۱۳۹۵ اردیبهشت ۱۳, دوشنبه

کدر، کادی، کاذی، کاوی، کیورا/کوره در زبان هندی، گُل کیوره، به شیرازی گُل گیری

کدر[ ک َ دَ ] (اِ) رستنی باشد بسیار خوشبوی و آن را کادی* گویند. شراب آن حصبه و جدری را نافع است تا به حدی که کسی را که آبله بیرون می آید قدری شراب کادی بیاشامد اگر عدد آن پنج باشد به شش نرسد. (برهان ) (آنندراج ). و آن را به هندی کیورا گویند که گلی است تندبو برگش دندانه های تیز دارد چون اره و در دکن و گوالیار بسیار می باشد. (آنندراج ) : و اگر آب گذر نکند و حرارت همی فروزد به شربتهای دیگر چون شراب کدر و قرص کافور بازگردد. (ذخیره ٔ خوارزمشاهی ).
* کادی(اِ) نباتی است بسیار خوشبو و آن از درختی حاصل میشود مانند درخت خرما و آن را به شیرازی گل گیری گویند و در ملک دکن کوره بکسر کاف و سکون واو و فتح رای بی نقطه خوانند شراب آن دفع آبله و جدری کند و جذام را نافع باشد. (برهان ). گل کیوره . روغن گل . روغن یاس . (الفاظ الادویه ). نباتی است که گلش بکمال خوشبو باشد و به هندی آن را کیوره گویند. (غیاث ). روغنی است و گیاهی خوشبوی و سرخ و هر چه باشد نیز نباتی است کثیرالوجود در بلاد عمان و یمن و هند و دکهن و بنگاله . به هندی کیوره است ، گل آن سپید شبیه بذرت کلان خوشبوی خصوص برگهای درونی در آخر دوم گرم و خشک و نزد بعض معتدل مائل به حرارت و یبوست عرق الکاذی جهت خفقان و اعیاء و ماش و جدری و مانند آن بهترین دوایی است . (منتهی الارب ). درختی است شبیه به خرما در هند و چین و عربستان روید، پوست آن شبیه به برگ کاغذ است ، آن روغنی میدهد که بنام دهن الکادی خوانده شده است . (دزی ص 434). (اِ) کدر خوانند که آن نباتی است که در بلاد عرب و نواحی عمان و یمن میباشد و گویند طلع آنجاست . ابن میمون گوید بیشتر در زمین هند بود و درخت وی بلند نبود مانند نخل و طلع وی مانند طلع خرما بود پیش از آنکه از پوست بشکافند و بیرون میگیرند و از پوست بیرون می آورند و در روغن می اندازند و قباب می پرورند تا روغن قوت وی اخذ کند مؤلف گوید در گرمسیر شیراز بسیار بود و به پارسی گل کیدی میخوانند و بوی عظیم ناخوش دارد تا بحدی که جامه ای که بوی آن گیرد تا ریزه گردد بوی از وی زایل نشود و روغن وی بهترین آن بود که بطریق روغن بنفشه گیرند همچنان بادام در گل کیدی پرورند مانند بادام بنفشه . رازی گوید جذام را قطع کند و وی معتدل بود و شراب آن حصبه و جدی رانافع بود تا بحدی که کسی را که آبله بیرون آمده بودنه عدد، چون با شراب کادی بیاشامند به ده عدد نرسد و بدل آن بوزن آن صندل سرخ بود و بوزن آن بقم بود. (اختیارات بدیعی ). ابن الاعرابی گوید کادی و حربانی به لغت عرب بقم را گویند یعنی چون دارزینان را و غیر از او از ائمه ٔ لغت گویند کادی نوعی است از روغنهای معروف . ابوحنیفه گوید آن نوعی است از نبات بلاد عمان وبه او بعضی از روغنها را خوشبوی کند و بدهن الکادی تعریف کند و گوید طایفه ای که درخت کادی را دیده اند مرا چنان خبر کردند که آن درختی است بشکل درخت خرما واو را کاردو باشد چنانچه درخت خرما را و کاردوی او را پیش از آنکه شکافته شوند و در روغن اندازند و بگذارند تا روغن بوی او به خود گیرد و خوشبوی شود و برگ او را خوص الکادی گویند و کیهانی گوید از پس کوهها زمین «قفص » زمینهای نزه باشد و در آن زمینها نعمتها بسیارست و غالب درخت آن زمین از طرفی که به ساحل نزدیک است درخت کادی است و گفته است که درخت او را از پس یکدیگر برگها باشد بشکل درخت خرما و صبر بر اطراف برگ او خارها باشد الا آنکه برگ درخت کادی سفیدتر باشد و خوبتر و در طراوت و هیأت برگ رساس که در میان ساقهای او باشد مشابه بود و برگ او را در روغن شیره بیندازند و بگذارند تا به مجاورت او معطر شود و این را دهن الکادی گویند و بعضی از صیادنه گویند برگ درخت کادی به برگ صبر ماند چنانکه گفتیم و بوی او خوش بود واز غایة حدت و تیزی ممکن نبود که کسی او را ببوید وچون ببویند در حال زفاف شود و اگر در خانه بگذارند بوی آن خانه خوش شود. و حمزه گوید کادی نوعی است از ریاحین که منبت او در زمین شرارست و بیاسمین ماند الا آنکه شکوفه ٔ او سرخ بود و در نواحی فارس و ری روغن کادی ازو کشند. و حمزه گوید در اصفهان نوعی است از ریاحین که بطبع گرم است و او را اهل اصفهان کیده گویند و گوید ندانم که آن نبات کادی است یا ریحان دیگر و هندیان او را کل کیوره گویند. ص اونی گوید: روغن بلسان گرم است و بدل او مرسیاست یا بوزن او روغن کادی و نیم وزن او روغن نارجیل و چهار یک او روغن زیت کهنه . (ترجمه ٔ صیدنه ). اسم هندی است و به عربی کدر نامند در حوالی عمان و یمن کثیرالوجود است و شبیه به درخت خرما و برگش شبیه بدانه ٔ خرنوب و شکوفه ٔ او مانند شکوفه ٔ خرما و بغایت خوشبو و او را کبوره نامند و بعد از شکفتن در روغنها پرورش میدهند و مسمی بدهن الکادی و جهت درد کمر و مفاصل و ریاح و جذام نافع است و کادی در آخر دوم گرم و خشک و نزد بعضی معتدل و مقوی بدن و حواس و با تفریح و رافع خفقان و اعیا و ماثری و ثبور و جگر و مسکن دردهای صعب و شرب او که چوب او را کوبیده بجوشانند و آب او را با شکر بقوام آورند جهت آبله و حصبه بهترین ادویه است و اهل هند را اعتقاد آن است که چون شربت کدررا بنوشند زیاده بر نه عدد آبله برنمی آید و خاکستر او را جهت التیام زخمها مجرب دانسته اند و دانه ٔ او مقوی دل و معده و جگر است و رب کدر قوی تر از دانه ٔ اوو بدلش بوزن او صندل سرخ و مثل آن بقم است . (تحفه ٔ حکیم مؤمن ). نیز رجوع به ابن البیطار ذیل لغت «کادی »و ضریر انطاکی ص 272 و کاذی* در همین لغت نامه شود.
* کاذی(اِ) بر وزن شادی ، نباتی است بسیار خوشبوی و آن از درختی حاصل میشود مانند درخت خرما و آن را به شیرازی گل گیری گویند و در ملک دکن کوره به کسر کاف و سکون و فتح را خوانند شراب آن دفع آبله و جدری کند و جذام را نافع باشد. (برهان ). روغنی است و گیاهی خوشبوی و سرخ و هرچه باشد. نیز نباتی است کثیرالوجود در بلاد عمان و یمن و هند و دکهن و بنگاله به هندی کیوره است گل آن سپید شبیه به ذرت کلان خوشبوی خصوص برگهای درونی . در آخر دوم گرم و خشک و نزد بعض معتدل . مایل به حرارت و یبوست و عرق الکاذی جهة خفقان و اعیاء و ماش و جدری و مانند آن ، بهترین دوائی است .(منتهی الارب ). نوعی از درخت که از گلش روغن سازند. (منتهی الارب ). نوعی از درخت که از گلش روغن سازند و نیز کاذی لغتی است در کادی . (آنندراج ). گیاهی خوشبوی که از آن روغنی عطری گیرند. از گیاهان بلاد عمان و در طب بکار است . دمشقی آرد: شجرة تشبه النخل و لکن لایطول طول النخل و اذا اطلعت الشجرة منه طلعها قطعت الطلعة قبل ان ینشق [ کذا ]ثم تلقی فی الدهن و تترک حتی یأخذ الدّهن رائحتها فتطیب و تسمی دهن الکاذی و ان ترکت َ حتی تنشق صار الکبش (؟) بلحا و تناثر و ذهب رائحة و رائحة الکاذی لایشبهها رائحة فی اللذة و خاصیتها التبرید و التسکین لحرارة الدم . و شراب الکاذی معروف . (نخبة الدهر ص 53). و رجوع به کادی شود به دال غیرمعجم با همین شرح .
/////////////
کادی‌.  کدر نامند و آن نباتیست که در بلاد عرب و نواحی عمان و یمن باشد و گویند طلع آنجاست و ابن سمجون گوید بیشتر در زمین هند بود و درخت وی مانند درخت خرما بود لیکن درخت وی دراز نبود مانند نخل و طلع وی مانند طلع خرما بود پیش از آنکه از پوست بشکافد و بیرون آید می‌گیرند و از اندرون پوست بیرون می‌آورند و در روغن می‌اندازند و در آفتاب می‌پرورند تا روغن قوت وی اخذ کند و مؤلف می‌گوید در گرمسیر شیراز بسیار می‌باشد و بپارسی کل‌کندی خوانند و بوئی عظیم خوش دارد تا بحدی که جامه که بوی وی بگیرد تا ریزیده گردد بوی از وی زایل نشود و رازی گوید جذام را نافع بود و قطع کند و وی معتدل بود شراب وی حصبه و جدری را نافع بود تا بحدی که کسی را که آبله بیرون آمده باشد نه عدد از شراب کادی بیاشامد به ده عدد نرسد و بدل آن بوزن آن صندل سرخ و بوزن آن بقم بود
______________________________
صاحب مخزن الادویه تحت عنوان کاذی می‌نویسد: کاذی بدان بجای ذال هم آمده است لغت عربی است بزبان اهل یمن و گفته‌اند لغت هندی است و بعربی آن را کدر نامند و بهندی کیورا و نوع کوچک آن را کیتکی گویند
بیرونی در صیدنه تحت عنوان کاذی می‌نویسد: ابن الاعرابی گوید کاذی و جریال بلغت عرب بقم را گوید و باز می‌نویسد بعضی از صیادنه گفته‌اند برگ درخت کاذی به برگ صبر ماند و کاردوی او بشکل کاردوی خرما بود و از غایت حدت و تیزی بوی او ممکن نباشد که کسی او را ببوید و بی‌توقف خون از بینی وی گشاده نگردد.
اختیارات بدیعی
/////////////
درنوشته ابومنصور می خوانیم کدر** (شمار ۀ 500) دارویی است مناسب نرم‌کردن تاولهای آبله.  جـــــــالی نه یـــــــک، که چهـــــــار نام سنسکریت گیاه kadara ، kadala ، kadala ، kandara و kandata را همبرابر آورده در حالی که در تحفه آمده کدر را در هندی کاوی گویند و درختی است مانند نخل خرما که گُلش را کپوره، کپــــــورا، kaburah نامند (ص 197).  پس کدر نیز واژه ای است عربی ، در حالی که گمان می‌رود کاوی همبرابر هندی آن باشد و شاید برابر  با کاپی سنسکریت  (Emblica officinalis ، Pongamia glabra ، یا Olibanum [اولیبان، لبان، کندر]).  همین مثالها مراد ما را روشن می کند: بیست ‌و‌ یک شناسائی پیشنهادی جالی قانع‌کننده نیست.  بسیاری از آنها را آخوندوف نیز نپذیرفته است.
///////////
کادی
اشاره
گیاهی است که در طب سنتی با نامهای «کادی» و «کاذی» می‌نویسند و کادی لغت عربی است که در یمن به این گیاه گفته می‌شود نام دیگر عربی آنکه بیشتر معمول است «کدر» می‌باشد. به هندی «کئورا» گفته می‌شود. به فرانسوی و انگلیسی‌Pandanus می‌نامند. گیاهی است از خانواده‌Pandanaceae نام علمی آن‌Pandanus tectorius Soland . و مترادفهای آن‌P .odoratissmus Roxb . وP .oderatus Salisbs . وP .spiralis Blanco . وKeura odorifera Forsk و ...
می‌باشد.
مشخصات
کادی درختچه‌ای است کوتاه خیلی منشب برگهای آن زیاد، خطّی، دندانه‌دار، بدون دمبرگ، زبر و به هم پیچیده شبیه برگهای نخل. کنار برگها دندانه‌دار و دندانه‌ها خاردار است. از برگهای کادی در یمن و عمّان مانند برگهای خرما گلیم و سجّاده نماز و نظایر آن می‌بافند. گلهای آن دو پایه نر و ماده جداگانه است. و شکوفه‌ها مانند شکوفه‌های خرما به رنگ سفید مایل به زرد، خوش‌بو و معطّر مانند عطر بیدمشک میوه آن به شکل گروهی، ظاهر آن شبیه آناناس است. هر میوه گوشتی ناشکوفا که در داخل آن یک هسته سخت استخوانی غیر خوردنی قرار دارد، شبیه هسته هلو. از گلهای آن معمول است عرق می‌گیرند و به عرق کادی معروف می‌باشد و عطر آن شبیه
معارف گیاهی، ج‌4، ص: 149
بیدمشک است. از گل و شکوفه‌های کادی شربت درست می‌کنند به این ترتیب که شکوفه‌ها را در آب جوش مالیده و له کرده و با شکر قوام می‌آورند. روش دیگر آن است که چوب آن را به صورت خاک‌ارّه درآورده و می‌جوشانند و با شکر قوام می‌آورند.
روغن کادی نیز در طب سنتی مصارفی دارد و برای تهیه آن گلهای کادی را گرفته در روغن کنجد می‌جوشانند و یا طبق رسم قدیم گلها را در روغن کنجد ریخته و 40 روز در آفتاب گرم می‌گذارند و در خلال این 40 روز چند بار گلها را عوض کرده و گل تازه در آن می‌ریزند و پس از 40 روز روغن حاصل می‌شود که آن را روغن کادی یا «دهن الکادی» می‌نامند.
این درختچه در عمّان و در یمن و سواحل هند فراوان است. در ایران نیز در بلوچستان در ناحیه‌ای به نام شابیلاوول دیده می‌شود.
در اختیارات بدیعی آمده است که گیاه «کدر» یا کادی در گرمسیرات فارس بسیار است و نام علمی آن «گل کبدی» می‌باشد. ولی تا حال گزارشی از گیاه‌شناسان ایران در این مورد در دست نیست.
ترکیبات شیمیایی
از نظر ترکیبات شیمیایی در کادی اسانس روغنی فرّار وجود دارد که آن را این‌طور معطّر می‌نماید. قسمت خارجی گلهای آن اسانسی می‌دهد که 70 درصد آن را متیل اتراوف بتا فنیل اتیل الکل 209] تشکیل می‌دهد. شکوفه‌های آن در حدود 3/ 0- 1/ 0 درصد اسانس می‌دهد که شامل بنزیل بنزوات 210]، بنزیل سالیسیلات 211]، بنزیل استات 212]، بنزیل الکل 213]، ژرانیول 214]، لینالول 215]، لینالیل استات 216]،
معارف گیاهی، ج‌4، ص: 150
کادی(a - میوه
بروموستیرن 217]، گوایاکول 218]، فنیل اتیل الکل 219] و مقداری آلدئید[220] می‌باشد]G .I .M .P[ .
جوشانده ریشه‌های هوایی آن دارای پتاسیم نیترات 221] است که عامل مدّر و داروی مؤثری برای معالجه ترشحات مخاط به خصوص ترشحات سوزاکی مهبل می‌باشد [گررو].
خواص- طبیعت
در هندوستان برگهای تلخ و معطّر آن را در معالجه جذام و آبله و سیفلیس و لک و پیس یا برص 222] استعمال می‌نمایند. روغن گل برگهای آن ضدعفونی‌کننده و محرّک است و برای سردرد و روماتیسم کاربرد دارد.
کادی از نظر طبیعت طبق نظر حکمای طب سنتی ایران گرم و خشک است و از
معارف گیاهی، ج‌4، ص: 151
نظر خواص معتقدند که فرح‌آور است و برای تقویت دل و دماغ مفید می‌باشد. خفقان را رفع می‌کند و برای آبله، سرخجه، سرخک، جرب، جذام و حکّه نافع است و مسکّن درد می‌باشد، برای این کار از عرق و شربت کادی استفاده می‌نمایند و می‌خورند. روغن آن نیز برای تقویت حواس خوب است و نشاطآور می‌باشد و خفقان را رفع می‌کند، چه از طریق خوردن یا بو کردن و یا مالیدن به اعضا. گرد شکوفه‌های آن جراحتها را خشک می‌کند و التیام می‌بخشد. گرد خاکستر چوب سوخته آن برای التیام جراحتها مجرّب است. دانه‌های آن برای تقویت قلب و کبد نافع است.
در هندوچین جوشانده ریشه‌های گیاه مخلوط با ریشه‌های آناناس به عنوان مدّر مصرف می‌شود بخصوص اگر ریشه‌های هوایی آن مصرف شود. خوردن برگهای جوان و کوچک گیاه برای معالجه سرگیجه و دوار که ناشی از مصرف داخلی روغن تصفیه نشده دانه‌های درختی به نام‌Calophyllum inophyllum باشد مفید است. در فیلیپین شاخه‌های جوان و سبز گیاه که له شده با کمی نمک و عصاره نوعی مرکبات به نام‌Citrus microcarpa مخلوط و به صورت ضماد گرم روی جوش و کورک می‌اندازند [سولیت . جوشانده ریشه‌های هوایی آن برای معالجه و قطع ترشحات مخاطی بدن بخصوص ترشحات سوزاکی مهبل نافع است [گررو].
معارف گیاهی، ج‌4، ص: 152
// /////
کادی یا کدر یا پاندانوس  درختچه ای ‌است.
این جنس از تیره کادی‌ها (pandanaceae) است در انگلیسی به نام screw pine مشهور است از ۶۰۰ گونه مختلف گیاهان استوایی درختچه‌ای همیشه سبز تشکیل یافته ا ست. گونه‌های این گیاه را به خاطر برگهای زیبایشان که شبیه برگهایآناناس است پرورش می‌دهند مهم‌ترین گونه زینتی آن که در منازل پرورش می‌دهند عبارت‌اند است:
۱-p.veitchii-این گونه بومی پلی‌نزی است ارتفاع و گسترش آن در حدود ۶۰ سانتیمتر است. برگ‌های ششمشیری، پهن، ناوی شکل در کنار و روی برگهای مرکزی دارای دانه‌های ظریف خار مانند می‌باشد. طول آن به شصت سانتیمتر می‌رسد. رنگ آن سبز تیره با لبه سفید خالص یا نقره‌ای رنگ است. از خصوصیات این گیاه بوجود آوردن ریشه هوایی است که بصورت مستقیم از گیاه خارج شده و در محیط زیستگاه به طول یک متر می‌رسد. این وضعیت البته در اتاق بندرت مشاهده می‌گردد.
محتویات
  [نمایش] 
مراقبت‌های لازم[ویرایش]
۱-نور گیاهان این جنس به نورفراوان احتیاج دارند و نور متوسط را نیز تحمل می‌کنند نور مستقیم خورشید برای آنان مضر است ۲-حرارت این جنس مخصوص گلخانه‌های گرم است، حرارت مناسب برای آن ۲۲-۲۰ درجه‌است. ولی باید آن را از منبع حرارتی مانند بخاری، رادیاتور شوفاژ و همچنین جریان هوا دور نگه داشت و حرارت کمتر از پانزده درجه گیاه احتمالاً از بین خواهد رفت. ۳-آبیاری-گیاه به آب زیادی احتیاج دارد، بنابراین خاک گلدان باید همیشه مرطوب باشد، ضمناً گلدان باید دارای زه کشی خوب باشد تا آب آن در خاک باقی نماند زیرا آب زیاد مجب پوسیدگی ریشه می‌گردد. ۴- رطوبت گیاه به رطوبت متوسط هوا احتیاج دارد. پاشیدن آب برروی برگها مخصوصا در تابستان بسیار ضروری است. چنانچه درجه حرارت کم ولی رطوبت هوا زیاد باشد نوک برگها قهوه‌ای و خشک می‌شود و در هوای خشک مورد حمله تریپس و عنکبوت‌های قرمز و سایر حشرات مضر قرار می‌گیرند که به‌وسیله سمموم حشره کش می‌توان آنها را از بین برد ۵-نوع خاک خاک برگها مخصوصاً خاک حاصله از چمن یامخلوطی از ماسه، خاک برگ وپیت مناسبترین خاک برای گیاهان است ph یعنی اسیتدیته خاک باید قلیایی و در حدود ۸-۷ باشد ۶-کود: این گیاه احتیاج زیادی به کود ازته دارد و می‌توان از کودی از که شامل ۱۰۰گرم نیترات پتاسیم، ۱۰۰گرم فسفات کلسیم، و۲۰۰گرم سولفات آمونیم است استفاده کرد و آن را به به مقدار ۳۰ گرم در لیتر هر دو هفته یکبار از فروردین تا آبان ماه به گیاه داد. کشت و ازدیاد گیاه ازدیاد گیاه به این صورت است که پاجوش‌های ایجاد شده از گیاه را با قسمتی از ریشه گیاه در فصل بهار و تمام طول تابستان جدا کرده و محل برش را برای جلوگیری از پوسیدگی با ذغال چوب می‌پوشانیم و سپس به کاشت آن اقدام می‌نماییم.
نگارخانه[ویرایش]





منابع[ویرایش]
برگرفته از کتاب پرورش گیاهان زینتی در خانه و آپارتمان نوشته راب هرویک ترجمه منصور علوی و مقاله آقای محمد صانعی شریعت پناه در مجله باغبان بهمن ۱۳۶۱.
پیوند به بیرون[ویرایش]
در ویکی‌انبار پرونده‌هایی دربارهٔکادی موجود است.
  • نام‌های کادی و کدر از فرهنگ دانشگاهی آریانپور.
 /////////
الكَاذِيّ[2] (Pandanus) أو البندانوس هو جنس من أحاديات الفلقة بحوالي 600 نوع معروف. وهي أشجار وشجيرات مشابهة للنخيل، منفصلة الجنس، أصلها يرجع إلى استوائيات وشبه استوائيات العالم القديم. ويصنَّفوا في رتبة بانداليس (Pandanales)، فصيلة باندانسيا (Pandanaceae).
محتويات
  [أظهر] 
نظرة عامة[عدل]
الجذور
يطلق عليها غالبًا نخيل البندانوس، هذه النباتات غير قريبة لأشجار النخيل. وتتكون الفصيلة النباتية Pandanaceae من ثلاثة أجناس، اسميًاالسارارانجا (Sararanga) (نوعان)، الفريتشينيشا (Freycinetia) (175 نوع.)، والبندانوس (حوالي 600 نوع).[3] ويتراوح حجم الأنواع من الشجيرات الصغيرة بطول أقل من 1 متر (3.3 قدم)، إلى الأشجار متوسطة الحجم بطول 20 متر (66 قدم)، وتقليديًا بمظلة عريضة، وفاكهة ثقيلة، ومعدل نمو معتدل.[4] والجذع سميك، عريض التفرع، ومحلق بالعديد من ندوب الأوراق. وعادة ما يكون لهم العديد من الجذور الداعمة السميكة قرب القاعدة، التي توفر الدعم أثناء نمو الشجرة الثقيلة للأعلى بالأوراق، والفاكهة، والأفرع. والأوراق حادة الشكل، تتراوح طولاً بين الأنواع من 30 سم إلى 2 متر، وعرضًا من 1.5 سم وصولاً إلى 10 سم.
وهي أشجار ثنائية الجنس، بإنتاج الزهور الذكرية والأنثوية على النباتات المختلفة. وأزهار الشجرة الذكرية تكون بطول 2 إلى 3 سم وعطرية، محاطةبقنابة بيضاء، ضيقة. وتنتج الشجرة الأنثوية أزهار بفاكهة دائرية وهي أيضًا محاطة بقنابة. والفاكهة كروية الشكل، بقطر 1020 سنتيمتر، ولها العديد من المقاطع موشورة الشكل، مشابهة لفاكهة الأناناس. وتقليديًا، تتغير الفاكهة بنموها من الأخضر إلى البرتقالي الفاتح أو الأحمر. وفاكهة بعض الأنواع صالحة للأكل. وفاكهة البندانوس يأكلها الحيوانات، من ضمنها، الخفاش، الجرذان، السرطان، الفيل والورل، ولكن الغالبية العظمى من الأنواع تنتثر بشكل أساسي بفعل المياه.[5]
وهي أشجار وشجيرات عديدة، شبيهة بالنخيل، ثنائية الجنس من استوائيات العالم القديم، تنمو من مستوى البحر إلى 3,300 متر. والجذور العرضية كبيرة، وعادة متفرعة؛ والقمم لها تاج من الأوراق الشائكة الضيقة. وهي شجيرات كبيرة أو أشجار صغيرة ذات أهمية ثقافية، صحية، واقتصادية في الأطلسي، ثانية في الأهمية فقط لجوز الهند على الجزر المرجانية. وينمون بريًا بشكل أساسي في المناطق العشبية شبه الطبيعية في البيئات الساحلية بطول الأطلسي الاستوائي وشبه الاستوائي، حيث يمكن لهم مقاومة الجفاف، والرياح العاتية، ورذاذ الملح. وتنتشر بصورة جاهزة من بذرة، ولكن تنتشر على نطاق واسع من قَطع الأفرع على يد السكان المحليين. وتنمو جيدًا وسريعًا والأنواع الثلاثة من الصنوبر البرغي موجودة بشكل شائع في جزر المالديف. والأنواع ذات الفاكهة الكبيرة والمتوسطة صالحة للأكلالبندانوس واحدة من أجناس الأشجار الأيقونية للساحل الشمالي الخاص بـنيوساوث ويلز.
وللأنواع النامية على الأراضي الرأسية للساحل المفتوح وبطوال الشواطىء 'جذور داعمة' سميكة كمراسٍ في الرمال اللينة وتنبثق تلك الجذور الداعمة من الساق، عادة بالقرب من ولكن فوق الأرض، الأمر الذي يساعد على بقاء النباتات مستقيمة للأعلى وثابتة في الأرض.[6] وتقدر بعض أنواع أشجارالبندانوس على النمو لطول 6 أمتار. ولها أوراق طويلة، رفيعة، خضراء فاتحة، تنمو في شكل لولبي على ساق النباتات. وبنمو النباتات، تتساقط الأوراق، مخلفة 'ندوب' على الساق. وفي بعض أنواع البندانوس، تكون الفاكهة شبيهة قليلاً بأناناس خشبي. وتتدلى من الأفرع، ويمكنها البقاء على الشجرة لأكثر من 12 شهرًا. والجنس عادة ما لا يكون له أفرع، ولكن العينات القديمة للغاية قد يكون لها أفرع. ويؤثر مظهرها الغريب على كل المسافرين الذين يجدوها. والجذع مغطى بلحاء ناعم، مرقش. وتشكل الجذور مخططًا هرميًا لحمل الجذع.
وبينما كل نخيل البندانوس موزعة في الجزر الاستوائية الأطلسية، فهم عديدون على الجزر السفلى، والجزر المرجانية القاحلة في بولينزيا وميكرونيسيا. وتنمو الشجرة وتنتشر من البراعم التي تتشكل بشكل عفوي في محاور الأوراق السفلى. ويمكن للفاكهة أن تطفو وتنتشر للجزر الأخرى دون مساعدة البشر. وتكيفت الأنواع الأخرى للبيئات الجبلية والغابات النهرية.[7] والفاكهة هي حسلة.
الزراعة والاستخدامات[عدل]
حياكة سعف الكاذيّ
الباندان يستخدم في الحرف اليدوية. يجمع الحرفيون أوراق البنادان من النباتات في البرية. وتقطع الأوراق اليافعة فقط حتي يتجدد النبات طبيعيًا. وتقطع الأوراق اليافعة لشرائح رفيعة وتحفظ للعمليات اللاحقة. ويتنج النساجون حصائر البنادان ذات الحجم المعياري أو يلفون الأوراق في حبال من البنادان للاستخدام في تصاميم أخرى. ويتبع هذا عملية التلوين، التي توضع فيها حصائر البنادان في براميل من الألوان التي أساسها المياه. وبعد الصبغ، تشكل الحصائر للمنتج النهائي، مثل حصائر الأماكن، أو صناديق المجوهرات. وقد تضاف اللمسات اللونية الأخيرة.
تستخدم أوراق البنادان (P. amaryllifolius) في مطبخ جنوب شرق آسيا لإضافة رائحة مميزة لأطباق الأرز والكاري مثل الناسي لمق، الكايا ('مربي')مواد حافظة، والحلويات مثل كعكة البنادان. وفي المطبخ الهندي، تضاف الأوراق كاملة إلى البرياني، نوع من باليف الأرز، المصنوع من الأرز العادي (على عكس ذلك المصنوع من الأرز البسمتي عالى الجودة). وأساس هذا الاستخدام هو أن كلا من البسمتي وأوراق البنادان يحتويان على نفس مكون النكهة العطرية، 2-اسيتيل-1-بيرولين. ويمكن أن تستخدم أوراق البنادان كمكملة للشوكولاتة في العديد من الأطباق، مثل الأيس كريم. المعروفين باسم daun pandan في الإندونسية وبلغة الملايو؛ 斑蘭 (bān lán) في بالمندرين وبشكل ใบเตย (bai teuy) في تايلاند. وعادة ما تقطع الأوراق الطازجة لشرائح، وتربط في عقدة لتسهيل النزع، وتوضع في سائل طهي، ومن ثم تنزع عند نهاية الطهي. ويمكن شراء الأوراق المجففة والمستخلص المعلب من بعض الأماكن.
الكويرا (Kewra) هو مستخلص مقطر من زهرة البنادانس، ويستخدم لإضافة نكهة على المشروبات والحلويات في المطبخ الهندي. وأيضًا، تستخدمالكويرا أو الكيوادا في العبادة الدينية، وتستخدم الأوراق لعمل زينات الشعر التي تُرتدى لرائحتها وللأغراض الزينية كذلك في الهند الغربية.
وعبر أوقيانوسيا، يستخدم تقريبًا كل جزء من النبات، باختلاف العديد من الأنواع عن هؤلاء المستخدمين في الطهي الآسيوي الجنوب غربي وتوفر أشجار البنادانوس مواد للمنازل؛ ملابس وأنسجة منها صناعة حقائب ديللي (حقائب الحمل)، والحصائر الفاخرة أو ‘ie toga؛ الغذاء،الدواء،[بحاجة لمصدر] الزينات، صيد السمك، والاستخدامات الدينية.
الأنواع المختارة[عدل]
انظر أيضًا[عدل]
كتابات أخرى[عدل]
المراجع[عدل]
  1. ^  "معرف Pandanus في موسوعة الحياة"eol.org. اطلع عليه بتاريخ 2 مايو 2016.
  2. ^ قاموس المورد الحديث لمنير البعلبكي ود.رمزي البعلبكي دار العلم للملايين لبنان طبعة 2013 ص 823
  3. ^ http://biodiversitas.mipa.uns.ac.id/D/D1003/D100308.pdf
  4. ^ "Pandanus Trees in Australia". Gondwananet.com. اطلع عليه بتاريخ 2012-09-24.
  5. ^ R. E. Vaughan & P. O. Wiehe (1953). "The genus Pandanus in the Mascarene Islands". Journal of the Linnean Society of London, Botany55 (356): 1–33. doi:10.1111/j.1095-8339.1953.tb00001.x.
  6. ^ Ugolino Martelli (1908). "The Philippine species of Pandanus".Philippine Journal of Science 3 (2): 59–72.
  7. ^ "West Papua - Mining". Cs.utexas.edu. اطلع عليه بتاريخ 2012-09-24.
وصلات خارجية[عدل]
///////////
به دیود هی (مالدیوی):
ކަށިކެޔޮ(އިނގިރޭސި ބަހުންPandanus)ނުވަތަ (އިނގިރޭސި ބަހުންScrew Pine) އަކީ ކަށިކެޔޮގަހުގައި އަޅާ މޭވާ އެވެ. މިއީ ވަރުގަދަ ދަޅިގަނޑެއްގައި ވަކަކާޖެހި ވަކެއް ފިތިބާރުކޮށް ހުންނަ ވައްތަކަކުން އެކުލެވިފައި ހުންނަ އެއްޗެކެވެ. ކަށިކެޔޮ ގަހަކީ ގޮފިތަކެއްލައިފައި ބޮނޑި އަކަށް ހެދޭ ބިޔަވާ ގަހެކެވެ. މިގަހުގެ ފަތް ހުންނަނީ ވަރަށް ދިގުކޮށް ދެފަރާތް އެއްވަރަށް މެދަށް އަޑިވެލާފައި ކޮޅަށް ތޫނުކޮށެވެ. ފަތުގެ ކައިރިފަށުގައްޔާއި މެދުގައި ތޫނުކަށިތަކެއް ހުރެއެވެ. ގަސްހަރުލާފައި ހުންނަނީ ފައިބާ ބިމަށް ހިފައިފައި ހުންނަ ވަރަށް ވަރުގަދަ އަޅޯތަކަކުންނެވެ. މިއީ ތިލަގައި، މޫދުވާ ކަފި މޫތަކެއް ހުންނަ ގަހެކެވެ. ކަށިކެޔޮލު އާއިލާގެ 600އަށްވުރެ ގިނަވައްތަރު މިހާތަނަށް ހޯދިފައި ވެއެވެ.
/////////////
Pandanus
From Wikipedia, the free encyclopedia
Not to be confused with Pandalus.
Pandanus
Fruit of Pandanus utilis
Kingdom:
(unranked):
(unranked):
Order:
Family:
Genus:
Pandanus
Parkinson
·         Keura Forssk.
·         Athrodactylis J.R.Forst. & G.Forst.
·         Pandanus Rumph. ex L.f. 1782 not Parkinson 1773
·         Dorystigma Gaudich.
·         Eydouxia Gaudich.
·         Fisquetia Gaudich.
·         Foullioya Gaudich.
·         Heterostigma Gaudich.
·         Hombronia Gaudich.
·         Jeanneretia Gaudich.
·         Roussinia Gaudich.
·         Souleyetia Gaudich.
·         Sussea Gaudich.
·         Tuckeya Gaudich.
·         Vinsonia Gaudich.
·         Marquartia Hassk.
·         Hasskarlia Walp. 1849 not Meisn. 1840 nor Baill. 1860
·         Barrotia Gaudich.
·         Bryantia Webb ex Gaudich.
·         Doornia de Vriese
·         Rykia de Vriese
Pandanus is a genus of monocots with some 750 accepted species.[2] They are palm-like,dioecious trees and shrubs native to the Old World tropics and subtropics. Common names includepandan[3] (/ˈpændən/),[4] screw palm,[3] and screw pine.[3] They are classified in the orderPandanales, family Pandanaceae.[5][6]
Contents
  [show
Description[edit]
Aerial and prop roots[7]
Often called pandanus palms, these plants are not closely related to palm trees. The species vary in size from small shrubs less than 1 m (3.3 ft) tall, to medium-sized trees 20 m (66 ft) tall, typically with a broad canopy, heavy fruit, and moderate growth rate.[8] The trunk is stout, wide-branching, and ringed with many leaf scars. They commonly have many thick prop roots near the base, which provide support as the tree grows top-heavy with leaves, fruit, and branches. These roots are adventitious and often branched. The top of the plant has one or more crowns of strap-shaped leaves that may be spiny,[5][6] varying between species from 30 cm (12 in) to 2 m (6.6 ft) or longer, and from 1.5 cm (0.59 in) up to 10 cm (3.9 in) broad.
They are dioecious, with male and female flowers produced on different plants. The flowers of the male tree are 2–3 cm (0.79–1.18 in) long and fragrant, surrounded by narrow, white bracts. The female tree produces flowers with round fruits that are also bract-surrounded. The individual fruit is adrupe, and these merge to varying degrees forming a multiple fruit, a globose structure, 10–20 cm (3.9–7.9 in) in diameter, and have many prism-like sections, resembling the fruit of the pineapple. Typically, the fruit changes from green to bright orange or red as it matures. Pandanus fruit are eaten by animals including batsratscrabselephants and monitor lizards, but the vast majority of species are dispersed primarily by water.[9]
Ecology[edit]
These plants grow from sea level to 3,300 m (10,800 ft). Pandanus trees are of cultural, health, and economic importance in the Pacific, second only to coconut on atolls.[10][11] They grow wild mainly in seminatural vegetation in littoral habitats throughout the tropical and subtropical Pacific, where they can withstand drought, strong winds, and salt spray. They propagate readily from seed, but also are widely propagated from branch cuttings by local people.[5]
Species growing on exposed coastal headlands and along beaches have thick 'prop roots' as anchors in the loose sand.[5][12] Those prop roots emerge from the stem, usually close to but above the ground, which helps to keep the plants upright and secure them to the ground.[13] Some species of Pandanus trees can grow up to 6 m (20 ft) high. They have long, narrow leaves, which grow in spirals on the plants' stems. As the plants grow, the leaves drop off, leaving 'scars' on the stems.[14]In some species of Pandanus, the fruits look a bit like a woody pineapple. They hang from the branches, and can stay on the tree for more than 12 months. Mature plants can have branches.[14]Depending on the species, the trunk can be smooth, rough, or warty.[15][16] The roots forms a pyramidal tract to hold the trunk.[9]
While pandanus are distributed throughout the tropical and subtropical islands and coastlines of the Atlantic, Indian and Pacific Oceans,[17][18][19] they are most numerous on the low islands and barren atolls of Polynesia and Micronesia.[20][21][22][23] The tree is grown and propagated from shoots that form spontaneously in the axils of lower leaves. Its fruit can float and spread to other islands without help from man.[18] Other species are adapted to mountain habitats and riverine forests.[24]
Cultivation and uses[edit]
Making pandan wicker
J. van Aken: Pandanus repens, 1860-1870
J. van Aken: Pandanus humilis, 1860-1870
Pandan is used for handicrafts. Craftsmen collect the pandan leaves from plants in the wild. Only the mature leaves are cut so the plant will naturally regenerate. The leaves are sliced in fine strips and sorted for further processing. Weavers produce basic pandan mats of standard size or roll the leaves into pandan ropes for other designs. This is followed by a coloring process, in which pandan mats are placed in drums with water-based colors. After drying, the colored mats are shaped into final products, such as place mats or jewelry boxes. Final color touch-ups may be applied.
Pandan (P. amaryllifolius) leaves are used in Southeast Asian cooking to add a distinct aroma to riceand curry dishes such as nasi lemakkaya ('jam') preserves, and desserts such as pandan cake. InIndian cooking, the leaf is added whole to biryani, a kind of rice pilaf, made with ordinary rice (as opposed to that made with the premium-grade Basmati rice). The basis for this use is that both Basmati and Pandan leaf contain the same aromatic flavoring ingredient, 2-Acetyl-1-pyrroline. Pandan leaf can be used as a complement to chocolate in many dishes, such as ice cream. They are known as daun pandan in Indonesian and Malay; 斑蘭 (bān lán) in Mandarin; ဆူးေမႊးရြက္ (su mwei ywe) in Myanmar, and as ใบเตย (bai toeipronounced [bāj.tœ̄j]) in Thailand. Fresh leaves are typically torn into strips, tied in a knot to facilitate removal, placed in the cooking liquid, then removed at the end of cooking. Dried leaves and bottled extract may be bought in some places. In Sri Lanka, pandan leaves are a major ingredient used in the country's cuisine, it is known as rampe in theSinhalese language.[25]
Kewra is an extract distilled from the pandanus flower, used to flavor drinks and desserts in Indian cuisine. Also, kewra or kewadaa is used in religious worship, and the leaves are used to make hair ornaments worn for their fragrance as well as decorative purpose in western India.[20]
Species with large and medium fruit are edible, notably the many cultivated forms of P. tectorius (P. pulposus). The fruit is eaten raw or cooked.[26] Small-fruited pandanus may be bitter and astringent.[26]
Throughout Oceania, almost every part of the plant is used, with various species different from those used in Southeast Asian cooking. Pandanus trees provide materials for housing; clothing andtextiles including the manufacture of dilly bags (carrying bags), fine mats or ‘ie togasails,[27] food,medication,[citation needed] decorationsfishing, and religious uses.
Selected species[edit]
·         Pandanus affinis
·         Pandanus albifrons
·         Pandanus aldabraensis
·         Pandanus amaryllifolius – pandan
·         Pandanus apoensis
·         Pandanus atrocarpus
·         Pandanus austrosinensis
·         Pandanus balfourii
·         Pandanus boninensis
·         Pandanus brevifrugalis
·         Pandanus brosimus (vd. pandanus language)
·         Pandanus butayei
·         Pandanus candelabrum
·         Pandanus carmichaelii
·         Pandanus ceylanicus
·         Pandanus christmatensis
·         Pandanus clandestinus
·         Pandanus conoideus
·         Pandanus copelandii
·         Pandanus corallinus
·         Pandanus dauphinensis
·         Pandanus decastigma
·         Pandanus decipiens
·         Pandanus decumbens
·         Pandanus dubius (syn. Pandanus odoratus)[28]
·         Pandanus elatus
·         Pandanus forsteri
·         Pandanus furcatus
·         Pandanus graminifolius
·         Pandanus gressitii
·         Pandanus halleorum
·         Pandanus humilis
·         Pandanus hornei
·         Pandanus joskei
·         Pandanus kaida
·         Pandanus kajui
·         Pandanus labyrinthicus
·         Pandanus lacuum
·         Pandanus leram
·         Pandanus linguiformis
·         Pandanus livingstonianus - Tropical Africa
·         Pandanus luzonensis
·         Pandanus microcarpus
·         Pandanus montanus
·         Pandanus multispicatus
·         Pandanus nepalensis
·         Pandanus odorifer (Forssk.) Kuntze[29]
·         Pandanus palustris
·         Pandanus papenooensis
·         Pandanus parvicentralis
·         Pandanus parvus
·         Pandanus petersii
·         Pandanus polycephalus
·         Pandanus pristis
·         Pandanus punicularis
·         Pandanus pygmaeus
·         Pandanus pyramidalis
·         Pandanus sechellarum
·         Pandanus spiralis – Australian screwpine
·         Pandanus taveuniensis
·         Pandanus tectorius – thatch screwpine
·         Pandanus temehaniensis
·         Pandanus teuszii
·         Pandanus thomensis
·         Pandanus thwaitesii
·         Pandanus tonkinensis
·         Pandanus utilis – common screwpine
·         Pandanus vandermeeschii
·         Pandanus verecundus
·         Pandanus whitmeeanus
See also[edit]
·         Psychedelic plants
·         Pandanus language
·         wa (watercraft) - vessels of the Caroline Islands which traditionally had pandanus mat sails
·         Screw pine craft of Kerala
References[edit]
1.     Jump up^ "World Checklist of Selected Plant Families: Royal Botanic Gardens, Kew". Apps.kew.org. Retrieved 18 December 2014.
2.     Jump up^ "Search results — The Plant List". Theplantlist.org. Retrieved18 December 2014.
3.     Jump up to:a b c "Australian Plant Names Index". Retrieved 19 November2014.
4.     Jump up^ "JOBS- Assistant Botanist (Palms and Pandans) at RBG (Kew)". European Distributed Institute of Taxonomy. 2009. Retrieved15 October 2013.
5.     Jump up to:a b c d David C. Hyndman (1984). "Ethnobotany of WopkaiminPandanus significant Papua New Guinea plant resource". Economic Botany 38 (3): 287–303. doi:10.1007/BF02859007.
8.     Jump up^ "Pandanus Trees in Australia". Gondwananet.com. Retrieved2012-09-24.
9.     Jump up to:a b R. E. Vaughan & P. O. Wiehe (1953). "The genus Pandanus in the Mascarene Islands". Journal of the Linnean Society of London, Botany 55 (356): 1–33. doi:10.1111/j.1095-8339.1953.tb00001.x.
10.  Jump up^ "Pandanus tectorius (pandanus)" (PDF). Retrieved 2012-09-24.
13.  Jump up^ Ugolino Martelli (1908). "The Philippine species of Pandanus".Philippine Journal of Science 3 (2): 59–72.
15.  Jump up^ "Factsheet - Pandanus monticola". Keys.trin.org.au. Retrieved18 December 2014.
16.  Jump up^ "Pandanus" (PDF). Stumpman.com.au. Retrieved 18 December2014.
17.  Jump up^ "The mangrove vegetation of the Atlantic Coast of Africa: a review". Epubs.scu.edu.au. Retrieved 18 December 2014.
18.  Jump up to:a b "Drift Seeds And Drift Fruits : Seeds That Ride The Ocean Currents". Waynesword.palomar.edu. Retrieved 18 December2014.
20.  Jump up to:a b López González, Ginés A. (2006). Los árboles y arbustos de la Península Ibérica e Islas Baleares: especies silvestres y las principales cultivadas. Mundi-Prensa. Retrieved 2012-09-24.
21.  Jump up^ Ramón de Mesonero Romanos, Gervasio Gironella, Vicente Castelló, Angel Fernández de los Ríos, Francisco Navarro Villoslada, Manuel de Assas y de Ereńo, José Muńos Maldonado, Eduardo Gasset y Artime - Google Libros (1852). Semanario pintoresco espańol. Retrieved 2012-09-24.
22.  Jump up^ Agustнn Yбсez y Girona. Lecciones de historia natural: Botбnica. Retrieved 2012-09-24.
23.  Jump up^ Benjamin C. Stone (1992). "The New Guinea species of Pandanussection Maysops St. Johns (Pandanaceae)". Blumea 37 (1): 31–61.
24.  Jump up^ "West Papua - Mining". Cs.utexas.edu. Retrieved 2012-09-24.
26.  Jump up to:a b Miller, C.D.; Murai, M.; Pen, F. (1956). "The Use of Pandanus Fruit As Food in Micronesia". Pacific Science 10.
27.  Jump up^ McCoy, Michael (1973). "A Renaissance in Carolinian-Marianas Voyaging"Journal of the Polynesian Society (Auckland University). As of 1973, all canoes on Satawal were using dacronsails sewn by the men themselves. Most Carolinian canoes had used canvas acquired during the Japanese presence in the islands. The people of Satawal, however, were reluctant to switch from the cumbersome pandanus-mat sails, probably because canoes and voyaging were included in the elaborate pre-Christian taboo system. Christianity took hold on Satawal during the decades after World War II, and the islanders then used canvas. When I and Gary Mount, as Peace Corps volunteers, demonstrated the obvious superiority of dacron over canvas with only a 4-inch square sample, the men agreed to purchase sails for the canoes of the island. As word of the superiority of dacron spread, the people of IfalikElato,WoleaiPulusukPulap and Puluwat have equipped at least one canoe on each island with dacron.
28.  Jump up^ "Pandanus odoratus Thunb. — The Plant List". Theplantlist.org. Retrieved 18 December 2014.
29.  Jump up^ "Pandanus odorifer". Iucnredlist.org. Retrieved 18 December2014.
Further reading[edit]
·         Sorting Pandanus names
·         Wagner, W. L., Herbst, D. R., & Sohmer, S. H. (1990). Manual of the flowering plants of Hawai`i.
·         Pandanus species of the Wet Tropics of Queensland, Australia photos and text by Dave Kimble
·         Pneumatophores on Pandanus solms-laubachii - photo essay
·         "Hala: The Hawaiian Aphrodisiac" Article by Shannon Wianecki describing Hawaiian cultural uses for pandanus. Maui No Ka 'Oi Magazine Volume 15 Number. 1 (Jan 2011).
External links[edit]
Look up pandanus in Wiktionary, the free dictionary.
·          Media related to Pandanus at Wikimedia Commons
·         Biological Analytics of Pandan
[hide]
·         v
·         t
·         e
True, or botanical nuts
·         Acorn
·         Beech 
·         American beech
·         European beech
·         Breadnut
·         Candlenut
·         Chestnut 
·         Sweet chestnuts
·         Hazelnut
·         American hazel
·         Beaked hazel
·         European hazel
·         Filbert
·         Asian hazel
·         Johnstone River almond
·         Kola nut
·         Kurrajong
·         Malabar chestnut
·         Mongongo
·         Palm nuts
·         Karuka 
·         Planted karuka
·         Wild karuka
·         Red bopple nut
·         Yellow walnut
·         Almonds
·         Australian cashew nut
·         Betel nut
·         Borneo tallow nuts
·         Cashews
·         Chilean hazel
·         Coconut
·         Gabon nut
·         Hickory 
·         Mockernut hickory
·         Pecans
·         Shagbark hickory
·         Shellbark hickory
·         Irvingia gabonensis
·         Jack nuts
·         Panda oleosa
·         Pekea nut
·         Pili nuts
·         Pistachio
·         Walnut 
·         Black walnut
·         Butternut
·         English walnut
·         Heartnut
·         Cycads 
·         Burrawang nut
·         Ginkgo nuts
·         Araucaria spp. 
·         Bunya nut
·         Monkey-puzzle nut
·         Pine nuts 
·         Chilgoza pine
·         Colorado pinyon
·         Korean pine
·         Mexican pinyon
·         Single-leaf pinyon
·         Stone pine
·         Brazil nuts
·         Macadamia 
·         Macadamia nut
·         Queensland macadamia nut
·         Paradise nut
·         Peanut
·         Peanut tree
·         Soybeans
·         Pandanus
·         Pandanaceae
·         Pandanales genera
·         Dioecious plants
·         Medicinal plants

/////////////
Pandanus odorifer
From Wikipedia, the free encyclopedia
Pandanus odorifer
Kingdom:
(unranked):
(unranked):
Order:
Family:
Genus:
Species:
P. odorifer
Pandanus odorifer
(Forssk.) Kuntze
·         Athrodactylis spinosa J.R.Forst. & G.Forst. nom. illeg.
·         Bromelia sylvestris Burm.f.
·         Eydouxia delessertii Gaudich.
·         Hasskarlia leucacantha Walp.
·         Keura odora Thunb.
·         Keura odorifera Forssk.
·         Marquartia leucacantha Hassk.
·         Pandanus adduensis H.St.John
·         Pandanus albibracteatus H.St.John
·         Pandanus alloios H.St.John
·         Pandanus ambiglaucus H.St.John
·         Pandanus blancoi Kunth
·         Pandanus boryi Gaudich.
·         Pandanus carnosus H.St.John
·         Pandanus chelyon H.St.John
·         Pandanus delessertii (Gaudich.) Warb.
·         Pandanus fascicularis Lam.
·         Pandanus fosbergii H.St.John
·         Pandanus globosus H.St.John
·         Pandanus hartmanii H.St.John
·         Pandanus hendersonii H.St.John
·         Pandanus hueensis H.St.John
·         Pandanus impar H.St.John
·         Pandanus inclinatus H.St.John
·         Pandanus incrassatus H.St.John
·         Pandanus integriapicis H.St.John
·         Pandanus intraconicus H.St.John
·         Pandanus karikayo H.St.John
·         Pandanus leucanthus Hassk.
·         Pandanus linnaei Gaudich.
·         Pandanus littoralis Jungh.
·         Pandanus loureiroi Gaudich.
·         Pandanus maldivecus H.St.John
·         Pandanus millore Roxb.
·         Pandanus obtusus H.St.John
·         Pandanus odoratissimus L.f.
·         Pandanus odoratus Salisb.
·         Pandanus odoriferus (Forssk.)
·         Pandanus phamhoangii H.St.John
·         Pandanus projectens H.St.John
·         Pandanus remotus H.St.John
·         Pandanus reversispiralis H.St.John
·         Pandanus rheedei Gaudich.
·         Pandanus rubricoloratus H.St.John
·         Pandanus rumphii Gaudich.
·         Pandanus semiorbicularis H.St.John
·         Pandanus sinensis (Warb.) Martelli
·         Pandanus smitinandii H.St.John
·         Pandanus spiralis Blanco nom. illeg.
·         Pandanus subcarnosus H.St.John
·         Pandanus subcubicus H.St.John
·         Pandanus subulatus H.St.John
·         Pandanus verus Rumph. ex Kurznom. illeg.
·         Pandanus vietnamensis H.St.John
Pandanus odorifer is an aromatic monocot species of plant in the Pandanaceae family, native toPolynesiaAustralia, South Asia (Andaman Islands), and the Philippines,[2] and is also found wild in southern India and Burma. It is commonly known as screw-pine. In Arabic speaking countries, the tree is often referred to by its Arabic name, al-Kādi (Kadhi) (Arabicالكادي).[3]
Contents
  [show
Description[edit]
It is a small branched, palm-like dioecious tree with a flexuous trunk supported by brace roots. The tree can grow to a height of 4 meters. Leaves grow in clusters at the branch tips, with rosettes of sword-shaped, stiff (leather-like) and spiny bluish-green, fragrant leaves. Leaves are glaucous, 40-70 cm. long. In summer, the tree bears very fragrant flowers, used as perfume. In Yemen, they are predominantly found alongside flowing streams in the western escarpment foothills; Most common in high rainfall areas.[4] The fragrant male flowers are wrapped in leaves and sold on roadsides and in markets. Only male plants seem to occur in Yemen.[5] Some suggest that it was introduced into Yemen from India where its flowers are used chiefly to make perfume.
Propagation[edit]
The tree is propagated vegetatively, by the offshoots of young plants that grow around the base of the trunk, but may also be increased by seed. If by the former method, the offsets should be cut off and set in sand, at a temperature of 65° or 70°. The cuttings root slowly and the plants for a time make very slow growth. The general cultural treatment is that of palms. Trees require an abundance of water in summer.[6]
Other uses[edit]
An aromatic oil (kevda oil) and fragrant distillate (otto) called keorra-ka-arak are extracted from the male flowers. They are almost exclusively used in the form of a watery distillate called kewra water. Flowers have a sweet, perfumed odor that has a pleasant quality similar to rose flowers, althoughkewra is considered more fruity. The distillate (kewra water, pandanus flower water) is quite diluted; it can be used by the teaspoon, often even by the tablespoon; most delightful, richest, and powerful of perfumes even when dried.
External sources[edit]
·         Flowers of India
References[edit]
Wikimedia Commons has media related to Pandanus odorifer.
1.     Jump up^ "The Plant List: A Working List of All Plant Species". Retrieved 26 February 2015.
2.     Jump up^ Nadaf, A.; Zanan, R. (2012), "Biogeography of Indian Pandanaceae", Indian Pandanaceae - an overview, Springer India, pp. 15–28, doi:10.1007/978-81-322-0753-5_3ISBN 978-81-322-0752-8
3.     Jump up^ J.R.I. Wood, A Handbook of the Yemen Flora, Royal Botanic Gardens, Kew 1997, p. 315 ISBN 1 900347 31 8
4.     Jump up^ Abdul Wali A. al-Khulaidi, Flora of Yemen, Sustainable Environmental Management Program (YEM/97/100), Republic of Yemen, June 2000, pp. 13, 149.
5.     Jump up^ J.R.I. Wood, A Handbook of the Yemen Flora, Royal Botanic Gardens, Kew 1997, p. 315 ISBN 1 900347 31 8
·         Pandanus