۱۴۰۱ آذر ۸, سه‌شنبه

اعتراضات ایران؛ افشای متن کامل فایل صوتی دو ساعته نشست فرماندهان بسیج

قاسم قریشی، جانشین فرماندهی بسیج نفر وسط- عکس از آرشیو

منبع تصویر، FARS

توضیح تصویر،

قاسم قریشی، جانشین فرماندهی بسیج نفر سوم از سمت راست- عکس از آرشیو

گروه هکری بلک ریوارد فایل صوتی کامل نشست محرمانه فرماندهان بسیج را با مدیران «رسانه‌های همسو» منتشر کرده است که ابعاد تازه‌ای از اعتراضات در ایران و برنامه‌های حکومت و نهادهای امنیتی برای مقابله با آن را افشا می‌کند.

در پی دسترسی گروه هکری بلک ریوارد به سامانه داخلی خبرگزاری فارس، این گروه فایل صوتی کامل جلسه قاسم قریشی، جانشین فرماندهی بسیج با مدیران رسانه‌های نزدیک به سپاه و بسیج را در حساب کاربری خود در تلگرام منتشر کرد.

به گفته یکی از حاضران در نشست یکی از فرماندهان عالی‌رتبه بسیج با مدیران رسانه‌های همسو، دست‌کم «هفتاد درصد» کسب و کارها در ۲۱ استان ایران با نخستین روز فراخوان اعتصاب اعلام شده در روزهای بیست‌و‌چهارم تا بیست‌و‌ششم آبان همراهی کرده‌اند.

این فایل مربوط به دیداری است که در روز بیست و چهارم آبان برگزار شده است.

در این فایل چند نفر از حاضران اطلاعات خود درباره وضعیت امنیتی کشور را مطرح می‌کنند و سرتیپ قریشی هم نظراتش را درباره راهکارهای رسانه‌ای مورد نظر حاکمیت بیان می‌کند.

از جمله موضوع‌های مطرح شده تلاش برای برجسته کردن رخدادهایی مانند انفجار استانبول، اعتصاب‌های لندن، استراق سمع از مکالمه تلفنی میان رعنا رحیم‌پور،‌ گوینده بی‌بی‌سی و مادرش و همین طور جام جهانی فوتبال برای انحراف افکار عمومی از وضعیت کشور و اعتراض‌های گسترده است.

این جلسه بیشتر از دو ساعت طول کشیده است و در آن موضوعاتی دیگری نیز مورد بحث قرار می‌گیرد، از جمله نامگذاری اعتراضات سراسری با عنوان «فتنه سیاه»،‌ وضعیت حسین رونقی در زندان، کشتار معترضان در زاهدان و چانه‌زنی بر سر سهمیه اعزام به مسابقات جام جهانی در قطر.

فارس

منبع تصویر، UGC

وضع اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها

پادکست
پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی
رادیو فارسی بی‌بی‌سی

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی – دوشنبه ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۱

پادکست

پایان پادکست

بر اساس مطالب مطرح شده، از رسانه‌های حاضر در جلسه دیدار با آقای قریشی خواسته شد تا اعتراض‌ها را پایان یافته اعلام کنند و بگویند که «همه چیز بر وفق مراد است.»

بر این اساس، از رسانه‌های امنیتی نظام خواسته شد برای اشاره به اعتراض‌ها از الفاظ «اغتشاشات گذشته، اغتشاشات مهر یا فتنه سیاه» استفاده شود.

به گفته یکی از حاضران بهتر است لفظ «فتنه آمریکایی صهیونیستی سعودی سیاه» برای اشاره به اعتراض‌ها به کار گرفته شود.

در این جلسه همچنین آماری هم از میزان مشارکت گسترده در اعتراض‌ها و اعتصاب‌ها مطرح شد.

به گفته یکی از حاضران در جلسه آقای قریشی، در پی فراخوان اعتصاب بازاریان و کسبه برای ۲۴ تا ۲۶ آبان، در دست کم ۲۱ استان کشور ۷۰ درصد از کسب و کارها در نخستین روز اعتصاب دست از کار کشیدند.

این جلسه در بعدازظهر نخستین روز فراخوان برگزاری اعتصاب برگزار شده بود.

بر اساس گزارش مطرح شده،‌ بیشترین میزان اعتصاب به ترتیب مربوط به بازار تهران بوده و سپس کردستان با ۹۰ درصد تعطیلی بیشترین حجم اعتصاب را داشته است. در شیراز هم بعضی از صنف ها ۱۰۰ درصد تعطیل بوده‌اند.

اعتصاب کارگران پتروشیمی در عسلویه و کنگان از دیگر موارد مطرح شده در این جلسه بود.

در این جلسه همچنین از برگزاری ۱۲۳ تجمع در سطح کشور در فاصله ۱۴ تا ۲۳ آبان خبر داده شد.

از دیگر موارد گزارش شده، برگزاری تجمع و تحصن در ۶۲ دانشگاه و دانشکده در ۲۰ استان با حضور ۷۰۰۰ دانشجو بوده است.

بر این اساس، گسترده ترین تجمعات دانشجویی در دانشگاه‌های خواجه نصیر تهران و امیرکبیر برگزار شده است.

فرد گزارش‌دهنده همچنین از ۱۲ مورد حمله به پایگاه‌های بسیج و پرتاب کوکتل مولوتف به دفتر نماینده سبزوار در مجلس در روزهای قبل از برگزاری نشست خبر داد.

به گفته او در فاصله روزهای ۲۱ تا ۲۳ آبان نه مورد عمامه پرانی گزارش شده است.

«افزایش فحاشی‌ها» از دیگر نگرانی‌های مطرح شده بود که به گفته یکی از حاضران ۴۷ درصد آن مربوط به خانم‌ها و ۵۳ درصد مربوط به آقایان است.

جام جهانی و چانه‌زنی بر سر اعزام به قطر

به گفته حاضران در این نشست، باید از جام جهانی فوتبال به عنوان فرصتی برای جایگزینی شادی به جای غم و خشم در جامعه استفاده شود.

«اشغال خیابان‌ها و برگزاری شادی خیابانی با هماهنگی نیروی انتظامی»‌ از جمله راهکارهای مطرح شده بود.

از سوی دیگر به گفته حاضران اسامی خبرنگاران شبکه ایران اینترنشنال و افراد مورددار به خواسته مقام‌های قطری در اختیار آنها گذاشته شده است تا مانع از سفر آنها به این کشور شوند.

شبکه ایران اینترنشنال پیش‌تر اعلام کرده بود که دولت قطر «تحت فشار حکومت ایران» از اعطای ویزا به خبرنگاران این شبکه برای پوشش مسابقات جام جهانی خودداری کرده است.

در این نشست درباره احتمال همسویی بازیکنان تیم ملی ایران با اعتراض‌ها هم نگرانی‌هایی مطرح شد.

قاسم قریشی گفت: «درباره فوتبالیست‌ها کارهای خوبی انجام شد ... مادر سه شهید به کمپشان رفته برایشان صحبت کرده است... یک فضای معنوی برایشان درست کردند.»

او ادامه داد: «هرچند وقتی آقای علی دایی را می بینید، هیچی در وجودش باقی نمانده است. بعید هم نیست با آن وضعیت دختر و زنش.»

علی دایی به تازگی از تهدید گسترده علیه خود و خانواده‌اش خبر داده بود.

نگرانی از حضور تماشاگران ایرانی در مسابقات جام جهانی و کیفیت حضور آنها هم از دیگر موضوعات بود.

به گفته حاضران، ۵۳۰۰ بلیت مسابقات به وسیله «ضدانقلاب»‌ خریداری شده که ۵۰۰ تا آنها مربوط به «منافقین شناخته شده» بوده است.

به گفته قاسم قریشی، دولت قطر پیش از برگزاری مسابقات جام جهانی از ایران خواسته بود تا اسامی افرادی که می خواهند از تماشای مسابقات منع شوند را در اختیار آنها بگذارند.

آقای قریشی گفت: «حتی به ما گفتند چه پرچمی یا علامتی به داخل استادیوم وارد نشود و ما همکاری می‌کنیم.»

به گفته او ۲۲ هزار بلیت مسابقات در داخل ایران فروخته شده است.

آقای قریشی گفت: «بیشتر آدم‌هایی که (به قطر)‌ می‌روند، آدم‌های علیه‌السلامی نیستند... برای عیش و نوش و تفریح می‌روند.»

به گفته آقای قریشی، بسیج خواستار برخورداری از امکان ارسال افراد به قطر برای در اختیار گرفتن فضای داخل استادیوم و خارج از آن شده بود.

یکی از حاضران در جلسه در واکنش به این سخنان گفت:‌ «شما سیاهی لشکر می خواهید بفرستین آنجا که عکس حاج قاسم به دست بگیرند.»

به گفته آقای قریشی، قصد دارند افرادی را به مسابقات قطر بفرستند که «هم میدان داری کنند و هم انگیزه داشته باشند.»

او گفت باید «بچه های بسیج رسانه را بفرستیم که هم خبر تهیه کنند و هم پرچم به لپشان بزنند.»

یکی دیگر از موارد مطرح شده، نگرانی از پدیده «جیمی جامپ»‌ یا حضور ناگهانی تماشاگرها در میانه مسابقات در وسط زمین بازی برای ابراز اعتراض بود.

به گفته حاضران، دولت قطر با نصب ۵۰۰۰ دوربین در ایستگاه تدابیر امنیتی شدیدی را در این رابطه به اجرا گذاشته است.

از دیگر موارد نگرانی از اعزام خبرنگاران ورزشی همسو با معترضان از سوی رسانه های داخلی به جام جهانی بود.

به گفته یکی از حاضران، چهل نفر از خبرنگاران اعزامی از جمله افرادی هستند که «به اغتشاشات دامن زده اند.»

از دیگر مسایل مطرح شده، اشاره به اختصاص سهمیه ۳۰ بلیت بازی های جام جهانی به بسیج رسانه ها و چانه‌زنی حاضران برای دریافت سهمیه بود.

به گفته قاسم قریشی سفر و هزینه های دریافت کننده های بلیت سهمیه ای با بسیج است.

وضعیت حسین رونقی

به گفته یکی از حاضران، مقام‌های امنیتی پس از انتقال حسین رونقی به زندان، به خاطر وضعیت سلامتی او نگران «تکرار قضیه مهسا امینی»‌ بودند.

بر این اساس، آقای رونقی آذری است و او را با ستارخان، قهرمان جنبش مشروطه ایران، مقایسه می‌کنند.

به گفته این فرد،‌ پاهای آقای رونقی در زندان شکسته شدند و وزن او به خاطر اعتصاب غذا به شدت کاهش یافت. او می‌‎گوید از سوی دیگر به خاطر تشدید بیماری قلبی آقای رونقی،‌ مسئولان نگران احتمال «سکته» او بودند.

بر این اساس، پس از انتقال آقای رونقی به بیمارستان دی و در پی فراخوان برادرش در توییتر و حضور جمع گسترده ای از مردم در برابر این بیمارستان،‌ مسوولان امنیتی او را به سرعت به بیمارستان سینا منتقل کردند.

آنها همچنین تصمیم گرفتند با انتشار عکس آقای رونقی از نگرانی خود نسبت به تبعات هر گونه رخدادی بکاهند.

به همین خاطر به مادر آقای رونقی اجازه ملاقات دادند تا عکسی را از او هنگام دیدار با فرزندش در بیمارستان منتشر کنند.

به گفته فرد حاضر در جلسه سردار قریشی، با انتشار عکس آقای رونقی از حجم مطالب منتشر شده درباره وضعیت او در شبکه‌های اجتماعی کاسته شد.

حسین رونقی پس از این سخنان همچنان در زندان بود و در پنجم آذر به طور موقت آزاد و در بیمارستان بستری شد.

نگرانی از کشف حجاب سلبریتی‌ها

در گزارشی که در این جلسه درباره پیوستن بازیگران و هنرمندان به اعتراض‌ها مطرح شد، درباره «کشف حجاب دومینووار در شبکه‌های اجتماعی» ابراز نگرانی شد.

به گفته یکی از حاضران باید به جای فشار بر صدا و سیما و وزارت ارشاد برای حذف فیلم های این بازیگران زن، باید از طریق تهیه‌کنندگان علیه آنها اقدام کرد.

آقای قریشی گفت: «تهیه کننده ها خیلی پولشان را دوست دارند... اول باید وزارت ارشاد و ساترا (سازمان تنظیم مقررات رسانه‌های صوت و تصویر فراگیر)‌ تهدید کنند و بعد تهیه کننده‌ها یواشکی به هنرپیشه‌ها بگویند خفه شوید.»

او در ادامه گفت: «مشکل اینجاست که دولت نمی خواهد از خودش هزینه کند. مالک فیلم تهیه کننده است. وقتی می بیند ارشاد چیزی نگفته، برای چه باید شکایت کند؟»

کشتار زاهدان

حاضران در این جلسه همچنین با صحبت درباره کشتار نمازگزاران در زاهدان در هشتم مهر، سوال هایی را در این باره از جمله مکان اصابت گلوله به بعضی از افراد در داخل مسجد مطرح کردند.

به گفته یکی از حاضران، «قصور از طرف تیرانداز بالای پاسگاه بوده» و «متناسب با تهدید» عمل نشده است.

بر این اساس، تیراندازی در پی برخورد یک اتوبوس با کلانتری و پرتاب کوکتل مولوتف به سوی آن آغاز شده است.

به گفته او:‌ «‌مامور وحشت کرد و نتوانست کنترل کند.»

به گفته قاسم قریشی، هیاتی که از تهران برای بررسی اوضاع به زاهدان رفت،‌ علاوه بر دلجویی ماموریت داشت به مولوی عبدالحمید، رهبر دینی برجسته اهل سنت «تذکر» دهد.

بر این اساس، این تذکر با دستور آیت الله خامنه ای صورت گرفته است.

به گفته آقای قریشی حکومت باید «در سیستان و بلوچستان با قاطعیت همراه با حکمت» رفتار کند.

او گفت: «از اول انقلاب یک اشتباهی در سیستان و بلوچستان کردیم. فکر کردیم اینها مثل مناطق شیعه نشین هستند. به مولوی‌ها پر و بال دادیم و خان ها را زمین زدیم. اینها را اصلا آدم حساب نمی کردند.»

آقای قریشی گفت: «به آنها پر و بال دادیم تا به وهابی‌ها و سعودی ها وصل شوند. بعد از دوم خرداد هم آقای خاتمی متاسفانه خیانت بزرگی کرد و خیلی به اینها میدان داد.»

حملات علیه بی‌بی‌سی

بحث حملات سایبری صورت گرفته علیه رعنا رحیم پور، گوینده بی‌بی‌سی و به کارگیری از آن به عنوان یکی از راه های انحراف اذهان عمومی از اعتراض ها یکی دیگر از موضوع های مطرح شده در این نشست بود.

یکی از مقام‌های بسیج در این نشست خطاب به مدیران رسانه‌های همسو گفت: «بحث رعنا رحیم پور یک موضوع خیلی جدی است... رسانه های سپاه و بسیج رهایش نکنند. خصوصا این که الان یک اختلاف وحشتناک بین ایران اینترنشنال و بی‌بی‌سی اتفاق افتاده و فیلم سازی‌هایی بر ضد یک دیگر، محتواسازی ضد یکدیگر» صورت گرفته است.

این فرد همچنین ادعا کرد که بحث به کارگیری لقب «آیت‌الله بی‌بی‌سی» برای لطمه زدن به اعتبار این رسانه از سوی «بچه های خودی» آغاز شده است.

فرد دیگری در پاسخ می گوید که به کارگیری این لقب از ابتدا از سوی سلطنت طلبان صورت گرفته است و «ما نباید دشمن را با القاب مقدس تخریب کنیم.»

در این حال یکی دیگر از حاضران با اشاره به تاکید فرد نخست درباره ابداع این لقب از سوی «بچه‌های خودی»، می‌گوید: «حاج آقا، فاکتور کرده پولش را گرفته است.»

بی‌بی‌سی در واکنش به ضبط «غیرقانونی و غیراخلاقی» مکالمات خصوصی خانم رحیم‌پور و با اشاره به «سال‌ها اذیت و آزار کارکنان بی‌بی‌سی فارسی و خانواده‌هایشان» در بیانیه‌ای اعلام کرد:‌ «این برخوردها اخیرا تشدید شده و در یک تجاوز آشکار به حریم خصوصی، تماس شخصی یک خبرنگار بی‌بی‌سی با خانواده‌اش به‌طور غیرقانونی ضبط و منتشر شده است.»

در این بیانیه آمده است: «برخی اکنون به دنبال سوء استفاده از این مساله برای بی اعتبار کردن روزنامه‌نگاری بی‌بی‌سی هستند و به روزنامه‌نگاران ما حمله می کنند.»

این بیانیه می‌افزاید: «ما در کنار همه خبرنگاران بی‌بی‌سی فارسی ایستاده‌ایم و از روزنامه‌نگاری آنها حمایت می‌کنیم. ما آزار را تحمل نمی‌کنیم، از هر جایی که باشد.»