اکونومیست به تراس «طعنه» زد؛ فریاد خشم ایتالیاییها بلند شد!
تصویر روی جلد نشریه اکونومیست که در آن نخست وزیر مستعفی انگلیس با طرحی فکاهی به شکل فرمانده ارتش روم باستان به تصویر کشیده شده، به سوژه داغ فضای مجازی و هدف انتقاد ایتالیاییها بدل شد.
به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از گاردین، نشریه معتبر اکونومیست طرح روی جلد تازهترین شماره خود را با تصویری فکاهی از لیز تراس، نخست وزیر مستعفی انگلیس در قامت یکی از نمادهای ارتش روم باستان همراه با سپری از جنس «پیتزا» و نیزهای شبیه به «چنگال» منتشر کرد؛ تصویری که به شدت از سوی ایتالیاییها از جمله اینیگو لامبرتینی، سفیر ایتالیا در انگلیس مورد انتقاد قرار گرفت.
اکونومیست طرح روی جلد شماره جدید این نشریه را به استعفای لیز تراس از سمت نخست وزیری انگیس آن هم بعد از تنها ۴۵ روز، اختصاص داد و با انتشار تصویری از تراس با کلاهخودی جارویی، سپری پیتزایی و نیزهای چنگالی با رشتههای اسپاگتی، نوشت: «به بریتالی خوش آمدید».
اشاره اکونومیست به اوضاع آشفته سیاسی انگلیس است و لیز تراس نیز به عنوان نخست وزیری بدون ادوات و تجهیزات مناسب و کارآمد برای نبرد با مشکلات اقتصادی و هرج و مرج بازارهای مالی انگلیس به تصویر کشیده شده است.
«بریتالی» سرنامی از تلفیق اسم دو کشور «بریتانیا» و «ایتالیا» است. این نشریه معتبر «بریتالی» را «کشوری بدون ثبات اقتصادی، رشد پایین و تابع و زیردست بازارهای جهان» توصیف و در ادامه به خوانندگان یادآوری میکند که تراس و کواسی کوارتنگ، وزیر دارایی کابینه وی که چند روز پیش اخراج شد، در سال ۲۰۱۲ مقالهای را تحت عنوان «بریتانیای رها شده از غل و زنجیر» منتشر کرده و در آن از ایتالیا به عنوان یک الگو یاد کرده بودند؛ البته الگویی که نباید از آن پیروی کرد زیرا به گفته آنها این کشور در حوزه «خدمات عمومی به گل نشسته و رشد اقتصادی و بازدهی پایینی دارد!»
این طرح اکونومیست، لامبرتینی را بر آن داشت تا در نامهای به سردبیر اکونومیست، انتقاد و گلایه خود را مطرح کند.
وی در این نامه نوشت: گرچه اسپاگتی و پیتزا پرفروشترین غذاهای جهان محسوب میشوند، به عنوان دومین تولیدکننده بزرگ اروپا به شما پیشنهاد میکنیم که برای طرح جلد شماره بعدی نشریه، حال و هوا را تغییر داده و از بخشهای هوا-فضا، زیست فناوری، صنعت خودروسازی یا داروسازی ما استفاده کنید. هر کدام را که انتخاب کنید، تصویری دقیقتر از ایتالیا به نمایش خواهید گذاشت، هرچند نباید از «تحسین علنی» شما از الگوی اقتصادی ما هم چشمپوشی کرد.»
تراس که ۱۵ شهریور پس از دیدار با الیزابت دوم، ملکه درگذشته این کشور، کار خود را بهطور رسمی آغاز کرده بود، ۶ هفته پس از آغاز به کار، روز پنجشنبه ۲۸ مهر اعلام کرد که از مقام خود استعفا میکند.
تراس با این تصمیم در جمع نخستوزیران تاریخ انگلیس کوتاهترین دوره حضور در رأس قدرت را به نام خود ثبت کرد. او چهارمین نخستوزیر انگلیس است که ظرف ۶ سال اخیر قربانی اختلافات داخلی حزب محافظهکار میشود. از سال ۲۰۱۶ تا به امروز به ترتیب «دیوید کامرون»، «ترزا می»، «بوریس جانسون» و «لیز تراس» در این جایگاه قرار گرفته بودند و هر کدام به خاطر تشنج و بیثباتی سیاسی از مقام نخست وزیری کنارهگیری کردند.