مولوی عبدالحمید: حمله مسلحانه مردم خاش به فرمانداری دروغ محض است
مولوی عبدالحمید از رهبران منتقد وامامجمعه اهلسنت زاهدان اظهارات مقامهای جمهوری اسلامی درباره «حمله مسلحانه مردم خاش به فرمانداری» را «دروغ محض» خوانده است.
مولوی عبدالحمید در دیدار با دانشجویان زن دانشگاههای مختلف زاهدان گفته است «تعجبآور است برخی از مسئولان بهجای اینکه جنایتکارانی را که مردم بیگناه را کشتهاند ملامت کنند، از آنها دفاع میکنند و میگویند مردم با سلاح به فرمانداری [خاش] حمله کردهاند، درحالیکه حمله با سلاح نه در خاش انجام گرفته و نه در مصلای زاهدان».
وی گفته «اینها دروغ محض است که گفته میشود. کلانتری با سنگ تصرف نمیشود. واقعیت این است که به مسئولان گزارش دروغ میرسد اما وظیفۀ آنهاست که تحقیق و بررسی کنند. مستندها نشان میدهند که بعد از تیراندازیِ مأمورین، جوانان به سمت کلانتری رفتهاند؛ یعنی درواقع تیراندازی مأمورین آنها را به آنجا کشانده است.»
روز جمعه سیزدهم آبان در حالی که در تهران تجمعات حکومتی در مخالفت با اعتراضات سراسری برپا بود، معترضان در زاهدان و چند شهر دیگر سیستان و بلوچستان از جمله خاش، راسک و سراوان تظاهرات کردند اما بر اساس گزارشها، ماموران به سمت مردم شلیک کردند.
بنابه گزارشها حمله ماموران جمهوری اسلامی ایران به معترضان در خاش ۱۶ کشته به جا گذاشت.
یک روز پس از این حمله عضو دفتر مولوی عبدالحمید امام جمعه شهر زاهدان آن را یک «جنایت بسیار بزرگ» خواند.
چهار روز پس از این واقعه خونین، مولوی عبدالحمید گفت «حتی به فرض هم که جوانان شعار داده و به سمت کلانتری سنگ پرتاب کردهاند، آیا جواب پرتاب سنگ، گلولۀ جنگی و کشنده است؟ باید انصاف و عدالت باشد. امیدواریم خداوند گشایشی بیاورد، از خونریزیهای بیشتر جلوگیری شود و مردم به حقوق خود که انصاف و آزادی است برسند».
سازمان حقوق بشر ایران که مقر آن در نروژ است می گوید از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران، در مجموع ۱۱۸ نفر در سرکوب معترضان در استان سیستان و بلوچستان کشته شدهاند.
«نسبت تجزیهطلبی به مردم و انتسابشان به جاهای دیگر، دروغ و تهمت است»
مولوی عبدالحمید همچنین به تازگی خواستار برگزاری رفراندوم با نظارت نهادهای بین المللی شده است.
او در تازه ترین اظهارات خود در دیدار با دانشجویان زن دانشگاههای مختلف زاهدان گفته است «خیزشهای اخیر کشور که بیشتر توسط زنان صورت گرفته است، نتیجۀ نارضایتی زنان از تبعیض و نابرابری و عملکرد خشن ماست. اگر زنان سرخورده و تحقیر نبودند و آزادی و حقوقشان رعایت میشد، نیاز به حجاب اجباری و گشت ارشاد نبود، بلکه خودشان امور اسلامی و فرهنگ محلی را رعایت میکردند».
در ارتباط با اظهارات مقام های دولتی که خواسته معترضان و نتیجه اعتراضات را «تجزیه ایران» می خوانند، مولوی عبدالحمید گفته «همۀ ما ایرانی هستیم و ما با همه احساس برادری میکنیم. نسبت تجزیهطلبی به مردم و انتسابشان به جاهای دیگر، دروغ و تهمت است».
امام جمعه سنیهای زاهدان گفته «بهجای اینکه با مردم با خشونت رفتار شود و آنها را به جاهایی وصل کنند، مسئولین با مردم بنشینند و خواستههایشان را بشنوند. انسجام امروز ملت به سود کشور است».
استان سیستان و بلوچستان دارای یکی از غنی ترین ذخایر معدنی ایران است اما شهرهای این استان از فقیرترین مناطق ایران محسوب می شود.
شهروندان در سیستان و بلوچستان از زمان شروع اعتراضات سراسری در ایران هدف سرکوب ماموران مسلح حکومت بودهاند.
روز جمعه ۸ مهر هم نمازگزارانی که پس از خطبههای مولوی عبدالحمید، برای اعتراض به «تجاوز یک فرمانده پلیس به یک دختر نوجوان» تجمع کرده بودند با شلیک مستقیم ماموران امنیتی روبرو شدند و بین ۸۰ تا ۱۰۰ نفر کشته و دهها نفر دیگر زخمی شدند.