۱۴۰۳ دی ۱۵, شنبه

 سیاستخاورمیانه

حماس ویدئوی جدیدی از لیری آلباگ، گروگان اسرائیلی منتشر کرد

7 ساعت پیش

گروه تروریستی حماس ویدئویی از یک سرباز ۱۹ ساله اسرائیلی منتشر کرد. اسرائیل این اقدام گروه حماس را به عنوان "جنگ روانی" محکوم کرده است. مذاکرات بر سر آتش‌بس در غزه نیز با میانجی‌گری قطر، مصر و آمریکا به کندی پیش می‌رود.

https://p.dw.com/p/4ooxT
حماس ویدئوی جدیدی از لیری آلباگ، گروگان اسرائیلی (تصویر روی پوستر) منتشر کرد
حماس ویدئوی جدیدی از لیری آلباگ، گروگان اسرائیلی (تصویر روی پوستر) منتشر کردعکس: AHMAD GHARABLI/AFP via Getty Images

گروه تروریستی حماس روز شنبه ۱۵ دی (۴ ژانویه) ویدئویی از لیری آلباگ، گروگان اسرائیلی منتشر کرد.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله

در این ویدئو یک سرباز جوان اسرائیلی دیده می‌شود. این زن ۱۹ ساله در هفت اکتبر ۲۰۲۳ از محل خدمت خود در "نحال عوز"، در نزدیکی دیوار مرزی غزه، توسط اعضای گروه حماس ربوده شده بود.

این سرباز جزو گروه‌های نظارتی نظامی بوده که پیش از حمله حماس به مسئولان خود در مورد فعالیت‌های مشکوک در غزه هشدار داده بودند، اما این هشدارها نادیده گرفته شده است.

آلباگ در این ویدئو می‌گوید که ۴۵۰ روز در نوار غزه گروگان بوده و سال تلخی را آغاز کرده و در شرایط سختی زندگی می‌کند.

خانواده این گروگان ابتدا اجازه ندادند که ویدئوی سه و نیم دقیقه‌ای او منتشر شود. تنها یک تصویر ثابت منتشر شده که در آن نوشته شده است: «من بیش از ۴۵۰ روز است که در غزه گروگان هستم.»

طبق اطلاعاتی که این سرباز اسرائیلی داده این فیلم اخیرا ضبط شده است. شرایط دقیق ضبط این ویدئو اما مشخص نیست. در این ویدئو، زن جوان لباس تیره‌ای پوشیده و پس‌زمینه نیز کاملا  سیاه دیده می‌شود.

انتشار ویدیوی گروگان بخاطر فشار بر نتانیاهو

انتشار ویدئوی جدید از سوی گروه حماس ممکن است با مذاکرات آتش‌بس که در دوحه پایتخت قطر به کندی پیش می‌رود نیز مرتبط باشد.

حماس خواهان پایان قطعی جنگ در غزه است، در حالی که اسرائیل تنها یک توافق چند مرحله‌ای با آتش‌بس‌های موقت را می‌پذیرد.

حماس و اسرائیل از مذاکرات مستقیم خودداری می‌کنند با این حال مذاکرات آتش‌بس غزه با میانجی‌گری قطر، مصر و ایالات متحده ادامه دارد.

رسانه‌های اسرائیلی نوشتند ویدئو جدید احتمالا به من​​​ظ​ور وارد کردن فشار بیشتر بر بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، منتشر شده است.

خانواده‌ها و دوستان گروگان‌های حماس و همچنین معترضان بارها از نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل انتقاد کرده‌اند که با درخواست‌های جدید خود، مذاکرات آتش‌بس با حماس و به تبع آن، آزادی گروگان‌ها را به تعویق می‌اندازد.

نتانیاهو با رد این اتهامات گفته که سیاست خود را پس از انتشار ویدئوهای قبلی گروگان‌ها تغییر نداده است. اسرائیل این ویدئوها را به عنوان جنگ روانی محکوم کرده است.

بر اساس آمار مقامات در حال حاضر ۱۰۰ گروگان اسرائیلی هنوز در دست حماس و متحدانش هستند. بسیاری از این گروگان‌ها احتمالاً دیگر زنده نیستند.

جنگ غزه در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، در پی حمله حماس و متحدانش آغاز شد. در این حمله ۱۲۰۰ نفر کشته شدند. این حمله آغازگر جنگی خونین و ویران‌گر در غزه بود.

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

طبق آمار فلسطینی‌ها تاکنون بیش از ۴۵ هزار نفر در غزه کشته شده‌اند. اسرائیل نیز در اکتبر ۲۰۲۴ اعلام کرد که بیش از ۳۰۰ سرباز این کشور در جنگ غزه کشته شدند.

نبردها در غزه بی‌وقفه ادامه دارد. خبرگزاری فلسطینی "وفا" روز شنبه ۱۵ دی (۴ ژانویه) از کشته شدن ۴۱ نفر دیگر در نوار غزه خبر داد.