۱۴۰۱ آبان ۱۶, دوشنبه






بیانیه مشترک از قم و اصفهان

9 پیشنهاد روحانیون اصلاح طلب

برای خاتمه اعتراضات در ایران!








مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم و انجمن محققان و مدرسان روحانی اصفهان اطلاعیه ای در باره اوضاع ایران صادر کرده اند. در این اطلاعیه آمده است:

انقلاب اسلامی برای نهادینه سازی حاکمیت قانون، احیای حقوق مردم، رفع تبعیض‌ها، دگرگونی نظام سیاسی استبداد فردی به مردم‌سالاری بود؛ برای استقلال، آزادی، عدالت فراگیر و استقرار نظامی مردمی همراه با حاکمیت قانون و به دور از استبداد و استعمار شرق و غرب بود؛ اما از همان اوایل انقلاب، بحران‌های داخلی و خارجی پی در پی مانع پیشرفت و توسعه متوازن و متناسب با استعداد، ثروت و پیشینه تمدن کشور شد. فضا امنیتی گشت و بر طبل انحصار قدرت سیاسی و اقتصادی کوبیده شد. برخوردهای خشن با آزادگان و مخالفان، تحقیر اقلیت‌های قومی و مذهبی و زنان و جوانان، فساد گسترده و فاصله طبقاتی تجربه زندگی چند دهه اخیر حیات ملت ایران شد. ترویج تفاسیر خرافی از مفاهیم دینی، تحمیل عقاید و نظریات مذهبی گروهی خاص به عنوان اسلام ناب و سلب آزادی و ابراز عقیده نواندیشان دینی و دیگران، ارائه تصویری مستبدانه از دین و نظام اسلامی، نپذیرفتنِ حقوق طبیعی اقشار اجتماعی به ویژه زنان، جوانان و کسانی که وابستگی با مدیریت حاکم ندارند، فساد مالی و تورم افسارگسیخته، امید به ساده‌ترین زندگی را برای مردم به ویژه نسل جدید مبدل به رؤیایی محقق ناشدنی کرد و امیدی برای مشارکت در تعیین حق سرنوشت خویش باقی نگذاشت. از این رو فاصله نسل جدید و قدیم روز به روز زیاد و زیادتر شد تا مبدل به گسلی عمیق گشت. امروز ساختار نظام جمهوری اسلامی با بحران مقبولیت روبرو شده است؛ مقبولیتی که مشروعیت آن را نیز به شدت زیر سوال برده است؛ اما هنوز هم راه بازگشت بسته نشده و می‌شود جبران مافات کرد. از جمله:

1- همه زندانیان سیاسی بدون قید و شرط آزاد شوند و دانشجویان را به دانشگاه باز گرداند.

2- مرگ مهسا امینی و دیگر کسانی که مدعی قتل عزیزانشان هستند با همکاری خانواده آنها بررسی گردد و نتیجه را اعلام نماید.

3- متهمان به قتل نمازگزاران زاهدان توسط قضات مورد اعتماد مردم به صورت علنی محاکمه شوند.

4- آزادی های مردم در سبک زندگی توسعه یابد.

5- اجتماعات مطابق قانون اساسی آزاد و نیروی انتظامی امنیت آن را تضمین و تأمین کند.

6- رادیو تلویزیون خواسته‌های معترضان و اقشار مختلف مردم را پوشش دهد.

7- راه گفتگو با منتقدان و معترضان را باز شود.

8- قانون انتخابات را متناسب با خواست مردم اصلاح کند و نظارت استصوابی حذف گردد.9- در سیاست خارجی تجدید نظر شده و روابط بین الملل بر اساس اصول «عزت، حکمت و مصلحت» به طور واقعی مبنا قرار گیرد.




/////////////////




حسن خمینی:

باید پذیرفت که سبک زندگی

و نوع پوشش تغییر کرده!








حسن خمینی در آستانه آغاز به کار پایگاه خبری - تحلیلی "بیان فردا"، با برخی از اعضای تحریریه این پایگاه دیدار کرد و طی سخنانی گفت:

مکانیزم عمل حکومت باید عقلایی باشد. اگر حرف درستی زده شود مردم می فهمند و همدل می‌شوند.

باید مسیر گفت و گو را بدون ترسیدن از واکنش های اولیه گشود و آن را بسط داد. همه چیز از سبک زندگی تا نوع پوشش تغییر کرده است. عقلانی‌ترین روش اداره کشور، «دموکراسی اکثریت محور» است که از صندوق‌های رأی درمی‌آید و راه‌های دیگر، خطاها و هزینه‌هایی به مراتب بیشتر دارند.

چه از مردم عادی با هر مذهب و تفکر و چه از مأموران دولتی، هر خونی که ریخته شود، متعلق به این ملت است و از دست رفتن هر کدام آنها خسارت بار است.

گفت‌وگو نه تفهیم اتهام به طرف مقابل است و نه به قصد اقناع او انجام می پذیرد. گفت و گو برای یافتن راه حلی است که همه ضمن حفظ عقاید خود به آن تن دهند و آن را مفید ترین راه بدانند.

خشونت کینه های عمیق می آفریند، باید جلوی این چرخه خطرناک را گرفت و تلاش کرد تا با ایجاد آرامش، فضا برای اصلاح و شنیدن سخن مردم فراهم شود.



/////////////////////





تقابل دو دیدگاه درحاکمیت در قبول و یا رد تغییرات!

رئیس مجلس: منتظر آغاز تغییرات باشید

فرمانده بسیج: مردم باید سالار شوند!








روز به روز بیشتر آشکار می شود که در حکومت دو دیدگاه درباره مسائل امنیتی، برخورد با اعتراضات و قبول و یا نفی ضرورت تن دادن به تغییرات و تجدید نظر در روش های گذشته و تکرار سرکوب و زندان و اعتراف گیری و نمایش های تلویزیونی شانه به شانه هم پیش می رود. این دو گانگی را می توان از خلال گفته های مقامات حکومتی دریافت. حتی از دهان فرماندهان نظامی و یا سران قوای سه گانه و دیگر کاربدستان حکومتی. برای مثال روز گذشته از قول سردار سلیمانی فرمانده بسیج اعلام شد: در همه حوزه‌های داخلی و سیاست‌ خارجی کشور سالار شدن مردم مبنای کار است. در همه حوزه های داخلی و حتی سیاست‌خارجی کشور این سالار شدن مردم مبنای کار باید باشد. باید زمینه‌های حضور مردم را در همه زمینه ها فراهم کرد.

نمونه دوم را از دهان رئیس مجلس "قالیباف" بخوانید که قطعا سرخود چنین نظری را نداده و بی شک در همآهنگی با راس نظام دهان باز کرده است. او گفت:

امیدوارم هرچه زودتر امنیت تثبیت شود تا تغییرات مشروع و لازم در حکمرانی آغاز شود!