۱۴۰۳ شهریور ۸, پنجشنبه

 سیاستایران

رهنورد: وفاق ملی با لغو قانون من‌درآوردی حجاب باورکردنی است

7 ساعت پیش

زهرا رهنورد، فعال سیاسی با انتقاد از شعار مسعود پزشکیان مبنی بر"دولت وفاق ملی" با انتشار پیامی اعلام کرد، این شعار تنها در صورت لغو "قانون من‌درآوردی حجاب و دم و دستگاه بدنام آن از سراسر کشور" باورکردنی خواهد بود.

https://p.dw.com/p/4k48l
زهرا رهنورد ۱۴ سال است که در حصر خانگی به سر می‌برد
زهرا رهنورد ۱۴ سال است که در حصر خانگی به سر می‌بردعکس: Mehr

بسیاری از منتقدان در جریان معرفی کابینه دولت چهاردهم، ادعای تشکیل دولت "وفاق ملی" مسعود پزشکیان را زیر سئوال برده بودند.

در تازه‌ترین واکنش‌ها به دولت "وفاق ملی" زهرا رهنورد، از رهبران جنبش سبز که همراه با همسرش، میرحسین موسوی ۱۴ سال است در حصر خانگی به سر می‌برد، با انتقاد از دولت جدید، در پیامی اعلام کرد: «کابینه وفاق ملی در صورتی باور کردنی و جدی‌ است که با چند اقدام بنیادین، دورنمای روشنی را برای زنان ترسیم کند.»

رهنورد در پیامی که در روز پنجشنبه ۸ شهریور منتشر کرده است، از این "اقدامات بنیادین" اینچنین یاد کرده است: «آزادی زندانیان سیاسی به‌ویژه ده‌ها زن زندانی سرافراز، لغو قانون من‌درآوردی حجاب اجباری و دم و دستگاه بدنام آن در سراسر کشور، تدوین و اجرای قوانین مدنی، سیاسی، اجتماعی در رابطه با حقوق زن در سطح قوانین اساسی و سایر قانون‌ها از جمله قوانین مربوط به خانواده که پس از انقلاب حذف یا نادیده گرفته شده‌اند.»

پیش‌تر مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان نیز از کابینه "وفاق ملی" انتقاد کرده و گفته بود، معنای وفاق ملی این بود که هم زنان، هم اهل سنت و هم شایستگان و انسان‌های توانمند در کابینه حضور داشته باشند.

رهنورد البته در پیام خود اعلام کرده است، "قدم‌های مثبتی هم مشاهده شده است" اما تصریح کرده که حکومت پس از جنبش سبز و اعتراضات پس از مرگ مهسا ژینا امینی، "کشتن، قتل و اعدام زنان، جوانان، یورشی مغول‌وار را بر ساحت و منزلت زن وارد کرده است".

به اعتقاد او، حکومت به بهانه حجاب اجباری که در حقیقت، نماد خودکامگی حاکمیت است تا آن حد پیش رفته که با کور کردن و نقص عضو، به سرکوب زنان چهره دیگری بخشیده است.

او تاکید کرده که پس از انجام اقداماتی که پیشنهاد کرده است، "شاید یک بار برای همیشه زنان ایران نفس راحت‌تری بکشند و بدون سرکوب و هراس در سرنوشت ملت و زندگی شخصی خود ایفای نقش کنند."

این فعال سیاسی همچنین در پیام خود با نام بردن از شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل و مهرانگیز کار، حقوقدان نوشته است: «این کنشگران حقوق زنان برای اصلاح قوانین ضد زن در ایران تلاش بسیاری کرده‌اند.»

زهرا رهنورد در انتخابات ریاست جمهوری شرکت نکرده بود و پیش از آن هم با انتشار پیام‌های متعدد نسبت به عملکرد دولتمردان جمهوری اسلامی در رابطه با حجاب اجباری انتقادات تندی مطرح کرده بود.

رهنورد پیش‌تر در واکنش به اجرای خشونت‌بار "طرح نور"  حجاب مورد نظر حکومت را "دستور دیکتاتوری" توصیف کرده بود که حکومت "به خاطر چند متر روسری" انجام می‌دهد.