکو"
سخنگویان دولتهای عراق، کویت، امارات متحده عربی، قطر و بحرین به درخواست رویترز برای اظهارنظر در خصوص این خبر پاسخی ندادهاند. وزارت خارجه ترکیه اما ضمن اظهار بیاطلاعی از هشدار جمهوری اسلامی، گفته است که چنین پیامهایی ممکن است از طریق کانالهای دیگری منتقل شده باشند.
رسانههای حکومتی ایران روز ۱۲ فروردین گزارش دادند که کویت به جمهوری اسلامی اطمینان داده است که هیچ اقدام تهاجمیای از خاک این کشور علیه کشورهای دیگر پذیرفته نخواهد شد.
روسیه، متحد جمهوری اسلامی نیز روز ۱۳ فروردین تهدید آمریکا به حمله نظامی علیه جمهوری اسلامی را غیرقابلپذیرش خواند و یک روز بعد نیز خواستار خودداری از هرگونه اقدام تحریکآمیز شد.
یکی دیگر از مقامهای جمهوری اسلامی نیز به رویترز گفته است، ایران در تلاش برای جلب حمایت بیشتر روسیه است، اما نسبت به تعهد مسکو به خود تردید دارد. به گفته او، این موضوع بستگی به "دینامیک" رابطه ترامپ و پوتین دارد.
فرصت دو ماهه
ترامپ گفته است که یک توافق هستهای با ایران را به برخورد نظامی ترجیح میدهد. او همچنین روز ۷ مارس اعلام کرد که نامهای به خامنهای نوشته و در آن پیشنهاد مذاکره را مطرح کرده است.
مقام اول ایرانی به رویترز گفت که دور اول مذاکرات غیرمستقیم با آمریکا ممکن است شامل میانجیگری عمانیها میان هیأتهای دو طرف باشد. رهبر جمهوری اسلامی به عباس عراقچی، وزیر امور خارجه، یا معاون او مجید تختروانچی مجوز هرگونه مذاکره غیرمستقیم در مسقط را داده است. سخنگوی دولت عمان به درخواست رویترز برای اظهارنظر در این خصوص بلافاصله پاسخ نداده است.
با این حال، این مقام جمهوری اسلامی معتقد است که حدود دو ماه فرصت برای دستیابی به یک توافق وجود دارد. او همچنین به این نگرانی اشاره کرد که اسرائیل ممکن است در صورت طولانی شدن مذاکرات حمله خود را آغاز کند؛ حملهای که پیامد آن بازگشت فوری تمام تحریمهای بینالمللی علیه ایران به قصد جلوگیری از دستیابی تهران به سلاح هستهای خواهد بود.
جمهوری اسلامی همواره اتهام تلاش برای دستیابی به سلاح هستهای را رد کرده است. با این حال، آژانس بینالمللی انرژی اتمی هشدار داده است که ایران به شکل قابل توجهی غنیسازی ۶۰ درصدی اورانیوم را که نزدیک به سطح ۹۰ درصدی مورد نیاز برای تولید سلاح هستهای است، افزایش داده است.
به گفته کشورهای غربی، در هیچیک از برنامههای غیرنظامی هستهای نیازی به این سطح از غنیسازی اورانیوم نیست و هیچ کشوری بدون ساخت بمب اتمی، دست به چنین اقدامی نزده است.
مخالفت تهران با مذاکره بر سر برنامه موشکی
در حالی که جمهوری اسلامی مذاکره غیرمستقیم با آمریکا برای رفع نگرانیها درباره برنامه هستهای خود را پذیرفته، مذاکرات مستقیم در سایه "تهدید" را رد کرده و در عین حال اعلام کرده است که حاضر به مذاکره بر سر برنامه موشکی خود نیست.
امیرعلی حاجیزاده، فرمانده هوافضای سپاه پاسداران، روز ۱۰ فروردین تلویحا گفته بود که پایگاههای نظامی آمریکا در منطقه ممکن است در صورت بروز هرگونه درگیری هدف قرار گیرند.
جمهوری اسلامی در سال ۲۰۲۰ میلادی پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده وقت نیروی قدس، در بغداد توسط آمریکا، به پایگاههای نظامی آمریکا در عراق حمله کرد.
پرایدتانجوش می آورد. صرفنظر از پیشنهاد های راه حل های
پر هزینه چون تعویض و تعمیر رادیاتور و فن و غیره می گویند برای تقویت اتصال بدنه
اقدام کن و دو کابل اتصال چنین و چنان بخر و ادامه ماجرا. این درمان بعضا جواب می دهد ولی کسی اتصال بدنه را باز نمی کند تا ببیند
اهل فن! در کارخانه سیم اتصال بدنه را روی بدنه رنگ شده گذارده و پیچ را سفت کرده
اند.بعد از چند سال استفاده همان اندک اتصال پیچ به
بدنه هم کمتر و کمتر می شود و فن رادیاتور به موقع عمل نمی کند. اولین وارسی و در
پی آن باید آهن کردن زیر سیم اتصال بدنه و استقرار دوباره بست اتصال مسی و سف کردن
مجدد پیچ باید باشد.بی جهت کارهای دیگر نکنید.
«تهدید ایران» از محورهای دیدار نتانیاهو و ترامپ در کاخ سفید؛ عراقچی: مذاکره مستقیم با آمریکا بیمعنا است
منبع تصویر،Getty Images
بنیامین نتانیاهو، نخستوزیر اسرائیل در سفر به واشنگتن در مورد «تهدید ایران» با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا گفتگو خواهد کرد.
به گفته دفتر نخستوزیری اسرائیل، آقای نتانیاهو به دعوت رسمی دونالد ترامپ امروز از مجارستان راهی واشنگتن شد و انتظار میرود فردا با آقای ترامپ در کاخ سفید دیدار کند.
آقای نتانیاهو اولین رهبر خارجی بود که پس از ریاست جمهوری دونالد ترامپ بهمن پارسال به آمریکا سفر کرد.
در همین حال خبرگزاری رویترز به نقل از یک مقام ایرانی بدون ذکر نام گزارش کرد که مذاکرات غیرمستقیم فرصتی برای «ارزیابی جدیت واشنگتن در مورد راه حل سیاسی با ایران است.»
به گفته این مقام، «اگرچه ممکن است این مسیر "سنگلاخ" باشد، اما در صورت حمایت ایالات متحده، چنین مذاکراتی میتواند بهزودی آغاز شود.»
بنا بر این گزارش، ایران به عراق، کویت، امارات متحده عربی، قطر، ترکیه و بحرین اعلام کرده است که هر گونه حمایت از حمله آمریکا به ایران، از جمله در اختیار گذاشتن فضای هوایی یا قلمرو را اقدامی خصمانه تلقی میکند و «عواقب سختی» خواهد داشت.»
رویترز همچنین به نقل از این مقام نوشت که آیتالله علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی نیروهای مسلح ایران را در حالت آمادهباش قرار داده است.
منبع تصویر،Getty Images
توضیح تصویر،قرار است بنیامین نتانیاهو در مورد «تهدید ایران» با دونالد ترامپ در کاخ سفید گفتگو کند
پیشتر سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح یکشنبه در یک سخنرانی در قرارگاه مرکزی خاتم الانبیاء درباره پاسخ آیتالله خامنهای به نامه دونالد ترامپ گفت که پاسخ او «درخور» و «با تدابیر» بوده است.
او گفت در نامه آقای خامنهای آمده است «مذاکره مستقیم نخواهیم کرد، اما مذاکره غیرمستقیم ایرادی ندارد؛ شما بدقولترین و بدعهدترین طرف در مذاکرات گذشته بودید و لذا هیچ اعتمادی به شما وجود ندارد.»
عباس عراقچی، وزیر امور خارجه ایران نیز دیروز (شنبه ۱۷ فروردین / پنج آوریل) بار دیگر مذاکره مستقیم با آمریکا را «بیمعنا» خواند اما گفت «حاضریم مسیر مذاکره غیرمستقیم را بیازماییم.»
تاکید دوباره آقای عراقچی بعد از آن است که رئیسجمهور آمریکا پنجشنبه گذشته گفت ترجیح میدهد با ایران مستقیم مذاکره کند.
منبع تصویر،Getty Images
توضیح تصویر،سرلشکر محمد باقری و عباس عراقچی تاکید کردند که ایران با آمریکا مذاکره مستقیم نخواهد کرد
آقای ترامپ گفته بود مذاکره مستقیم «سریعتر انجام میشود و شما طرف مقابل را خیلی بهتر میفهمید تا این که بخواهید از طریق واسطهها مذاکره کنید.»
اما آقای عراقچی میگوید که مذاکره مستقیم «با طرفی که مدام تهدید به توسل به زور بر خلاف منشور ملل متحد میکند و مواضع متناقضی توسط مقامهای مختلف آن بیان میشود، بیمعنا خواهد بود.»
آقای عراقچی ایران را پایبند به دیپلماسی دانست و با یادآوری خروج یکجانبه آمریکا از برجام در دوره اول ریاست جمهوری دونالد ترامپ، گفت: «حاضریم بر اساس منطق اعتمادسازی به ازای رفع تحریمهای ضالمانه علیه ایران، گفتگو در مورد برنامه هستهای خود و رفع تحریمها را پی بگیریم.»
آقای ترامپ پیشتر از تهران خواسته بود درباره برنامه هستهای خود با واشنگتن مذاکره کند و تهدید کرده بود که در غیر این صورت، ایران بمباران خواهد شد.
مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران دیروز با انتقاد مجدد از تهدیدهای آمریکا گفت که تهران خواهان گفتگو از موضع برابر است، نه اینکه از یک سو تهدید و از سوی دیگر دعوت به مذاکره شود.
ایران هفته گذشته گفت پاسخ آیتالله علی خامنهای به نامه رئیسجمهور آمریکا را از طریق عمان به ایالات متحده ارسال کرده است.