۱۴۰۱ آذر ۲۹, سه‌شنبه

گزارش زنده

  1. «دوباره می سازمت وطن» روی پل عابر پیاده بزرگراه جلال آل‌احمد

    در ویدیویی که در شبکه‌‌های اجتماعی منتشر شده است نوشته «دوباره می‌سازمت وطن» از پل عابرپیاده‌ای در بزرگراه جلال آل‌احمد آویخته شده است. ‌ در هفته‌های گذشته بنرهای اعتراضی متعددی در شهرهای ایران در حمایت از اعتراض‌ها آویخته شده است.


  • اعتراضات خیابانی در محله سلسبیل تهران

    ‌ویدیویی از خیابان سلسبیل تهران در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن گروهی از شهروندان معترض شعار سر می‌دهند.در میان شعارها «امسال سال خونه، سیدعلی سرنگونه» و «مرگ بر دیکتاتور» به گوش می‌رسد.

    تهیه کننده ویدیو تاریخ آن را ۲۹ آذر - سه شنبه - اعلام می‌کند.

    با وجود اختلال وسیع در اینترنت، از روز گذشته - دوشنبه ۲۸ آذر - تصاویر متعددی از اعتراضات خیابانی در محلات مختلف تهران مخابره شده است.


  • معترضان خیابانی در اکباتان: «اعتراض، اعتراض، می‌رسه به انقلاب»

    ‌ویدیویی از شهرک اکباتان در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده که در آن گروهی از شهروندان شعار سر می‌دهند.در میان شعارها «اعتراض، اعتراض، می‌رسه به انقلاب» و «فقر، فساد، گرونی، می‌ریم تا سرنگونی» به گوش می‌رسد.


  • مشاجره لفظی دانشجویان بوعلی همدان با سخنگوی دولت ابراهیم رئیسی

    ‌علی بهادری جهرمی سخنگوی دولت امروز در دیدار با گروهی از دانشجویان در دانشگاه بوعلی همدان با این سوال یکی از دانشجویان مواجه شد: «شما که دست به توجیه‌تان خوب است چه توجیهی برای هزاران کشته آبان ۹۸ دارید؟چه توجیهی برای خشک شدن دریاچه ارومیه دارید؟»یکی از دانشجویان دختر با اشاره به «تعرض جنسی از سوی یک پلیس» پرسید کسانی که برای اتهامات منتسب به معترضان عزا گرفته‌اند، آیا برای جرم بزرگتر «تعرض جنسی» نیز عزا می‌گیرند؟این سوال او با تشویق گروهی از دانشجویان مواجه شد.خبرگزاری دولت با انتشار ویدیوهایی از «استقبال پرشور دانشجویان دانشگاه بوعلی سینای همدان» از بهادری جهرمی خبر داد. این در حالی است که بر اساس ویدیوهای منتشرشده از سوی خود این خبرگزاری، در جایی که سخنگوی دولت از عدم حضور «بدنه مردم» در اعتراضات می‌گوید گروهی از دانشجویان او را هو می‌کنند و در جایی دیگر که او از دیدار رئیس‌جمهور با دانشجویان می‌گوید صدای خنده شنیده می‌شود.


  • خلع لباس و ۲ سال حبس در اوین برای روحانی معترض

    مریم جعفری آذرمانی٬‌همسر وحید هروآبادی در توییتی از همسرش که روحانی است نوشته است که خلع لباس شده است و برای ۲ سال حبس به اوین رفته است.خانم آذرمانی در توییتش نوشته٬« همسرم#وحید_هروآبادی

    به خلع دائم لباس روحانیت و سه سال و شش ماه حبس محکوم شد که دست‌کم دو سال آن قابل اجراست و امروز برای تحمل حبس به زندان اوین منتقل شد. این محکومیت برای سه پرونده قبلی اوست و پرونده چهارمش مربوط به زنده‌یاد#مهسا_امینی

    در دادیاری در جریان است.»آقای هروآبادی از روحانیون فعال در توییتر بود و در مورد پرونده‌اش اطلاع‌رسانی می‌کرد و از منتقدین عملکرد حکومت ایران بود.


  • حرکت اعتراضی سرباز ایرانی با طنابی بر گردن

    فیلمی که در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده سربازی را نشان می‌دهد که ظاهرا به علامت اعتراض، در برابر ساختمان ستاد ارتش در چهارراه قصرتهران نشسته، طنابی در گردن و دو پلاکارد در مقابل خود دارد.

    صدور احکام اعدام بازداشت شدگان در جریان تجمع‌های اعتراضی و اجرای دو مورد از آنها محکومیت شدید داخلی و بین‌المللی را در پی داشته است.


  • مولوی عبدالحمید: وضعیت موجود غیرقابل تحمل است و باید تغییرات شکلی صورت بگیرد

    مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل سنت زاهدان در پیامی که در حساب توئیتر منتسب به او متنشر شده وضعیت موجود در ایران را «غیرقابل تحمل» خوانده است.

    او نوشته: «مردم ایران در داخل و خارج به این نتیجه رسیده‌اند که وضعیت موجود غیرقابل تحمل است و باید تغییرات شکل بگیرد. عاقلانه است حاکمیت برای جلوگیری از تلفات بیشتر و فروپاشی اجتماعی، تن به خواستۀ مردم بدهد.»

    مولوی عبدالحمید در خطبه‌های نماز جمعه هفته‌های گذشته خود نیز بارها خواستار محاکمه عاملان و آمران جمعه خونین زاهدان درروز هشتم مهرماه شده بود و از مسئولان بلندپایه کشور از جمله آیت‌الله خامنه‌ای، خواسته بود پاسخگوی آنچه در زاهدان رخ داده، باشند.



  • نخست وزیر بریتانیا: به شدت نگران برخورد حکومت ایران با معترضان هستیم

    ریشی سوناک
    Image caption: سوناک نسبت به برخورد حکومت ایران با معترضان ابراز نگرانی کرد

    ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا گفته است که دولت او «زمان بیشتری را برای مقابله بافعالیت‌های خصمانه ایران» اختصاص خواهد داد.

    به گزارش پولیتیکو، آقای سوناک که در نشست اعضای کمیته رابط مجلس عوام متشکل از نمایندگان ارشد این مجلس سخن می‌گفت افزود که «به شکلی فزاینده نگران» اقدامات حکومت ایران از جمله نحوه برخورد با معترضان ایرانی، برنامه هسته‌ای و فعالیت‌هایی است که باعث بی‌ثباتی منطقه می‌شود.

    او گفته: «در آستانه سال نو، اگرچه مساله روسیه و اوکراین چالش شماره یک سیاست خارجی ما باقی می‌مانند، اما من به طور فزاینده نگران رفتار ایران هستم».

    نخست وزیر بریتانیا رو گذشته از متحدان این کشور خواست به اقداماتی جهت توقف تحویل پهپادهای ایران به روسیه دست بزنند.

    او پیشتر «شهامت» زنان ایرانی که پس از مرگ مهسا امینی برای اعتراض به خیابان‌ها آمدند را ستوده بود.



  • خانه سینما تعداد بازداشت شدگان از صنوف این نهاد از آغاز اعتراضات اخیر را ۶۲ نفر اعلام کرد

    رسول صدرعاملی، سخنگوی هیات مدیره خانه سینما گفته است از آغاز اعتراضات در ایران ۶۲ نفر از صنوف خانه سینما بازداشت شده‌اند.

    او همچنین گفته: «خوشبختانه تا این لحظه به ۱۳ نفر در تمام استانها کاهش یافته است و امیدواریم تا چند روز آینده این تعداد به صفر برسد.»

    آقای صدرعاملی گفته است: «ما همچنان از بازداشت اعضا خود نگرانیم و آن را به مصلحت حاکمیت نمی‌دانیم. بازداشت‌های گاه و بیگاه و غیر معمول برخی از همکاران و بخصوص خانم ترانه علیدوستی غیر عادلانه است.»

    با آغاز اعتراضات ضد حکومتی در ایران، بسیاری از چهره‌های شاخص سینمایی در ایران از جمله ترانه علیدوستی، افسانه بایگان، فاطمه معتمد آریا و کتایون ریاحی حجاب اجباری را از سر برداشتند و حکومت را به زیر تیغ انتقاد قرار دادند.

    این انتقادها البته محدود به هنزمندان زن نبود و در مواردی هم به بازداشت و زندان منجر شد.



  • تعدادی از نویسندگان و هنرمندان مشهور جهان به بازداشت ترانه علیدوستی اعتراض کردند

    علیدوستی
    Image caption: بازداشت ترانه علیدوستی اعتراض گروهی از مشاهیر هنری رادر پی داشته است

    گروهی از بازیگران، نمایشنامه‌نویسان، نویسندگان و کارگردانان برجسته جهان به طور جمعی به دفاع از ترانه علیدوستی، بازیگر سرشناس سینمای ایران برخاسته و خواستار آزادی فوری او از «زندان بدنام اوین» شده‌اند.

    به نوشته روزنامه گاردین چاپ بریتانیا، این بازیگر که فیلمی که در آن ایفای نقش کرده بود،برنده اسکار شده، روز شنبه در خانه‌اش بازداشت شد و گفته است که در زندان اوین محبوس است.

    نامه سرگشاده محکومیت بازداشت ترانه علیدوستی را چهره‌های سرشناسی مانند اما تامپسون، مارک رایلنس، مارک روفالو، کن لوچ، مایک لی، استیو مک کوئین، ایان مک کلن، دیوید هیر، جولیت استیونسون و سپیده معافی بازیگر ایرانی-آمریکایی. امضا کرده‌اند.

    امضاکنندگان نوشته‌اند که «مقامات ایران تصمیم گرفتند ترانه را در آستانه تعطیلات کریسمس دستگیر کنند که به زعم آنان، ذهن همکاران او در خارج مشغول است اما ما حواسمان سرجاست، ما خشمگین هستیم».

    آنان گفته‌اند که «ترانه علیدوستی و همه شهروندان ایران باید از حق آزادی بیان، آزادی تشکل و مصونیت در برابر بازداشت خو دسرانه و غیرقانونی برخوردار باشد و ما به این وسیله با او اعلام همبستگی می‌کنیم».

    این گروه از مشاهیر ادبی و هنری جهان یادآور شده‌اند که علت بازداشت ترانه علیدوستی «محکومیت اعدام محسن شکاری، اولین معترض محکوم به اعدام از زمان اعتراضات سراسری در واکنش به قتل وحشیانه مهسا امینی زن کرد ایرانی توسط پلیس بوده است».

    گاردین گفته است که از خانم علیدوستی خواسته شده در مورد پست‌های اینستاگرامی خود علیه اعدام معترضان توضیح دهد. به نوشته این روزنامه، حکومت ایران می‌کوشد سیاست سرکوب خود را به مشاهیر فرهنگی، هنری و ورزشی که بازداشت آنان به خاطر محبوبیتشان دشواربوده گسترش دهد.


  • مادر عرفان رضایی، جوان کشته شدن در اعتراضات ایران: حتی یزید به زینب مهلت داد که در کاخش افشاگری کند


  • حسن اسدی زیدآبادی با وثیقه آزاد شد

    حسن اسدی زیادآبادی، فعال اصلاح طلب پس از ۳۵ روز بازداشت، امروز ۲۹ آذر با قرار وثیقه آزاد شد.


  • نمایندگان پارلمان اتریش کفالت سیاسی زندانیان اعتراضات اخیر ایران را برعهده گرفتند

    نمایندگان پارلمان اتریش کفالت سیاسی ۱۸۳ زندانی سیاسی در ایران را برعهده گرفته‌اند که تعدادی از آنان در دادگاه انقلاب به اعدام محکوم شده‌اند.

    پس از تصویب بیانیه مجلس شورای ملی اتریش - مجلس سفلای پارلمان - در اعتراض به برخورد حکومت ایران با معترضان، نمایندگان احزاب مختلف اعلام کردند که هرکدام کفالت سیاسی یک زندانی ایرانی را برعهده می‌گیرد.

    مجلس شورای ملی اتریش ۱۸۳ نماینده دارد اما سی و یک عضو حزب آزادی اتریش - که یک حزب عوامگرا دست راستی است - از قبول کفالت سیاسی زندانیان خودداری کردند.

    در نتیجه، سی عضو سایر احزاب به جای آنان کفالت سیاسی زندانیان را برعهده گرفتند.

    به گزارش نشریه تایمز تودی، راینهولد لوپاتکا، سخنگوی حزب دموکرات مسیحی خلق اتریش، گفته است که پس از اینکه پارلمان به اتفاق آرا اعمال مجازات اعدام در ارتباط با اعتراضات در ایران را محکوم کرد، چهار حزب اصلی تصمیم گرفتند برای تاکید بیشتر بر این مصوبه، کفالت سیاسی زندانیاان اعتراضات ایران را قبول کنند.


  • اصغر فرهادی از ترانه علیدوستی، سایر سینماگران و «زندانیان کمتر شناخته شده» حمایت کرد

    در ادامه اعتراض به بازداشت ترانه علیدوستی، بازیگر سرشناس ایرانی، اصغر فرهادی، کارگردان سینما نیز حمایت خود را از او و دیگر سینماگران بازداشتی اعلام کرده است.


  • سازمان ملل متحد، اعضای کمیته حقیقت‌یاب درباره کشتار و سرکوب معترضان ایرانی را تعیین کرد

    رئیس شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد، اعضای کمیته حقیقت‌یابی درباره کشتار و سرکوب معترضانی را تعیین کرد.

    پیشتر شورای حقوق بشر سازمان ملل با تصویب قطعنامه‌ای، سازوکاری ویژه برای راستی‌آزمایی و حقیقت‌یابی درباره کشتار و سرکوب معترضانی که بعد از کشته شدن مهسا امینی در ایران به خیابان آمدند، تعیین کرده بود.

    بر اساس این مصوبه، رئیس شورای حقوق بشر موظف شد که به شکل مستقل، کار تحقیق و ثبت موارد نقض حقوق بشر در ایران را از روز ۲۵ شهریور (۱۶ سپتامبر) را برعهده بگیرد.

    اعضای این کمیته عبارتند از سارا حسین از بنگلادش، شهین صدرعلی از پاکستان و ویویونا کرستیچویچ از آرژانتین.

    سازمان‌های مدافع حقوق بشر می‌گویند که جمهوری اسلامی به شکل گسترده در هفته‌های گذشته به کشتار معترضان غیرمسلح دست زده و دهها هزار نفر را دستگیر کرده است.

    ایران هم در واکنش به این مصوبه این گزارش‌ها را رد کرد و در عوض گفت که کشورهایی مانند آمریکا، فرانسه، بریتانیا و آلمان، «صلاحیت اخلاقی» حسابرسی از کشورهای دیگر را در ارتباط با نقض حقوق بشر ندارند.

    ناصر کنعانی، سخنگوی وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران گفت که این کشور با کمیته حقیقت‌‌یاب سازمان ملل متحد، همکاری نخواهد کرد.

    آقای کنعانی تشکیل این کمیته را «استفاده عجولانه از سازوکارهای حقوق بشری» خوانده و دولت‌های غربی و به ویژه آمریکا را به تهییج «اغتشاشات» متهم کرد.

    بیشتر بخوانید:

    شورای حقوق بشر تصویب کرد که درباره کشتار و سرکوب معترضان ایران، تحقیقات مستقل انجام شود

    تصویب مکانیزم ویژه شورای حقوق بشر سازمان ملل چه معنایی برای اعتراض‌های ایران دارد؟


  • طرح مجلس شورای اسلامی برای مجازات منتشرکنندگان خبرهای دارای «آثار سوءاجتماعی»

    در حالیکه پس از اعتراضات اخیر در ایران بازداشت روزنامه‌نگاران و فعالان اجتماعی تشدید شده است، یکی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی از طرحی خبر داده که ناشران خبرهایی که از نظر حکومت ایران دارای «آثار سوء اجتماعی» باشند،مجازات خواهند شد.

    محمدتقی نقدعلی، عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی گفته: «طبق طرح جدید مجلس، افرادی که اخبار کذب را نشر بدهند قاعدتا باید پاسخگوی تبعات سوء آن باشند. این طرح در مورد هر خبری که آثار سوءاجتماعی داشته باشد و موجب ضربه به جامعه شود، صدق می‌کند. منتشرکنندگان این اخبار اگر نتوانند جبران خسارت بکنند، باید مجازات شوند.»

    هفته پیش سخنگوی کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی از آماده شدن طرحی در این زمینه خبر داده بود.

    محمدتقی نقدعلی گفته «بزرگ جلوه دادن اخبار ممکن است ثمرات سوء برای جامعه یا افرادی داشته باشد، در این صورت اشخاص سازنده آن باید پاسخگوی آن باشند.»

    البته گفته شده جزئیات این طرح در کمیسیون بررسی می‌شود و «مقیاس‌ها و معیارهای آن مشخص خواهد شد»

    بر اساس گزارش‌های جمع‌آوری شده توسط «فدراسیون بین‌المللی روزنامه‌نگاران» در پی اعتراضات گسترده پس از کشته شدنن مهسا امینی تا هفته پیش، بیش از ۵۷ روزنامه‌نگار بازداشت شده‌اند.

    اجرای چنین طرحی فضای روزنامه نگاری در ایران را بیش از پیش بسته‌تر خواهد کرد.



  • صفحه 1 از 2