انتخابات ریاست جمهوری ایران؛ محمود احمدی‌نژاد ثبت نام کرد

محمود احمدی‌نژاد

منبع تصویر،TASNIM

توضیح تصویر،محمود احمدی‌نژاد در وزارت کشور

محمود احمدی‌نژاد با حضور در وزارت کشور به عنوان داوطلب نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری ثبت نام کرد.

رئیس جمهور پیشین ایران در بیانیه‌ای که در نشست مطبوعاتی پس از ثبت‌نام خواند، «زدودن رنج فقر» و «همزیستی مسالمت آمیز و تعامل سازنده با جهان» را از برنامه‌های ریاست‌ جمهوری‌اش اعلام کرد.

صبح امروز دولت بهار کانال تلگرامی نزدیک به آقای احمدی‌نژاد پیش از حضورش در وزارت کشور ویدیویی منتشر کرد که او در آن می‌گفت: «علیرغم اینکه می‌دانم چه مسائلی در راه است و چه حوادث و شرایطی در انتظار است گفتم باید تبعیت کنم و امروز در وزارت کشور حاضر می‌شوم.»

توضیح ویدئو،استقبال طرفداران احمدی‌نژاد هنگام ورود او به وزارت کشور

رئیس‌جمهور پیشین ایران در حالی وارد وزارت کشور شد که شماری از هوادارانش با در دست گرفتن پرچم‌های ایران در اطراف وزارت کشور در میدان فاطمی تهران جمع شده‌ بودند. او پنجم خرداد ماه امسال گفته بود شرایط برای نامزدی احتمالی در انتخابات ریاست‌جمهوری را بررسی می‌کند.

در روزهای گذشته ویدیوهای دیگری هم از آقای احمدی‌نژاد در کنار گروهی از هوادارانش منتشر شده بود که در آن از او برای نامزدی در انتخابات دعوت می‌شد.

این در حالی است که صلاحیت آقای احمدی‌نژاد برای نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰ ریاست جمهوری رد شده بود.

نامزدی احمدی‌نژاد؛ حضوری بی‌حاشیه با میکروفنی خاموش

امید منتظری، بی‌بی‌سی

محمود احمدی‌نژاد، سوژه جذاب رسانه‌ها این بار حضوری بی‌حاشیه داشت. این رویکرد او، آن هم هنگام اعلام نامزدی برای ریاست جمهوری، شاید تا حدودی خرق عادت بود.

در بیانیه‌ مطبوعاتی‌ او نکته غافلگیرکننده‌ای نبود. در پاسخ به خبرنگارانی که شانه‌به‌شانه‌اش می‌آمدند، موضوعی جنجالی را پیش نکشید. شاید او می‌خواهد این بار تایید صلاحیت شود؟

اما حاشیه‌سازترین موضوع مرتبط با حضور و اعلام نامزدی احمدی‌‌نژاد در انتخابات ۱۴۰۳، چیزهایی بود که نگفت.

او نه نامی از ابراهیم رئیسی، رئیس‌جمهور کشته‌شده آورد و نه کوچک‌ترین اشاره‌ای به آیت‌الله خامنه‌ای رهبر جمهوری اسلامی ایران کرد. آیا احمدی‌نژاد فکر‌ می‌کند دیگر شانسی برای حضور در پشت تریبون‌های رسمی و تایید صلاحیت ندارد؟

امروز در لحظه‌ای نمادین، وقتی فرصت پنج دقیقه‌ای وزارت کشور برای کنفرانس مطبوعاتی نامزدها پایان یافت، میکروفن آقای احمدی‌نژاد قطع شد. رئیس‌جمهوری پیشین اما در واکنش گفت «ایراد ندارد من که از میکروفن استفاده نمی‌کنم» و قرائت بیانیه انتخاباتی‌اش را ادامه داد.

احمدی‌نژاد و انتقادها

محمود احمدی‌نژاد در حالی نامزد انتخابات شد که هم پیروزی او در انتخابات سال ۱۳۸۸ بحث‌برانگیز بود و هم ادامه تلاش‌های او برای شرکت در انتخابات‌های ریاست جمهوری بعدی پر حاشیه بود.

پیروزی او در انتخابات سال ۱۳۸۸ و انتخاب مجددش به عنوان رئیس جمهور، با اعتراضاتی گسترده همراه بود که به زندانی‌شدن و اعدام معترضان و حبس خانگی رهبران این اعتراضات انجامید.

این اعتراضات بیش از یک سال به طول انجامید و نهادهای ناظر بر وضعیت حقوق بشر در ایران بارها از نقض آزادی بیان و صدور احکام سنگین انتقاد کردند.

عملکرد آقای احمدی‌نژاد در دوران ریاست جمهوری‌اش هم پر حاشیه و جنجال‌برانگیز بود.

او بارها صدور قطعنامه‌های شورای امنیت و وضع تحریم‌های اقتصادی در ایران را بی‌اهمیت خواند. همین موضوع سبب شد که بسیاری از کاربران صفحات مجازی بلافاصله از اظهارات او در بیانیه‌ انتخاباتی‌اش انتقاد کنند.

آقای احمدی‌نژاد در بخشی از این بیانیه گفته است «در پرتو همزیستی مسالمت آمیز و تعامل سازنده با جهان و اولویت دادن به توسعه مناسبات به ویژه اقتصادی در عرصه بین المللی حل شدنی است.»

پس از هشت سال تصدی بر مسند ریاست جمهوری، محمود احمدی‌نژاد دو بار در سال‌های ۱۳۹۶ و ۱۴۰۰ شمسی هم برای نامزدی در این انتخابات ثبت نام کرد.

آقای احمدی‌نژاد در انتخابات سال ۱۳۹۶ هم بر خلاف توصیه آیت‌الله خامنه‌ای نامزد شد.

اما شورای نگهبان هر دو بار صلاحیت او را رد کرد.

در سال شهریور ۱۴۰۲ هم وزارت دارایی آمریکا، وزارت اطلاعات ایران و محمود احمدی‌نژاد را به فهرست تحریم‌های خود اضافه کرد.

چهارمین روز ثبت‌نام داوطلبان نامزدی

این چهارمین روز ثبت نام داوطلبان نامزدی در انتخابات ریاست جمهوری هشتم تیر (۲۸ ژوئن) است.

احمد وحیدی وزیر کشور صبح یکشنبه گفت که همه‌چیز برای برگزاری انتخابات مهیا شده و این وزارت در «دو روز باقی مانده» منتظر دیگر داوطلبان خواهد بود. او ابراز امیدواری کرد که این بار هم همچون انتخابات مجلس شورای اسلامی، انتخابات «با سلامت، امنیت، رقابت و مشارکت» مردم برگزار خواهد شد.

امروز محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد نیز ثبت نام کرد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت که «مردم می‌خواهند راه رجایی و راه رئیسی ادامه پیدا کند» و «حاکمیت دوگانه» نمی‌خواهند.

مسعود زریبافان رئیس پیشین بنیاد شهید هم دیگر سیاستمدار محافظه‌کاری بود که به عنوان داوطلب نامزدی در وزارت کشور حاضر شد.

صادق خلیلیان وزیر پیشین جهاد کشاورزی، محمود صادقی نماینده سابق مجلس، محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران از دیگر داوطلبانی بودند که امروز ثبت نام کردند.

در روزهای‌گذشته، وحید حقانیان، معاون سابق اجرایی دفتر آیت‌الله خامنه‌ای، علی لاریجانی رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام، سعید جلیلی عضو شورای راهبردی سیاست خارجی، مسعود پزشکیان وزیر پیشین بهداشت و علیرضا زاکانی شهردار تهران از جمله چهره‌های سرشناسی بودند که برای شرکت در انتخابات زودهنگام ریاست جمهوری ثبت نام بودند.

احمدی‌نژاد در مسیر وزارت کشور

منبع تصویر،TELEGRAM/ ِDOLAT BAHAR

توضیح تصویر،رسانه‌های نزدیک به محمود احمدی‌نژاد این تصویر را از او را در راه وزارت کشور منتشر کردند

شرایط نامزدی چیست؟

ستاد انتخابات وزارت کشور از کاندیداها خواسته «اگر حائز شرایط قانونی هستند» در این مدت برای ثبت‌نام اقدام کنند.

براساس قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران «کاندیداها هنگام ثبت‌نام باید رجل مذهبی، سیاسی، ایرانی‌الاصل، دارای تابعیت کشور جمهوری اسلامی ایران، مدیر و مدبر، دارای حسن سابقه و امانت و تقوی و مؤمن و معتقد به مبانی جمهوری اسلامی ایران و مذهب رسمی کشور باشند.»

همچنین به جز محدودیت جنسیتی که برای کاندیداها در جمهوری اسلامی اعمال می‌شود، محدودیت سنی هم برای آنها در نظر گرفته شده و باید بین ۴۰ تا ۷۵ ساله باشند.

محمود احمدی‌نژاد در یک نگاه

  • متولد ۶ آبان ۱۳۳۵ گرمسار، استان سمنان
  • دکترا در رشته مهندسی و برنامه‌ریزی حمل‌ونقل و ترافیک از دانشگاه علم و صنعت
  • عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام ۱۳۹۲ - تاکنون
  • استادیار دانشگاه علم و صنعت
  • ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۲ رئیس جموری اسلامی ایران
  • ۱۳۸۲ تا ۱۳۸۴ شهردار تهران
  • ۱۳۷۲ تا ۱۳۷۶ استاندار اردبیل و مشاور فرهنگی وزیر فرهنگ و آموزش عالی
محرمانه‌های انتخابات ۱۳۸۸