۱۴۰۳ اردیبهشت ۱۳, پنجشنبه

 

مجری‌های تلویزیون دولتی روسیه غرب را به استفاده از تسلیحات هسته‌ای تهدید کردند

دمیتری کیسلیوف، مجری تلویزیون دولتی روسیه

منبع تصویر،ROSSIYA 1

توضیح تصویر،دمیتری کیسلیوف، مجری تلویزیون دولتی روسیه، اصرار دارد که این کشور علیه غرب از تسلیحات هسته‌ای «استفاده خواهد کرد»

بخش مانیتورینگ، بی‌بی‌سی

روز ۲۸ آوریل دو نفر از چهره‌های طرفدار حکومت روسیه در تلویزیون دولتی این کشور، تهدیدهای مربوط به استفاده از تسلیحات هسته‌ای علیه غرب در واکنش به افزایش حمایت‌ها از اوکراین را از سر گرفتند.

دمیتری کیسلیوف، از مبلغان مشهور سیاست‌های کرملین و مجری برنامه «اخبار هفته» در شبکه دولتی راسیا-۱، در برنامه خود ادعا کرد که اگر نیروهای ناتو برای جنگیدن علیه روسیه وارد اوکراین شوند،‌ روسیه از تسلیحات هسته‌ای استفاده خواهد کرد.

موضوع و سرخط اصلی این برنامه این بود: «سوال درباره این که آیا روسیه از تسلیحات هسته‌ای استفاده خواهد کرد یا نه، بیش از پیش و غالبا در غرب مطرح می‌شود. پاسخ این است که بله. اما در چه شرایطی؟»

کیسلیوف در گزارش و تفسیر خود در طول برنامه بارها تهدید کرد که در صورت پیاده شدن سربازان ناتو در خاک اوکراین، روسیه سلاح هسته‌ای به کار خواهد برد، و در تمام مدت این بحث، نوشته‌ای با این مضمون به صورت متناوب روی صفحه پدیدار می‌شد: «ما استفاده خواهیم کرد».

کیسلیوف تاکید کرد که پاسخ این سوال که آیا روسیه آماده است تسلیحات هسته‌ای خود را به کار ببرد، بدون شک مثبت است چون «درگیری با غرب بر سر اوکراین تا حدی گسترده شده که برای روسیه، همین الان هم به مسئله مرگ و زندگی تبدیل شده است».

او گفت که غرب تلاش می‌کند روسیه را با شکستی استراتژیک روبرو کند و «چاره‌ای جز استفاده» از تسلیحات هسته‌ای باقی نمی‌گذارد.

این مجری بخش‌هایی از مصاحبه روز ۱۳ مارس ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه را پخش کرد که در آن گفته بود عقب‌نشینی از اوکراین می‌تواند «پیامدهای فاجعه‌باری برای حاکمیت ملی روسیه» داشته باشد. کیسلیوف به بینندگان یادآوری کرد که بنا بر یکی از فرمان‌های ریاست جمهوری روسیه که در روز دوم ژوئن سال ۲۰۲۰ صادر شد، رئیس جمهور می‌تواند اجازه استفاده از تسلیحات هسته‌ای را صادر کند، اگر «اصل موجودیت کشور با تهدید روبرو باشد». او پیش‌بینی کرد که روسیه از تسلیحات هسته‌ای استراتژیک، و نه تاکتیکی استفاده خواهد کرد.

کیسلیوف، در حالی که تصاویر شلیک سنگین راکت‌ها پخش می‌شد، گفت: «اگر اعضای ناتو نیروهایشان را برای تحمیل شکست استراتژیک به روسیه، به اوکراین بفرستند، دقیقا همان موقعیتی پیش خواهد آمد که پوتین یک بار درباره آن گفته بود: چرا باید به دنیایی نیاز داشته باشیم که روسیه‌ای در آن وجود نداشته باشد؟»

کیسلیوف هشدار داد: «در این صورت ما هر چه داریم به هوا خواهیم فرستاد، موشک‌های سارمات، یارس و آوانگارد. مراکز تصمیم‌گیری آمریکا و سکوهای پرتاب آنها روی زمین و دریا، همین الان هم در مرکز هدف‌گیری ما هستند. فرانسه به عنوان یک قدرت هسته‌ای مجبور به خلع سلاح فوری خواهد شد. جزایر بریتانیا زیر آب خواهند رفت. فناوری آن را داریم و قبلا هم درباره آن به شما گفته‌ایم. اما بهتر است کار به آنجا نکشد. این یک شعار تبلیغاتی نیست.»

رسانه‌ مستقل و روس‌زبان «آژانس» می‌گوید اظهارت کیسلیوف، در ارتباط با مقاله‌ای در نشریه «فارین افرز» و برنامه‌های آمریکا برای توقیف دارایی‌های مسدود شده روسیه مطرح شده، آن هم «در هفته‌ای که با رویدادهایی جدی‌ رقم خورد که می‌تواند بر روند جنگ اوکراین تاثیر بگذارد»، از جمله اختصاص ۶۱ میلیون دلار کمک نظامی آمریکا و اقرار به فرستادن موشک‌های بالستیک دوربرد به اوکراین.

مجری دیگری که تهدیدهای هسته‌ای را تکرار کرد

عکس آرشیوی از ولادیمیر سولوویف

منبع تصویر،GETTY IMAGES

توضیح تصویر،سولوویف این موضوع را مطرح کرد که بریتانیا هم باید ویران شود

ولادیمیر سولوویف، مجری یک برنامه گفت‌وگوی تلویزیونی و یکی دیگر از مبلغان سیاست‌های دولت روسیه هم در اقدامی که هماهنگ به نظر می‌رسید، سخنانی شبیه کیسلیوف به زبان آورد.

این مجری روز ۲۸ آوریل در برنامه «یکشنبه شب با ولادیمیر سولوویف» که کمی بعد از برنامه کیسلیوف از همان شبکه راسیا-۱ پخش شد، تهدیدهای هسته‌ای او را تکرار کرد.

سولوویف در ابتدای برنامه‌اش گفت در حالی که غرب ارسال تسلیحات دوربرد به اوکراین را افزایش داده «ما هم باید در مسیر این پلکانی که به سوی تنش بالا می‌رود، چیزهایی اضافه کنیم. غرب برای حفظ برتری خود حاضر است هر کاری انجام دهد، و چنین رویکردی تنها به این نقطه‌ ختم خواهد شد که در آن، خیلی ساده، غربی وجود نخواهد داشت.»

یوگنی بوژینسکی، ژنرال بازنشسته و استاده دانشگاه دولتی مسکو هم در این برنامه از پیشنهاد «کمی تشدید تنش در مسیر رو به بالای پلکان» و هدف قرار دادن پهپادهای آمریکا، بریتانیا و فرانسه روی دریای سیاه حمایت کرد.

سولوویف به پیشنهادهایی با این مضمون اشاره کرد که روسیه می‌تواند سرزمین بین کانادا و مکزیک (آمریکا) را به یک دریا تبدیل کند و آن را به اسم جوزف استالین، رهبر شوروی سابق نامگذاری کند، کسی که تسلیحات هسته‌ای شوروی برای اولین بار در دوره زمامداری او ساخته شد.

سولوویف همچنین این موضوع را مطرح کرد که بریتانیا هم باید ویران شود، چون گرانت شاپس،‌ وزیر دفاع این کشور پیشنهاد پیوستن بریتانیا به جنگ با روسیه را مطرح کرده است.

او این سوال را مطرح کرد که «چه گزینه دیگری وجود دارد؟»

این گونه تهدیدها بارها در طول این سال‌ها از سوی مبلغان سیاست‌های دولت روسیه مطرح شده است اما میزان تکرار آن با فراز و نشیب‌های وضعیت سیاسی جاری بالا و پایین می‌رود.