۱۴۰۳ دی ۱۷, دوشنبه

 

تشکیل پرونده قضایی برای محسن رنانی؛ سایت و کانال تلگرامی این استاد دانشگاه تعلیق شدند

به دنبال تشکیل پرونده قضایی علیه محسن رنانی، پژوهشگر و استاد دانشگاه اصفهان، رسانه‌های داخل ایران از بسته شدن وب‌سایت و کانال تلگرامی این جامعه‌شناس خبر دادند. تایید این خبر واکنش‌هایی را به دنبال داشت، از جمله محمد جواد ظریف، معاون راهبردی رئیس جمهور با اعلام اینکه «انذارهای» آقای رنانی «برخاسته از دغدغه‌مندی است و نه برای تشویش اذهان»، خواستار «درایت» ریاست قوه قضاییه و دستگاه‌های امنیتی شد. 

محسن رنانی، استاد دانشگاه
محسن رنانی، استاد دانشگاه © ISNA
تبلیغ بازرگانی

سایت رسمی محسن رنانی، پژوهشگر اقتصاد دو روز پیش در مطلب کوتاهی نوشت که به دلیل مجرمانه تلقی شدن برخی از مقالات نوشته شده توسط او، تا پایان مراحل رسیدی قضایی، فعالیت سایت و کانال تلگرام منتسب به این استاد دانشگاه اصفهان تعلیق می‌شود.

محسن رنانی از معدود اساتید برجسته داخل ایران بود که در انتخابات ریاست جمهوری چند ماه پیش علی‌رغم نبود رغبت در جامعه ایران برای شرکت در انتخابات، با انتشار مقاله‌ای دلایل رای دادن خود به مسعود پزشکیان را اعلام کرده بود. او گفته بود برای جلوگیری از قرار گرفتن ایران در «مسیر فروپاشی» این تصمیم را گرفته است. 

تایید خبر تعلیق سایت و کانال او در شبکه اجتماعی تلگرام، واکنش‌هایی را به دنبال داشت. محمد جواد ظریف، وزیر خارجه پیشین و معاون راهبردی دولت پزشکیان با انتشار مطلبی در شبکه‌های اجتماعی خود ضمن ستایش رنانی، گفت او فردی است که «با شجاعت و صراحت به منظور پیشگیری و درمان پیش از وقوع فاجعه، به صورت خصوصی و هرگاه ضرورت باشد به شکل عمومی، هشدار می‌دهد». 

رنانی سال گذشته و در زمان انتشار گزارش‌هایی مبنی بر اراده دولت ابراهیم رئیسی برای اخراج استادان معترض از دانشگاه و جذب «افراد همسو»، این کار را مصداق کودتای «بخش امنیتی» علیه «نظام علم» خوانده بود. 

ظریف افزود: برخورد با اظهارنظر و نقد اندیشمندان مشفق راه را برای تشویش افکار عمومی توسط تندروهای منفعت طلب باز می‌کند. او از ریاست قوه قضاییه و دستگاه‌های امنیتی خواسته تا با «درایت» خود کاری کنند که محسن رنانی «فعالیت‌های نیک‌اندیشانه» خود را ادامه دهد.

آذر منصوری، رئیس جبهه اصلاحات هم در پیامی در ایکس ضمن ابراز تاسف از این خبر، نوشت: «در زمانه‌ای که صحبت از ضرورت، وفاق، انسجام ملی و خلق امید و اعتماد می‌شود، اعمال محدودیت برای اندیشمند منتقد مصلح و خیرخواهی مانند ایشان چه توجیهی دارد؟ بر سر شاخ نشسته بن می‌برید!»