۱۴۰۲ آذر ۹, پنجشنبه

 قوانین موضوعه.  در فلسفهٔ حقوق  قوانینی را گویندکه با تصمیم انسان‌ها در یک جامعه، و نه لزوماً مبتنی بر اخلاقیات، شریعت (قوانین مبتنی بر مذهب) یا قوانین طبیعی وضع می‌شود. به عبارتی، مجموع قوانین و مقرراتی که در یک زمان و مکان واحد حاکم بر روابط اجتماعی افراد می‌باشد؛ به صورتی که دولت به عنوان قوهٔ برتر، واضع، متضمن و مجری این قواعد است. این اصطلاح به صورت معمول در مقابل حقوق طبیعی به‌کار می‌رود.


چنین نگرشی حقوق را ناشی از ارادهٔ حاکم یا قدرت می‌داند و چنان‌که از عنوان آن برمی‌آید، قانون باید وضع‌شده و اثبات‌پذیر باشد؛ یعنی قانون بایستی در جایی محقَّق شود تا بتوان آن را قانون نامید. این نگرش در برابر حقوق طبیعی قرار می‌گیرد و نمی‌پذیرد که اخلاق یا طبیعت بشر توان ایجاد قانون را برای جامعهٔ انسانی داشته باشد.

written law

اوژن، اوگن، افکن. شیر اوژن=شیرافکن.

 اوگنی.  [ اُ گ َ ] (حامص) حاصل مصدر از اوگندن. افکنی، افکندن. افگندن. و انوشیروان بیک زخم سر مزدک در کنارش اوگند. (ابن البلخی). شرار آتش کینه در دلش شعله اوگندن گرفت. (سند بادنامه).

*

در گیلکی اورگادن یا اورگانن مصدری به معنی فرو انداختن است مثلا خو لباسا طناب سر اورگاده! یا اورگانه! لباس خود را روی طناب رخت انداخت.  تذکر علیرضا حسن زاده.

 مِی خور که شیخ و حافظ و مفتی و محتسب

 چون نیک بنگری همه تزویر می کنند.

 

پرونده «حماسه حماس»/ ۵۴؛

بزرگ‌ترین شکست اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی چه بود؟

بزرگ‌ترین شکست اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی چه بود؟

موج «مهاجرت معکوس» به عنوان بزرگترین هزینه رژیم که سال‌های اخیر به دلیل عدم‌ثبات سیاسی، فروپاشی قانون، از هم پاشیدگی ارتش، سرکوب و فساد به راه افتاده‌بود بعد از طوفان‌الاقصی شتاب گرفته‌است.

خبرگزاری مهر، گروه بین‌الملل: از ماه مه ۱۹۴۸ و نخستین سال نکبت تا به امروز، مقامات رژیم صهیونیستی همزمان با اشغال تدریجی اراضی فلسطینیان و شهرک‌سازی، تلاش‌های وافری را برای گسیل یهودیان از اقصی نقاط جهان به این سرزمین به کار بسته‌اند.

با نگاهی تحلیلی و آماری به این قضیه، شکست پروژه کوچاندن یهودیان به سرزمین‌های اشغالی آشکار می‌شود. یهودیان نه تنها تمایلی برای حضور و زندگی در این اراضی اشغال شده ندارند بلکه آنهایی هم که در این نواحی ساکن‌اند به دنبال فرصتی برای خروج هستند.

خیز صهیونیست‌ها برای خروج از سرزمین‌های اشغالی

اگرچه عملیات طوفان‌الاقصی به شتاب موج مهاجرت معکوس دامن زد اما این پدیده از مدت‌ها پیش به دلایل مختلفی که متعاقباً مورد بررسی قرار خواهد گرفت، کلید خورده‌است.

کانال ۱۲ تلویزیون رژیم صهیونیستی مردادماه امسال همزمان با اعتراضات به اصلاحات قضائی نتانیاهو از این واقعیت پرده برداشت و با انتشار یک نظرسنجی از «افزایش سطح اضطراب و نگرانی موجودیتی» شهرک‌نشینان صهیونیست به دلیل تشدید بحران‌ها خبر داد و اعلام کرد که ۳۳ درصد از اسرائیلی‌ها به خارج شدن از فلسطین اشغالی می‌اندیشند.

پیشتر نیز اتحادیه پزشکان اسرائیل در نشست اضطراری با مدیر کل وزارت بهداشت این رژیم اعلام کردند که برآورد می‌شود دست کم ۵۰۰ پزشک سرزمین‌های اشغالی را به دلیل طرح تغییرات قضائی نتانیاهو ترک کنند. پزشکان و نظامیان ذخیره فعال و غیرفعال ارتش رژیم صهیونیستی از جمله مهم‌ترین گروه‌های بودند که به‌شدت اعتراض خود را به این طرح نتانیاهو ابراز داشتند.

مؤسسه «مناخیم بیگن» در قدس اشغالی، پیش از جنگ غزه در گزارشی نوشته بود که بیش از ۷۰ درصد اسرائیلی‌ها برای گرفتن پاسپورت دوم اقدام کرده‌اند.

بزرگ‌ترین شکست اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی چه بود؟

روزنامه صهیونیستی «هاآرتص» در گزارشی به نقل از اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی، نوشت: تعداد یهودیانی که از سال ۲۰۱۵ (پس از نبرد العصف الماکول) اسرائیل را ترک کرده‌اند به حدود ۱۷ هزار نفر رسید.

در همین حال روزنامه عبری‌زبان «معاریو» گزارش داد که بیش از ۷۵۶ هزار صهیونیست تا سال ۲۰۲۰ اراضی اشغالی را به دلیل وخامت شرایط اقتصادی، احساس نابرابری، ناامیدی از توقف روند صلح و نگرانی از تشدید عملیات مقاومت فلسطین، ترک کرده و در کشورهای دیگر زندگی کردند.

در کنار افزایش خروج یهودیان از فلسطین، ورود یهودیان نیز به سرزمین اشغالی کاهش یافته است. در این راستا سازمان صهیونیستی Nefesh Ban Nefesh که به کار ترغیب یهودیان جهان برای مهاجرت به فلسطین مشغول است، چندی پیش گزارش داد که میزان مهاجرت یهودیان آمریکا و انگلیس به فلسطین به خصوص در میان جوانان به شکل قابل توجهی کاهش یافته‌است.

تشدید کاهش تعداد مهاجران از کشورهای غربی به سرزمین‌های اشغالی از ابتدای سال ۲۰۲۳ به حدی است که به نوشته وبسایت «وای نت»، این روزها وزارت مهاجرت فرستادگانی از آژانس یهود را به خانه‌های علاقمندان به مهاجرت به اراضی اشغالی می‌فرستد تا آنها را به شروع روند مهاجرت به سرزمین‌های اشغالی متقاعد کنند.

بزرگ‌ترین شکست اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی چه بود؟

پشت پرده چرایی مهاجرت معکوس پیش و پس از طوفان‌الاقصی

موج مهاجرت معکوس را می‌توان به دو برهه تقسیم کرد؛ برهه نخست به قبل از جنگ غزه برمی‌گردد که عمدتاً تحت تأثیر عوامل درونی رژیم است و دوره پساجنگ که مؤلفه‌های امنیتی خارجی نیز به مشکلات داخلی افزوده می‌شود.

در دوره پیش از جنگ غزه، مسائلی از قبیل فروپاشی قانون و گسترش هرج و مرج، از هم پاشیدگی ارتش، استبداد، سرکوب و حمایت از فساد همواره به نارضایتی‌ها در این سرزمین دامن زده و بستر را برای مهاجرت معکوس هموار کرد.

شرایط رژیم تا پیش از جنگ غزه به قدری وخیم بود که یکی از دلایل عمده افراد برای مهاجرت از سرزمین‌های اشغالی، هراس از جنگ داخلی به شمار می‌رفت. نظرسنجی که روز جمعه (۱۳ مرداد) منتشر شد، نشان می‌داد یک سوم صهیونیست‌ها به فکر ترک فلسطین اشغالی هستند و یکی از مهمترین دلیل ترک فلسطین اشغالی، هراس آنان از وقوع جنگ داخلی بود که ۵۸ درصد از شهرک‌نشینان نسبت به وقوع آن نگران بودند.

در این میان از دیگر عوامل اثرگذار بر مهاجرت صهیونیست‌ها، مساله اقتصادی و معیشت است. همان گونه که ۳۶ درصد از شرکت‌کنندگان در نظرسنجی پیش از عملیات طوفان الاقصی تاکید کردند که نگران بحران اقتصادی‌اند؛ بحرانی که به دنبال تصویب اصلاحات قضائی ادعایی نتانیاهو تعمیق شد. وخامت اوضاع اقتصادی، اعتصابات فراگیر کارگری، افزایش نرخ سود بانکی برای نهمین بار در کمتر از یکسال گذشته، ۱۰ برابر شدن فرار سرمایه از جمله این موارد به حساب می‌آمد.

بزرگ‌ترین شکست اسرائیل در عملیات طوفان الاقصی چه بود؟

در فضای پسا طوفان‌الاقصی وضعیت اقتصادی به شدت وخیم شده‌است به طوری که شمار بیکاران سرزمین‌های اشغالی در آستانه یک میلیونی شدن است. وزارت کار رژیم صهیونیستی مدتی پیش در بیانیه رسمی اعلام کرد که تا روز بیست و ششم از آغاز عملیات طوفان الاقصی، ۷۶۰ هزار اسرائیلی بیکار شدند؛ آماری که بی‌تردید تا کنون روندی افزایشی داشته‌است.

پیش از این، نظرسنجی انجام شده توسط اداره مرکزی آمار رژیم صهیونیستی در هفته سوم عملیات طوفان‌الاقصی و جنگ غزه نشان می‌داد که ۶۵ درصد از شرکت‌ها در شمال و جنوب سرزمین‌های اشغالی بیش از ۵۰ درصد از درآمد خود را از دست داده‌اند.

این وضعیت نابسامان باعث شد که ۳۰۰ کارشناس ارشد صهیونیست هشدار دهند که اقتصاد رژیم دوران سختی را سپری می‌کند و کابینه نتانیاهو باید اقدامات فوری برای جلوگیری از وخامت اوضاع اقتصادی اتخاذ کند.

همچنین انجمن تولیدکنندگان در اسرائیل نیز با اشاره به خسارات و شوک‌های مالی هنگفتی که برای بسیاری از افراد در نتیجه جنگ ایجاد شده، گفته‌است که کابینه اسرائیل مردم خود را رها کرده و به دنبال جبران خسارات آنها نیست.

در یک نگاه کلی می‌توان تبعات مخرب عملیات طوفان الاقصی بر اقتصاد رژیم صهیونیستی را شامل این موارد دانست؛ اختلال در عملیات نفتی، گازی و پالایشگاه رژیم صهیونیستی، توقف صادرات و واردات از طریق بنادر رژیم صهیونیستی، توقف پروژه‌های عمرانی بزرگ چون شهرک‌سازی، کمبود بودجه ناشی از استقراض برای مصارف جنگی، کاهش نیروی کار به دلیل ترک شغل ۳۰۰ هزار نظامی ذخیره، سقوط بورس رژیم صهیونیستی، کاهش امنیت غذایی، کاهش ارزش شِکِل (واحد پولی رژیم صهیونیستی)، آسیب به خطوط انتقال نفت و گاز، کاهش سرمایه گذاری خارجی، توقف ورود گردشگران خارجی به سرزمین‌های‌اشغالی و کاهش درآمد توریسم و گردشگری، خسارت به بخش کشاورزی به دلیل توقف عملیات کشاورزی در مناطق جنگی، کمبود و نایابی کالاهای اساسی و کاهش شدید نرخ بهره‌وری در بخش‌های دولتی رژیم صهیونیستی.

فرجام کلام

پدیده مهاجرت معکوس اگر چه از مدت‌ها پیش شروع شده اما اینک با جنگ غزه شتاب گرفته‌است. بنابراین آن را می‌توان در دو بستر پیش و پسا طوفان‌الاقصی مورد واکاوی قرار داد.

برهه نخست که به قبل از جنگ غزه برمی‌گردد، عمدتاً تحت تأثیر عوامل درونی رژیم است و مسائلی از قبیل فروپاشی قانون و گسترش هرج و مرج، از هم پاشیدگی ارتش، استبداد، سرکوب و حمایت از فساد در آن نقش کلیدی ایفا می‌کنند. اوج این بحران با اصلاحات جنجالی قضائی آغاز شد که با این اصلاحات به ظاهر مفید، نتانیاهو در صدد قبضه کامل قدرت برآمده‌بود.

در فضای پسا طوفان‌الاقصی، مشکلات صهیونیست‌ها دوچندان و تداوم جنگ غزه بسترساز تشدید بحران اقتصادی در سرزمین‌های اشغالی شد که بیکاری ۷۶۰ هزار نفر معادل ۱۸ درصد نیروی کار، سقوط بورس، تنزل شدید ارزش شِکِل (واحد پول رژیم)، فرار سرمایه‌های داخلی و خارجی و نیز کاهش هفت میلیارد دلاری ذخایر خارجی چند مورد از این معضلات به شمار می‌رود.

اینک افزون بر مسائل اقتصادی و معیشتی، امنیت پوشالی شهرک‌های صهیونیست‌نشین نیز برملا شده و ساکنان اراضی اشغالی نه تنها از رفاه اقتصادی برخوردار نیستند بلکه بخاطر هراس دائمی از موشک‌های مقاومت، برای خروج از اراضی اشغالی مصمم‌تر شده‌اند؛ واقعیت‌هایی که نقشه و رؤیای بازگشت به سرزمین موعود را نقش بر آب کرده‌است.

کد خبر 5949258

سازمان پزشکان بدون مرز:

جنگ اسرائیل علیه غیرنظامیان است نه حماس/اوضاع غزه، فراتر از بحران

جنگ اسرائیل علیه غیرنظامیان است نه حماس/اوضاع غزه، فراتر از بحران

سازمان پزشکان بدون مرز ضمن فاجعه‌بار خواندن اوضاع نوار غزه اعلام کرد که جنگ رژیم صهیونیستی نه فقط ضد حماس بلکه علیه غیرنظامیان است.

یه گزارش خبرگزاری مهر به نقل از الجزیره، سازمان پزشکان بدون مرز اعلام کرد که جنگ اسرائیل نه فقط علیه حماس بلکه علیه غیرنظامیان فلسطینی است.

این سازمان وضعیت نوار غزه را فاجعه‌بار توصیف کرد که از محدوده بحران‌های انسانی فراتر رفته است.

این نهاد بین المللی تأکید کرد: بازداشت کادر پزشکی و درمانی در نوار غزه ما را شوکه کرده، این در حالی است که حرمت بیمارستان‌ها باید حفظ شود.

در خبری دیگر، «اشرف القدره» سخنگوی وزارت بهداشت غزه در مصاحبه با الجزیره گفت: رژیم اشغالگر مسیر ورود کمک‌های پزشکی به غزه را کنترل می‌کند.

وی افزود: حجم کمک‌های پزشکی ارسالی به بیمارستان‌های نوار غزه به حد مورد انتظار نرسید. ما خواستار حفاظت از نظام سلامت در نوار غزه هستیم تا بتواند وظایف خود را انجام دهد.

القدره تأکید کرد: ما باید صدها مجروح را از نوار غزه خارج کنیم تا جان آنها را نجات دهیم.

مدیر منطقه‌ای برنامه جهانی غذا هم اعلام کرد که به بیش از ۶ روز دیگر آتش‌بس برای توزیع ایمن مواد غذایی نیاز است تا از خطر قحطی در نوار غزه جلوگیری شود.

پیش از این، برنامه جهانی غذا هشدار داده بود که با وجود ورود کمک‌ها، وضعیت در نوار غزه همچنان فاجعه بار است و این نشان دهنده خطر بزرگ وقوع قحطی است.

کد خبر 5954357

 

دیوار الکترونیکی روسیه؛ چرا اوکراین نمی تواند آن را دور بزند؟

نیروهای جنگ الکترونیک - اسپوتنیک ایران  , 1920, 30.11.2023
اشتراک
کی یف در مبارزه با سیستم های جنگ الکترونیک روسیه شکست می خورد و غرب به آن کمک نمی کند.
اسپوتنیک مقاله ای از مارتین اگل، کارشناس برجسته سیاست امنیتی در اروپا را در نشریه چک "Hospodářskénoviny" مورد توجه شما قرار می دهد:
دولت اوکراین توسعه و تولید هزاران پهپاد جدید را ترویج می کند زیرا از آنها در عملیات بمباران استفاده می کند تا به نوعی کمبود مهمات توپخانه و موشک را جبران کند. علاوه بر این، هواپیماهای بدون سرنشین "چشم" بی بدیل ارتش هستند.
اما در مسیر پهپادها، سامانه‌های جنگ الکترونیک روسی قرار دارند که می‌توانند پهپاد را سرنگون کنند یا کنترل آن را در دست بگیرند. به دلیل این سیستم‌ها، پرتابه‌های غربی با دقت بالا و موشک‌های هدایت شونده با GPS اغلب اشتباه می‌ کنند. روس‌ها یاد گرفته‌اند که سیگنال مدرن‌ترین و دقیق‌ترین مهمات و موشک‌های مجموعه‌های معروف "هایمارس" را سرکوب کنند.
از بهار، ارتش اوکراین و تامین کنندگان تسلیحات آمریکایی و انگلیسی آنها در مورد این مشکل فکر می کنند. اکونومیست نوشت که روسیه در سال های اخیر در حال توسعه و استفاده از چنین سیستم های جنگ الکترونیکی بوده است. وزارت دفاع استونی حتی در سال 2017 در این مورد هشدار داده بود.
پهپاد «لانست» روسیه - اسپوتنیک ایران  , 1920, 06.08.2023
تولید پهپاد در 70 شرکت روسی
کارشناسان موسسه خدمات متحد سلطنتی بریتانیا (RUSI) جک واتلینگ و نیک رینولدز که مرتباً به جبهه اوکراین سفر می کردند، در ماه مه سال جاری نوشتند: "جنگ الکترونیک روسیه یک برگ برنده بسیار قوی است. تقریباً در هر ده کیلومتر از جبهه یک سیستم پیشرو قرار دارد". واتلینگ و رینولدز تأکید کردند که این دلیل اصلی تلفات هواپیماهای بدون سرنشین اوکراینی است (تقریباً ده هزار دستگاه در ماه). به گفته انگلیسی ها، سیستم های جنگ الکترونیک روسیه همچنین قادر به رمزگشایی رادیوهای صحرایی اوکراینی هستند.
هزاران اپراتور هواپیماهای بدون سرنشین اوکراینی هر روز سعی می کنند دیوار الکترونیکی روس ها را بشکنند. علاوه بر این، ساده ترین راه برای ارتش روسیه، یافتن و نابودی پهپادهای ارزان قیمتی است که اوکراین هزاران تا از آن ها را تولید می کند. نیروهای مسلح اوکراین پهپادهای نظامی پیچیده‌تر و گران‌تری که مجهز به حفاظت در برابر پارازیت یا به عناصر هوش مصنوعی که بدون سیگنال GPS کار می کنند، به اندازه کافی ندارند.
سیستم‌های جنگ الکترونیک حتی می‌توانند محل نشستن اپراتور پهپاد را تعیین کنند و به عنوان مثال، آتش توپخانه را به سمت او هدایت کنند. و به اپراتورهای با تجربه هواپیماهای بدون سرنشین، از هر دو طرف نیاز بسیار زیادی وجود دارد. به لطف دوربین نصب شده بر هواپیمای بدون سرنشین، اپراتورها، پهپادهای کامیکازه را مستقیماً به سمت هدف نشانه گیری می کنند.
خطر سامانه های جنگ الکترونیک روسیه از دیدگاه آمریکایی ها  - اسپوتنیک ایران  , 1920, 30.07.2023
سرهنگ آمریکایی: سیستم‌های جنگ الکترونیک روسیه تجهیزات اوکراین را مسدود می‌کنند
ژنرال چک رومان گیتگا می گوید: "درگیری مسلحانه در اوکراین نشان می دهد که توانایی زنده ماندن در شرایط جنگی، یعنی ناشناخته ماندن و مقاومت در برابر سرکوب در طول جنگ الکترونیک، یکی از پارامترهای مهم یک پهپاد نظامی است".
والری زالوژنی، فرمانده کل نیروهای مسلح اوکراین، جنگ الکترونیک را یکی از پنج حوزه کلیدی در توسعه درگیری‌های مسلحانه در اوکراین نامید. او در مقاله خود در اکونومیست نوشت: "یکی از دلایل اصلی قدرت سیستم های جنگ الکترونیک روسیه، تولید انبوه آنهاست. و اگرچه بسیاری از این سیستم‌ها از ابتدای درگیری منهدم شده‌اند، اما نیروهای روسی به اندازه کافی از آنها در سطح تاکتیکی برخوردار هستند، روس‌ها هنوز در اینجا مزیت دارند".
و اما اوکراینی ها از "سیستم های فرانکشتاین" استفاده می کنند - دستگاه های قدیمی شوروی مدرنیزه شده. کار روی ایجاد سیستم جنگ الکترونیکی خود اوکراین به نام "پوکرووا" به دلیل کمبود مواد، فناوری و فضای تولید به کندی پیش می رود. و متحدان اوکراین در ناتو عجله ای برای ارسال سیستم های خود به کی یف ندارند. اولاً، به گفته برخی کارشناسان، سؤال این است که این سیستم‌های غربی تا چه اندازه در تقابل مستقیم با روسیه مؤثر خواهند بود. و علاوه بر این، اگر روس‌ها ببینند که سیستم‌های ناتو چگونه کار می‌کنند، می‌توانند سلاح‌ها و وسایل الکترونیکی خود را با آنها تطبیق دهند. و یک چیز دیگر: روس‌ها می توانند اطلاعات فنی در باره سیستم های غربی را به چینی ها منتقل کنند. و ایالات متحده چین را رقیب اصلی خود در جهان و یک دشمن بالقوه در جنگ برای تایوان می داند.

 30 Nov, 2023 22:10

US lectures Israel over Gaza war – leaks

Fighting can’t go on for months, Secretary of State Blinken has reportedly said
US lectures Israel over Gaza war – leaks

Israel lacks “credit” to keep the fight against Hamas going for months and needs to change its tactics in the south of Gaza, US Secretary of State Antony Blinken said at a war cabinet meeting on Thursday, according to Israel’s Channel 12.

Blinken was in Jerusalem for meetings with Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu and the cabinet overseeing the war on the Palestinian militant group. Some of the quotes from the meeting somehow made their way to Channel 12, Israel’s most popular commercial TV station, which aired them on Thursday evening.

“You can’t operate in southern Gaza in the way you did in the north. There are two million Palestinians there,” Blinken said at one point, according to a translation from Hebrew posted by the Times of Israel.

“You need to evacuate fewer people from their homes, be more accurate in the attacks, not hit UN facilities, and ensure that there are enough protected areas,” the US diplomat added. “And if not? Then not to attack where there is a civilian population.”

When Defense Minister Yoav Gallant said that the entire Israeli society was united behind the objective of dismantling Hamas, “even if it takes months,” Blinken replied, “I don’t think you have the credit for that.”

The leaked quotes also revealed that Israel does not want the Palestinian Authority to ever rule Gaza, because it “supports, educates, and finances terror,” according to Netanyahu.

Blinken said the US understands that, but “other states in the region need to know what you are planning,” because “The best way to kill an idea is to bring a better idea.”

Washington has backed Israel’s offensive against Gaza after the October 7 raid by Hamas that resulted in the deaths of an estimated 1,200 Israelis. Since then, however, the US government has faced public backlash over the deaths of some 16,000 Palestinians in the enclave, many of them women and children.

According to a statement issued by the State Department, Blinken has “reaffirmed the United States’ support for Israel’s right to protect itself from terrorist violence in compliance with international humanitarian law and urged Israel to take every possible measure to avoid civilian harm.”

Blinken also urged “immediate steps to hold settler extremists accountable for violence against Palestinians in the West Bank” and said the US “remains committed to tangible steps to advance a Palestinian state living in peace, freedom, and security alongside Israel,” according to State Department spokesman Matthew Miller.

 

رئیس مایکروسافت: خلق هوش مصنوعی «ابر هوشمند» در آینده نزدیک ناممکن است

رئیس شرکت مایکروسافت روز پنجشنبه ۹ آذر گفت خلق هوش مصنوعی «ابرهوشمند» در ۱۲ ماه آینده ناممکن است و افزود که تولید این فناوری ممکن است دهه‌ها طول بکشد.

سم آلتمن، مدیر عامل و یکی از بنیانگذاران شرکت «اوپن‌ای آی» خالق چت جی‌پی‌تی حدود ۱۰ روز پیش توسط هیئت مدیره از مقامش برکنار شد ولی پس از چند روز در پی اعتراض یکپارچه کارمندان و سهامداران در اين مقام ابقاء شد.

خبرگزاری رویترز هفته پیش در یک گزارش اختصاصی نوشت که برکناری سم آلتمن پس از آن روی داد که پژوهشگران شرکت «اوپن‌ای آی» در مورد یافته‌های خطرناکی که می‌تواند پیامدهای ناخواسته داشته باشد به هیئت مدیره این شرکت هشدار دادند.

یکی از منابع مطلع که در گزارش رویترز به آن استناد شده است گفت موضوع هشدار پژوهشگران پروژه‌ای در شرکت «اوپن‌ای آی» به نام هوش عمومی مصنوعی است که «کیو استار» نام گذاری شده است. شرکت «اوپن‌ای آی» هوش عمومی مصنوعی یا «ای‌جی‌آی» را سیستمی خودگردان می‌داند که قادر است از قابلیت انسان در اکثر کارها و مشاغل با ارزش اقتصادی پیشی بگیرد.

با این همه، برد اسمیت، رئیس مایکروسافت روز پنجشنبه در یک نشست خبری در لندن ادعاهای مربوط به اکتشافات خطرناک در آینده نزدیک را رد کرد.

او گفت:«تولید فناوری که هوش عمومی مصنوعی (ای‌جی‌آی) نام گرفته که کامپیوترهای از انسان قدرتمندتر هستند در ۱۲ ماه آینده به هیچ وجه محتمل نیست. تولید چنین فناوری ممکن است سال‌ها و حتی دهه‌ها طول بکشد ولی با این همه معتقدم که از هم اکنون باید روی ایمنی این فناوری تمرکز کرد.»

منابع مطلع به خبرگزاری رویترز گفته‌اند که دلیل برکناری سم آلتمن از مقام مدیریت شرکت «اوپن‌ای آی» علاوه بر هشدار پژوهشگران، مجموعه‌ای نارضایتی از جمله نگرانی در مورد عرضه تجاری برخی از پیشرفت‌های فناوری محصول این شرکت قبل از ارزیابی دقیق از میزان ایمنی آنها بوده است.

در بخشی از نشست خبری روز پنجشنبه از رئیس مایکروسافت سئوال شد که آیا برملا شدن این موارد دلیل برکناری سم آلتمن بوده است؟ او در پاسخ گفت:«به نظرم اصلا این طور نبوده است. شکی نیست که بین هیئت مدیره و دیگران اختلاف نظرهایی وجود داشته ولی مبنای اصلی آن این نوع نگرانی‌ها نبود.»

برد اسمیت افزود:«آنچه که به آن نیاز داریم ترمزهای ایمنی است. درست مثل ترمزهای ایمنی در یک اتوبوس و یا یک آسانسور در عرصه فناوری هوش مصنوعی نیز باید ترمزهای ایمنی وجود داشته باشد که همواره کنترل زیر ساخت‌های حساس این فناوری توسط انسان را تضمین کند.»

 

  1. خبر فوریاسرائیل می‌گوید ۶ گروگان دیگر از غزه راهی مصر و در راه اسرائیل هستند

    ارتش اسرائیل می‌گوید ۶ گروگان دیگری که حماس امشب آزاد کرده در مسیر ورود به مصر و پس از آن بازگشت به خاک اسرائیل هستند.

    وزارت خارجه قطر که یکی از میانجی‌های اصلی در این رابطه است می‌گوید ۶ گروگان آزاد شده به انضام دو گروگان دیگری که ساعاتی پیش آزاد شدند و ۲ زن اهل روسیه که دیروز آزاد شده بودند، مجموع گروگان‌های آزادشده از سوی حماس را به عدد ۱۰ خواهد رساند که مطابق مفاد آتش‌بس موقت میان دو طرف است.

    روز گذشته حماس علاوه بر ۱۰ گروگان اسرائیلی، دو زن روس را هم آزاد کرد که حالا قطر می‌گوید آن دو نفر باید جزء آمار امروز محاسبه شوند.

    با تایید ورود گروگان‌ها به خاک اسرائیل جزییات بیشتری از آنها را برایتان گزارش خواهیم کرد.

    همزمان انتظار می‌رود امشب اسرائیل هم ۳۰ زندانی فلسطینی دیگر را آزاد و روانه مناطق اشغالی و فسلطینی کند.

  2. وزیرخارجه آمریکا:‌ اسرائیل عملیات نظامی خود علیه حماس را باید با حفظ جان غیرنظامیان انجام دهد

    آنتونی بلینکن
    Image caption: وزیرخارجه آمریکا برای سومین بار طی ۵۰ روز گذشته به اسرائیل سفر کرده است

    آنتونی بلینکن، وزیرخارجه آمریکا که برای سومین بار طی ۷ هفته گذشته به اسرائیل و خاورمیانه سفر کرده پس از دیدار با بنیامین نتانیاهو در کنفرانس خبری برابر خبرنگاران حاضر شد و بر موضع آمریکا مبنی بر حمایت از حق دفاع اسرائیل تاکید کرد اما همچنین گفت که ارتش اسرائیل باید برای به حداقل رساندن آسیب به غیرنظامیان حداکثر تلاش خود را بکند.

    وزیرخارجه آمریکا دقایقی پیش گفت که ماموریت اصلی او از این سفر تمدید آتش‌بس و آزادی شمار بیشتری از گروگان‌ها و همچنین ارسال بیشتر کمک‌های انسان‌دوستانه به جنگ‌زدگان در نوار غزه است.

    او همچنین از آنچه به نظر می‌رسد در روزهای آینده رخ خواهد داد سخن گفت و تصریح کرد که اسرائیل باید قبل از شروع مجدد عملیات نظامی خود علیه حماس در غزه، همه اقدامات لازم برای حفاظت از غیرنظامیان را لحاظ کند.

    آنتونی بلینکن تاکید کرده که «آنچه در شمال غزه روی داد نباید در جنوب هم تکرار شود».

    اشاره وزیرخارجه آمریکا به کشته شدن هزاران غیرنظامی در جریان حمله ارتش اسرائیل به شمال غزه است که بنابر آمار مقامات بهداشتی تشکیلات حماس در غزه تا کنون ۱۴۵۰۰ نفر بوده است.

    آقای بلینکن همچنین اذعان کرده که دشواری عملیات نظامی ارتشیان اسرائیل را درک می‌کند چرا که می‌داند که چه طور حماس خود را در میان غیرنظامیان پنهان و به آنها «الصاق» می‌کند اما به گفته وزیرخارجه آمریکا در همین شرایط هم ارتش اسرائیل باید «گام‌های موثر بیشتری» بردارد تا از جان غیرنظامیان محافظت کند.

    وزیرخارجه آمریکا گفته اسرائیل باید مناطق خاصی را در جنوب و مرکز نوار غزه مشخص کند تا غیرنظامیان بی‌گناه بتوانند در این محدوده‌ها پناه بگیرند. او همچنین تاکید کرده که تاسیسات زیربنایی غیرنظامی نظیر بیمارستان‌ها باید از گزند حملات نظامی در امان بماند.

    آقای بلینکن در همین رابطه گفت: «نیت و قصد مهم است اما به همان میزان نتیجه و پیامد هم اهمیت دارد».

    آقای بلینکن همچنین با محکومیت مجدد حمله هفتم اکتبر حماس و همچنین حمله خونین امروز به یک اتوبوس شهری در بیت‌المقدس که این گروه مسئولیت آن را بر عهده گرفته، گفته که از نظر آمریکا حماس دیگر نمی‌تواند متولی امور در غزه بماند و اسرائیل حق دارد برای جلوگیری از تکرار کشتار هفتم اکتبر، حماس و توان نظامی این گروه را ساقط کند.

    با این حال، وزیر خارجه آمریکا خطاب به گروه حماس هم گفته آنها «هم گزینه‌هایی دارند» از جمله آزادکردن فوری گروگان‌ها و تحویل دادن آنهایی که مسئول حمله هفتم اکتبر بودند.