افشای اسرار مالیاتی؛ ترامپ در چین حساب بانکی داشت
اظهارنامههای مالیاتی منتشر شده دونالد ترامپ جزئیات جدیدی را در امور مالی این رئیسجمهوری سابق آمریکا نشان میدهد.
چندین رسانه آمریکایی از جمله شبکه تلویزیونی سیانان پس از بررسی هزاران صفحه از این اسناد مالیاتی میگویند، ترامپ در دوران تصدی ریاستجمهوری خود، یک حساب بانکی در چین داشته است.
ترامپ به طور علنی این موضوع را تکذیب کرده بود. او همچنین در سال ۲۰۲۰، آخرین سال دوره ریاستجمهوریاش، برخلاف وعدههایی که داده بود، هیچ هزینهای برای امور خیریه نداشته است.
این اسناد به طور کلی نشان میدهند که ترامپ برای چندین سال مالیات بر درآمد در سطح فدرال، مبلغ اندکی پرداخت کرده یا اصلاً مالیات پرداخت نکرده است، این در حالی است او همیشه به ثروت خود میبالیده است.
کمیته مالی مجلس نمایندگان آمریکا پس از سالها کشمکش حقوقی، روز جمعه چندین هزار صفحه از اسناد مالیاتی ترامپ را از سال ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰ منتشر کرد.
بیشتر بخوانید: کمیسیون تحقیق ترامپ را "عامل اصلی" حمله به کاپیتول معرفی کرد
ترامپ جمهوریخواه سالها با استفاده از ابزارهای قانونی تلاش کرده بود مانع از ارائه اظهارنامههای مالیاتی خود به کمیته مالی مجلس نمایندگان شود. این تلاشها اما سرانجام در ماه نوامبر ۲۰۲۲ در دیوان عالی ایالات متحده آمریکا شکست خورد.
بدون مالیات بر درآمد در سال آخر ریاستجمهوری
کمیته مالی مجلس نمایندگان حتا پیش از انتشار اصل اسناد گسترده، ارقام کلیدی اظهارنامههای مالیاتی ترامپ برای شش سال مالی، از ۲۰۱۵ تا ۲۰۲۰، یعنی از زمان قبل و در طول دوره ریاستجمهوری او را منتشر کرده بود.
بر اساس این اظهارنامهها، ترامپ در سال ۲۰۱۶، یعنی سال انتخابش، و در سال ۲۰۱۷، که اولین سال حضورش در کاخ سفید است، برای هر یک تنها ۷۵۰ دلار، یعنی چیزی کمتر از ۷۰۰ یورو، مالیات بر درآمد در سطح فدرال پرداخته و در این دو سال مبلغ بالایی را به عنوان زیان اعلام کرده است.
بیشتر بخوانید: اسناد و برگه مالیاتی دونالد ترامپ به دستور کنگره علنی شد
ترامپ سپس در سال ۲۰۱۸ میلیونها دلار سود گزارش کرد و تقریباً یک میلیون دلار مالیات بر درآمد پرداخت کرد. در سال ۲۰۱۹ مالیات او حدود ۱۳۳هزار دلار بود. در آخرین سال ریاست جمهوری ۲۰۲۰، ترامپ هیچ رقمی برای مالیات بر درآمد به صندوق فدرال پرداخت نکرد.
روزنامه "نیویورک تایمز" پیش از این در میانه مبارزات انتخاباتی قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ گزارش داده بود که ترامپ برای هر یک از سالهای ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ تنها ۷۵۰ دلار مالیات بر درآمد در سطح فدرال پرداخت کرده است. این امر با بالا اعلام کردن هزینهها و زیانها امکانپذیر شده است. ترامپ در آن زمان این موضوع را رد کرد و مدعی شد که "میلیونها" دلار پرداخت کرده است.
تیمهای تحقیقاتی از رسانههای مختلف آمریکا در روز جمعه ۳۰ دسامبر (۹ دیماه) هزاران صفحه از اسناد اصلی را مورد بررسی و جستوجو قرار دادند تا جزئیات بیشتری بیابند.
به دنبال آن، شبکه سیانان و شماری دیگر رسانهها گزارش دادند که ترامپ از جمله یک حساب بانکی در چین را برای سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۷ گزارش کرده است.
بیشتر بخوانید: ترامپ میخواهد ۲۰۲۴ بار دیگر رئیسجمهور شود
ترامپ در یک مناظره تلویزیونی در جریان کارزار انتخاباتی ریاست جمهوری ۲۰۲۰ اظهار داشت که این حساب در چین در سال ۲۰۱۵ بسته شده بود.
سیانان همچنین گزارش داد که در پروندهها، ترامپ گفته است که در سال ۲۰۱۷ مالیات بسیار بیشتری در خارج از کشور در مقایسه با داخل کشور پرداخت کرده، و این رقم حدود یک میلیون دلار است.
هزینهای برای نهادهای خیریه در سال ۲۰۲۰ اعلام نشده
در اظهارنامههای مالیاتی شش سال، ترامپ درآمد کسبوکار، مالیات، هزینهها یا سایر موارد مالی را در کشورهای مختلف فهرست کرده است: از جمله در آذربایجان، پاناما، کانادا، هند، قطر، کره جنوبی، بریتانیا، چین، جمهوری دومینیکن، ایالات متحده آمریکا، امارات متحده عربی، فیلیپین، گرجستان، اسرائیل، برزیل، مکزیک، اندونزی، ایرلند و ترکیه.
"نیویورک تایمز" و دیگران نیز گزارش میدهند که ترامپ در سال ۲۰۲۰، برخلاف وعدههایش، هیچ رقمی برای امور خیریه هزینه نکرده است.
بیشتر بخوانید: دو شرکت از مجموعه تجاری ترامپ در تخلفات مالی محکوم شناخته شدند
ترامپ وعده داده بود حقوق سالانه ۴۰۰هزار دلاری خود برای ریاستجمهوری را صرف امور خیریه کند. اسناد مالیاتی نشان میدهند که او برای سالهای ۲۰۱۸ و ۲۰۱۹ هر یک ۵۰۰هزار دلار کمکهای مالی اعلام کرده و برای سال ۲۰۱۷ رقم این کمکها به ۱،۹ میلیون دلار رسیده و برای سال ۲۰۲۰ هیچ رقمی اعلام نشده است.
این ضربهای تلخ برای ترامپ است که اظهارنامههای مالیاتی او اکنون به طور علنی مورد تجزیه و تحلیل دقیق قرار میگیرند. انتشار این خبر در زمانی صورت میگیرد که او خود را برای نامزدی مجدد برای جمهوریخواهان در انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ آماده میکند.
به کانال تلگرام دویچه وله فارسی بپیوندید