۱۴۰۳ مهر ۱۲, پنجشنبه

 میخ یکی از ابزار های اصلی در صنعت نجاری است که برای اتصال ۲ قطعه چوب به کار می رود. میخ ها انواع مختلفی دارند که هر کدام متناسب با نوع آن، کاربرد خاصی دارد. میخ های نجاری در اندازه های مختلف و کیفیت های متفاوت تولید می شود. علت این تفاوت در اندازه ها را باید در کاربرد مختلف آنها جست و جو کرد.

به عنوان مثال میخی که به منظور اتصال دو قطعه کوچک چوب مورد استفاده قرار می گیرد، با میخی که برای ساخت دستگاه سی ان سی خراطی از آن بهره گرفته می شود، متفاوت خواهد بود. در این مقاله قصد داریم بدانیم که انواع میخ نجاری چه نام دارند؟ و کاربرد هر کدام چگونه است؟

آشنایی با میخ های نجاری و کاربردهای آن

آشنایی با میخ های نجاری و کاربردهای آن

انواع میخ نجاری

میخ یکی از ابزار آلات قدیمی و کاربردی در صنعت نجاری می باشد. درباره کاربرد انواع میخ نجاری باید بگوییم امروزه میخ ها در طرح و اندازه های متفاوت تولید و روانه بازار می شود که هریک از آن ها کاربرد های خاصی دارند. برخی از میخ ها استحکام بالایی دارند و می توان از آنها در تولید دستگاه هایی چون دستگاه سی ان سی چوب بهره گرفت، برخی دیگر برای اتصالات جزئی به کار برده می شوند. میخ های نجاری شامل موارد زیر می شود:

  • میخ قدیمی
  • میخ بست
  • میخ نواری
  • میخ شانه ای
  • میخ مار پیچ
  • میخ سر پهن
  • میخ سرگرد
  • میخ حلقه ای
  • میخ پوششی
  • میخ پرچ

کاربرد انواع میخ نجاری

میخ های نجاری کاربرد های مختلفی دارند که هر یک با توجه به سایز و مدلی که دارد، متفاوت است. بدیهی است که نمی توان کاربرد میخ ها را با یکدیگر عوض کرد. اگر اطلاع کافی در زمینه کاربرد انواع میخ نجاری داشته باشید، ضمن کاهش هزینه ها به هنگام خرید، کیفیت بالایی هم در محصولات تولیدی خود شاهد خواهید بود.

کسانی که در کارگاه های تخصصی چوب و نجاری فعالیت می کنند، در حجم بالا به انواع میخ نیاز پیدا خواهند کرد. زیرا زمانی که با استفاده از دستگاه دورکن، برش های مد نظر در قطعه ایجاد می شود، باید با استفاده از میخ های نجاری، اتصالات را انجام داد تا محصول نهایی ایجاد شود. اما هر اتصال به میخ مخصوصی نیاز دارد که در ادامه ضمن معرفی، به کاربرد انواع میخ نجاری هم پرداخته ایم.

نگاهی به کاربرد انواع میخ های نجاری

نگاهی به کاربرد انواع میخ های نجاری

میخ قدیمی

یکی از میخ های نجاری میخ قدیمی است. این میخ ها ظاهری زمخت و وزنی سنگین دارند. این گونه میخ ها در خانه های امروزی و مدرن می تواند کاربرد داشته باشد و جلوه سنتی به آنها بدهد. این میخ ها استحکام بالایی داشته و باعث ایجاد اتصالات محکمی می شود. معمولا بعد از اینکه قطعه به کمک cnc به شکل مد نظر درآمد، در بخش هایی که به میخ های محکم و مطمئن نیاز داشته باشد، از این نوع میخ بهره می گیرند.

میخ بست

این میخ ها به میخ های معمولی شباهت ندارند، ولی برای کوبیدن آن ها از چکش استفاده می شود. میخ بست در قسمت انتهایی زائده منحنی شکل دارد که پس از آن که میخ روی دیوار کوبیده شد، می توان طناب، کابل، سیم و … را از میان آن عبور داد. در برخی مواقع از این میخ ها می توان به عنوان آویز هم استفاده کرد. همچنین جنس آن از فولاد کربنی می باشد و از مقاومت بالایی هم برخوردار است. از میخ بست برای متصل کردن دو قطعه چوب به یکدیگر به طور دائم استفاده می شود.

آشنایی با میخ بست و کاربردهای آن

آشنایی با میخ بست و کاربردهای آن

میخ نواری

میخ نواری در اندازه های گوناگون و با کاربرد های متفاوت تولید و به فروش می رسد. این نوع میخ ها به ۲ نوع میخ نواری دنده ای و میخ نواری مته ای تقسیم می شود. میخ نواری دنده ای به دلیل دنده های مخروطی شکل روی بدنه به آسانی وارد چوب شده و باعث اتصالات محکمی در پارکت های چوبی می شود. روی بدنه میخ نواری مته ای شیار های وجود دارد که باعث جلو رفتن میخ به صورت چرخشی درون چوب می شود و بیشترین کاربرد آن در متصل کردن قطعات پالت است.

از دیگر کاربرد های میخ نواری مته ای می توان به کم شدن ضایعات صنعتی، زیاد شدن کیفیت محصولات تولیدی، بالا رفتن سرعت تولید و … اشاره کرد. قطعات چوبی که به کمک دستگاه سی ان سی به درستی و ظرافت شکل می گیرند، در ادامه با بهره گیری از میخ نواری به محکم ترین شکل ممکن، آماده استفاده خواهند بود.

کاربرد میخ نواری در نجاری

کاربرد میخ نواری در نجاری

میخ شانه ای

نام دیگر میخ شانه ای، میخ سوزنی است و به میخ صنعتی هم شناخته می شود. این میخ ها معمولا در خشاب دستگاه میخ زن وجود دارد. به کمک این میخ ها می توان با سرعت بالا و دقت فراوان چوب ها را به هم متصل کرد که یکی از بهترین و کاربردی ترین میخ ها برای اتصال چوب و ام دی اف می باشد.

ترکیبی از میخ های شانه ای به همراه دستگاه سی ان سی قدرتمند و حرفه ای می تواند سبب سرعت بخشیدن به تولیدات چوب و ام دی اف شود. کافی است موارد مصرف این میخ ها را بدانید و با بهره گیری از دستگاه های حرفه ای که در مجموعه آمل برش به صورت اقساطی عرضه می شوند، گامی موثر در جهت رشد و شکوفایی کسب و کار خود بردارید.

میخ مارپیچ

یکی دیگر از میخ های نجاری، میخ مارپیچ است که به میخ مته ای هم معروف است. از میخ مارپیج برای متصل کردن چوب و MDF استفاده می شود. اگر روی بدنه این‌ پیچ را با دقت مشاهده کنید، متوجه شیار های مار پیچی می شوید که باعث اتصال پایدار و قوی در چوب می شود. این نوع خاص از میخ ها به راحتی وارد چوب شده ولی خارج کردن آن از چوب غیر ممکن است و کاری جز تخریب آن وجود ندارد.

میخ مارپیچ از جنس فولاد ساخته شده و برای اتصال سقف های چوبی و کف سازی گزینه مناسبی است. از این میخ بیش تر در چوب هایی استفاده می شود که وزن زیادی را تحمل می کنند. از دیگر کاربرد های میخ مارپیچ می توان به اتصال چوب برای زیرساز کردن ساختمان، زیر ساز دیوار چوبی، سقف های چوبی و …. اشاره کرد.

میخ سر پهن

یکی از مدل های قدیمی، میخ سر پهن است که در زمان قدیم و امروزه برای متصل کردن قطعات چوب به یکدیگر استفاده شده است. اگر وسایل چوبی در منزل دارید، می توانید با اندکی دقت این نوع میخ ها را مشاهده کنید. این گونه میخ ها یکی از پرکاربرد ترین میخ ها در نجاری به شمار می روند.

آشنایی با میخ سرپهن در نجاری

آشنایی با میخ سرپهن در نجاری

میخ حلقه ای

نوعی دیگر از میخ های نجاری، میخ حلقه ای است که پیرامونش حلقه هایی دارد و به همین دلیل به این نام شناخته می شود. میخ حلقه ای یکی از بهترین میخ های نجاری به شمار می رود، زیرا با وجود حلقه ها، اتصال چوب ها محکم انجام می شود و مقاومت آن ها بالا می رود.

استفاده از این میخ ها باعث بیش تر شدن دوام سازه می شود. همچنین زیبایی ظاهری محصول را بیش تر می کند. این میخ در کارگاه هایی که ظرافت و زیبایی محصول نهایی برایشان از اهمیت زیادی برخوردار است، در کنار دستگاه های بدون خطا و ظریف کاری چون دستگاه سی ان سی و دورکن، استفاده می شود.

میخ سرگرد

یکی از میخ های نجاری میخ سرگرد است. برای استفاده باید آن را روی چوب قرار داده و با چکش روی آن بکوبید. البته باید توجه کنید که روی آن خیلی محکم و با شدت ضربه وارد نکنید، زیرا باعث ترک خوردن می شود. این میخ ها عمدتا برای حفظ ساختار سازه و استحکام آن استفاده می شوند.

کاربرد میخ سرگرد در نجاری

کاربرد میخ سرگرد در نجاری

میخ پوششی

این نوع میخ ها ویژگی هایی نظیر میخ های بدون سر دارند. از این میخ ها برای اتصال قطعات چوبی در لوازم منزل استفاده می شود. میخ های پوششی بدون گل هستند و حفره ای در قسمت بالای بدنه دارند. هنگامی که میخ به چوب اتصال پیدا کرد، می توان به وسیله سمباده یا چکش میخ را به قطعه کوبید تا باعث فرورفتگی عمیق تر شود.

انجام چنین کاری باعث می شود که به وسیله آن، چوب به خوبی رنگ آمیزی شود و اثری از میخ روی کار دیده نشود.  در صورتی که برای برش در کار، از دستگاه های حرفه ای نظیر دستگاه دورکن استفاده کرده باشید، می توانید زیبایی و دقت کار خود را به کمک میخ پوششی تکمیل کنید.

میخ‌ پرچ

میخ پرچ که معمولا به آن میخ واشر هم می گویند، بیش تر برای اتصال دو قطعه چوب به یکدیگر و در پرچ کردن دسته چوبی صندلی ها به بدنه فلزی استفاده می شود. صنعتگران توصیه می کنند که جنس این میخ ها باید فلز باشد تا باعث اتصالات محکمی در کار شود.

میخ پرچ در نجاری و مزیت های آن

میخ پرچ در نجاری و مزیت های آن

در جدول زیر می توانید انواع میخ نجاری و ویژگی های آن را مشاهده کنید.

نوع میخویژگی ها
میخ قدیمیایجاد حالت سنتی در خانه های امروزی

دارای استحکام و دوام بالا

ظاهری خشن و زمخت

میخ بستجنس فولادی و مقاومت بالا

اتصال دائم دو قطعه چوب به یکدیگر

دارای سری زائده دار به منظور آویزان کردن وسایل

میخ نواریدارای دو نوع مته ای و اره ای

مناسب برای انواع چوب و پارکت

ایجاد کننده اتصالات بسیار قوی

میخ شانه ایمیخ های مناسب اتصال چوب و ام دی اف

قرار گیری در خشاب و بالا رفتن سرعت عمل به کمک آنها

میخ مارپیچقدرت تحمل بالا به دلیل جنس مقاوم فولادی

دارای شیارهای مارپیچ و مناسب برای نگه داری سقف های چوبی و اتصالات کف

میخ سرپهننوعی میخ قدیمی برای ایجاد اتصالات
میخ سرگردمیخ های مناسب برای اتصالات سبک
میخ حلقه ایمیخ هایی با ایجاد مقاومت بسیار بالا در سازه

دارای ظاهر زیبا

میخ پوششیمیخ های مقاوم و بدون گل به منظور ایجاد ظاهر زیبا و بدون دیده شدن میخ
میخ پرچمناسب برای پرچ کردن دسته صندلی و قطعات کوچک چوبی

جنس میخ های نجاری

امروزه میخ ها از فلز های متفاوت تولید می شود و معروف ترین این فلزات فولاد ضد زنگ، آلومینیوم، برنج، مس و فولاد است. بیش ترین استفاده از میخ ها، آن هایی است که جنس فولادی دارند و در صنعت نجاری کاربرد فراوانی دارد. میخ هایی که در هوای آزاد مقاوم هستند، جنس روکش آن ها گالوانیزه یا ضد زنگ است.

برخی از کمپانی های تولیدکننده برای روان شدن سر پیچ ها از وینیل که یک روان کننده محسوب می شود، استفاده می کنند تا به راحتی درون چوب فرو برود. می توان گفت کاربرد انواع میخ نجاری با جنس آن ها ارتباط دارد. هم چنین میخ هایی که برای تولید دستگاه های نجاری نظیر دستگاه CNC به کار برده می شود، باید از جنس فولادی محکم باشد که در طول زمان، دستخوش آسیب نشود.

بررسی جنس میخ های نجاری

بررسی جنس میخ های نجاری

ابعاد میخ های نجاری

میخ های نجاری معمولا در اندازه هایی بین ۴ الی ۲۵ میلی متر ساخته می شود. برای اندازه گیری میخ ها باید از زیر گل میخ تا نوک آن را اندازه گیری کنید. طول بدنه میخ بر اساس پروژه انتخاب می شود تا بتواند فشار وارد شده را تحمل کند و از طرف دیگر کار خارج نشود. کاربرد انواع میخ نجاری تعیین کننده ابعاد آن ها به شمار می رود.

به عنوان مثال میتوان از میخ های مارپیچ برای اتصالات دستگاه سی ان سی چوب استفاده کرد و به منظور پرچ کردن دسته های مبل و صندلی چوبی از میخ پرچی بهره گرفت. آنچه مهم است، اطلاع از انواع میخ و کاربردهای آن است که می تواند به کیفیت کار شما رتبه بهتری ببخشد.

خرید میخ های نجاری

خرید میخ نجاری یکی از مرسوم ترین خریدهای صنعت چوب محسوب می شود. اما در خرید میخ نجاری باید به فاکتورهایی از قبیل کیفیت و قیمت آن توجه ویژه ای کرد. میخ ها اگرچه از نظر ابعاد کوچکند، اما نقش آنها در صنعت چوب بسیار حیاتی است و در واقع این قطعه کوچک نگه دارنده و استحکام بخش تولیدات است.

در کنار توجه به کیفیت و قیمت، اطلاع داشت از مناسب ترین میخ برای کار مورد نظرتان، مساله دیگری است که حائز اهمیت می باشد. توصیه می شود که در صورت عدم اطلاع از میخ مناسب کار، از کارشناسان مربوطه در این زمینه یاری بخواهید. مجموعه آمل برش با سابقه کار طولانی در زمینه دستگاه های صنعت چوب، می تواند به بهترین شکل شما را یاری کند.

خرید انواع میخ نجاری

خرید انواع میخ نجاری

کلام آخر

در این مقاله کوشش کردیم تا انواع میخ نجاری و کاربرد آن ها را مورد بررسی قرار دهیم. میخ های نجاری کاربرد های مختلفی دارند و بنابراین ضروری است، هر میخ در نجاری با توجه به سازه و نوع چوب و کاربرد آن مورد استفاده قرار گیرد، زیرا در غیر این صورت میخ ها نمی توانند کارایی مناسبی داشته باشند.

ضروری است با کسب اطلاعات کافی در زمینه فعالیت خود، میخ نجاری مناسب را انتخاب کرده و ضمن اطمینان از کیفیت آن، در سازه خود به کار ببرید. کار نهایی شما با استفاده از انواع دستگاه های حرفه ای صنعت چوب نظیر cnc و نیز میخ هایی که به درستی انتخاب شده اند، از عالی ترین سطح کیفی بهره خواهد برد.