گروهی از فعالان اجتماعی و فرهنگی ایرانی از طرح میرحسین موسوی حمایت و به تشدید محدودیتهای حصر خانگی آنها اعتراض کردند
تلویزیون فارسی بیبیسی: پخش زنده اینترنتی
لحظه به لحظه با خبرهای ایستگاه خبر؛ جمعه ۱۲ اسفند ۱۴۰۱ برابر با سوم مارس ۲۰۲۳ از ایران، افغانستان، جهان، علم و دانش، ورزش، دنیای هنر، سرگرمی و...
گزارش زنده
نخست وزیر اوکراین: ایران شریک جنایات روسیه است و باید پاسخگو باشد
دنیس شمیهال، نخست وزیر اوکراین گفته است که ایران "همدست جنایاتی" است که روسیه در اوکراین مرتکب شده است و باید پاسخگو باشد.
به گزارش خبرگزاری اینترفاکس-اوکراین، آقای شمیهال که در یک نشست خبری شرکت داشت گفت: "امروز، ایران همدست در جنایات است، زیرا سلاحها و تجهیزات و پهپادهای خود را برای ویران کردن زیرساختهای غیرنظامی و کشتن غیرنظامیان در اختیار روسیه قرار میدهد.»
نخست وزیر اوکراین گفت: «هنگامی که دادگاه جنگی تشکیل شود، ایران و فدراسیون روسیه و رهبری نظامی آن پاسخگو خواهند بود و مسئولیت سیاسی قتلهایی را که با استفاده ار تسلیحات ساخت ایران صورت میگیرد برعهده خواهند داشت».
به گفته مقامات اوکراین و کشورهای غربی، روسیه با دریافت پهپادهای ساخت ایران، آنها را برای حمله به مراکز و تاسیاست غیرنظامی از جمله شبکه برق و ساختمانهای مسکونی به کار میبرد.
مقامات ایران نخست ارسال پهپاد به روسیه را کلا تکذیب کردند اما بعدا گفتند که تعدادی پهپاد قبل از حمله روسیه به اوکراین در اختیار آن کشور قرار دادند.
يارعلی پورمقدم نویسنده، نمایشنامهنویس سرشناس ایرانی و صاحب کافه خاطرهانگیز شوکا درگذشت
Social MediaCopyright: Social Media
يارعلی پورمقدم نویسنده و نمایشنامهنویس سرشناس ایرانی و صاحب کافه شوکا در تهران در ۷۱ سالگی درگذشت.
این داستاننویس در سال ۱۳۳۰ در مسجد سلیمان، خوزستان به دنیا آمد و با انتشار نمایشنامه «آه اسفندیار مغموم» وارد کار حرفهای نوشتن شد. جایزه بهترین نمایشنامه «جشن هنر طوس» در دهه ۱۳۵۰ به این اثر تعلق گرفت.
آقای پورمقدم ازجمله شاگردان حلقه هوشنگ گلشیری نویسنده و منتقد سرشناس ایرانی بود و در جلسات داستاننویسی او در اواخر دهه شصت شرکت میکرد.
اما او تنها بهدلیل نویسندگی و آثارش شهرت نداشت بلکه با راهاندازی کافه شوکا در خیابان گاندی تهران هم شهرت و محبوبت داشت. این کافه محفلی شد برای نویسندگان، شاعران، روزنامهنگاران و جوانان علاقمند به فرهنگ. کافه شوکا و نام یارعلی پورمقدم برای بسیاری از اهل قلم و سینما و تئاتر خاطرهانگیز است.
کتاب «حوالی کافه شوکا» آقای پورمقدم که در سال ۱۳۷۸ منتشر شد، با استقبال زیادی رو به رو شد.
ازجمله آثارش میتوان به «آينه، مينا، آينه» (۱۳۵۶)، «ای داغم سی رويينتن» (۱۳۶۷) و «گنه گنههای زرد» (۱۳۶۹)، «رساله هگل» (۱۳۸۳) و «تيغ و زنگار» (۱۳۸۶) اشاره کرد.
تجمع مردم بر مزار کشته شدگان اعتراضات اخیر در سنندج
یک عضو طالبان میگوید «هواپیمای بیسرنشین جنگی» ساخته است
یک عضو طالبان با نشر تصاویری میگوید یک هواپیمای بیسرنشین (پهباد) با قابلیت حمل موشک و بمب ساخته است.
وزارت دفاع طالبان در مورد ساخت چنین «پهبادی» ابراز نظر نکرده است.
مبینخان یک چهره رسانهای طالبان که پیشتر سخنگوی پلیس طالبان در کابل بود، در توییترش تصاویری از یک «هواپیمای بیسرنشین» منتشر کرده که به گفته او «میتواند یک بمب ۷۰ کیلوگرمی و دو موشک را حمل کرده و ۷۰۰ کیلومتر پرواز کند.»
مبینخان روز پنجشنبه در توییتی نوشته است «یک افغان میخواست یک هواپیمای بیسرنشین پیشرفته بسازد اما این جوان با مشکلات مالی روبرو بود که او را تمویل مالی کردم و حالا این هواپیما آماده پرواز است.»
از پرواز و عملیات آزمایشی این «پهباد» گزارشی یا تصویر منتشر نشده و مشخص نیست که چگونه ساخته شده است. همچنین مشخص نیست که آیا این طرح مورد حمایت وزارت طالبان است یا یک ابتکار شخصی از سوی یک فرد طالبان است.
اعتراض شماری از کنشگران و مادران صلح به اعمال محدودیتهای ناگهانی علیه میرحسین موسوی و زهرا رهنورد
شماری از کنشگران، مادران صلح و اهالی قلم در اعتراض به اعمال محدودیتهای ناگهانی علیه میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد که ۱۳ سال است در حصر خانگی هستند، بیانیهای صادر کردند.
امضا کنندگان بیانیه از طرح میرحسین موسوی برای نجات ایران حمایت کردند.
در این بیانیه آمده: «کنون که سیاستهای ظالمانه و فسادافزای حکومت نالایق و ناکارآمد، ایران را به سویی برده که یکی از تاریکترین روزگاران را با تشدید فضای اختناق و کاهش چشمگیر امکان معیشت مردمانش به خود ببیند، ما جمعی از اهالی قلم و کنشگران، حمایت خود را از راه حل سه مرحلهای مهندس میرحسین موسوی برای نجات یافتن ایران، نه تنها از این حکومت مستبد، که از فروپاشی ملی و احتمال روزافزون مداخلهی بیگانگان، اعلام میکنیم و به اعمال محدودیتهای ناگهانی بر ایشان و یار و همراه محصورش، دکتر زهرا رهنورد اعتراض داریم.
بهمن ماه سال جاری، آقای موسوی در پیامی از حصر خانگی خواهان تدوین یک قانون اساسی جدید «برای نجات ایران» شد و گفته موضوع باید در یک همهپرسی آزاد به تایید مردم ایران برسد.
آقای موسوی و همسرش از سال ۹۸ در حصرخانگی به سرمیبرند و این اواخر قدری از محدودیتهای آنها برداشته شده بود. اما بهطور ناگهانی محدودیتها علیه آنها دوباره بیشتر شده است.
موضعگیریهای اخیر آقای موسوی و خانم رهنورد در رابطه با اعتراضهای ایران و جنبش «زن، زندگی، آزادی» ازجمله دلایل اعمال محدودیتهای ناگهانی آنها عنوان شده است.
در بیانیه کنشگران، اهالی قلم و مادران صلح ضمن حمایت از راهحلهای آقای موسوی برای «نجات» ایران، اعمال دوباره محدودیتها را «گام دیگری در مسدود ساختن» راه نجات ایران دانستهاند.
این بیانیه «آخرین روزها» را برای حکومت ایران پیشبینی کرده و نوشته: «حکومتی که شاید آخرین روزها را به خود میبیند چرا که همگان به چشم تاریخ دیدهایم که آنچه بر سر حکومتهای پیش از این آمد، مصداق عینی «حکومت با کفر باقی میماند ولی با ظلم هرگز» بوده است.
ابوالفضل قدیانی، حسن یوسفی اشکوری، رضا علیجانی، علی باباچاهی، علیرضا بهشتی حسینی، محسن مخملباف، پروین فهیمی، ، عبدالله مومنی و یاسرمیردامادی از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
چند روز پیش، محمد خاتمی، از روسای جمهوری در جمهوری اسلامی در تماس با دختران میرحسین موسوی از تشدید محدودیتهایی حصر ابراز نگرانی و ناراحتی کرده بود.
بریتانیا تاکید کرد: جزایر فالکلند بخشی از قلمرو ماست
پس از اینکه آرژانتین از پیمان همکاری با بریتانیا در مورد حاکمیت جزایر فالکلند خارج شد، بریتانیا اصرار دارد که این جزایر تحت حاکمیت بریتانیاست.
درسال۲۰۱۶، هردو کشوربه این نتیجه رسیدند برای بهبود روابط، درموردحاکمیت جزایرفالکلند به یک توافق برسند.
آرژانتین این هفته (۳ مارس ۲۰۲۳) اما از پیمان «منازعه جزایر فالکلند» خارج شد و جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا را از این تصمیم مطلع کرد.
در پاسخ، آقای کلورلی نیز توییت کرد: «جزایر فالکلند بخشی از بریتانیا است» او اضافه کرد: «این حق مردم این جزایر بود که در مورد آینده خود تصمیم بگیرند؛ انتخاب آنها یک قلمرو خودگردان خارج از مرز بریتانیا بود.»
توافقنامه همکاری سال۲۰۱۶، آرژانتین و بریتانیا را متعهد میکرد که با توجه به منافع متقابل در جهت «بهبود روابط در مورد موضوعات مربوط به منطقه آتلانتیک جنوبی» قدم بردارند.
آقای کلورلی در حاشیه نشست سران گروه بیست در هند در اوایل این هفته از طریق همتای آرژانتینی خود، از این تصمیم مطلع شد.
سانتیاگو کافییر، وزیر خارجه آرژانتین، همزمان خواستار گفتگو در مورد حاکمیت جزایر فالکلند شد.
دیوید راتلی، معاون وزارت خارجه بریتانیا در امور آمریکای جنوبی، نیز پس از دیداری که از بوئنوسآیرس داشت، گفت که این یک «تصمیم ناامیدکننده» بود.
او اضافه کرد: «آرژانتین تصمیم گرفته است از توافقی که باعث آسایش خانوادههای کسانی که در درگیریهای سال ۱۹۸۲،جان باختند خارج شود.
جزایر فالکلند یک قلمرو فرا دریایی بریتانیا در جنوب غربی اقیانوس اطلس است. آرژانتین مدتها مدعی حاکمیت بر این جزایر بوده است.
این کشور در سال ۱۹۸۲ برای باز پسگیری حاکمیت خود، به این جزایر حمله کرد و گفت که جزایر فالکلند را از اسپانیا در حدود سالهای ۱۸۰۰ غنیمت گرفته است.
یک جنگ کوتاه ۷۴ روزه که به کشته شدن ۶۵۵ آرژانتینی، ۲۵۵ بریتانیایی و۳ بومی اهل فالکلند منجر شد.
مسمومیت زنجیرهای در ایران: مقامات عالی جمهوری اسلامی مساله را به دشمن نسبت دادند
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران «مسمومیت زنجیرهای» در مدارس ایران را به دشمنان نسبت داد و گفت که «دشمن به دنبال ایجاد دلهره در میان دانشآموزان و والدین آنها است.»
او گفت که وزیر اطلاعات و وزیر کشور را مامور کرده تا موضوع را در اسرع وقت پیگیری کنند و گزارشات را به طور کامل در اختیار مردم قرار دهند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران هم واکنش مقامات سایر کشورها درباره مسمومیت زنجیره ای در مدارس ایران را «مداخله» و «تداوم جنگ ترکیبی دشمن» خواند.
او در توییتی نوشت: «واکنش مداخلهآمیز برخی مقامات غربی به موضوع مسمومیت مشکوک دانشآموزان عزیز دختر ایرانی، تداوم جنگ ترکیبی دشمن است.»
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که دستگاههای ذیربط کشور در حال پیگیری جدی و بررسی دقیق ابعاد این مساله هستند و افزود: «ملت بزرگ ایران اشک تمساح را بخوبی می شناسد!»
وزیر خارجه آلمان و مقامات کاخ سفید، کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، همچنین صندوق کودکان سازمان ملل در واکنشهای جداگانه ای به شدت نسبت به این مساله ابراز نگرانی کردند و خواهان تحقیقات شفاف شدند.
طالبان ۸ تانکر گازوئیل «بیکیفیت را به ایران برگرداند»
منابع طالبان از بازگرداندن حامل سوخت «۸ تانکر گازوئیل» ایرانی را در گذرگاه مرزی فراه به این کشور برگردانده است.
«اداره ملی استندرد افغانستان» تحت کنترل طالبان گفته است این تانکرها حامل سوخت «بیکیفیت» تشخیص داده شدند و در گذرگاه مرزی «میل ۷۸» فراه به پایانه ماهیرود ایران برگردانده است. قبلا نیز این اداره تانکرهای حامل سوخت از ایران را برگشت داده بود.
این اداره میگوید برای جلوگیری از ورود سوخت بیکیفیت به کشور «با جدیت گامهای عملی» برداشته است.
امام جمعه اهواز: تروریستهای اقتصادی را اعدام کنید
محمدنبی موسویفرد، امام جمعه اهواز گفته است «هر سه قوه باید با تروریستهای اقتصادی مبارزه کنند و باید برای دانهدرشتها از جریمهها و مجازاتهای سنگینی نظیر حبس و اعدام استفاده شود».
به گزارش خبرگزاری فارس، امام جمعه اهواز امروز در خطبههای نماز جمعه اهواز گفت: مردم تحت فشارهای اقتصادی بیسابقهای هستند و مسئولین باید از معیشت و حق مردم انقلابی که تحت فشار اقتصادی دشمنان هستند، حمایت کنند.
او همچنین گفته «کشور از آبانماه در شرایط جنگ ترکیبی قرار گرفت و این سبب افزایش فشار اقتصادی بر مردم شد و مسئولین باید از معیشت و حق مردم انقلابی که تحت فشار اقتصادی دشمنان هستند، حمایت کنند».
آقای موسویفرد خواستار برکناری «مسئولین ضعیف» در اسرع وقت شد.
محور سخنرانی اکثر امامان جمعه در خطبههای این هفته به موضوع گرانیها و افزایش قیمت دلار اختصاص داشت و «دشمن» را عامل آن خواندند.
از جمله، محمد مهدی حسینی همدانی درخطبه های نماز جمعه این هفته کرج گفت: «امروز دشمن بر التهابآفرینی بر بازار ارز متمرکز شده است».
مشاهدات یک دختر دانشآموز: خودم دیدم از پنجره چیزی به داخل کلاس افتاد
غرقشدن کشتی پناهجویان در ایتالیا؛ لیلا تیموری عزیزانش را در میان بقایای کشتی جستجو میکند
لیلا تیموری، ۴۷ ساله که اهل ولایت قندوز افغانستان است و در حال حاضر در آلمان زندگی میکند، پس از اطلاع از غرق شدن کشتی پناهجویان در ایتالیا به این کشور آمده تا شاید ردی از عزیزانش را پیدا کند.
حدود یک هفته قبل یک کشتی پناهجویان در سواحل جنوب ایتالیا غرق شد و دهها شهروند افغانستان، پاکستان و ایران در آن جان باختند.
بر اساس عکسهای منتشر شده، لیلا تیموری در کنار دریا و در میان بقایای کشتی غرق شده پس از گذشت یک هفته هنوزهم عزیزانش را جستجو میکند.
در این حادثه او همه اعضای خانواده برادر از جمله سه برادرزادهاش را از دست داده است.
تا کنون به جز برادرزاده ۱۸ ماهه او، هیچ اثری از دیگر اعضای خانواده برادر او پیدا نشده است.
اختیار گل مشرقیوال، رئیس انجمن افغانهای مقیم ایتالیا گفته که ممکن است تا ۷۲ افغان در سواحل ایتالیا غرق شده باشند. او گفته که شماری از افغانهای مقیم اروپا برای یافتن نزدیکان شان به ایتالیا رفتهاند.
رئیس انجمن افغانهای مقیم ایتالیا به بیبیسی گفت همکارانش در صحبت با افغانهایی که در بیمارستان بستری هستند، دریافتهاند شمار افغانها در این کشتی حدود ۱۳۰ نفر بوده است.
نمایندگان جامعه افغانها در ایتالیا گفتهاند که هر نفر تا حدود ۸ هزار یورو به قاچاقچیان انسان پرداخته بودند تا آنها را به ایتالیا برسانند.
احمد علمالهدی در نماز جمعه مشهد: همه باید با جریان «کشف حجاب» در ایران مقابله کنید
alamolhoda.comCopyright: alamolhoda.com
احمد علمالهدی در نمازجمعه این هفته در مشهد از همه خواست که با آنچه که آن را کشف حجاب در ایران نامید مقابله کنند.
او در نماز جمعه مشهد گفت: «امروزه جنگ ارزی و ترویج بدحجابی دو راهبرد ویژه دشمن است و باید با آن مقابله کرد.»
آقای علمالهدی، نماینده رهبر ایران در استان خراسان رضوی و پدر همسر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران است و غالبا اظهارنظرهایش جنجالبرانگیز بوده است.
امام جمعه مشهد از مخالفان سرسخت برگزاری کنسرت در این شهر است.
او در نماز جمعه درباره برخورد با بیحجابی گفت: «دیگر اقتدار امنیتی نظام نمیتواند در این عرصه میدانداری کند... همه شما برادران و خواهران باید بایستید و با جریان کشف حجاب مقابله کنید.»
در ماههای اخیر مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان دختر با نوعی گاز در شماری از شهرهای ایران خبرساز شده و منتقدان این اقدامات را به حامیان حکومت منتسب میکنند. مقامهای حکومت هنوز به طور رسمی عوامل این مسمومیتها را معرفی نکردهاند.
زنان ایران خواستار لغو حجاب اجباری هستند.
در پی کشته شدن مهسا (ژینا) امینی دختر۲۲ ساله کرد ایرانی تحت بازداشت گشت ارشاد، اعترضات سراسری علیه حجاب اجبرای شروع شد و سپس معترضان خواستار سرنگونی حکومت شدند.
روز جهانی حیات وحش؛ تراژدی پیروز و زندان برای حافظان یوز
امروز سه مارس، روز جهانی حیات وحش است و به این مناسبت یک فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق در ایران است که با پرونده فعالان محیط زیست آشنایی نزدیک دارد در یادداشتی از کاووس سیدامامی، سام رجبی، امیرحسین خالقی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز و نیلوفر بیانی، هشت فعال محیط زیست نوشت که در زمستان سال ۹۶ به همراه تعداد زیادی از دیگر فعالان محیط زیست بازداشت شدند.
در این یادداشت به تلاش این گروه و موسسه حیات وحش میراث پارسیان و تبعات ویرانگری که بازداشت این فعالان دلسوز محیط زیست در ایران بر حیات وحش این کشور داشته، روایت شده است.
در این یادداشت آمده: «مرگ مشکوک کاووس سید امامی در سلول انفرادی با گذشت تنها دو هفته از بازداشت و صدور ۵۲ سال زندان برای باقی اعضای این پرونده مهر تاییدی شد بر جرم انگاری گسترده و رویکرد سرکوبگرانه نظام حاکم به فعالیت های حفاظتی و حمایتی از حیات وحش ایران. این رویکرد امنیتی تاکنون در ابعاد گوناگون تبعات ویرانگری بر محیط زیست این سرزمین داشته است.»
نام نویسنده این مطلب برای حفظ امنیتش نزد بیبیسی محفوظ است.
اعلام همبستگی جمعی از زنان معترض افغانستان با دختران دانشآموز ایرانی
شماری از زنان معترض افغانستان در بیانیهای در مورد موج مسمومیت دانشآموزان دختر در مدارس ایران آن را «حمله شیمیایی» و «تاکتیکهای تروریستی» خوانده که در سالهای گذشته طالبان در افغانستان به کار میبرده است. نام ۲۹ تن از فعالان زن افغانستان در پایان این بیانیه آمده است.
در بیانیه این زنان آمده که «حمله بر مکتبها و مراکز آموزشی دخترانه از جمله تاکتیکهای تروریستی» است.
در بیانیه آمده که «با تأسف بسیار، این روزهای ایران نیز مشابه به دورانی شده که زنان و دختران افغانستان در سالهای اخیر تجربه کردند و چون هرگز صدایشان به جایی نرسید، به اسارت کامل درآمدند.»
این زنان افزودهاند «ما اکنون بیشتر از همیشه میدانیم که تروریسم چگونه عمل میکند و چگونه میخواهد جامعه را تحت تأثیر خود قرار بدهد؛ بنابرین، نمیخواهیم سکوتی که در برابر جنایتهای تنظیمشده بر ما، حاکم بود در قبال دختران و زنان ایران ادامه یابد.»
فعالان زن افغانستان میگویند: «ما دستِ همبستگی را به سوی خواهران خود دراز میکنیم، هرچند مرزبانان بسیاری در کمین اند؛ ما شعار #زن_زندگی_آزادی را سر میدهیم».
در بیانیه تاکید شده که «جمهوری اسلامی مسئول و بانی» این روند است، و «حمایت این رژیم» از طالبان که «آخرین موردش سپردن سفارت افغانستان به آنان بود، به تمام معنی نقش شرورانه آن را آشکار کرد.»
مسمومیت زنجیرهای دانشآموزان دختر در ایران؛ سازمان ملل متحد از خواسته آلمان برای تحقیقات شفاف در این مورد حمایت کرد
سازمان ملل متحد از وزیر خارجه آلمان که خواستار تحقیقات کامل و شفاف درباره مسمومیت دانشآموزان دختر در ایران شد، حمایت کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، راوینا شمداسانی، سخنگوی کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز، جمعه ۱۲ اسفند در ژنو به خبرنگاران گفت : «ما بسیار نگران این ادعاها هستیم که این دختران عمدا و در شرایطی نامشخص هدف قرار میگیرند. دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار تحقیقات شفاف درباره این پرونده است و نتایج باید به شکل علنی اعلام شود و عاملان به دست عدالت سپرده شوند.»
پیشتر آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در توییتی گزارشها در مورد مسموم شدن دانشآموزان دختر در ایران را «تکاندهنده» خواند.
او در حساب توییترش نوشت: «دختران باید بتوانند بدون ترس به مدرسه بروند، چه در تهران و چه در اردبیل. این کمترین حق انسانی آنان است.»
او خواستار روشنگری کامل در این زمینه شد.
مواردی از مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان دختر از آذرماه سال جاری گزارش شد که در اسفند ماه این موارد تشدید شده.
این موضوع حساسیتهای زیادی را در افکارعمومی برانگیخته اما مقامهای حکومت هنوز به طور رسمی عوامل این مسمومیتها را معرفی نکردهاند.
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز وارد تهران شد.
ایرنا گزارش داد که بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران از او در فرودگاه مهرآباد تهران استقبال کرده است.
پیشتر اعلام شده بود که آقای گروسی برای گفتگو درباره موارد اختلاف آژانس با ایران از جمله کشف آثار اورانیوم ۸۴ درصد غنیشده که در تأسیسات ایران پیدا شده گفتگو خواهد کرد.
بر اساس گزارش تازه آژانس، آثاری از اورانیوم غنی شده تا «۸۳/۷ درصد» پیدا شده است. در این گزارش از ایران خواسته شده است تا درباره این میزان غنیسازی شفافسازی کند.
مقامهای ایران پیشتر کشف آثار اورانیوم ۸۴ درصدی را به رسوب مواد رادیواکتیو در سانتریفیوژها و اشتباه بازرس آژانس نسبت داده بودند.
برنده جایزه صلح نوبل بلاروسی به ده سال زندان در دادگاهی در بلاروس محکوم شد
Getty ImagesCopyright: Getty Images
آلس بیالیاتسکی برنده جایزه صلح نوبل بلاروس در دادگاهی در بلاروس به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
آقای بیالیاتسکی ۶۰ ساله که یک فعال حقوق بشر است، همراه دو نفر دیگر از اعضای گروه حقوق بشری «ویازنا» در دادگاه حاضر بود.
او به تامین مالی یک گروه اعتراضی متهم شد و محکومیتش به حداکثر مجازات برای چنین جرمی نزدیک است. آقای بیالتسکی این اتهام را رد کرده است. در جریان ناآرامیهای سال ۲۰۲۰ در بلاروسُ او کمکهای قانونی و مالی به معترضان کرده بود.
اخیرا بلاروس دادگاههای متعددی را برای «زندانیان سیاسی» و روزنامهنگاران و چهرههای مخالف برگزار کرده که این افراد به حبسهای طولانی محکوم شدهاند.
سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر مخالفان تبعیدی بلاروس، این محاکمه را یک «بیعدالتی شرمآور» توصیف کرد.
منتقدان، الکساندر لوکاشنکو، رهبر بلاروس را به تلاش برای خاموش کردن صدای مخالفان متهم میکنند.
آقای بیالیاتسکی پیشتر سه سال در زندان بود و در سال ۲۰۱۴ آزاد شده بود.
جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۲ میلادی به یک فرد و دو سازمان حقوق بشری تعلق گرفت.
خبر فوریتظاهرات در زاهدان و گزارشهایی از درگیری در برخی مناطق اطراف مسجد مکی
این هفته هم با وجود حضور ماموران امنیتی در اطراف مسجد مکی شهر زاهدان و در قسمتهای مختلف این شهر تظاهرات ضد حکومتی برگزار شد.
گزارشها مثل هفته گذشته حاکی از محاصره مناطق اطراف مسجد مکی زاهدان است.
حال وش که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد میگوید که ماموران امنیتی در خیابانهای مدنی، رازی و خیام زاهدان با ورود به نزدیکی مسجد مکی با معترضین درگیری شدند.
برخی گزارشها حاکی از شلیک گاز اشک آور به داخل محوطه مسجد مکی زاهدان است.
تصاویری هم منتشر شده که گروهی پلاکاردی در دست دارند که روی آن نوشته مرگ بر ستمگر چه شاه، چه رهبر.
«بسیجی حیا کن، برادر کشی را رها کن»، «برادر شهیدم خونتو پس میگیرم»، « مرگ بر سپاهی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای» از دیگر شعارهایی است که شنیده شده است.
زنان ترکمن و ازبک در شمال افغانستان «جواهرات خود را برای کمک به زلزلهزدگان ترکیه اهدا کردند»
TRTCopyright: TRT
زنان ترکمن و ازبک/ازبیک در شمال افغانستان جواهرات طلا و نقره خود را به سرکنسولگری ترکیه در مزار شریف تحویل دادند تا برای زلزلهزدگان ارسال شود.
سمیح لطفی تورگوت، سرکنسول ترکیه در مزار شریف به خبرگزاری آناتولی گفته است پس از زلزلههای ترکیه، «مردم افغانستان از همه اقشار این درد را حس کرده و سعی کردند در کنار قربانیان زلزله باشند.»
او افزوده است: «دو مورد از کمکهای بشردوستانه مردم افغانستان مرا تحت تاثیر قرار داد. یکی از آنها این بود که زنان ترکمن و ازبک جواهراتی را که برای زلزلهزدگان جمع آوری کرده بودند به ما تحویل دادند.»
سرکنسول ترکیه در مزارشریف گفته است که در مورد دیگری «یک زن ازبک...، با دیدن کودکان زیر دیوارهای فروریخته در زلزله بسیار متاثر شده بود و گوشواره و انگشترهایش را درآورد و از طریق همسرش برای ما فرستاد. مردم افغانستان تلاش میکنند با تمام وجود به زلزلهزدگان ترکیه کمک کنند.»
گزارش زنده
نخست وزیر اوکراین: ایران شریک جنایات روسیه است و باید پاسخگو باشد
دنیس شمیهال، نخست وزیر اوکراین گفته است که ایران "همدست جنایاتی" است که روسیه در اوکراین مرتکب شده است و باید پاسخگو باشد.
به گزارش خبرگزاری اینترفاکس-اوکراین، آقای شمیهال که در یک نشست خبری شرکت داشت گفت: "امروز، ایران همدست در جنایات است، زیرا سلاحها و تجهیزات و پهپادهای خود را برای ویران کردن زیرساختهای غیرنظامی و کشتن غیرنظامیان در اختیار روسیه قرار میدهد.»
نخست وزیر اوکراین گفت: «هنگامی که دادگاه جنگی تشکیل شود، ایران و فدراسیون روسیه و رهبری نظامی آن پاسخگو خواهند بود و مسئولیت سیاسی قتلهایی را که با استفاده ار تسلیحات ساخت ایران صورت میگیرد برعهده خواهند داشت».
به گفته مقامات اوکراین و کشورهای غربی، روسیه با دریافت پهپادهای ساخت ایران، آنها را برای حمله به مراکز و تاسیاست غیرنظامی از جمله شبکه برق و ساختمانهای مسکونی به کار میبرد.
مقامات ایران نخست ارسال پهپاد به روسیه را کلا تکذیب کردند اما بعدا گفتند که تعدادی پهپاد قبل از حمله روسیه به اوکراین در اختیار آن کشور قرار دادند.
يارعلی پورمقدم نویسنده، نمایشنامهنویس سرشناس ایرانی و صاحب کافه خاطرهانگیز شوکا درگذشت
يارعلی پورمقدم نویسنده و نمایشنامهنویس سرشناس ایرانی و صاحب کافه شوکا در تهران در ۷۱ سالگی درگذشت.
این داستاننویس در سال ۱۳۳۰ در مسجد سلیمان، خوزستان به دنیا آمد و با انتشار نمایشنامه «آه اسفندیار مغموم» وارد کار حرفهای نوشتن شد. جایزه بهترین نمایشنامه «جشن هنر طوس» در دهه ۱۳۵۰ به این اثر تعلق گرفت.
آقای پورمقدم ازجمله شاگردان حلقه هوشنگ گلشیری نویسنده و منتقد سرشناس ایرانی بود و در جلسات داستاننویسی او در اواخر دهه شصت شرکت میکرد.
اما او تنها بهدلیل نویسندگی و آثارش شهرت نداشت بلکه با راهاندازی کافه شوکا در خیابان گاندی تهران هم شهرت و محبوبت داشت. این کافه محفلی شد برای نویسندگان، شاعران، روزنامهنگاران و جوانان علاقمند به فرهنگ. کافه شوکا و نام یارعلی پورمقدم برای بسیاری از اهل قلم و سینما و تئاتر خاطرهانگیز است.
کتاب «حوالی کافه شوکا» آقای پورمقدم که در سال ۱۳۷۸ منتشر شد، با استقبال زیادی رو به رو شد.
ازجمله آثارش میتوان به «آينه، مينا، آينه» (۱۳۵۶)، «ای داغم سی رويينتن» (۱۳۶۷) و «گنه گنههای زرد» (۱۳۶۹)، «رساله هگل» (۱۳۸۳) و «تيغ و زنگار» (۱۳۸۶) اشاره کرد.
تجمع مردم بر مزار کشته شدگان اعتراضات اخیر در سنندج
Social embed from twitter
یک عضو طالبان میگوید «هواپیمای بیسرنشین جنگی» ساخته است
یک عضو طالبان با نشر تصاویری میگوید یک هواپیمای بیسرنشین (پهباد) با قابلیت حمل موشک و بمب ساخته است.
وزارت دفاع طالبان در مورد ساخت چنین «پهبادی» ابراز نظر نکرده است.
مبینخان یک چهره رسانهای طالبان که پیشتر سخنگوی پلیس طالبان در کابل بود، در توییترش تصاویری از یک «هواپیمای بیسرنشین» منتشر کرده که به گفته او «میتواند یک بمب ۷۰ کیلوگرمی و دو موشک را حمل کرده و ۷۰۰ کیلومتر پرواز کند.»
مبینخان روز پنجشنبه در توییتی نوشته است «یک افغان میخواست یک هواپیمای بیسرنشین پیشرفته بسازد اما این جوان با مشکلات مالی روبرو بود که او را تمویل مالی کردم و حالا این هواپیما آماده پرواز است.»
از پرواز و عملیات آزمایشی این «پهباد» گزارشی یا تصویر منتشر نشده و مشخص نیست که چگونه ساخته شده است. همچنین مشخص نیست که آیا این طرح مورد حمایت وزارت طالبان است یا یک ابتکار شخصی از سوی یک فرد طالبان است.
Social embed from twitter
اعتراض شماری از کنشگران و مادران صلح به اعمال محدودیتهای ناگهانی علیه میرحسین موسوی و زهرا رهنورد
شماری از کنشگران، مادران صلح و اهالی قلم در اعتراض به اعمال محدودیتهای ناگهانی علیه میرحسین موسوی و همسرش زهرا رهنورد که ۱۳ سال است در حصر خانگی هستند، بیانیهای صادر کردند.
امضا کنندگان بیانیه از طرح میرحسین موسوی برای نجات ایران حمایت کردند.
در این بیانیه آمده: «کنون که سیاستهای ظالمانه و فسادافزای حکومت نالایق و ناکارآمد، ایران را به سویی برده که یکی از تاریکترین روزگاران را با تشدید فضای اختناق و کاهش چشمگیر امکان معیشت مردمانش به خود ببیند، ما جمعی از اهالی قلم و کنشگران، حمایت خود را از راه حل سه مرحلهای مهندس میرحسین موسوی برای نجات یافتن ایران، نه تنها از این حکومت مستبد، که از فروپاشی ملی و احتمال روزافزون مداخلهی بیگانگان، اعلام میکنیم و به اعمال محدودیتهای ناگهانی بر ایشان و یار و همراه محصورش، دکتر زهرا رهنورد اعتراض داریم.
بهمن ماه سال جاری، آقای موسوی در پیامی از حصر خانگی خواهان تدوین یک قانون اساسی جدید «برای نجات ایران» شد و گفته موضوع باید در یک همهپرسی آزاد به تایید مردم ایران برسد.
آقای موسوی و همسرش از سال ۹۸ در حصرخانگی به سرمیبرند و این اواخر قدری از محدودیتهای آنها برداشته شده بود. اما بهطور ناگهانی محدودیتها علیه آنها دوباره بیشتر شده است.
موضعگیریهای اخیر آقای موسوی و خانم رهنورد در رابطه با اعتراضهای ایران و جنبش «زن، زندگی، آزادی» ازجمله دلایل اعمال محدودیتهای ناگهانی آنها عنوان شده است.
در بیانیه کنشگران، اهالی قلم و مادران صلح ضمن حمایت از راهحلهای آقای موسوی برای «نجات» ایران، اعمال دوباره محدودیتها را «گام دیگری در مسدود ساختن» راه نجات ایران دانستهاند.
این بیانیه «آخرین روزها» را برای حکومت ایران پیشبینی کرده و نوشته: «حکومتی که شاید آخرین روزها را به خود میبیند چرا که همگان به چشم تاریخ دیدهایم که آنچه بر سر حکومتهای پیش از این آمد، مصداق عینی «حکومت با کفر باقی میماند ولی با ظلم هرگز» بوده است.
ابوالفضل قدیانی، حسن یوسفی اشکوری، رضا علیجانی، علی باباچاهی، علیرضا بهشتی حسینی، محسن مخملباف، پروین فهیمی، ، عبدالله مومنی و یاسرمیردامادی از جمله امضا کنندگان این بیانیه هستند.
چند روز پیش، محمد خاتمی، از روسای جمهوری در جمهوری اسلامی در تماس با دختران میرحسین موسوی از تشدید محدودیتهایی حصر ابراز نگرانی و ناراحتی کرده بود.
بیشتر بخوانید:
بریتانیا تاکید کرد: جزایر فالکلند بخشی از قلمرو ماست
پس از اینکه آرژانتین از پیمان همکاری با بریتانیا در مورد حاکمیت جزایر فالکلند خارج شد، بریتانیا اصرار دارد که این جزایر تحت حاکمیت بریتانیاست.
درسال۲۰۱۶، هردو کشوربه این نتیجه رسیدند برای بهبود روابط، درموردحاکمیت جزایرفالکلند به یک توافق برسند.
آرژانتین این هفته (۳ مارس ۲۰۲۳) اما از پیمان «منازعه جزایر فالکلند» خارج شد و جیمز کلورلی، وزیر خارجه بریتانیا را از این تصمیم مطلع کرد.
در پاسخ، آقای کلورلی نیز توییت کرد: «جزایر فالکلند بخشی از بریتانیا است» او اضافه کرد: «این حق مردم این جزایر بود که در مورد آینده خود تصمیم بگیرند؛ انتخاب آنها یک قلمرو خودگردان خارج از مرز بریتانیا بود.»
توافقنامه همکاری سال۲۰۱۶، آرژانتین و بریتانیا را متعهد میکرد که با توجه به منافع متقابل در جهت «بهبود روابط در مورد موضوعات مربوط به منطقه آتلانتیک جنوبی» قدم بردارند.
آقای کلورلی در حاشیه نشست سران گروه بیست در هند در اوایل این هفته از طریق همتای آرژانتینی خود، از این تصمیم مطلع شد.
سانتیاگو کافییر، وزیر خارجه آرژانتین، همزمان خواستار گفتگو در مورد حاکمیت جزایر فالکلند شد.
دیوید راتلی، معاون وزارت خارجه بریتانیا در امور آمریکای جنوبی، نیز پس از دیداری که از بوئنوسآیرس داشت، گفت که این یک «تصمیم ناامیدکننده» بود.
او اضافه کرد: «آرژانتین تصمیم گرفته است از توافقی که باعث آسایش خانوادههای کسانی که در درگیریهای سال ۱۹۸۲،جان باختند خارج شود.
جزایر فالکلند یک قلمرو فرا دریایی بریتانیا در جنوب غربی اقیانوس اطلس است. آرژانتین مدتها مدعی حاکمیت بر این جزایر بوده است.
این کشور در سال ۱۹۸۲ برای باز پسگیری حاکمیت خود، به این جزایر حمله کرد و گفت که جزایر فالکلند را از اسپانیا در حدود سالهای ۱۸۰۰ غنیمت گرفته است.
یک جنگ کوتاه ۷۴ روزه که به کشته شدن ۶۵۵ آرژانتینی، ۲۵۵ بریتانیایی و۳ بومی اهل فالکلند منجر شد.
بیشتر بخوانید: خیز آرژانتین برای اثبات مالکیت بر جزایر فالکلند
مسمومیت زنجیرهای در ایران: مقامات عالی جمهوری اسلامی مساله را به دشمن نسبت دادند
ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران «مسمومیت زنجیرهای» در مدارس ایران را به دشمنان نسبت داد و گفت که «دشمن به دنبال ایجاد دلهره در میان دانشآموزان و والدین آنها است.»
او گفت که وزیر اطلاعات و وزیر کشور را مامور کرده تا موضوع را در اسرع وقت پیگیری کنند و گزارشات را به طور کامل در اختیار مردم قرار دهند.
حسین امیرعبداللهیان، وزیر خارجه ایران هم واکنش مقامات سایر کشورها درباره مسمومیت زنجیره ای در مدارس ایران را «مداخله» و «تداوم جنگ ترکیبی دشمن» خواند.
او در توییتی نوشت: «واکنش مداخلهآمیز برخی مقامات غربی به موضوع مسمومیت مشکوک دانشآموزان عزیز دختر ایرانی، تداوم جنگ ترکیبی دشمن است.»
وزیر خارجه ایران تاکید کرد که دستگاههای ذیربط کشور در حال پیگیری جدی و بررسی دقیق ابعاد این مساله هستند و افزود: «ملت بزرگ ایران اشک تمساح را بخوبی می شناسد!»
وزیر خارجه آلمان و مقامات کاخ سفید، کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد، همچنین صندوق کودکان سازمان ملل در واکنشهای جداگانه ای به شدت نسبت به این مساله ابراز نگرانی کردند و خواهان تحقیقات شفاف شدند.
Social embed from twitter
طالبان ۸ تانکر گازوئیل «بیکیفیت را به ایران برگرداند»
منابع طالبان از بازگرداندن حامل سوخت «۸ تانکر گازوئیل» ایرانی را در گذرگاه مرزی فراه به این کشور برگردانده است.
«اداره ملی استندرد افغانستان» تحت کنترل طالبان گفته است این تانکرها حامل سوخت «بیکیفیت» تشخیص داده شدند و در گذرگاه مرزی «میل ۷۸» فراه به پایانه ماهیرود ایران برگردانده است. قبلا نیز این اداره تانکرهای حامل سوخت از ایران را برگشت داده بود.
این اداره میگوید برای جلوگیری از ورود سوخت بیکیفیت به کشور «با جدیت گامهای عملی» برداشته است.
ویدیویی از تانکرها را نیز طالبان منتشر کرده است.
Social embed from twitter
امام جمعه اهواز: تروریستهای اقتصادی را اعدام کنید
محمدنبی موسویفرد، امام جمعه اهواز گفته است «هر سه قوه باید با تروریستهای اقتصادی مبارزه کنند و باید برای دانهدرشتها از جریمهها و مجازاتهای سنگینی نظیر حبس و اعدام استفاده شود».
به گزارش خبرگزاری فارس، امام جمعه اهواز امروز در خطبههای نماز جمعه اهواز گفت: مردم تحت فشارهای اقتصادی بیسابقهای هستند و مسئولین باید از معیشت و حق مردم انقلابی که تحت فشار اقتصادی دشمنان هستند، حمایت کنند.
او همچنین گفته «کشور از آبانماه در شرایط جنگ ترکیبی قرار گرفت و این سبب افزایش فشار اقتصادی بر مردم شد و مسئولین باید از معیشت و حق مردم انقلابی که تحت فشار اقتصادی دشمنان هستند، حمایت کنند».
آقای موسویفرد خواستار برکناری «مسئولین ضعیف» در اسرع وقت شد.
محور سخنرانی اکثر امامان جمعه در خطبههای این هفته به موضوع گرانیها و افزایش قیمت دلار اختصاص داشت و «دشمن» را عامل آن خواندند.
از جمله، محمد مهدی حسینی همدانی درخطبه های نماز جمعه این هفته کرج گفت: «امروز دشمن بر التهابآفرینی بر بازار ارز متمرکز شده است».
مشاهدات یک دختر دانشآموز: خودم دیدم از پنجره چیزی به داخل کلاس افتاد
Social embed from instagram
شکایتReport this social embed, make a complaintغرقشدن کشتی پناهجویان در ایتالیا؛ لیلا تیموری عزیزانش را در میان بقایای کشتی جستجو میکند
لیلا تیموری، ۴۷ ساله که اهل ولایت قندوز افغانستان است و در حال حاضر در آلمان زندگی میکند، پس از اطلاع از غرق شدن کشتی پناهجویان در ایتالیا به این کشور آمده تا شاید ردی از عزیزانش را پیدا کند.
حدود یک هفته قبل یک کشتی پناهجویان در سواحل جنوب ایتالیا غرق شد و دهها شهروند افغانستان، پاکستان و ایران در آن جان باختند.
بر اساس عکسهای منتشر شده، لیلا تیموری در کنار دریا و در میان بقایای کشتی غرق شده پس از گذشت یک هفته هنوزهم عزیزانش را جستجو میکند.
در این حادثه او همه اعضای خانواده برادر از جمله سه برادرزادهاش را از دست داده است.
تا کنون به جز برادرزاده ۱۸ ماهه او، هیچ اثری از دیگر اعضای خانواده برادر او پیدا نشده است.
اختیار گل مشرقیوال، رئیس انجمن افغانهای مقیم ایتالیا گفته که ممکن است تا ۷۲ افغان در سواحل ایتالیا غرق شده باشند. او گفته که شماری از افغانهای مقیم اروپا برای یافتن نزدیکان شان به ایتالیا رفتهاند.
رئیس انجمن افغانهای مقیم ایتالیا به بیبیسی گفت همکارانش در صحبت با افغانهایی که در بیمارستان بستری هستند، دریافتهاند شمار افغانها در این کشتی حدود ۱۳۰ نفر بوده است.
نمایندگان جامعه افغانها در ایتالیا گفتهاند که هر نفر تا حدود ۸ هزار یورو به قاچاقچیان انسان پرداخته بودند تا آنها را به ایتالیا برسانند.
Social embed from instagram
شکایتReport this social embed, make a complaintاحمد علمالهدی در نماز جمعه مشهد: همه باید با جریان «کشف حجاب» در ایران مقابله کنید
احمد علمالهدی در نمازجمعه این هفته در مشهد از همه خواست که با آنچه که آن را کشف حجاب در ایران نامید مقابله کنند.
او در نماز جمعه مشهد گفت: «امروزه جنگ ارزی و ترویج بدحجابی دو راهبرد ویژه دشمن است و باید با آن مقابله کرد.»
آقای علمالهدی، نماینده رهبر ایران در استان خراسان رضوی و پدر همسر ابراهیم رئیسی، رئیس جمهور ایران است و غالبا اظهارنظرهایش جنجالبرانگیز بوده است.
امام جمعه مشهد از مخالفان سرسخت برگزاری کنسرت در این شهر است.
او در نماز جمعه درباره برخورد با بیحجابی گفت: «دیگر اقتدار امنیتی نظام نمیتواند در این عرصه میدانداری کند... همه شما برادران و خواهران باید بایستید و با جریان کشف حجاب مقابله کنید.»
در ماههای اخیر مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان دختر با نوعی گاز در شماری از شهرهای ایران خبرساز شده و منتقدان این اقدامات را به حامیان حکومت منتسب میکنند. مقامهای حکومت هنوز به طور رسمی عوامل این مسمومیتها را معرفی نکردهاند.
زنان ایران خواستار لغو حجاب اجباری هستند.
در پی کشته شدن مهسا (ژینا) امینی دختر۲۲ ساله کرد ایرانی تحت بازداشت گشت ارشاد، اعترضات سراسری علیه حجاب اجبرای شروع شد و سپس معترضان خواستار سرنگونی حکومت شدند.
روز جهانی حیات وحش؛ تراژدی پیروز و زندان برای حافظان یوز
امروز سه مارس، روز جهانی حیات وحش است و به این مناسبت یک فعال سیاسی و زندانی سیاسی سابق در ایران است که با پرونده فعالان محیط زیست آشنایی نزدیک دارد در یادداشتی از کاووس سیدامامی، سام رجبی، امیرحسین خالقی، سپیده کاشانی، هومن جوکار، طاهر قدیریان، مراد طاهباز و نیلوفر بیانی، هشت فعال محیط زیست نوشت که در زمستان سال ۹۶ به همراه تعداد زیادی از دیگر فعالان محیط زیست بازداشت شدند.
در این یادداشت به تلاش این گروه و موسسه حیات وحش میراث پارسیان و تبعات ویرانگری که بازداشت این فعالان دلسوز محیط زیست در ایران بر حیات وحش این کشور داشته، روایت شده است.
در این یادداشت آمده: «مرگ مشکوک کاووس سید امامی در سلول انفرادی با گذشت تنها دو هفته از بازداشت و صدور ۵۲ سال زندان برای باقی اعضای این پرونده مهر تاییدی شد بر جرم انگاری گسترده و رویکرد سرکوبگرانه نظام حاکم به فعالیت های حفاظتی و حمایتی از حیات وحش ایران. این رویکرد امنیتی تاکنون در ابعاد گوناگون تبعات ویرانگری بر محیط زیست این سرزمین داشته است.»
نام نویسنده این مطلب برای حفظ امنیتش نزد بیبیسی محفوظ است.
مطلب کامل را اینجا بخوانید.
اعلام همبستگی جمعی از زنان معترض افغانستان با دختران دانشآموز ایرانی
شماری از زنان معترض افغانستان در بیانیهای در مورد موج مسمومیت دانشآموزان دختر در مدارس ایران آن را «حمله شیمیایی» و «تاکتیکهای تروریستی» خوانده که در سالهای گذشته طالبان در افغانستان به کار میبرده است. نام ۲۹ تن از فعالان زن افغانستان در پایان این بیانیه آمده است.
در بیانیه این زنان آمده که «حمله بر مکتبها و مراکز آموزشی دخترانه از جمله تاکتیکهای تروریستی» است.
در بیانیه آمده که «با تأسف بسیار، این روزهای ایران نیز مشابه به دورانی شده که زنان و دختران افغانستان در سالهای اخیر تجربه کردند و چون هرگز صدایشان به جایی نرسید، به اسارت کامل درآمدند.»
این زنان افزودهاند «ما اکنون بیشتر از همیشه میدانیم که تروریسم چگونه عمل میکند و چگونه میخواهد جامعه را تحت تأثیر خود قرار بدهد؛ بنابرین، نمیخواهیم سکوتی که در برابر جنایتهای تنظیمشده بر ما، حاکم بود در قبال دختران و زنان ایران ادامه یابد.»
فعالان زن افغانستان میگویند: «ما دستِ همبستگی را به سوی خواهران خود دراز میکنیم، هرچند مرزبانان بسیاری در کمین اند؛ ما شعار #زن_زندگی_آزادی را سر میدهیم».
در بیانیه تاکید شده که «جمهوری اسلامی مسئول و بانی» این روند است، و «حمایت این رژیم» از طالبان که «آخرین موردش سپردن سفارت افغانستان به آنان بود، به تمام معنی نقش شرورانه آن را آشکار کرد.»
مسمومیتهای زنجیرهای دختران ایران؛ تسنیم میگوید «فرضیه مسمومیت دانشآموزان با یک تانکر سوخت» وجود دارد
مسمومیت زنجیرهای در ایران: فرمانداری پردیس از بازداشت یک راننده و توقیف تانکر او خبر داد
Social embed from instagram
شکایتReport this social embed, make a complaintمسمومیت زنجیرهای دانشآموزان دختر در ایران؛ سازمان ملل متحد از خواسته آلمان برای تحقیقات شفاف در این مورد حمایت کرد
سازمان ملل متحد از وزیر خارجه آلمان که خواستار تحقیقات کامل و شفاف درباره مسمومیت دانشآموزان دختر در ایران شد، حمایت کرد.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، راوینا شمداسانی، سخنگوی کمیسیون حقوق بشر سازمان ملل متحد امروز، جمعه ۱۲ اسفند در ژنو به خبرنگاران گفت : «ما بسیار نگران این ادعاها هستیم که این دختران عمدا و در شرایطی نامشخص هدف قرار میگیرند. دفتر حقوق بشر سازمان ملل متحد خواستار تحقیقات شفاف درباره این پرونده است و نتایج باید به شکل علنی اعلام شود و عاملان به دست عدالت سپرده شوند.»
پیشتر آنالنا بربوک، وزیر خارجه آلمان در توییتی گزارشها در مورد مسموم شدن دانشآموزان دختر در ایران را «تکاندهنده» خواند.
او در حساب توییترش نوشت: «دختران باید بتوانند بدون ترس به مدرسه بروند، چه در تهران و چه در اردبیل. این کمترین حق انسانی آنان است.»
او خواستار روشنگری کامل در این زمینه شد.
مواردی از مسمومیتهای زنجیرهای دانشآموزان دختر از آذرماه سال جاری گزارش شد که در اسفند ماه این موارد تشدید شده.
این موضوع حساسیتهای زیادی را در افکارعمومی برانگیخته اما مقامهای حکومت هنوز به طور رسمی عوامل این مسمومیتها را معرفی نکردهاند.
بیشتر بخوانید:
پرونده هستهای ایران؛ رافائل گروسی وارد تهران شد
رافائل گروسی، مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی امروز وارد تهران شد.
ایرنا گزارش داد که بهروز کمالوندی، سخنگوی سازمان انرژی اتمی ایران از او در فرودگاه مهرآباد تهران استقبال کرده است.
پیشتر اعلام شده بود که آقای گروسی برای گفتگو درباره موارد اختلاف آژانس با ایران از جمله کشف آثار اورانیوم ۸۴ درصد غنیشده که در تأسیسات ایران پیدا شده گفتگو خواهد کرد.
بر اساس گزارش تازه آژانس، آثاری از اورانیوم غنی شده تا «۸۳/۷ درصد» پیدا شده است. در این گزارش از ایران خواسته شده است تا درباره این میزان غنیسازی شفافسازی کند.
مقامهای ایران پیشتر کشف آثار اورانیوم ۸۴ درصدی را به رسوب مواد رادیواکتیو در سانتریفیوژها و اشتباه بازرس آژانس نسبت داده بودند.
آژانس انرژی اتمی: آثاری از اورانیوم غنیشده حدود ۸۴ درصد در ایران پیدا شده است
برنده جایزه صلح نوبل بلاروسی به ده سال زندان در دادگاهی در بلاروس محکوم شد
آلس بیالیاتسکی برنده جایزه صلح نوبل بلاروس در دادگاهی در بلاروس به ۱۰ سال زندان محکوم شد.
آقای بیالیاتسکی ۶۰ ساله که یک فعال حقوق بشر است، همراه دو نفر دیگر از اعضای گروه حقوق بشری «ویازنا» در دادگاه حاضر بود.
او به تامین مالی یک گروه اعتراضی متهم شد و محکومیتش به حداکثر مجازات برای چنین جرمی نزدیک است. آقای بیالتسکی این اتهام را رد کرده است. در جریان ناآرامیهای سال ۲۰۲۰ در بلاروسُ او کمکهای قانونی و مالی به معترضان کرده بود.
اخیرا بلاروس دادگاههای متعددی را برای «زندانیان سیاسی» و روزنامهنگاران و چهرههای مخالف برگزار کرده که این افراد به حبسهای طولانی محکوم شدهاند.
سوتلانا تیخانوفسکایا، رهبر مخالفان تبعیدی بلاروس، این محاکمه را یک «بیعدالتی شرمآور» توصیف کرد.
منتقدان، الکساندر لوکاشنکو، رهبر بلاروس را به تلاش برای خاموش کردن صدای مخالفان متهم میکنند.
آقای بیالیاتسکی پیشتر سه سال در زندان بود و در سال ۲۰۱۴ آزاد شده بود.
جایزه نوبل صلح سال ۲۰۲۲ میلادی به یک فرد و دو سازمان حقوق بشری تعلق گرفت.
بیشتر بخوانید:
جایزه نوبل صلح؛ برنده روسی میگوید به او «گفته شد جایزه را رد کند»
خبر فوریتظاهرات در زاهدان و گزارشهایی از درگیری در برخی مناطق اطراف مسجد مکی
این هفته هم با وجود حضور ماموران امنیتی در اطراف مسجد مکی شهر زاهدان و در قسمتهای مختلف این شهر تظاهرات ضد حکومتی برگزار شد.
گزارشها مثل هفته گذشته حاکی از محاصره مناطق اطراف مسجد مکی زاهدان است.
حال وش که اخبار سیستان و بلوچستان را پوشش میدهد میگوید که ماموران امنیتی در خیابانهای مدنی، رازی و خیام زاهدان با ورود به نزدیکی مسجد مکی با معترضین درگیری شدند.
برخی گزارشها حاکی از شلیک گاز اشک آور به داخل محوطه مسجد مکی زاهدان است.
تصاویری هم منتشر شده که گروهی پلاکاردی در دست دارند که روی آن نوشته مرگ بر ستمگر چه شاه، چه رهبر.
«بسیجی حیا کن، برادر کشی را رها کن»، «برادر شهیدم خونتو پس میگیرم»، « مرگ بر سپاهی»، «مرگ بر دیکتاتور» و «مرگ بر خامنهای» از دیگر شعارهایی است که شنیده شده است.
Social embed from twitter
شکایتReport this social embed, make a complaintزنان ترکمن و ازبک در شمال افغانستان «جواهرات خود را برای کمک به زلزلهزدگان ترکیه اهدا کردند»
زنان ترکمن و ازبک/ازبیک در شمال افغانستان جواهرات طلا و نقره خود را به سرکنسولگری ترکیه در مزار شریف تحویل دادند تا برای زلزلهزدگان ارسال شود.
سمیح لطفی تورگوت، سرکنسول ترکیه در مزار شریف به خبرگزاری آناتولی گفته است پس از زلزلههای ترکیه، «مردم افغانستان از همه اقشار این درد را حس کرده و سعی کردند در کنار قربانیان زلزله باشند.»
او افزوده است: «دو مورد از کمکهای بشردوستانه مردم افغانستان مرا تحت تاثیر قرار داد. یکی از آنها این بود که زنان ترکمن و ازبک جواهراتی را که برای زلزلهزدگان جمع آوری کرده بودند به ما تحویل دادند.»
سرکنسول ترکیه در مزارشریف گفته است که در مورد دیگری «یک زن ازبک...، با دیدن کودکان زیر دیوارهای فروریخته در زلزله بسیار متاثر شده بود و گوشواره و انگشترهایش را درآورد و از طریق همسرش برای ما فرستاد. مردم افغانستان تلاش میکنند با تمام وجود به زلزلهزدگان ترکیه کمک کنند.»