۱۴۰۰ اسفند ۱, یکشنبه

ماجرای توقیف کشتی منتسب به پسران شمخانی چیست؟

علی شمخانی

منبع تصویر، TASNIM

در چند روز گذشته خبر توقیف کشتی به نام "کابل" خبرساز شد. خبرگزاری کار ایران (ایلنا) در گزارشی نوشته بود کشتی "کابل" متعلق به شرکت "آدمیرال" است که "برادران شمخانی" به گفته این خبرگزاری "مالک" آنند. اکنون خبرگزاری فارس به نقل از یک منبع آگاه خبر داده که فرزندان دریابان علی شمخانی از ایلنا شکایت کرده‌اند.

علی شمخانی در حال حاضر دبیر شورای عالی امنیت ملی و نماینده رهبر ایران در این شوراست.

ایلنا چه نوشته بود؟

ایلنا (خبرگزاری کار ایران)، اخیرا در گزارشی نوشته بود ماموران هند "یک کشتی حامل بارهای صادراتی ایران" متعلق به شرکت آدمیرال را در بندر کاندلا در این کشور توقیف کردند.

به گفته این خبرگزاری حسن و حسین شمخانی، فرزندان علی شمخانی، "مالک" شرکت آدمیرال‌اند.

شرکت کشتیرانی آدمیرال (Admiral) در سال ۱۳۹۰ تاسیس شد؛ کار این شرکت "ارائه سرویس‌های حمل و نقل کانتینری" عنوان شده است.

بر اساس گزارش ایلنا "بندر دولتی هند اعلام کرده‌ در مدارک ارائه شده از سوی این کشتی و شرکت‌های کشتیرانی که حمل محمولات آنها با "کشتی کابل" صورت گرفته، تناقضاتی وجود دارد".

ایلنا به نقل از یک مسئول سازمان بنادر و دریانوردی که نام او در گزارش ذکر نشده، ضمن تایید توقیف این کشتی نوشت که کشتی کابل "با پرچم ایران در حال تردد نیست".

خانواده شمخانی چه واکنشی نشان داد؟

روز گذشته علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی بدون اشاره مستقیم به خبر توقیف کشتی در هند و انتساب مالکیت آن به فرزندانش هشدار داد که "فکر و دیدگانش را از دشمن اصلی به سمت ستون پنجم منحرف نمی‌کند".

علی شمخانی با اشاره به "زخم تحریم‌" و خطاب قرار دادن "وادادگی غرب‌گراهای داخلی" نوشت "برای التیام این زخم از جان و آبرو مایه می‌گذاریم".

او در انتهای این توییت نوشت "ناگفته‌ها بماند برای بعد" وامی‌گذارد.

در روزهای گذشته، در حالی که ایران و آمریکا می‌گویند مذاکرات وین با هدف احیای برجام وارد مراحل نهایی شده است، مواضع تند علی شمخانی علیه طرف‌های غربی بارها خبرساز شد.

رد شدن از پست Twitter, 1

پایان پست Twitter, 1

در واکنشی دیگر خبرگزاری فارس نزدیک به سپاه پاسداران به نقل از یک منبع آگاه از شکایت فرزندان آقای شمخانی از خبرگزاری فارس خبر داد.

این خبرگزاری نوشت "باتوجه به کذب‌بودن این خبر، فرزندان شمخانی از این رسانه و عوامل این دروغ شکایت کردند".

در گزارش خبرگزاری فارس مشخص نشده که محتوای این شکایت چه بوده است.

درباره علی شمخانی و خانواده‌اش چه می‌دانیم؟

دو پسر علی شمخانی حسن و حسین

منبع تصویر، Social media

توضیح تصویر،

دو پسر علی شمخانی حسن و حسین

پادکست
رادیو فارسی بی‌بی‌سی
رادیو فارسی بی‌بی‌سی

پادکست چشم‌انداز بامدادی رادیو بی‌بی‌سی

برنامه ها

پایان پادکست

علی شمخانی که از چهره‌های نظامی شناخته شده حکومت جمهوری اسلامی ایران است در چهاردهه گذشته مناصب بالایی را تجربه کرده است: وزیر سپاه، وزیر دفاع، رئیس مرکز مطالعات راهبردی نیروهای مسلح و فرماندهی نیروی دریایی ارتش.

علی شمخانی درجه نظامی دریابانی دارد که بالاترین درجه نظامی در ایران به شمار می‌رود و معادل سرلشگری است.

او که از معدود سیاستمداران و نظامیان ارشد عرب ایرانی است، پس از جنگ ایران و عراق با حکم آیت‌الله علی خامنه‌ای رهبر ایران از سپاه به فرماندهی نیروی دریایی ارتش منتقل شد.

آقای شمخانی چند ماه پس از تصدی فرماندهی نیروی دریایی ارتش، در اجرای راهبرد جدید دریایی جمهوری اسلامی ایران، فرمانده مشترک نیروی دریایی ارتش و سپاه و قرارگاه دریایی خاتم الانبیا شد.

در سال‌های گذشته که موضوع فعالیت اقتصادی مسئولان حکومت ایران به رسانه‌ها کشید، خبرهایی درباره فعالیت اقتصادی فرزندان علی شمخانی نیز مطرح شد.

علاوه بر این، در میان خبرهای مربوط به پرونده‌های فساد اقتصادی نام فرزندان شماری از عالی‌ترین فرماندهان نظامی ایران نیز مطرح شد، از جمله محسن جعفری، فرزند سرلشگر محمد علی جعفری فرمانده سابق سپاه پاسداران و همچنین عمار صالحی، فرزند سرلشگر عطاءالله صالحی، فرمانده کل پیشین ارتش.