۱۴۰۲ مهر ۸, شنبه

 

مار حجتیه" تبدیل به

افعی"جبهه پایداری"شده

حجت الاسلام رسول منتجب نیا، با سایت "خبرآنلاین"، بمناسبت انتخابات پیش روی مجلس و تاکتیک خالص سازی که این روزها نام مستعار تصفیه سیاسی است مصاحبه کرده است. او در این مصاحبه با صراحتی که تاکنون از کمتر دهانی از جمع روحانیون حکومتی و سیاسی (از اصلاح طلب تا اصولگرا) بیرون آمده گفت:
"در حال حاضر انجمن حجتیه تعیین کننده و تصمیم‌گیرنده بسیاری از امور کشور است، اما اسم آن را عوض کرده و نام جدیدی بنام "جبهه پایداری" بر آن گذاشته اند. در حال حاضر این انجمن می رود تا همه کشور و نظام را در چنگ خود بگیرد. آقایان توجه نمی کنند. وقتی همه چیز به آتش کشیده شد متوجه می‌شوند چه بلایی سر مردم و کشور آمد."
این سخن و این ارزیابی عین واقعیت است و ما بارها آن را مطرح کرده و نسبت به آن هشدار داده ایم. حتی از همان ابتدا، زمانی که مصباح یزدی هنوز زنده بود، نوشتیم که جبهه پایداری که مصباح یزدی پدرخوانده و زعیم آنست، همان انجمن حجتیه است و امثال سردار محصولی، مرتضی آقا تهرانی و یا سعید جلیلی همگی پرورش یافتگان انجمن حجتیه اند. حجتیه در زمان شاه، پس از کودتای ۲۸ مرداد با هدایت ساواک شاهنشاهی در مشهد توسط شیخ محمود حلبی پایه گذاری شد و هدف خود را مبارزه با بهائیت اعلام کرد، اما پشت این بهائی ستیزی مبارزه با هر تفکر و فعالیت سیاسی از جانب مذهبیون و روحانیون، ملیون و توده ایها بود. آنها، ادامه اخوان المسلمین خاورمیانه، در ایران بودند و همچنان هستند. پایه گذار اخوان المسلمین "حسن البنا" یک کارگزار انگلیسی در مصر بود. اخوان المسلمین فراز و فرودهای بسیاری داشته و حتی در دوران جنگ دوم جهانی متحد هیتلر شد.
بحث ما بر سر تاریخ نیست، بلکه بحث بر سر انجمن نیمه علنی و نیمه زیر زمینی است که بصورت خزنده انقلاب ۵۷ و جمهوری اسلامی را بلعیده و در تلاش برای بلعیدن آخرین دست و پاهائی است که از آن انقلاب باقی است و از دهان آن بیرون مانده است. بسیاری از جنایاتی که در جمهوری اسلامی روی داد، نقش آفرینش انجمن حجتیه بود. ارتجاعی ترین قوانین و اقدامات مذهبی زیر سر همین انجمن است. ریش، تظاهر به عبودیت و داشتن مهر بر پیشانی از مشخصات آنهاست. آنها ذاتا از نظر اقتصادی و سیاسی متحد انگلیس و امریکا هستند، اما اگر علنی نکردن این گرایش به سودشان باشد آن را زیر شعارهای تند و تیز ضد انگلیسی و ضد اسرائیلی و ضد امریکائی پنهان می کنند. حاکمیت مطلق این جریان در جمهوری اسلامی، سرآغاز پیوند علنی ایران با امریکا خواهد شد و آنگاه است که امریکا و غرب بطور کلی سوژه دل نگرانی نسبت به اعدام و سرکوب، توسری و حجاب و کودتا در ایران را نخواهند داشت.
در ابتدای پیروزی انقلاب ۵۷، آنها برای آیت الله خمینی پیغام فرستادند که حاضرند ۳۰ هزار کادر خود را دراختیار او بگذارند که خمینی با شناختی که از آنها داشت، این پیشنهاد را رد کرد و بعدها نه تنها خواهان انحلال حجتیه شد، بلکه در نامه ای خطاب به شورای نگهبان وقت نوشت «اگر آنها موفق شوند و قدرت را بدست بگیرند، همه چیز برباد خواهد رفت». چهره های شاخص انجمن حجتیه، مانند علی اکبر پرورش وزیر وقت آموزش و پرورش که در دولت و مجلس بعد از انقلاب حضور داشتند، برای حفظ موقعیت خود بصورت سازمانی اعلام کردند که ارتباط خود را با حجتیه قطع کرده اند و شیخ محمود حلبی نیز انحلال انجمن را اعلام کرد. اما این یک فریبکاری بود، زیرا درست در همان دوران "افتخار زاده" قائم مقام شیخ محمود حلبی دیدارهای منظم با هاشمی رفسنجانی داشت و مسئول اطلاعات و امنیت انجمن حجتیه "جواد مادرشاهی" مسئول ضد جاسوسی دفتر ریاست جمهوری در دوران علی خامنه ای شده بود.
انجمن حجتیه اگر پیش از انقلاب ۳۰ هزار عضو داشت، در این ۴ دهه، این رقم را به ۳۰۰ هزار رسانده است. آنها با نام جبهه پایداری فراکسیون سازمان یافته و پرقدرتی در مجلس کنونی دارند و برای تصاحب کامل مجلس آینده و نشستن بر کرسی ریاست مجلس خیز برداشته اند. سازماندهی آنها، نگاه به بعد از رهبر کنونی جمهوری اسلامی دارد. یک رهبر ضعیف و تابع آنها و یا حتی یکی از رهبران آشکار و پنهان از میان خودشان را میخواهند بر کرسی رهبری بنشانند. در میان فرماندهان سپاه نیز عضو گیری کرده اند. مضحک است اگر آنها را طرفدار نگاه به شرق بدانیم. به هیچ وجه گرایش آنها بدان سو نیست. بنبانگذاران آنها در خشت انگلستان افتادند و هر نقابی که اکنون بر چهره بزنند، برای عبور از این مرحله و از این پل، تا رسیدن به آنسوی پلی است که آنها را به انگلستان و امریکا وصل می کند.
از امثال منتجب نیا، جز گفتن همان جمله ای که نقل کردیم کاری ساخته نیست، گره در چارچوب سیاست دلار زدائی و رفتن به سوی جهان چند قطبی با گرایش به شرق حل می شود، که پاد زهر نیش این ماری است که میرود تا تبدیل به افعی شود و دست در دست مافیاهای اقتصادی و اتاق بازرگانی و مرتجع ترین روحانیون قدرت را قبضه کند. قانون کنونی حجاب که دستپخت آنها در مجلس کنونی است، نمونه کوچکی است از آنچه در آینده می خواهند بکنند. شاید یگانه سد راه این به قدرت رسیدن، در کنار سیاست راهبردی نگاه به شرق، آن بخش از فرماندهان سپاه باشند که از این واقعیات آگاه هستند و برای آن چاره ای اندیشیده و یا خواهند اندیشید.
ما بارها در این عنوان اول ها نوشته ایم و از تکرار آن نیز خسته نمی شویم، که باید تشکل نوینی از میان نسل عدالتخواه و جوان مذهبی با سیاست راهبردی نگاه به شرق پا به عرصه فعالیت بگذارد و نظرات سیاسی و اقتصادی خود را با فاصله گیری از اندیشه ها و روش های ارتجاعی با صراحت با مردم در میان بگذارد. شاید اگر بموقع این ورود به صحنه انجام شود، بتوان به انتخابات مجلس آینده امید داشت.

 حجت الاسلام رسول منتجب نیا، با سایت "خبرآنلاین"، بمناسبت انتخابات پیش روی مجلس و تاکتیک خالص سازی که این روزها نام مستعار تصفیه سیاسی است مصاحبه کرده است. او در این مصاحبه با صراحتی که تاکنون از کمتر دهانی از جمع روحانیون حکومتی و سیاسی (از اصلاح طلب تا اصولگرا) بیرون آمده گفت:

"در حال حاضر انجمن حجتیه تعیین کننده و تصمیم‌گیرنده بسیاری از امور کشور است، اما اسم آن را عوض کرده و نام جدیدی بنام "جبهه پایداری" بر آن گذاشته اند. در حال حاضر این انجمن می رود تا همه کشور و نظام را در چنگ خود بگیرد. آقایان توجه نمی کنند. وقتی همه چیز به آتش کشیده شد متوجه می‌شوند چه بلایی سر مردم و کشور آمد."

بلوکboluk

 از انگلیسی میانه blok، از فرانسه باستان bloc ، از bloc در هلندی میانه

معنی

 ۱. قطعات مکعبی سیمانی، سنگی، چوبی و جز آن که در کارهای ساختمانی به کار می‌رود.

 ۲. ساختمانی شامل چندین واحد مسکونی مستقل معمولاً با یک ورودی.

۳. مجموعه‌ای از ساختمان‌ها که هیچ فاصله‌ای بین آن‌ها نیست و به‌وسیلۀ خیابان‌های مختلف شهر محصور شده‌اند. 

۴. (سیاسی) مجموعه‌ای از چند کشور متحد که دارای یک مرام و یک روش سیاسی باشند: بلوک شرق، بلوک غرب. بلوک شمال (مجموعه ای از آمریکای شمالی، اروپا و روسیه که پیش بینی می کنند در آینده از بهم پیوستن این سه تشکیل خواهد شد). 

مترادف

 ۱. قسمت، منطقه، ناحیه

 ۲. قطعه

 ۳. دهستان 

۴. جماعت، دسته، گروه 

۵. قطعات سنگ یا سیمان، تابوک 

۶. ردیف ساختمانهای موازی

 

آرین میترا طباطبایی‌نژاد دانشور ایرانی-آمریکایی امور بین‌الملل و رئیس دفتر دستیار عملیات‌های ویژه وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا است.[۱] وی دانش‌آموخته کینگز کالج لندن و فرزند سید جواد طباطبایی، استاد دانشگاه تهران، است.[۲][۳] طباطبایی همچنین پژوهشگر پیشین اندیشکده «رند»، مدیر برنامه درسی و استاد معین مطالعات امنیتی در دانشگاه جرج‌تاون،[۴][۵][۶] عضو شورای روابط خارجی در آمریکا، عضو هیئت مدیره گروه پژوهشی ایران-اروپا[۷] و چند پژوهشگاه دیگر است.[۸][۹] او پژوهشگر در امور بین‌الملل و عمومی در دانشگاه کلمبیا و مشاور غیرنظامی و بین‌المللی ناتو نیز بوده‌است.[۸][۹][۱۰] او در سال ۱۳۹۹ به عنوان مشاور ارشد معاونت کنترل تسلیحات و امنیت بین‌الملل وزارت خارجه ایالات متحده آمریکا انتخاب شد.[۴][۱۱]

طباطبایی دانش‌آموخته کارشناسی مطالعات سیاسی از دانشگاه ایالتی نیویورک در استونی بروک، کارشناسی‌ارشد صلح و امنیت بین‌الملل به‌طور ممتاز[۷]و دکترای مطالعات جنگ از کینگز کالج لندن است، و دوره پسادکترای مطالعات بین‌الملل را در دانشگاه هاروارد گذرانده‌است.[۸] پژوهش‌های وی بیشتر دربارهٔ خاورمیانه، به‌ویژه ایران و جنگ و تروریسم بوده‌است.[۱۲] وی فرزند سید جواد طباطبایی، استاد سابق دانشگاه تهران است.[۴][۱۳] طباطبایی به زبان‌های فارسی و فرانسوی تسلط دارد.[۸]

فعالیت‌ها و دیدگاه‌ها

از نظر امنیت خاورمیانه، آرین طباطبایی تحلیل می‌کند که توافق هسته‌ای و عدم مواجههٔ نظامی با ایران، به نفع همه‌است. او در مقاله‌ای می‌نویسد که حمله نظامی علاوه بر پیامدهای ویرانگر اقتصادی و سیاسی در ایران و منطقه، برخلاف آنچه که اسرائیل گمان می‌کند، موجب افزایش قدرت جمهوری اسلامی و حرکت آن به سوی ساخت بمب اتمی خواهد شد؛ بنابراین از نظر طباطبایی یک توافق هسته‌ای موجب جلوگیری از جنگی ویرانگر می‌شود و گزینه‌ای مناسب است؛ هم برای ایران و هم اسرائیل به عنوان دو قدرت بزرگ منطقه‌ای.[۱۴]

طباطبایی در مقاله‌ای در نشریه فارن پالیسی قبل از انتخابات ریاست جمهوری ۲۰۲۰ آمریکا، با این استدلال که اقتصاد ایران شکننده است و مجبور به مذاکره، توافق و امتیاز دادن خواهد شد، خواستار عدم بازگشت سریع کاندیدای برنده ریاست جمهوری آمریکا به توافق هسته ای و فشار برای امتیازگیری بیشتر شده.[۱۵] او پس از روی کار آمدن دولت بایدن در ژانویه ۲۰۲۱ به تیم مذاکره‌کننده آمریکا در مذاکرات هسته‌ای با ایران پیوست، اما در به همراه ریچارد نفیو، به این خاطر که فکر می‌کردند آمریکا دارد بیش از حد تحریم‌های ایران را رفع می‌کند و توافق احتمالی به اندازه کافی قوی نخواهد بود، و به دلیل اختلاف با راب مالی، رئیس تیم مذاکره‌کننده آمریکا،[۱۶] این تیم را پس از چند ماه ترک کردند.[۱۷] طباطبایی همچنان از کارشناسان مشغول به کار در وزارت امور خارجه آمریکا بود و هم‌اکنون رئیس دفتر دستیار عملیات‌های ویژه وزیر دفاع ایالات متحده آمریکا است.[۱۸]

رابطه با حکومت ایران

با انتشار خبر انتصاب طباطبایی به سمت خود در وزارت امور خارجه ادعا شد او در رسانه‌های اجتماعی هدف حملات دست راستی قرار گرفت.[۱۹] اتهامات و نظریاتی در مورد طباطبایی ابتدا از توئیتر پخش شد که او را به سرسپردگی به جمهوری اسلامی ایران متهم می‌کرد. این اتهامات به رسانه‌هایی از جمله واشینگتن فری بیکن و رسانه‌های سعودی راه یافت.[۲۰] تمارا ویتس عضو پیوسته مرکز سیاست خاور میانه در نهاد بروکینگز گفت اتهامات مشخصی در مورد او، خانواده و ارتباطات و انگیزه‌های او مطرح می‌شوند که بی‌پایه و اساس و به‌طور فاحشی ناپسند هستند.[۱۹] دولت بایدن در برابر این اتهامات از طباطبایی حمایت کرد و او را یکی از کارشناسان پیشتاز در زمینه سیاست هسته ای ایران دانست. ند پرایس، سخنگوی وزارت امور خارجه در توییتی در فوریه ۲۰۲۱ با اشاره به کارزار علیه طباطبایی اعلام کرد وزارت امور خارجه آزار آنلاین کارکنان خود را قویا محکوم می‌کند. سه تن از نمایندگان جمهوریخواه کنگره آمریکا در نامه ای به دولت خواستار لغو دسترسی‌های امنیتی طباطبایی شدند که با بی‌توجهی دولت بایدن رو به رو شد.[۲۰]

بنا بر گزارش مستند سمافور[۱] و ایران اینترنشنال[۲۱]در سپتامبر ۲۰۲۳، طباطبایی از جمله پژوهشگرانی بود که در «ابتکار کارشناسان ایران» وزارت امور خارجه ایران حضور داشتند. گزارش تحلیلی مشترک سمافور و ایران اینترنشنال با بررسی محتوای ای میلهای رد و بدل شده میان مقامات و اعضای سیاست خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران و لابی‌های مستقر در آمریکا و اروپا، از وجود شبکه نفوذ در مراکز سیاست‌گذاری غرب خبر داد.[۲۲] در این گزارشها با استناد به محتوای ای میلها ادعا شده که طباطبایی در سال ۲۰۱۴ با سعید خطیب‌زاده دیپلمات وقت ایران در برلین دیدار کرد و از این ابتکار حمایت کرد. بنا بر مکاتبات درز کرده حکومت ایران، طباطبایی دو بار پیش از شرکت در کنفرانس‌هایی در عربستان سعودی و اسرائیل در سال ۲۰۱۴ از وزارت امور خارجه ایران کسب نظر کرد. او همچنین در خصوص دیدار خود با ترکی الفیصل شاهزاده سعودی و شهادت‌های خود در برابر کنگره ایالات متحده به مسئول وزارت امور خارجه ایران اطلاع داد. خطیب‌زاده در یک ایمیل مقالاتی از طباطبایی به عنوان یکی از اعضای ابتکار کارشناسان ایران را به محمدجواد ظریف، وزیر امور خارجه وقت و یکی از قائم مقام‌های او ارسال کرد که او در آنها از بیشتر دیدگاه‌های تهران در خصوص گفتگوهای هسته ای پشتیبانی می‌کرد. وزارتخانه‌های امور خارجه و دفاع آمریکا در واکنش به این گزارش اعلام کردند از طباطبایی حمایت می‌کنند و اعلام کردند او از فرایند غربالگری کامل امنیتی عبور کرده‌است.[۲۳] متیو میلر سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا بدون تکذیب محتوای این گزارش، گفت طباطبایی منتقد حکومت ایران بوده‌است. مایک دی. راجرز و جک برگمن رییسان جمهوریخواه کمیته نیروهای مسلح و کمیته اطلاعاتی زیرمجموعه آن در مجلس نمایندگان ایالات متحده در نامه ای به وزیر دفاع آمریکا در خصوص اتهام درگیر بودن طباطبایی در همکاری با کارشناسان ایران سؤال کردند.[۲۴] سناتور تد کروز در واکنش خود به این گزارش خواهان پایان دادن دولت آمریکا به «مذاکرات مخفیانه با ایران» شد.[۲۵] پنتاگون در پی انتشار این گزارش اعلام کرد چگونگی مجوز امنیتی طباطبایی را بررسی می کند.[۲۶]

کتاب‌شناسی

·         Tabatabai, A. (2020). No conquest, no defeat: Iran's national security strategy. London: Hurst & Company.[۲۷]

o   بدون فتح و شکست: راهبرد امنیت ملی ایران، سال ۱۳۹۹

·         TABATABAI, A. (2021). TRIPLE-AXIS: Iran's relations with russia and china. S.l. : BLOOMSBURY.[۲۸]

o   محور سه‌گانه: روابط ایران با روسیه و چین، سال ۱۴۰۰

منابع

1.      ↑ پرش به بالا به:۱٫۰ ۱٫۱ "Inside Iran's influence operation | Semafor"www.semafor.com (به انگلیسی). 2023-09-26. Retrieved 2023-09-26.

2.       "A WMD free zone in the Middle East – Where Are the Masses? A Project by the Middle East Next Genera􏰀on Network" (PDF)isabel (به انگلیسی). 2013.

3.       "Ariane Tabatabai Nejad"Research Portal, King's College, London (به انگلیسی). Retrieved 2021-02-19.

4.      ↑ پرش به بالا به:۴٫۰ ۴٫۱ ۴٫۲ «آرین طباطبایی، محقق ایرانی‌تبار، به تیم وزارت خارجه آمریکا پیوست». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۷.

5.       «Georgetown University Faculty Directory»gufaculty360.georgetown.edu. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۸.

6.       «آرین طباطبایی، مشاور جدید وزارت خارجه آمریکا در امور کنترل تسلیحات کیست؟»euronews. ۲۰۲۱-۰۲-۱۸. دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۲-۰۱.

7.      ↑ پرش به بالا به:۷٫۰ ۷٫۱ GSSR (2016-04-15). "Faculty Interview Series: An Interview with Dr. Ariane Tabatabai, SSP Assistant Professor"Georgetown Security Studies Review (به انگلیسی). Retrieved 2021-02-19.

8.      ↑ پرش به بالا به:۸٫۰ ۸٫۱ ۸٫۲ ۸٫۳ «Ariane Tabatabai»Alliance For Securing Democracy (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۷.

9.      ↑ پرش به بالا به:۹٫۰ ۹٫۱ "Ariane Tabatabai"www.cnas.org (به انگلیسی). Retrieved 2021-02-17.

10.   «Mme Ariane TABATABAI | AP-OTAN»www.nato-pa.int. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۷.

11.   «یک ایرانی‌تبار به وزارت خارجه آمریکا می‌پیوندد»www.entekhab.ir. ۲۹ بهمن ۱۳۹۹. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۲-۱۷.

12.   Hummel، Kristina (۲۰۲۰-۰۱-۲۳). «After Soleimani: What's Next for Iran's Quds ForceCombating Terrorism Center at West Point (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۲-۰۱.

13.   «آرین طباطبایی به هیئت آمریکایی در وین پیوست». تابناک.

14.   «A nuclear deal with Iran is best for Israel»blogs.timesofisrael.com (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۲-۱۲-۰۱.

15.   Rome، Ariane Tabatabai, Henry«For Iran, Negotiations Aren't Optional»Foreign Policy (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۲-۰۴.

16.   Luce, Dan De; Mitchell, rea; Williams, Abigail"Time for Iran to decide whether to revive 2015 nuclear deal, says U.S. official"www.nbcnews.com (به انگلیسی). Retrieved 2023-01-05.

17.   «Russia may do Biden a favor by killing the Iran deal - POLITICO»www.politico.com. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۱-۰۵.

18.   "Inside Iran's influence operation | Semafor"www.semafor.com (به انگلیسی). 2023-09-26. Retrieved 2023-09-26.

19.  ↑ پرش به بالا به:۱۹٫۰ ۱۹٫۱ «Biden appointees of Arab and Muslim heritage face bigoted comments and attacks»The National. دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۰۸-۲۰.

20.  ↑ پرش به بالا به:۲۰٫۰ ۲۰٫۱ Freeman, Chas (2021-06-04). "Lawmakers smear Iranian-American Biden adviser with unsubstantiated conspiracy theory – Responsible Statecraft"Responsible Statecraft (به انگلیسی). Retrieved 2021-06-08.

21.   شرف‌الدین, بزرگمهر. "ابعاد پنهان جنگ نرم تهران"content.iranintl.com (به انگلیسی). Retrieved 2023-09-29.

22.   «افشای شبکه لابی حکومت ایران؛ بحران در گروه بین‌المللی بحران»DW. ۱۴۰۲-۰۷-۰۶. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۹-۲۹.

23.   "Inside Iran's influence operation | Semafor"www.semafor.com (به انگلیسی). 2023-09-26. Retrieved 2023-09-26.

24.   Algemeiner، The (۲۰۲۳-۰۹-۲۶). «US Lawmakers Demand Answers Over Pentagon Official's Role in Iranian Influence Operation - Algemeiner.com»www.algemeiner.com (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۹-۲۶.

25.   "Sen. Cruz Calls for Halt in Secret Iran Negotiations After Leaked Emails Show Top Biden Officials Were Part of Iran Regime Operation | U.S. Senator Ted Cruz of Texas"www.cruz.senate.gov (به انگلیسی). 2023-09-26. Retrieved 2023-09-27.

26.   رادیوفردا (۲۰۲۳-۰۹-۲۹). «پنتاگون می‌گوید در حال بررسی مجوز امنیتی آرین طباطبایی است». رادیو فردا. دریافت‌شده در ۲۰۲۳-۰۹-۲۹.

27.   «No Conquest, No Defeat | Hurst Publishers»HURST (به انگلیسی). دریافت‌شده در ۲۰۲۱-۱۰-۰۱.

28.   bloomsbury.com"Triple-Axis"Bloomsbury (به انگلیسی). Retrieved 2021-10-01.

پیوند به بیرون

·         آرین طباطبایی در توییتر

·         حضور در سی-سپن

رده‌ها

  • این صفحه آخرین‌بار در ‏۳۰ سپتامبر ۲۰۲۳ ساعت ‏۰۹:۵۸ ویرایش شده‌است.