۱۴۰۳ شهریور ۵, دوشنبه

 

پنتاگون: خطر حمله ایران و متحدانش به اسرائیل پابرجاست

سرلشکر پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون

منبع تصویر،GETTY IMAGES

توضیح تصویر،سرلشکر پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون گفت وزیر دفاع آمریکا دستور داده است که دو ناوگروه ضربت نیروی دریایی به عنوان بخشی از تدابیر برای حمایت از اسرائیل در منطقه باقی بمانند.

وزارت دفاع آمریکا می‌گوید بر اساس ارزیابی‌ها، خطر حمله ایران و متحدانش به اسرائیل همچنان پابرجاست.

سرلشکر پاتریک رایدر، سخنگوی پنتاگون در یک کنفرانس خبری با اشاره به اظهارات علنی مقامات بلندپایه ایران گفت: «ارزیابی ما همچنان این است که خطر حمله وجود دارد و ما... همچنان در آمادگی کامل هستیم تا در صورت حمله، ضمن کمک به توان دفاعی اسرائیل، از نیروهایمان حفاظت کنیم.»

سرلشکر رایدر همچنین گفت که آمریکا در حملات «پیشگیرانه» اسرائیل و یا سرنگون کردن پرتابه‌های حزب‌الله نقشی نداشته است، اما در مورد حملات برنامه‌ریزی شده در لبنان به اسرائیل کمک اطلاعاتی و تجسسی کرده است.

سخنگوی پنتاگون افزود که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا دستور داده است که دو ناوگروه ضربت نیروی دریایی برای حمایت از اسرائیل در منطقه باقی بمانند.

اظهارات سخنگوی وزارت دفاع آمریکا در حالی مطرح می‌شود که رئیس ستاد کل نیروهای مسلح و وزیر خارجه ایران، امروز هر دو بر «قطعی» بودن پاسخ تهران به ترور اسماعیل هنیه تاکید کردند.

سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت پاسخ تهران «قطعی» و جدا از واکنش «محور مقاومت» خواهد بود.

سرلشکر محمد باقری که یک روز پس تبادل‌آتش سنگین حزب‌الله لبنان و اسرائیل صحبت می‌کرد، گفت: « ایران خودش برای انتقام تصمیم می‌گیرد و محور مقاومت همانطور که در روز گذشته دیدیم جداگانه و مستقل عمل خواهد کرد».

بعضی رسانه‌ها در گزارش‌های تحلیلی خود ارزیابی کرده‌اند که حزب‌الله تمایلی به تشدید درگیری با اسرائیل ندارد. رویترز هم به نقل از دیپلمات‌ها از تبادل پیام حزب‌الله و اسرائیل برای خودداری از گسترش درگیری خبر داده بود. سرلشکر باقری بدون اشاره به گزارشی خاص، تاکید کرد که «جمهوری اسلامی ایران در دام بازی و تحریکات رسانه‌ای دشمن نمی‌افتد.»

سرلشکر محمد باقری، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران

منبع تصویر،MIZAN

توضیح تصویر،سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح ایران گفت که پاسخ تهران به ترور اسماعیل هنیه، «قطعی» و جدا از واکنش «محور مقاومت» خواهد بود.

پیشتر عباس عراقچی، وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران، هم بر عزم کشورش برای گرفتن انتقام ترور اسماعیل هنیه در تهران تاکید کرد.

آقای عراقچی در شبکه ایکس نوشت که در گفتگوی تلفنی به آنتونیو تاجانی، همتای ایتالیایی‌اش، گفته است که واکنش ایران «حتمی، دقیق و حساب‌شده» خواهد بود.

آقای عراقچی در عین حال تاکید کرد که «بر خلاف رژیم صهیونیستی، ایران به دنبال گسترش تنش نیست اگرچه از آن هراسی ندارد.»

وزیر خارجه ایتالیا هم در بیانیه‌ای در مورد این تماس تلفنی گفت که او «خواستار خویشتنداری و پیگیری رویکردی سازنده برای پایان دادن به چرخه اقدامات نظامی در منطقه شده است که تنها باعث درد و رنج بیشتر می‌شود».

آنتونیو تاجانی با اشاره به نقش ایتالیا در نیروهای حافظ‌ صلح سازمان ملل در لبنان و همچنین تامین امنیت کشتیرانی در دریای سرخ تاکید کرد که برای پرهیز از افزایش تنش مهم است که ایران در مورد حزب‌الله و حوثی‌ها «رویکردی معتدل» اتخاذ کند.

تاکید تازه ایران بر «حتمی» بودن واکنش به ترور اسماعیل هنیه در تهران در حالی است که تهران پیشتر اعلام کرده بود که واکنشش به گونه‌ای خواهد بود که موفقیت احتمالی مذاکرات آتش‌بس غزه را تحت تاثیر قرار ندهد.

 دیدار شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر با عباس عراقچی

منبع تصویر،GETTY IMAGES

توضیح تصویر،شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، که کشورش از اعضای گروه میانجی برای آتش‌بس اسرائیل و حماس است، در تهران با عباس عراقچی دیدار کرد.

در همین حال شیخ محمد بن عبدالرحمن آل ثانی، نخست‌وزیر و وزیر خارجه قطر، که کشورش از اعضای گروه میانجی برای آتش‌بس میان اسرائیل و حماس است، در تهران با عباس عراقچی و مسعود پزشکیان دیدار کرد.

آقای عراقچی در این دیدار از تلاش‌ قطر برای توقف جنگ و آتش‌بس در غزه «استقبال» کرد و گفت تهران «از هرگونه توافقی که دوستان ما در مقاومت فلسطین و حماس بپذیرند، حمایت خواهد کرد.»

سفر نخست‌وزیر قطر به تهران و گفتگوی تلفنی وزیران خارجه ایران و ایتالیا بعد از تبادل آتش شدید حزب‌الله و اسرائیل، گره خوردن مذاکرات آتش‌بس در قاهره و افزایش نگرانی‌ از خطر گسترش جنگ در منطقه صورت می‌گیرد.

دیروز (یکشنبه، ۲۵ اوت) اسرائیل اعلام کرد که با موجی از حملات «بازدارنده» به جنوب لبنان، مانع حمله گسترده حزب‌الله با راکت و پهپاد شده است.

حزب‌الله، اما، اعلام کرد که موفق شده است برای گرفتن انتقام از کشتن فواد شکر،فرمانده ارشد نظامی‌‌اش در بیروت، بیش از ۳۲۰ راکت و پهپاد به طرف اسرائیل شلیک کند و پایگاه‌های نظامی و تجسسی در عمق خاک آن کشور را هدف قرار دهد.

اما ارتش اسرائیل می‌گوید «هیچ پایگاه نظامی و هدفی در مرکز اسرائیل» مورد اصابت قرار نگرفته است.

رسانه‌ها در اسرائیل گزارش داده‌اند که آمریکا در گرد‌آوری اطلاعات و عملیات تجسسی به اسرائیل کمک کرده است، اما در خود حملات یا رهگیری راکت‌ها و پهپادهای حزب‌الله نقشی نداشته است.

در پی این تبادل آتش، حسن نصرالله، دبیرکل حزب‌الله لبنان، اعلام کرد که عملیات انتقامجویانه‌ «مطابق برنامه» تکمیل شد، اما هشدار داد که اگر ارزیابی نشان دهد که نتیجه لازم حاصل نشده است، اقدامات بیشتری صورت خواهد گرفت.

تمجید ایران از حمله حزب‌الله و کمرنگ شدن امید آتش‌بس در غزه

حمله اسرائیل به جنوب لبنان

منبع تصویر،GETTY IMAGES

توضیح تصویر،تشدید درگیری میان حزب‌الله و اسرائیل باعث افزایش نگرانی در مورد خطر گسترش جنگ در منطقه شده است

علاوه بر استقبال حماس و حوثی‌ها از حملات حزب‌الله به اسرائیل، ایران هم آن را ستوده است.

ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه ایران، با ستایش حملات حزب‌الله لبنان در ایکس نوشت اسرائیل «شاید بتواند برخی از حقایق را در خصوص عملیات حزب‌الله لبنان در اربعین را کتمان و تحریف و یا سانسور کند، اما خوب می‌داند که واقعیات موجود عوض نخواهند شد.»

در این پست آمده است که «موازنه‌های راهبردی» به ضرر اسرائیل تغییر کرده است و «با وجود حمایت‌های همه‌جانبه حامیان، از جمله آمریکا، حتی در برابر یک عملیات محدود و مدیریت‌شده مقاومت نیز توان پیش‌بینی زمان و مکان حمله و قدرت بازدارندگی خود را از دست داده است».

افزایش تنش در منطقه در حالی است که امید به حصول آتش‌بس در غزه هم کمرنگ‌تر شده است.

دیروز حماس اعلام کرد که «شروط جدید اسرائیل» را در مذاکرات آتش‌بس رد کرده است و همزمان از شلیک یک راکت به طرف تل‌آویو خبر داد. هرچند ارتش اسرائیل می‌گوید این پرتابه در «یک فضای باز» در شهر ریشون لتسیون در جنوب تل‌آویو فرود آمده است.

طی روزهای اخیر تازه‌ترین دور مذاکرات در قاهره جریان داشت و حماس هم نمایندگانی را به این شهر اعزام کرده بود. یک مقام حماس گفت که نمایندگان این گروه پس از ملاقات با میانجیگران مصری و قطری و آگاه شدن از آخرین نتایج مذاکرات، قاهره را ترک کردند.

اسرائیل می‌گوید خواسته‌هایش از زمان دور قبلی گفتگوها در اوایل ماه ژوئیه تغییری نکرده است. اما حماس اسرائیل را متهم کرده است که از قولش مبنی بر خروج سربازانش از منطقه حائل بین غزه و مصر موسوم به کریدور فیلادلفی (محور صلاح‌الدین) شانه خالی کرده است.

حماس همچنین می‌گوید اسرائیل خواسته‌های جدیدی مطرح کرده، از جمله اینکه بعد از آتش‌بس باید بر بازگشت آوارگان فلسطینی به منطقه پرجمعیت شمال غزه نظارت داشته باشد.