دو نفر در آمریکا به انتقال دهها هزار دلار پول تحت عنوان «خمس» به ایران و دفتر خامنهای اعتراف کردند
وزارت دادگستری آمریکا میگوید که دو متهم به نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران، به نقش خود در طرح غیرقانونی ارسال دهها هزار دلار از آمریکا به ایران و دفتر شخص علی حسینی خامنه، معروف به علی خامنهای، رهبر جمهوری اسلامی ایران به عنوان خمس و کمک به مردم یمن، اعتراف کردند.
بر اساس بیانیه وزارت دادگستری آمریکا، مزمل زیدی و عاصم مجتبی نقوی، هر دو ۴۰ ساله و اهل هیوستون تگزاس روز چهارشنبه اول ماه مه امسال اعتراف کردند که از دسامبر ۲۰۱۸ به مدت یکسال، این مبالغ را تحت عنوان دریافت خمس و کمک به قربانیان جنگ در یمن جمع آوری کردند و با نقض تحریمهای آمریکا علیه ایران این پولها را به ایران و دفتر علی خامنهای فرستادند.
در بیانیه وزارت دادگستری به اسناد دادگاه اشاره شده که بر اساس آن مزمل زیدی در دسامبر ۲۰۱۸، اجازه دریافت خمس و زکات را از چندین روحانی از جمله آیتالله خامنهای دریافت کرده بود.
در بیانیه وزارت دادگستری آمریکا آمده که برای جلوگیری از نظارتهای قانونی، مزمل زیدی و مجتبی نقوی برای خارج کردن مبالغ نقد کمتر از ۱۰ هزار دلار از آمریکا از دوستان، اعضای خانواده و همکارانشان استفاده میکردند.
یک مورد انتقال پول به ایران از طریق یک گروه ۲۵ نفر از مسافرانی بود که برای زیارت مذهبی از آمریکا به عراق رفتند و دلارهای آمریکایی همراه خود را به ایران منتقل کردند.
End of مطالب پیشنهادی
در پی فاش شدن این ماجرا بود که مزمن زیدی و عاصم نقوی هر دو در ۱۸ اوت ۲۰۲۰ در هیوستون تگزاس دستگیر شدند.
از سال ۱۹۹۵ و بر اساس تحریمهای اقتصادی آمریکا علیه ایران، انتقال پول به آن کشور غیرقانونی است. از سال ۱۹۸۴ هر ساله وزارت خارجه آمریکا، ایران را به عنوان «کشور حامی تروریسم» معرفی کرده است.
دونالد ترامپ، رئیس جمهور وقت آمریکا در ۲۴ ژوئن ۲۰۱۹ (۳ تیر ۱۳۹۸) با تشدید تحریمها علیه ایران رهبر جمهوری اسلامی ایران و دفتر او و تامین مالی به نفع آنها را تحریم و غیرقانونی خواند.
چهار سال پیش دولت آمریکا اعلام کرده بود که مزمل زیدی و عاصم نقوی برای جمع آوری کمکهای مالی و ارسال پول برای علی خامنهای بازداشت شدند.
وزارت خارجه آمریکا همان زمان در شبکه ایکس (توییترسابق) از بازداشت این دو به اتهام توطئه و نقض «قانون اختیارات اقتصادی در شرایط اضطراری بینالمللی»، خبر داد و نوشت که «فشار حداکثری علیه ایران موثر بوده است. عوامل خامنهای برای حمایت از او، مخفیانه گدایی میکردهاند.»
به گفته وزارت خارجه آمریکا، «ظاهرا زیدی در سال ۲۰۱۸ توسط یک هواپیمای متعلق به نیروهای مسلح و یا نیروهای اطلاعاتی ایران به یک منطقه جنگی در سوریه پرواز کرده و به پایگاههای تحت کنترل سپاه دسترسی داشته است.»
مزمل زیدی و مجتبی نقوی هر دو به توطئه و نقض «قانون اختیارات اقتصادی اضطراری بینالمللی» (IEEPA) اعتراف کردند و قرار است که رای دادگاه آقای زیدی در ۱۳ اوت و رای دادگاه آقای نقوی در اول اکتبر صادر شود.
به گفته وزارت دادگستری آمریکا، دفتر اداره تحقیقات آگاهی فدرال یا افبیآی در واشنگتن و تیم مبارزه با تروریسم این سازمان در هیوستون در حال بررسی این پرونده هستند. «همچنین دفاتر افبیآی در دالاس، شیکاگو و دیترویت کمکهای ارزشمندی به این پرونده کردند.»
ایران در چهار دهه اخیر، همواه با تحریمهای متعددی روبرو بوده است و به خاطر تداوم تحریمها روشهای متعددی را برای دور زدن آنها یافته است. برآوردها حاکی از آن است که در دوران ریاست جمهوری محمود احمدینژاد و حسن روحانی، ایران در حدود ۴۰۰ میلیارد دلار برای دور زدن تحریمها صرف کرده است.
خبر اعتراف این دو به جمعآوری پول در آمریکا و انتقال آن به ایران با وجود تحریمها همزمان با انتشار اخبار درباره انتقال اموال بابک زنجانی، از چهرههای معروف دور زدن تحریمها به داخل ایران و لغو حکم اعدام او و تقلیل آن به ۲۰ سال زندان است.
بابک زنجانی، از معروفترین چهرههایی بود که طی سالها به جمهوری اسلامی در دور زدن تحریمها و انتقال پولهای حاصل از فروش نفت ایران به داخل آن کشور نقش موثری داشت و در فهرست تحریمهای اتحادیه اروپا و آمریکا نیز قرار گرفت.
مقامهای رسمی جمهوری اسلامی ایران از جمله رئیس کل بانک مرکزی آن کشور، اول اسفند ماه گذشته تایید کردند که بدهی بابک زنجانی یعنی مبلغ یک میلیارد و ۹۷۶ میلیون و ۵۰۰ هزار یورو به شکل «ارزی» و نقد به ایران و به خزانه بانک مرکزی منتقل شده است.
مشخص نیست که این مبلغ هنگفت به چه شکل و از چه کشوری به ایران منتقل شده است.