۱۴۰۱ آبان ۱۷, سه‌شنبه

یکی از معتمدان پوتین: در انتخابات آمریکا دخالت کرده‌ایم

5 ساعت پیش

در آستانه انتخابات میان‌دوره‌‌ای کنگره در آمریکا یوگنی پریگوژین، الیگارش روس و معتمد پوتین، اعتراف کرده روسیه در انتخابات آمریکا "دخالت کرده و می‌کند." کاخ سفید در واکنش گفته است، این اظهارات "تعجب‌آور" نیست.

https://p.dw.com/p/4JBwJ
کپی لینک

یوگنی پریگوژین، بازرگان روس و بنیانگذار گروه نظامی "واگنر"، با اذعان به دخالت روسیه در انتخابات آمریکا گفت اگر لازم شود، روسیه دوباره این کار را انجام خواهد داد. او در یادداشتی که یک روز مانده به انتخابات میان‌دوره‌ای کنگره در آمریکا، در شبکه اجتماعی "وی کی" (VK) منتشر شد، اعلام کرد: «ما دخالت کردیم، می‌کنیم و به این کار ادامه خواهیم داد. با احتیاط، دقیق و عملیاتی. به روشی که برایمان مناسب است.»

شبکه وی‌کی،‌ شبیه به فیس‌بوک و یکی از شبکه‌های اجتماعی محبوب میان کاربران روسی‌زبان است.

پریگوژین بدون آنکه به جزئیات بیشتری اشاره کند، نوشت: «در جریان عملیات دقیق‌مان، کلیه‌ها و کبد را به یکباره خارج خواهیم کرد.»

به گزارش خبرگزاری فرانسه، این الیگارش روس ظاهرا این سخنان را در پاسخ به درخواستی برای اظهارنظر درباره گزارش‌ برخی رسانه‌ها در رابطه با دخالت احتمالی روسیه در انتخابات میان‌دوره‌ای کنونی ایالات متحده بیان کرده است.

انتخابات میان‌دوره‌ای در آمریکا روز سه‌شنبه ۸ نوامبر (۱۷ آبان) برگزار می‌شود و طی آن رأی‌دهندگان همه اعضای مجلس نمایندگان، یک سوم اعضای سنا و چندین فرماندار ایالتی را انتخاب می‌کنند. در این رأی‌گیری همچنین برای هزاران منصب سیاسی دیگر در سطح ایالتی و محلی نیز تصمیم‌گیری خواهد شد.

بخوانید: آیا نظرسنجی‌ها در انتخابات میان‌دوره‌ای آمریکا گویای واقعیت است؟

با این حال مشخص نیست منظور پریگوژین در بیان این سخنان تا چه اندازه جدی بوده است. دفتر مطبوعاتی او در پاسخ به خبرنگاران اعلام کرد برای تماشای دخالت روسیه در انتخابات آمریکا فیلم "اعتراف یوگنی پریگوژین" را تماشا کنند. این فیلم که در ژانر کمدی و نسبتا ناشیانه ساخته شده، نشان می‌دهد که چگونه "کارخانه ترول" پریگوژین ظاهرا در انتخابات پیشین آمریکا مداخله کرده است.

از همین رو این امکان وجود دارد که پریگوژین با این پاسخ تنها اشاره‌ای طعنه‌آمیز به فیلمش داشته و اتهاماتی  را که علیه روسیه به دلیل مداخله در انتخابات دیگر کشورها مطرح است، تأیید نکرده باشد.

این بازرگان ۶۱ ساله (چپ) به
این بازرگان ۶۱ ساله (چپ) به "آشپز پوتین" معروف استعکس: picture-alliance/AP Photo/M. Japaridze

ترول‌ اینترنتی یا "اوباش مجازی" به کسانی گفته می‌شود که با رفتاری مخرب در فضای وب به دنبال ایجاد تشنج، جلب توجه کاربران و انتشار مطالب تحریک‌آمیز و نفرت‌پراکنی هستند. پریگوژین مدت‌هاست که مظنون به دستکاری و مداخله در انتخابات چندین کشور غربی با استفاده از "کارخانه ترول" خود بوده است. ترول‌ها از شناسه‌های کاربری مستعار و پروفایل‌های جعلی برای تحت تأثیر قرار دادن رأی‌دهندگان استفاده کرده و برای نمونه اطلاعات جعلی و نادرست در مورد نامزدهای انتخاباتی منتشر می‌کنند.

تلاش برای کسب قدرت؟

در واکنش به اظهارات پریگوژین، یک سخنگوی کاخ سفید گفته که این سخنان "تعجب‌آور" نیست و ادامه داده است: «این موضوع شناخته‌شده و به خوبی مستند شده است که سازمان‌های مرتبط با یوگنی پریگوژین تلاش کرده‌اند تا بر انتخابات در سراسر جهان، از جمله در ایالات‌متحده تأثیر بگذارند.»

آمریکا سال‌هاست که روسیه را به مداخله در انتخابات این کشور متهم می‌کند و در همین راستا نیز تحریم‌هایی را علیه مسکو اعمال کرده است.

پریگوژین یکی از الیگارش‌های روس و از معتمدان ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهوری روسیه است. این بازرگان ۶۱ ساله به "آشپز پوتین" معروف شد، زیرا شرکت غذایی تحت مالکیت او قراردادهای متعددی را با کاخ کرملین برای تهیه غذا و نوشیدنی در رویدادهای رسمی دارد.

ایالات متحده، اتحادیه اروپا و بریتانیا پیش‌تر پریگوژین را به دلیل حمایت مالی از شبکه ترول‌ها و همچنین به دلیل ارتباط با گروه مزدور واگنر تحریم کردند. این بازرگان روس همواره اتهام ارتباط با گروه نظامی واگنر را رد کرده است اما در ماه سپتامبر امسال به تأسیس این گروه اعتراف کرد و اذعان داشت که یکی از چهره‌های اصلی پشت پرده واگنر است. این گروه مزدور اینک در جبهه روسیه در خط مقدم نبرد با اوکراین می‌جنگد.  گروه واگنر همچنین در سوریه و چند کشور آفریقایی نیز در سال‌های گذشته فعالیت داشته است. کرملین هر گونه ارتباط با گروه نظامی واگنر را تکذیب می‌کند.

اظهارات علنی پریگوژین در ماه‌های اخیر این فرضیه را تقویت کرده که او احتمالا در پی کسب یک مقام دولتی در کرملین است. در ماه ژوئیه امسال ایالات متحده برای هرگونه اطلاعاتی که این اتهام یعنی ارتباط پریگوژین را با دستکاری در انتخابات آمریکا ثابت کند، پاداشی ده میلیون دلاری تعیین کرد.