شلیک گاز اشک آور در چهلم کشته شدگان در جوانرود، تجمعات اعتراضی در بازار تهران
ایستگاه خبر؛ شنبه ۱۰ دی ۱۴۰۱ برابر با ۳۱ دسامبر ۲۰۲۲ با اخبار ایران
وکیل ویدا ربانی، روزنامه نگار زندانی از صدور حکم بیش از ۷ سال حبس برای موکلش خبر داد
علی مجتهدزاده، وکیل ویدا ربانی، روزنامه نگار زندانی از صدور حکم ۶ سال و ۱۵ ماه حبس برای این روزنامه نگار خبر داده و گفته است که به رای صادره اعتراض خواهد کرد.
آقای مجتهدزاده در توییتی گفته که موکلش به دلیل اتهام «اجتماع و تبانی علیه امنیت کشور» به ۶ سال حبس و به اتهام «تبلیغ علیه نظام» به ۱۵ ماه حبس محکوم شده است.
خانم ربانی در دوم آبان ۱۴۰۱ از سوی نیروهای امنیتی بازداشت و به زندان اوین منتقل شد.
او سابقه کار در روزنامه شرق و هفته نامه صدا را دارد.
از زمان آغاز اعتراضات در ایران در بیش از سه ماه گذشته شماری از روزنامه نگاران بازداشت شده اند.
فریده مرادخانی، خواهر زاده علی خامنهای به اعتصاب غذایش پایان داد
محمود مرادخانی، برادر فریده مرادخانی، خواهرزاده رهبر جمهوری اسلامی ایران گفته است که خواهرش اعتصاب غذای خود را شکسته است.
او امروز دهم دی، در توئیتی نوشته: «فریده مرادخانی به اصرار خانواده و با وجود عدم توجه مسئولین به درخواست موجهش به انتقال به زندان اوین، اعتصاب غذای خود را شکست و همچنان در میان زندانیان غیر سیاسی در کانون اصلاح و تربیت به سر میبرد.»
او شش روز قبل از اعتصاب غذای خواهرش در زندان خبر داده است. فریده مرادخانی، فعال سیاسی مخالف جمهوری اسلامی از سوی «دادگاه ویژه روحانیت در ایران» به ۳ سال حبس محکوم شده است.
استاندار مازندران: با عناصر کشف حجاب باید با قدرت برخورد کرد
محمود حسینی پور، استاندار مازندران در مورد حجاب گفته که در سال های گذشته اقدامات راهبردی در این زمینه صورت نگرفته است.
او گفته که با «هنجارشکنان ظاهری» باید با قدرت برخورد کرد به ویژه مقوله کشف حجاب که اگر امروز با ملاحظات دقیق در مقابل گرفتن روسری برخورد نکنیم در آینده نزدیک با «برهنگی» مواجه خواهیم بود.
استاندار مازندران با تاکید بر این که با عناصر کشف حجاب علنی باید با قدرت برخورد کرد، گفت با بخش مختصری که با ماموریت جریان های بیرونی در زمینه کشف حجاب فعالیت می کنند باید با اقدامات «سلبی» برخورد شود.
او همچنین رواج سگ های خانگی را جزو «ماموریتهای قطعی سرویس اطلاعاتی» در داخل کشور دانسته و گفته نگهداری سگ های خانگی «حرام و غیرقانونی» است و باید با این افراد برخورد «سلبی» شود. استاندار مازندران وعده داده که بدون تردید بساط سگ های خانگی در این استان جمع می شود.
مادر امیرارسلان مهدوی، از بازداشتیهای آبان ماه: به اعترافات پخش شده فرزندش باور ندارد
مادر امیرارسلان مهدوی از بازداشتیهای آبان ماه که به «یک بمبگذاری ناموفق ادعایی در شیراز» متهم شده درباره اعترافات پخش شده فرزندش گفته که «باور» ندارد.
چند روز پیش خبرگزاری تسنیم نزدیک به سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران ویدیویی منتشر کرده که بر اساس آن، پنج متهم، به «بمبگذاری» ناموفق خود اعتراف کردند.
بنا بهگزارش روزنامه شرق، آقای مهدوی «یکی از پنج ورزشکار شیرازی بازداشتشده است.» مادر او در گفتوگو با این روزنامه گفته است که پسرش در پی یک «زندگی معمولی» بود.
با انتشار ویدیوی اعترافی، مادرش میگوید که «هیچ حسی» نداشته چون از فرزندش ودوستان او مطمئن است.
مادر آقای مهدوی اضافه کرده که «جوانان با مشکلات زیادی مواجهاند، شغل ندارند، درآمد ندارند، مسکن ندارند، از همه مهمتر امید و انگیره ندارند. درآمد خانوادهها برای یک زندگی معمولی هم کافی نیست و واقعا در حسرت تهیه یک زندگی معمولی هستند».
در ویدیوی مورد اشاره یک زن و چهار مرد جوان به برنامهریزی برای انفجار یک بمب به منظور ایجاد «سر و صدا» در مقابل استانداری فارس در شهر شیراز اعتراف میکنند.
جمهوری اسلامی از ابتدای تاسیس، از این دست اعترافات اجباری از متهمان از رسانههای ملی و حکومتی منتشر کرده، در حالیکه پرونده متهمان روند قانونی خود را طی نکرده بود.
بسیاری از متهمان اعتراضات اخیر در ایران هم از حقوق اولیه مانند دسترسی به وکیل محروم شدهاند و رسیدگی به پروندههایشان با سرعت، سختگیری و ابهامی کمسابقه حتی در مقایسه با دیگر پروندههای اعتراضات دو دهه اخیر انجام شده است.
بیشتر بخوانید:
پخش «اعترافات ویدئویی بمبگذاری در شب حمله به شاهچراغ»؛ «حداقل یک متهم شکنجه شده»
اعتراضات امروز در تهران و شعارهای ضد حکومتی معترضان
شهردار تهران افزایش قیمت دلار را «پروژه دشمن» دانسته
علیرضا زاکانی، شهردار تهران، افزایش قیمت دلار را «پروژه دشمن» دانست و از مردم خواسته که دلار نخرند تا قیمت دلار پایین بیاید.
شهردار تهران افزایش قیمت دلار در روزهای اخیر را که به بین ۴۳ تا ۴۵ هزار تومان رسیده، «دروغ محض» دانسته.
او گفته که افزایش دلار«پروژه دشمن است و یقین بدانید که در این پروژه بار دیگر دشمن شکست میخورد.»
مقامات بلندپایه ایرانی غالبا مشکلات ایران را مربوط به اقدامات «دشمن» و کشورهای خارجی میدانند و در همین راستا، اعتراضات گسترده در ایران را هم کار دشمن دانستند.
در حالی که اعتراضات از اواخر شهریورماه تاکنون در ایران ادامه داشته، طی هفتههای اخیر کاهش نرخ برابری ریال در برابر ارزهای معتبر جهانی تشدید شده که با گذشت زمان این روند وخیمتر شده است و این نگرانی را ایجاد کرده که قیمت کالاهای مصرفی هم افزایش یابد.
در همین رابطه،رئیس بانک مرکزی تغییر کرد و محمدرضا فرزین که پیش از این مدیر بانک ملی ایران بود جانشین علی صالح آبادی رئیس پیشین بانک مرکزی شد.
بیشتر بخوانید:
رئیس کل بانک مرکزی ایران تغییر کرد
تعطیلی مغازهها در بازار کفاشهای تهران
ویدیوهایی از تعطیلی امروز دهم دی مغازهها در بازار کفاشهای تهران در شبکههای اجتماعی منتشر شده است.در این ویدیو از درگیری شدید در محدوده میدان ۱۵ خرداد تهران خبر داده می شود.امروز به دنبال فراخوان از پیش اعلام شده، تجمع اعتراضی در بازار تهران برگزار شد. تصاویری از تلاش نیروهای امنیتی برای برهم زدن این تجمع نیز منتشر شد.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران: افزایش ۱۶ درصدی مصرف بنزین نسبت به دوره مشابه در سال گذشته
علیاکبر نژادعلی، مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی ایران از افزایش «۱۶درصدی» مصرف بنزین نسبت به دوره مشابه سال گذشته خبر داد.
آقای نژادعلی دراین باره گفته از ابتدای دی ماه سال جاری روزانه بهطور میانگین «۱۱۱ میلیون» لیتر بنزین مصرف شده که این موضوع در فصل سرد «بیسابقه» بوده است.
او افزود: «امسال تنها سالی است که برخلاف روند سالهای گذشته، مصرف در زمستان کاهش نیافته است.»
به گفته آقای نژادعلی، مصرف بنزین غالبا در برخی از روزهای پرتردد تابستان افزایش مییابد اما آمار نشان میدهد در این فصل زمستان مصرف بنزین «بیسابقه» بوده است.
مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآوردههای نفتی همچنین خواستار مدیریت در مصرف سوخت شده.
امسال در برخی شهرهای ایران، هوا بسیار آلوده بوده که در مواردی به تعطیلی شماری از مدارس و محدودیت تردد منجرشد.
شعار «فقر، فساد، گرونی، می ریم تا سرنگونی»
یک روحانی اهل سنت در استان کردستان به دادگاه احضار شد
بنا به گزارش خبرگزاری هرانا (ارگان خبری فعالان حقوق بشر درایران) نادر اسدی، روحانی سنی و امام جمعه «قوری چای»، شهرستان دهگلان دراستان کردستان ایران به دادگاه دهگان احضار شده.
اتهامات او هنوز مشخص نیست اما گقته میشود دلیل احضار او به دادگاه حمایت آقای اسدی از اعتراضات اخیر در ایران است.
هرانا میگوید که آقای اسدی تهدید شده که پروندهاش به دادگاه ویژه روحانیت ارسال خواهد شد.
بیش از سه ماه است که در پی کشته شدن مهسا (ژینا) امینی دختر ۲۲ ساله کرد ایرانی تحت گشت ارشاد، اعتراضات گستردهای در ایران آغاز شده.
اعتراضات در نجف آباد اصفهان
ویدیوهایی از اعتراضات امروز در نجف آباد اصفهان منتشرشده که در آن معترضان شعارهایی ضد حکومتی از جمله «این وطن وطن نشود تا آخوند کفن نشود» سر داده اند.
تجمعات اعتراضی در بازار تهران؛ تلاش نیروهای امنیتی برای متفرق کردن معترضان
خبر فوریاعتراضاتی در بازار تهران؛ شعار «مرگ بر دیکتاتور» معترضان
ویدیوهایی از اعتراضات دربازار تهران منتشر شده که در آن معترضان شعارهای «مرگ بر دیکتاتور» و « بی شرف، بی شرف» سر دادهاند.
ههنگاو: برهان الیاسی ۲۲ ساله در اعتراضات امروز در جوانرود کشته شد
سازمان حقوق بشری ههنگاو گزارش کرده که برهان الیاسی ۲۲ ساله از معترضان در جریان اعتراضات امروز در چهلم کشته شدگان در جوانرود با شلیک ماموران کشته شده است.
درگیری میان نیروهای پلیس و معترضان در جوانرود
حضور سنگین نیروهای امنیتی در مراسم چهلم کشته شدگان جوانرود
آذین موحد، عضو رسمی هیات علمی گروه موسیقی دانشگاه تهران از قطع حقوقش به خاطر حمایت از اعتراضات دانشجویی خبر داد
آذین موحد، دانشیار و عضو رسمی هیات علمی گروه موسیقی دانشگاه تهران با انتشار مطلبی در صفحه اینستاگرامش خبر از عدم واریز حقوقش به دلیل حمایت از اعتراضات دانشجویی داده است.
او با اشاره به این که یک بار دیگر هم در سال ۱۳۷۶ به خاطر «روش آموزش غربی» حقوقش هفت ماه قطع بوده، گفته که ظاهرا مسئولین دانشگاه تهران در خلال این سال ها متوجه نشده اند که کسی که برای حفظ ساحت دانشگاه و صیانت از حقوق دانشجو از هیچ تلاشی فروگذاری نمی کند با قطع حقوق آن هم در شرایطی که هم وطنانش هزینههای سهمگینی را در راه دستیابی به مطالبات ملی متحمل می شوند، مرعوب نخواهد شد.
معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی: پیشنهاد بودجهای برای مقابله با «ایران هراسی» داده شده
علی اصغر شالبافیان، معاون گردشگری وزارت میراث فرهنگی با اشاره به هشدار منع سفر شهروندان کشورهای دیگر به ایران و همچنین لغو سفر گردشگران خارجی در ماه های اخیرگفته است که برای مقابله با «ایران هراسی» پیشنهاداتی در قالب بودجه ۱۴۰۲ ارائه شده که منتظر نهایی شدن لایحه بودجه هستیم.
او همچنین با اشاره به تحت تاثیر قرار گرفتن شدید صنعت گردشگری ایران از رخدادهای سیاسی و به انزوا کشیدن شدن آن گفته «وظیفه وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی این است که رویدادهای گردشگری را برگزار کند که نشاندهنده زندگی عادی مردم باشد و نشاط اجتماعی را نشان میدهد.»
نایب رئیس مجلس ایران: اعتراض کردن در جمهوری اسلامی منعی ندارد
علی نیکزاد، نایب رئیس مجلس ایران گفته: «اعتراض کردن در جمهوری اسلامی منعی ندارد.»، اما او در عین حال گفته که در موضوع اخیر قضیه از اعتراض به سمت «اغتشاش» حرکت کرد.
نایب رئیس مجلس با اشاره به این که «حجاب» در قانون آمده افزوده اگر اعتراضی به «حجاب قانونی» وجود دارد باید از راه خود پیش برود که آن هم «مجلس» است.
آقای نیکزاد همچنین گفته باید از مجلس خواست تا اجرای اصول قانون اساسی درباره برگزاری تجمعات را پیگیری کرده و در صورت لزوم قانون اصلاح شود تا مردم در عرصه های سیاسی، فرهنگی و اقتصادی و صنفی بتوانند حرف هایشان را بزنند.
گزارش زنده
روابط عمومی سپاه پاسداران، سخنان فرمانده سپاه درباره ریزش بعضی فرماندهان را «برداشت شخصی» دانست
روابط عمومی کل سپاه پاسداران جمهوری اسلامی ایران طی بیانیهای سخنان حمید اباذری، یکی از فرماندهان سپاه، را درباره ایستادن برخی «سرداران بزرگ» مقابل رهبر ایران را «برداشت شخصی» او عنوان و تاکید کرده که او «مشاور فرمانده کل سپاه نیست».
حمید اباذری که دیروز از او با عنوان «مشاور فرمانده کل سپاه» نام برده شد، گفته بود که در جریان اعتراضات گسترده اخیر، بعضی از فرماندهان «کم آوردند و مقابل ارزشها، آقایشان و نظام ایستادند.»
در بیانیه سپاه پاسداران همچنین آمده که سخنان او «تقطیع شده است.»
این بیانیه میگوید آنچه آقای اباذری درباره مواضع متفاوت برخی سرداران و فرماندهان جنگ «پیرامون رخدادها، حوادث و جریانات داخلی» گفته، «برداشت شخصی، تحلیل و نظر شخصی» اوست و با «واقعیات موجود انطباق ندارد.»
آقای اباذری که روز گذشته «در یادواره شهدای خیابان فلسطین شهرستان ساری» سخنرانی کرد، گفته بود: «ببینید چه بزرگان و خواصی کم آوردند.»
او درباره آنها افزوده بود: «تو اینقدر القاب پشت سرت است؛ کلی بیتات برو و بیا دارد. چرا حرف نمیزنی؟ مگر نمیبینی با این نظام مقدس و این حقیقت عالی چه رفتارهایی میکنند؟ مگر نمیبینی نسبت به آقا و ولی این جامعه چه رفتارهایی و چه توهینهایی میشود؟ بلند شو حرفت را بزن؛ تو ناسلامتی جزو خواصی؛ تو نان انقلاب را خوردی!»
این جانشین سابق دانشگاه افسری امام حسین درباره فرماندهان هم گفت: «به چشم دیدم سرداران بزرگ و فرماندهانی که کم آوردند که لحظه به لحظه جنگ بودند و چه شجاعتهایی داشتند، کم آوردند و مقابل ارزشها، آقایشان و نظام ایستادند. ما دیدیم سرداران بزرگ و مسئولین درجه یک این نظام بودند، دیدیم که کم آوردند.»
آقای اباذری همچنین از مداحانی که سکوت کردند، انتقاد کرد: «طرف مداح است؛ تو نان انقلاب و نظام اسلامی را خوردی؛ نان این شهدا را خوردی! تو چرا سکوت کردی؟ اینها امتحان است. از بزرگان زیاد شنیدیم که فتنههای آخرالزمان، صبح مومن است و شب کافر. میبینید چه کسانی کم آوردند؟ افراد زیادی هستند که کم آوردند و بریدند.»
از زمان شروع اعتراضات گسترده در ایران، شماری از مقامات ایرانی ازجمله علی خامنهای از «خواص» انتقاد کردند که چرا سکوت کردند و در مقابل اعتراضات موضع صریح نگرفتند.
در جمهوری اسلامی منظور از خواص، صاحب منصبان حکومتی است.