۱۴۰۳ آذر ۱, پنجشنبه

 

تاکید پزشکیان و مولوی عبدالحمید بر همکاری و «تقویت وحدت»

توضیح ویدئو،سخنان مسعود پزشکیان و عبدالحمید اسماعیل‌زهی

مسعود پزشکیان، رئیس جمهور ایران در نخستین سفر استانی دولت چهاردهم با شعار «اجرای عدالت»‌ به سیستان و بلوچستان رفت واز جمله با عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان و یکی از چهره‌های حامی معترضان در دو سال گذشته دیدار کرد.

آقای پزشکیان در سخنانی در زاهدان با اشاره بر ضرورت همکاری، وعده اعطای اختیار و امکانات به مقامات استانی داد و مولوی عبدالحمید هم از ضرورت وحدت برای تامین امنیت گفت و از آقای پزشکیان به‌خاطر انتصاب زنان، چهره‌های بومی و اقلیت‌های مذهبی در پست‌های دولتی تشکر کرد.

او در دیدار با جمعی از علما و سران طوایف سیستان و بلوچستان، گفت: «حقیقتا وضعیت فعلی سیستان و بلوچستان به‌رغم وجود ظرفیت‌های فراوان، زیبنده استان و مردم شریف وفادار آن نیست و بنای دولت رفع مشکلات استان، رفتار با مردم بر اساس حق و عدالت و جلب رضایتمندی آن‌هاست.»

آقای پزشکیان را در این سفر هیئتی متشکل از چند معاون ریاست جمهوری، وزرای راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، صنعت و معدن و تجارت و وزیر نیرو همراهمی می‌کنند.

به گزارش ایسنا قرار است، ۳۳ مصوبه با هفت دستگاه ملی و تامین اعتباری به ارزش چهار هزار و۵۰۰ میلیارد تومان (۴/۵ همت) برای تکمیل برخی پروژه‌های مختلف آن استان در این سفر به اجرا گذاشته شود.

پزشکیان

منبع تصویر،president.ir

عبدالحمید اسماعیل‌زهی، امام جمعه اهل سنت زاهدان در مراسم ویژه استقبال در فرودگاه آن شهر گفت: «آقای پزشکیان در اولین سفر استانی خودشان مردم رنج‌دیده و زحمت‌کشیده استان سیستان‌وبلوچستان را مورد تفقد قرار دادند که دیداری تاثیرگذار است.»

از پادکست رد شوید و به خواندن ادامه دهید
اسطوره تختی
اسطوره تختی

در مجموعه چهار قسمتی «اسطوره تختی» از زندگی شخصی، ورزشی و اجتماعی غلامرضا تختی می‌شنویم.

پادکست

پایان پادکست

آقای اسماعیل‌زهی اندکی بعد در دیدار «نخبگان و فرهیختگان» با رئیس‌جمهور نامه‌ای به او داد و گفت: «درخواست ما این است که وحدت را تقویت کنید وقتی مردم کنار هم باشند هزینه امنیت کاهش می‌یابد.»

او همچنین افزود: «می‌دانیم آغوش رئیس‌جمهور برای گفت‌وگو باز است؛ درخواست می‌کنیم بازتر شود.»

امام جمعه اهل سنت زاهدان گفت:‌ «مشکلات به وجود آمده در کشور مانع شد تا به درستی از ظرفیت‌های افراد شایسته و نخبگان کشورمان استفاده کنیم.»

«۱۰ میلیون نفر از نخبگان کشورمان مهاجرت کردند و با علمشان مشغول آبادانی دیگر کشورها هستند. این نخبگان سرمایه‌های کشورمان هستند که باید فکری برای برگشت آن‌ها به کشورمان کنیم.»

در همین حال عبدالستار دوشوکی، مدیر مرکز مطالعات بلوچستان در لندن، این سفر را مانند سفر تمام روسای جمهور پیشین، عوام‌فریبانه و «وعده درمانی» خواند.

او در یادداشتی با عنوان «آمدند، نشستند، گفتند و برخاستند؛ پی مصلحت مجلس آراستند» عدم پیگیری دولت در محاکمه و مجازات مسئولان کشتار مردم زاهدان در جمعه خونین را نقض فاحش حقوق بشر و سرکوب اقلیت های قومی و مذهبی خواند.

انتصاب دستیار ویژه رئیس‌جمهور در امور اقوام و اقلیت‌ها

محمود علوی

منبع تصویر،Getty Images

توضیح تصویر،محمود علوی، وزیر اطلاعات دولت روحانی و دستیار ویژه آقای پزشکیان در امور اقوام و اقلیت‌ها

مسعود پزشکیان، همچنین امروز محمود علوی، وزیر اطلاعات در دولت حسن روحانی را به عنوان «دستیار ویژه رئیس جمهور و رئیس شورای امور اقوام، ادیان و مذاهب» منصوب کرد.

در قسمتی از حکم انتصاب آقای علوی، پیش‌بینی شده که او شورایی را متشکل از نمایندگان اقوام، ادیان و مذاهب تشکیل دهد و در «جایگاه مشاور رئیس جمهور در پیشبرد مأموریت‌ها و تحقق اهداف دولت» بکوشد.

«شورای راهبردی اقوام، مذاهب و ادیان ریاست جمهوری» در فروردین ۱۴۰۳ به دستور ابراهیم رئیسی با هدف «حفظ انسجام، وحدت ملی و هماهنگی تقویت بین اقوام، مذاهب اسلامی و ادیان توحیدی و ارتقا همکاری و تعاملات نهادهای ذیربط» تشکیل شد.

رفع تبعیض‌های قومی و مذهبی از جمله شعارهای مسعود پزشکیان در جریان انتخابات سال ۱۴۰۳ بود.

مجوز برای «ته لنجی‌ها و کولبران»

پزشکیان

منبع تصویر،president.ir

توضیح تصویر،محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت در این سفر آقای پزشکیان را همراهی می‌کند

محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت که با هیئت همراه مسعود پزشکیان به سیستان و بلوچستان سفر کرده است در نشست فعلان اقتصادی این استان با رئیس‌جمهور گفت برای «ته لنجی و کولبران» مجوز تجارت صادر شده است.

آقای اتابک افزود: «چابهار جزو ته‌ لنجی‌ها نبود و اضافه شد.»

سهمیه مرز نشینی که به آن «ته لنجی» گفته می‌شود تخفیف عوارض گمرکی است که به کالای همراه ملوان تعلق می‌گیرد و برای بسیاری کمک درآمد محسوب می‌شود.

آقای اتابک اذعان کرد که مبادلات خرد می‌تواند بر زندگی مرزنشینان تاثیر بگذارد و گفت: «این تعرفه‌برداری تجارت مرزی را افزایش می‌دهد.»

او همچنین گفت در سفر به پاکستان و دیدار با کمال خان، وزیر تجارت آن کشور تفاهم‌نامه‌ای را به منظور افزایش تجارت بین مرزی امضا کرده است.

در آذرماه ۱۴۰۲ ستاد مبارزه با کالای قاچاق این امتیاز گمرکی را متوقف کرد که باعث اعتراض و اعتصاب مردم محلی به ویژه در گناوه و چابهار شد.

آقای اتابک کمی بعد از بازار میرجاوه دیدن کرد و گفت: «با وجود اینکه بسیاری از موانع صادرات و واردات در پایانه‌های مرزی استان در ۱۰۰ روز اول دولت چهاردهم مرتفع شده امیدواریم تا سه ماه آینده، مشکل واردات در مرز میرجاوه نیز حل شود.»