۱۴۰۳ شهریور ۷, چهارشنبه

 سیاستآلمان

دیدار شولتس و استارمر؛ بازسازی روابط بریتانیا و آلمان

7 ساعت پیش

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و اولاف شولتس صدراعظم آلمان در برلین دیدار کردند. دولت جدید بریتانیا به دنبال تقویت روابط با آلمان از جمله تهیه پیش‌نویس معاهده امنیتی و دفاعی جدید است.

https://p.dw.com/p/4k1b2
کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا (چپ) و اولاف شولتس صدراعظم آلمان در دیدار در برلین
کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا و اولاف شولتس صدراعظم آلمان در برلین دیدار کردندعکس: Ebrahim Noroozi/AP Photo/picture alliance

کی‌یر استارمر، نخست‌وزیر بریتانیا، روز چهارشنبه ۲۸ اوت (۷ شهریور) وارد آلمان شد. این اولین دیدار دوجانبه‌ رهبران دو کشور از زمان رسیدن استارمر به مقام نخست‌وزیری در ماه ژوئیه است.

فرانک والتر اشتاین مایر، رئیس جمهور آلمان، در کاخ ریاست جمهوری در برلین از استارمر استقبال کرد.

او سپس در دفتر صدراعظم مورد استقبال اولاف شولتس قرار گرفت.

شولتس و استارمر از زمانی که استارمر به نخست وزیری بریتانیا رسید، چندین بار با هم ملاقات کرده‌اند. در اوایل ژوئیه، هر دو در نشست سران ناتو در واشنگتن و اجلاس جامعه سیاسی اروپا در انگلستان شرکت کرده بودند.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه وله

حزب کارگر در انتخابات ۴ ژوئیه سال جاری میلادی با اکثریت زیادی در پارلمان پیروز شد.

شولتس و استارمر قصد دارند با یک معاهده جدید بین دو کشور روابط خود را در زمینه‌هایی مانند تجارت و دفاع بهبود بخشند. انتظار می‌رود که این قرارداد تا پایان سال جاری نهایی و اوایل سال آینده امضا شود.

بریتانیا به اتحادیه اروپا باز نمی‌گردد

صدراعظم آلمان در کنفرانس مطبوعاتی پس از این دیدار گفت: «ما روابط خود را بر مبنایی کاملا جدید پایه‌گذاری خواهیم کرد.»

در بیانیه‌ مشترک دو کشور آمده است که توافق دولت‌ها پاسخی به "چالش‌های پیش روی دو کشور" است.

نخست وزیر بریتانیا نیز گفت که هرگز چنین توافق جامعی با آلمان وجود نداشته است. این سیاستمدار حزب کارگر تاکید کرد که دولت او به دنبال از سرگیری روابط با اتحادیه اروپا و آلمان است، اما "به اتحادیه اروپا باز نخواهد گشت."

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

استارمر گفت که معتقد است این معاهده با ارزش‌ترین کالا یعنی "رشد اقتصادی" را برای هر دو کشور به ارمغان خواهد آورد.

در بیانیه مشترک بریتانیا و آلمان همچنین آمده است که "قلب معاهده" یک توافق دفاعی جدید است.

موضوعات مرتبط با حفاظت از اقلیم، جوانان، آموزش، انرژی، تحولات صنعتی، توسعه، حمل و نقل و همچنین فناوری، تحقیق و نوآوری نیز از دیگر محورهای همکاری مشترک خواهند بود. هر دو کشور همچنین بر حمایت از اوکراین تاکید کردند.

بازسازی روابط بریتانیا با اتحادیه اروپا و آلمان

بریتانیا به طور رسمی در سال ۲۰۲۰ اتحادیه اروپا را ترک کرد، اما همچنان عضو ناتو، "گروه هفت" و "گروه بیست" متشکل از بزرگترین قدرت‌های اقتصادی جهان است.

استارمر متعهد شده است که اعتماد با متحدان اروپایی که از برگزیت آسیب دیده بودند را بازسازی کند.

دولت او پیش از این سفر اعلام کرده بود که تقویت روابط با آلمان برای مقابله با "مهاجرت غیرقانونی و تقویت رشد اقتصادی در سراسر قاره اروپا و مهم‌تر از همه در بریتانیا" ضروری است.

دیدار استارمر در حالی صورت گرفته که این کشور طی روزهای اخیر شاهد افزایش موج خشونت راست‌گراها بوده است.

بیشتر بخوانید: استارمر "اوباشگری راست افراطی" در بریتانیا را محکوم کرد

پس‌زمینه این خشونت‌ها، حمله یک نوجوان ۱۷ ساله در روز ۲۹ ژوئیه به یک مدرسه تابستانی کودکان ۶ تا ۱۱ ساله در شهر ساحلی ساوت‌پورت در نزدیکی لیورپول با سلاح سرد بود که منجر به کشته شدن سه کودک و زخمی شدن هشت کودک دیگر و دو بزرگسال شد.

"تصمیم جدیدی در مورد سلاح برای اوکراین گرفته نشده"

شولتس و استارمر همچنین درباره حمایت نظامی از اوکراین گفت‌وگو کردند. هر دو کشور به دلیل کمک به کی‌یف برای مقابله با تهاجم روسیه تحت فشار قرار گرفته‌اند.

استارمر در کنفرانس مطبوعاتی گفت که "هیچ تصمیم جدید یا متفاوتی" در مورد استفاده از تسلیحات بریتانیایی یا آلمانی ارسال شده به اوکراین گرفته نشده است، اما دولت او از استراتژی دولت سابق بریتانیا در حمایت از کی‌یف "منطبق با رویکرد سایر متحدان کلیدی از جمله آلمان" تبعیت می‌کند.

او گفت که بریتانیا متعهد است تا زمانی که طول بکشد در کنار اوکراین بایستد.

بیشتر بخوانید: پیشنهاد بریتانیا به آلمان در مورد تحویل موشک تاروس به اوکراین

شولتس نیز به نوبه خود بر حمایت مستمر برلین از کی‌یف تاکید کرد و همچنین گفت "تا آنجا که به تجهیزات تسلیحاتی مربوط می‌شود، هیچ تصمیم جدیدی از سوی آلمان وجود ندارد."

متحدان غربی به حمله اخیر اوکراین به کورسک در خاک روسیه محتاطانه واکنش نشان داده‌اند. نگرانی اصلی این است که سلاح‌های آنها در خاک روسیه مورد استفاده قرار گیرد که چنین چیزی می‌تواند آنها را در رویارویی مستقیم با مسکو قرار دهد.

آلمان بعد از ایالات متحده دومین کمک‌کننده به اوکراین بوده است، اما ممکن است سال آینده این کمک‌ها را کاهش دهد.