۱۴۰۲ دی ۹, شنبه

 

تنش در مرز اسرائیل و لبنان؛ هشدار شدید نتانیاهو به ایران و حزب‌الله

تصویری از نبردها در مرز اسرائیل و لبنان در طول هفته گذشته

منبع تصویر،AFP

توضیح تصویر،

تصویری از نبردها در مرز اسرائیل و لبنان در طول هفته گذشته

بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، شنبه شب طی نطقی در تل آویو در مورد تشدید درگیری‌های مرزی به ایران و حزب‌الله لبنان هشدار داده است.

این بعد از است که یک عضو کابینه اسرائیل روز پنجشنبه هشدار داد که اگر حملات حزب‌الله ادامه یابد، ارتش این کشور این گروه شبه‎‌نظامی را از نواحی مرزی خواهد راند.

بنی گانتس، عضو کابینه جنگ اسرائیل، گفت که اگر شبه‌نظامیان نزدیک به ایران آتش‌بار شمال اسرائیل را متوقف نکنند، ارتش اسرائیل مداخله خواهد کرد. او گفت که وقت زیادی برای یک راه حل دیپلماتیک باقی نمانده است.

آقای نتانیاهو هم در نطق خود گفت که دیپلماسی بهترین راه بازگرداندن امنیت به مرز شمالی است، اما اشاره کرد که در صورت بی‌نتیجه ماندن این گزینه‌ها کشورش در اقدام علیه حزب‌الله مکث نخواهد کرد.

او گفت: «در مرز شمالی درحال وارد کردن ضربات سنگینی به حزب‌الله هستیم، تروریست‌های زیادی را حذف کرده‌ایم و توانایی‌های دشمن را منهدم کرده‎‌ایم.»

«ما طرح‌های عملیاتی برای ادامه نبرد را تصویب کرده‌ایم. اگر حزب‌الله جنگ را گسترش دهد - ضرباتی خواهد خورد که حتی فکرش را هم نمی‌کرد، ایران هم همینطور. ما به هر شکلی (که لازم باشد) عمل خواهیم کرد تا امنیت را به ساکنان شمال بازگردانیم.»

او گفت: «ایران هدایت محور شرارت و تعرض علیه ما در جبهه‌های مختلف را به عهده دارد.»

او افزود: «این تعرضات نه فقط اسرائیل بلکه کل جهان آزاد را هدف می‌گیرد. ما همواره، در همه جا و به همه شکل علیه ایران عمل می‌کنیم.»

او همچنین در مورد برنامه اتمی ایران گفت: «امروز همه درک می‌کنند که اگر ایران سلاح اتمی داشته باشد، تهدید این کشور ده‌ها برابر خواهد شد. برای همین هدفی که من سال‌ها دنبال کرده‌ام، حتی در این روزها، به قوت خود باقی است - یعنی هرچه در توان داریم برای جلوگیری از دستیابی ایران به سلاح هسته‌ای انجام می‌دهیم.»

از زمان حمله روز ۷ اکتبر حماس به اسرائیل، تبادل فرامرزی آتش با لبنان شدت گرفته است.

حزب‌الله روز چهارشنبه بیشترین حملات را از زمان شروع جنگ اسرائیل و غزه علیه اسرائیل انجام داد که به این نگرانی دامن زد که مناقشه در غزه به جنگی وسیع‌تر در منطقه بدل شود.

آقای گانتس روز چهارشنبه گفت: «فرصت برای یافتن یک راه حل دیپلماتیک رو به اتمام است. اگر جهان و دولت لبنان برای جلوگیری از آتش‌بار ساکنان شمال اسرائیل وارد عمل نشوند، و حزب‌الله را از مرز دور نکنند، ارتش اسرائیل این کار را خواهد کرد.»

اما رامی مرتضی، سفیر لبنان در بریتانیا، گفت که کشورش خود در معرض حملات است و «طرفی که باید خویشتن‌داری کند اسرائیل است.»

او به بی‌بی‌سی گفت: «ما علاقه‌ای به تشدید درگیری نداریم - همه طرف‌ها باید از تنش بکاهند.»

آقای نتانیاهو پیشتر در ماه جاری در جریان بازدیدی از نیروها در مرز گفته بود که اگر حزب‌الله دست به جنگی تمام عیار بزند اسرائیل «دست تنها بیروت و جنوب لبنان را، که خیلی از اینجا دور نیستند، به غزه و خان یونس بدل خواهد کرد.»

گروه شیعه حزب‌الله لبنان از سوی بسیاری کشورهای غربی، اسرائیل، و اتحادیه عرب تروریستی شناخته می‌شود. این گروه که از سوی ایران تامین مالی می‌شود یکی از مسلح‌ترین گروه های شبه نظامی در جهان است.

از ماه اکتبر تاکنون بیش از ۱۰۰ نفر در لبنان کشته شده‌اند که بیشتر آنها جنگجویان حزب‌الله بودند اما غیرنظامیان از جمله سه خبرنگار هم در میان کشته‌ها هستند. در این مدت حداقل چهار غیرنظامی اسرائیلی و نه سرباز ارتش این کشور در مرز لبنان کشته شده‌اند. هزاران غیرنظامی که در ده‌ها سکونتگاه در ناحیه زندگی می‌کنند هم با کمک ارتش آنجا را ترک کرده‌اند.

حملات اسرائیل به مرز سوریه و عراق

همزمان روزنامه جروسالم پست گزارش می‌دهد که ۱۷ تا ۱۹ نفر شامل نیروهای ایرانی و نیروهای وابسته به ایران در دو حمله هوایی اسرائیل در سوریه کشته شده‌اند.

دو عضو گروه‌های شبه نظامی عراقی روز شنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند که حداقل شش پیکارجوی گروه‌های تحت امر ایران در مرکز سوریه و عراق کشته شدند.

حزب‌الله ساعاتی پیش از گزارش آسوشیتدپرس گفت که چهار عضو آن در همان زمان در حملات هوایی اسرائیل کشته شدند که می‌گوید در میان شش نفری بودند که در شرق سوریه کشته شدند. شبه‌نظامیان عراقی گفتند دو نفر دیگر جنگجویان اهل سوریه بودند.

گزارش‌ها حاکی از آن است که یک کاروان خوردرو با هشت کامیون در شهر ابوکمال در مرز با عراق هدف قرار گرفته است.

سازمان ناظر بر حقوق‌بشر سوریه گفت که یک کاروان شبه نظامیان که از عراق وارد سوریه شده بود، یک انبار سلاح و یک مجتمع آموزشی شبه نظامیان نزدیک به ایران هدف قرار گرفت. به گفته این گروه ۱۹ شبه‌نظامی در حمله اسرائیل کشته شدند.

این سازمان ابتدا گفت که حمله توسط نیروهای آمریکایی انجام شد اما بعدا اسرائیل را به عنوان نیروی مهاجم شناسایی کرد.

از زمان شروع جنگ بین اسرائیل و حماس، شبه‌نظامیان طرفدار ایران در داخل سوریه و عراق بیش از یکصد حمله را علیه اهداف ایالات متحده آمریکا انجام داده‌اند.

رسانه‌های عربستان پیشتر گزارش دادند که در یک حمله هوایی جداگانه در روز پنجشنبه به فرودگاه بین المللی دمشق ۱۱ مقام ارشد ایرانی کشته شدند. رمضان شریف، سخنگوی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، روز جمعه این گزارش‌ها را «بی‌پایه» خواند.

ایران پیشتر قول داد که اسرائیل «بهای» کشتن رضی موسوی، از فرمانده نیروی قدس سپاه، که گفته می‌شود روز دوشنبه در حمله هوایی اسرائیل در حومه دمشق کشته شد را خواهد پرداخت.