۱۴۰۱ تیر ۱۸, شنبه

ختم‌‌های لاکچری با دف و گیتار نوازی، بدعتی که میلیون‌ها تومان خرج برمی دارد.
به گزارش اسپوتنیک، ویدئویی از پدیده‌ای که مدت‌هاست در ایران باب شده است و اکنون بیشتر در میان مردم دیده می‌شود منتشر می‌شود که صاحبان برخی از مجالس ختم و ترحیم، به سراغ استفاده از آلات موسیقی در مراسم‌های خود می‌روند و از دف، گیتار، نی و غیره استفاده می‌کنند.

این بدعت برای صاحبین عزا چندین میلیون خرج دارد و به قولی مجالس آنان را لاکچری نشان می‌دهد. البته آپشن‌هایی نیز وجود دارد که به ازای هر ساز دیگر چون پیانو مبلغی به مبلغ پایه اضافه می‌شود. موضوع مراسمات ترحیم با دف و گیتار و ختم‌های لاکچری، واکنش‌های متعدد کابران را در صفحات اجتماعی به دنبال داشته است.



کاربران معتقدند رواج این اتفاق ناشی از چشم‌ و هم‌چشمی در میان ایرانیان است و اینکه برای آنان تصور لاکچری بودن را برایشان دارد و این در حالی‌ست که هیچ نتیجه و فایده‌ای هم برای میت ندارد. جمعی از کاربران عنوان می‌کنند در حالی که باید در مجالس ختم و بالای سر قبر میت از خدا و اهل بیت نام برد و ذکر مصیبت آل الله ـ که سفارش امام رضا(ع) است ـ را خواند، خواندن آهنگ‌های "عجب رسمیه"، "چرا رفتی"، "من مانده‌ام تنهای تنها" و ... رسم شده است و این موضوع جای بسیار تاسف دارد.
رفتی"، "من مانده‌ام تنهای تنها" و ... رسم شده است و این موضوع جای بسیار تاسف دارد.

کاربرانی هم عنوان می‌کنند که نی با دیگر آلات، متفاوت است. ساز نی، ساز غم و عزاست و از دیرباز در میان اقوام زاگرس، جدای از ذکر و نوحه و تلاوت قرآن و ادعیه و مرثیه‌های مرسوم از سُرنا و دُهل هم برای اعلام عزا به مردم استفاده می‌‌کردند و اصطلاحاً چپی می‌نواختند. اما غالبا مراسماتی که در فضای مجازی منتشر می‌شود، بدعت‌های انسان‌های نوکیسه و بدون هویت است که حتی برای مرده‌های خود هم از گفتن ذکر پروردگار و ادعیه اکراه دارند.

پیش‌تر هم چند تن از علمای این کشور استفاده از نی و آلات موسیقی در مراسم ترحیم را حرام دانستند و عنوان کردند چنانچه آلات موسیقی به نظر افراد آگاه متشرع، لهو و لعب محسوب شود و یا موجب وهن مسجد باشد، استفاده از آن حرام است و در اماکن متبرکه گناهش بیشتر است."