گفتگو با علی لاریجانی:
غفلت سالهای گذشته
زمینه نفوذ را فراهم کرد
فرازهائی از مصاحبه علی لاریجانی رئیس سابق مجلس با خبرآنلاین:
- در مورد ۷ اکتبر با ایران مشورتی نشد. خودشان انجام دادند. نکتهای که رهبری هم فرمودند عین واقع بود. با ایران در میان گذاشته نشده بود. وقتی که انجام شد ایران متوجه شد.
- در مورد پیجرها، حدود ۱۵ سال بر روی آن کار کردهاند. برای حالا نیست. یعنی طرحی را اندیشیده بودند که باید شرکت مرتبط با پیجر درست کنند، در ۴ تا کشور شرکت بزنند، چگونه بازاریابی کنند و به دست حزبالله بدهند و سپس در یک لحظه ۳ هزار نفر را دچار مشکل کنند. روی این موضوع کار شده بود. پس شما یک حریفی دارید که سالها فکر میکند و در یک لحظه به شما لطمه میزند.
- مساله نفوذ در ایران در سال های اخیر جدی است. به نظر من از سالها پیش یک غفلتهایی به وجود آمد و گرچه بخشهای امنیتی کشور هم به اینها ضربه زدهاند اما نتوانستند مانع همه اینها شوند. بهرحال نکته مهمی است که الان هم دنبال میکنند و تمهیداتی هم میاندیشند.
- جمهوری اسلامی علاقمند به درگیری نیست. ولی آماده دفاع از خود است. این دو مقوله مجزا از هم است. یعنی ما نمیخواهیم ماجراجویی کنیم، بلکه میخواهیم از منافع ملی خود دفاع کنیم.
علی لاریجانی، رئیس سه دوره مجلس و مشاور رهبر انقلاب گفت: مساله نفوذ در ایران در سالهای اخیر جدی است و به نظر من از سالها پیش یک غفلتهایی به وجود آمده است.
- در حمله اخیر اسرائیل به ایران، آمریکاییها اطلاعات و تجهیزات را داده بودند. بنابراین طرف ما آمریکاییها هستند. صریحا هم میگویند که کنار اسرائیل هستند. مصاف با آمریکاییها در گذشته هم بوده اما الان جنسش متفاوتتر است.
- دفاع از امنیت ملی در خارج از سرزمین خود، ضعف نیست قدرت شماست. اینکه شما خارج از سرزمین خود از امنیت ملی دفاع میکنید، ضعف شما نیست. قدرت شماست. خب تبعاتی هم دارد. شما هم باید قبول کنید که باید هزینه بدهید و در عوض نفعش را هم میبرید.
حالا با همه این حرفها باید چه کار کرد؟ من تصورم این است که هم باید در میدان آمادگی کافی داشته باشند هم از ظرفیت دیپلماسی درست استفاده کنیم. این دیپلماسی که باید این کار را بکند نمیتواند یک دیپلماسی نمایشی باشد بلکه باید دیپلماسی استراتژیک باشد.
در مورد کشته شدن افرادی مانند حسن نصرالله و یا قاسم سلیمانی باید گفت که این ها در کوتاه مدت خسارت است. تردیدی نیست. و در مورد بعضی از افراد در درازمدت هم خسارت است. زمانی که آقای بهشتی را ترور کردند، خسارت بود در کوتاه مدت، ولی به نظر من در دراز مدت هم حذف ایشان خسارت بار بود. این اسامی که بر شمرده اید، حذف شدنشان در کوتاه مدت خسارت بار بوده، بعضیها در دراز مدت هم خسارت بار است.
اشتباهی که اسرائیل میکند این است که گمان میکند با حذف چند نفر مشکل حل میشود. اینهایی که الان در غزه مبارزه میکنند، همهشان سنوار و هنیه نیستند، جوانانی هستند که جهاد را ادامه میدهند.
در ماجرای پیجرها تعداد زیادی را زدند اما افراد جدیدی جایگزین شدند. درست است که تجربه قبلیها را ندارند اما شجاعتر و جسورتر هستند، با علاقه بیشتری کار میکنند. چرا که عواطفشان تحریک شد. لذا در کوتاه مدت ضربه خوردند و خوردیم اما در درازمدت، آنها ضربه شدیدی میخورند.
البته آتش بس حتما چیزی است که ما فکر میکنیم و مفید است. وزیر خارجه ما هم که به کشورهای مختلف سفر کرده اند، همین تلاش را داشته اند. تا ماجرا گسترش پیدا نکند. اما باید آمادگی از هر جهت داشت. اما اولویت این است که از راههای سادهتر موضوع حل شود.
نقش سردار سلیمانی خیلی زیاد بود. ایشان انسان باهوشی بود و وقتی بحث دیپلماتیکی برای حل مساله بود، خیلی زود نقطه کانونی آن را میفهمید و همراهی میکرد. خود آقای نصرالله هم این ویژگی را داشت، هوشیار بود و این هوشیاری آنها را رهبرانی قوی کرده بود. سردار سلیمانی میفهمید کجا از حوزه دیپلماتیک بهره برد و کجا در میدان عمل کند.
به كانال تلگرام پيك نت بپيونديد: