۱۴۰۰ دی ۲۹, چهارشنبه

لاف در غربت و حرف بی پایه و سند

 باتری پارتیان (اشکانیان)
باتری اشکانیان که با نام‌های باتری پارتیان و یا پیل اشکانی در سطح جهان شناخته می‌شود، در سال ۱۹۳۶ بدست «ویلهلم کونیگ» در نزدیکی های شهر باستانی تیسفون کشف شد.

از سده نوزدهم میلادی تاکنون، الکساندر ولتا به نام مخترع باتری شناسایی شده‌است، حال آن که یافته‌های باستان شناسی در مناطقی از ایران نشان داده است که نزدیک دو هزار سال پیش از ولتا (۲۰۰ سال پیش از زادروز مسیح)، باتری در ایران در دوره اشکانیان ساخته شده‌است.

فرضیه‌های ارایه شده در زمینه یافته‌های باستان شناسان همگی بر این مطلب صحه گذاشته‌اند که این مجموعه در راستای کاربردهای الکتروشیمیایی از آن میان آبکاری فلزها ساخته شده که کشف ظرف‌های آبکاری شده در نزدیکیهای محل کشف این باتری، مویدی بر این مطلب است؛ یافته‌ای که به نوبه خود از یک جهش علمی تاریخی سرگذشت دارد.

باتری پارتیان

ویژگی‌های باتری اشکانی

باتری کشف شده دربرگیرنده یک کوزه سفالی تخم‌مرغی شکل به بلندی ۱۴، قطر ۸ و دهانه ۳ / ۳ سانتیمتر است که یک میله آهنی به درازای ۵ / ۷ سانتیمتر به گونه ستونی در بخش میانی آن است و نقش قطب منفی باتری (آند) را بر دوش دارد. پیرامون این میله آهنی یک استوانه مسی به درازای ۸ / ۹ و قطر ۶ / ۲ سانتیمتر قرار گرفته که به کمک قیر در جای خود محکم شده‌است. در بخش دهانه باتری از قیر برای آب بندی باتری بهره گیری شده‌است. میله‌های سیمی شکل برنزی یا آهنی که در نزدیکی محل مورد بررسی یافت شده‌اند، می‌توانسته‌اند نقش اتصال را بازی کنند. درباره الکترولیت به نظ می‌رسد از محلول‌های مس، سرکه و آبلیمو بهره گیری می شده است. با در نظر گرفتن این واقعیت که اسید استیک و اسید سیتریک به خوبی برای آنها شناخته شده بوده‌است، می‌توان پنداشت که چه بسا از این محلول‌ها نیز بهره گیری می‌ شده است. به گونه تئوری ولتاژ باتری اشکانیان اندکی برابر ۷۹/۰ ولت است، ولی با آزمایش‌های انجام شده به کمک باتری همانند سازی شده پارت‌ها و بکارگیری محلول‌های الکترولیت گوناگون نشان داده شده که چنین باتری‌ای تنها توانا است ولتاژ ۵/۰ ولت را فرآوری کند. جریان الکتریکی به دست آمده از این باتری هم در نزدیک چند میلی آمپر است.

باتری پارتیان

کاربردها
کاربرد این مجموعه جهت فرآوری جریان الکتریکی (فرضیه منبع نیرو)، آبکاری زر بر دیگر فلزات (فرضیه آبکاری زر) و بهره گیری در درمان امراض با شوک الکتریکی (فرضیه کاربرد پزشکی) شده که همگی مؤید کاربری این مجموعه در مصارف الکتروشیمیایی است.

بن مایه نوشتار : دانشنامه ویکی پدیا

کسانی که تاریخ و هوشمندی نژاد ایرانی را نمی دانند می انگارند که  باطری  را. آلکساندر ولتا در سال ۱۸۰۰ میلادی اختراع کرده در صورتی که این اختراع حدود ۲۲۶۰ سال پیش توسط نژاد ایرانی کشف و اختراع شده، یک تحقیق منصفانه و به دور از کینه و غرض به راحتی ثابت می کند که الکساندر ولتا فقط واحد سنجش برق را کشف کرده
لازم است برای دفاع از حقوق معنوی نیاکان هوشمند مان طی یک اقدام  ملی و دعوت از فیزیک دانان برجسته جهان به منظور تشکیل کنگره فیزیکدانان  با ارائه اسناد و مدارک مستدل پیش رو نام الکساندر ولتا را برای اختراع سنجش واحد برق که کشف کرده بود ثبت و نام ایران و نیاکان اشکانی را به عنوان مخترع باطری در جهان به ثبت  برسانند
در اینجا لازم میدانم به اطلاع برسانم که چنین کنگره ای در یکصدمین سال در گذشت الکساندر ولتا در ارتباط با حق کشف ثابت بودن ضریب انبساط هوا برای وی در سال ۱۹۲۷ در شهر کومو ایتالیا تشکیل و به نفع او رای داده شد

باتری پارتیان

نمونه شبیه سازی شده این باتری در انجمن مهرگان

    بازدید: 9933

برچسب ها

    باتری باتری اشکانی باتری پارتی باتری پارتیان باطری اشکانیان باطری پارتیان برق و اشکانیان نخستین باتری جهان ویدئو باتری اشکانی ویدئو باتری پارتیان پیل اشکانی

دیدگاه ها
 
-5 # soheil
من نمی دونم این راست بوده یا دروغ ولی اینو میدونم که در زمان اشکانیان نفت هنوز کشف نشده بود که بخوان قیر ازش بسازن
پاسخ
 
 
+5 # مرجان
گفتاورد soheil:

    من نمی دونم این راست بوده یا دروغ ولی اینو میدونم که در زمان اشکانیان نفت هنوز کشف نشده بود که بخوان قیر ازش بسازن



دوست عزیز طبق گواهی تاریخ در زمان هخامنشیان از ماده ای به نام"نپتا"برای ایجاد روشنایی و گرما استفاده میشده.همچنین در بعضی از بناهای همان دوران از ماده ای شبیه به قیر برای استحکام پی و چفت های بنا استفاده میشده.
پاسخ
 
 
+1 # مهرزاد
soheil 10 امرداد 1390 ساعت 00:35
من نمی دونم این راست بوده یا دروغ ولی اینو میدونم که در زمان اشکانیان نفت هنوز کشف نشده بود که بخوان قیر ازش بسازن
---------------
می دونی دوست من بیشتر ما ایرانی ها از محفوظاتمان استفاده می کنیم و کمتر مطالعه می کنیم. با دودوتا چهارتا تاریخ را می سنجیم، خب اون وقت این اختراع نشده بود، اون اکتشاف نشده بود ولی کمتر مطالعه می کنیم و تا ببینیم غیر از محفوظات مان چیز دیگری در کتاب ها هم است!!
قصد توهین ندارم گفتم بیشتر ما ایرانی ها بدون شک من هم در مواردی اینگونه ام!!!
پاسخ
 
 
+2 # بهنام
در منطقه مسجد سليمان چشمه قير وجود داشته كه بنا به همين دليل دارسي اين منطقه را براي حفر چاه نفت انتخاب كرد
پاسخ
 
 
+1 # حسن پور
سلام از دانستن این مطلب بسیار شاد شدم و یکبار دیگه به ایرانی بودنم افتخار کردم.
پاسخ
 
 
+3 # سمیرا
دوست عزیز بهتره همونطور که خودت اشاره کردی یه سری به ویکی پدیا بزنی تاریخچه نفت بسیار قدیمی تر از این حرف هاست و مردم ایران باستان هم مثل بسیاری مردمان دیگر نفت یا همون نپتا رو می شناختن
پاسخ
 
 
+1 # محمد علی پدرام
بادرود
باید گفت نفت در ایران کشف و آشکار شده است و حتی پیش تر از هخامنشی یا اشکانی . این دو سلسله یا بعد از آن ها از نفت برای آتشکده ها یا دارو و روغن اندود کشتی یا ..... استفاده شده است و در اوستا هم از آن نامی برده شده است و کلمه ی قیر را گاهی به نام نفت خام بکار برده اند و بعد ها بر بخشی از این ماده اطلاق شده سعدی در گلستان خود کلمه ی نفت را بکار برده و گفته تو که خانه ات نءین است - بازی نه این است و در پیش از این بیت نفت بازی کردن یک هندی را گفته است . واژه ی فارسی نفت در کتاب ابن سیرین و دیگر کتاب های فارسی و عربی آمده است . ریشه ی واژه ی نفت فارسی است و اروپایی یا عربی نیست .