۱۴۰۲ دی ۳, یکشنبه

 زمزمه ریزش دوباره دلار قوت گرفت

در سال‌های گذشته به طور سنتی نرخ ارز بازار آزاد در آستانه سال نو میلادی افزایشی بود؛ بسیاری از شرکت‌ها برای تسویه حساب خارجی خود در پایان سال میلادی به ارز بیشتری نیاز داشتند، تقاضا برای مسافرت‌های خارجی در ماه‌های پایانی سال افزایش می‌یافت و همچنین بازارگرمی دلالان به بهانه نزدیک شدن شب عید، تقاضای ارز و قیمت‌ها را افزایشی می‌کرد.
اما در سال جاری به نظر می‌رسد با تغییر شرایط از جمله اثربخشی سیاست تثبیت ارزی بانک مرکزی و ارائه لایحه بودجه انقباضی دولت برای سال آینده و تضعیف انتظارات تورمی، دلار آزاد سنت‌شکنی کرده است و این بار به جای پیش‌بینی نر‌خ‌های نجومی، زمزمه‌های اهالی بازار درباره کاهش نرخ دلار هر روز جدی‌تر می‌شود.
به گزارش ایسنا، قیمت دلارغیررسمی در روزهای پایانی پاییز امسال در محدوده 49 هزار تومان بود اما در 15 مهرماه ۱۴۰۲ که جنگ غزه آغاز شد، افزایش حدود سه هزار تومانی قیمت دلار را رقم زد.
البته در روزهای پس از این اتفاق، دلار روند نزولی به خود گرفت تا جایی که با گذشت حدود یک هفته و تا 22 مهرماه، به مرز 50 هزار تومان برگشت. در هفته ابتدایی آبان‌ ماه، بار دیگر افزایش قیمت دلار آزاد تا 52 هزار تومان را شاهد بودیم و این روند تا هفته دوم آبان‌ماه هم ادامه یافت اما در نهایت روند صعودی متوقف شد و به‌دنبال آن، دلار تا پایان آبان‌ ماه، روند نزولی به خود گرفت.


در این میان، آخرین ماه پاییز برای دلار نسبتا ماه آرامی بود و با عبور از قیمت 50 هزار دلار، به کانال ۴۹ هزار تومان بازگشت.
همچنین در روزهای پایانی آذرماه، قیمت دلار تلگرامی در محدوده 49 هزار و 700 تومان باقی ماند تا امید به ادامه روند نزولی همچنان وجود داشته باشد.
ضمن اینکه پیش‌بینی‌های کارشناسان مبنی بر ادامه روند کاهشی است و آنها معتقدند باتوجه به تمایل بانک مرکزی برای کاهش بیشتر قیمت‌ها، بهتر است در خرید ارز محتاط باشیم.
بی‌میلی خریداران برای معامله
همچنین به گزارش «نود اقتصادی»، بازار ارز در معاملات روز شنبه نتوانست محدوده 50 هزار و 150 تومان را بازپس بگیرد تا کانال نزولی دلار همچنان پابرجا بماند. بررسی روند دلار در بازار آزاد نشان می‌دهد که حرکت نزولی پول آمریکایی پس از 70 روز همچنان ادامه دارد.
براساس پیش بینی‌های قبلی کارشناسان بازار ارز، نرخ دلار غیررسمی از ابتدای آذرماه در محدوده 49 هزار و 980 تا 50 هزار و 550 تومان در نوسان بود و انتهای آذرماه باید تکلیف خود را با این محدوده روشن می کرد.
آنها می‌گفتند که اگر دلار این محدوده را به سمت بالا بشکند، توانایی رشد قیمت ها تا محدوده 52 هزار و 500 تومان نیز وجود دارد و اگر این کانال حرکتی به سمت پایین شکسته شود، کف کانال 49 هزار تومان را می‌توان به عنوان هدف اول دلار شناسایی کرد.
بنابراین فعالان قدیمی بازار ارز در روز‌های پایانی آذرماه بیشتر نظاره گر بودند و چندان برای معامله عجله نمی‌کردند.
اما پس از شکست رو به پایین محدوده حرکتی در سه روز پایانی آذرماه، پیشنهاد فروش در بازار نیز افزایش یافت و دلالان دیروز (یکشنبه) برای مشتریانی که دلار بیشتری خریداری کنند، تخفیف قائل می‌شدند.
البته قدیمی‌های بازار معتقدند که باتوجه به تمایل بانک مرکزی برای کاهش بیشتر قیمت‌ها بهتر است در خرید ارز محتاط باشیم.
رکود دلار غیررسمی برای دهمین ماه متوالی
تسنیم هم درباره در این‌باره گزارش داد: کاهش قیمت دلار بازار آزاد و غیررسمی در هفته گذشته باعث شد تا حمایت مهم 50 هزار تومانی دلار از دست برود. این کاهش نیز نتوانست معامله‌گران را به بازار بازگرداند تا بازار آزاد و غیررسمی ارز برای دهمین ماه متوالی با رکود سنگین رو به رو باشد.
کاهش قیمت دلار باعث شده تا برخی فنی کاران بازار، هر افزایش قیمتی در بازار را موقتی بدانند. از نظر تحلیلگران تکنیکال، دلار نتوانسته کانال نزولی خود را ترک کند و احتمالا به زودی به کف 49 هزار تومان و حتی 47 هزار تومان باز می‌گردد.
تحلیلگران معتقدند، با توجه به اخبار منتشر شده در خصوص مازاد عرضه در نیما، احتمالا بازارساز برای قیمت های پایین تر از 49 هزار تومان نیز تلاش کند.
این موضوع در بازار روزگذشته باعث شد فعالان بازار از همان ابتدای صبح عرضه کننده باشند. پیش‌بینی می‌شود با عرضه‌های جدید و در شرایطی که تقاضا در بازار همچنان ضعیف است، قیمت‌ها روند کاهشی خود را با سرعت بیشتری طی کند.