۱۴۰۳ اردیبهشت ۷, جمعه

 این روزها

مسئول پیشین امور مالی موساد : رژیم ایران تحریم‌های غرب را با کمک غرب دور می‌زند

"اودی لووی" مسئول پیشین امور مالی سازمان جاسوسی اسرائیل، موساد، که طی دهه‌ها دربارۀ منابع مالی گروه‌ها و رژیم‌های تروریستی از جمله حماس، حزب‌الله و رژیم جمهوری اسلامی ایران تحقیق کرده گفته است که تحریم‌های غرب علیه حکومت ایران ساختگی و بی اثر است و جمهوری اسلامی با کمک و آگاهی شبکه‌های مالی غرب تحریم‌های قدرت‌های غربی به ویژه آمریکا را دور می زند و موثرترین تحریم‌ها که آسیبی نیز به معیشت مردم ایران نمی زنند مبارزه با شبکۀ انتقال پول جمهوری اسلامی ایران است که اتفاقاً از سوی قدرت‌های غربی کاملاً نادیده گرفته شده است.

انتقال نفت قاچاق ایران از یک نفتکش به نفتکش دیگر در آب‌های بین‌المللی
انتقال نفت قاچاق ایران از یک نفتکش به نفتکش دیگر در آب‌های بین‌المللی © Handout / Indonesian Maritime Security Agency/AFP
تبلیغ بازرگانی

"اودی لووی" با اظهار این مطلب در گفتگو با "تایمز اسرائیل" گفته است که در پی حملۀ موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل در سیزدهم آوریل گذشته، ائتلاف جهانی در حمایت از اسرائیل مرکب از قدرت‌های غربی و کشورهای عرب خاورمیانه شکل گرفت و  این ائتلاف اتفاقاً همان چیزی است که اسرائیل به آن نیازمند است تا در جنگ اقتصادی علیه حکومت ایران، به نتایج راهبردی علیه این کشور و تغییر وضعیت خاورمیانه دست یابد.

به گفتۀ مقام پیشین موساد، هدف از این جنگ اقتصادی ماهیتاً متفاوت و موثر متوقف کردن گردش پولی است که به سپاه پاسداران اجازه می‌دهد از گروه‌های نیابتی خود در خاورمیانه حمایت مالی کند.

به گفتۀ "اودی لووی"، طی سالیان، رهبران جمهوری اسلامی به وسیلۀ قاسم سلیمانی، فرماندۀ پیشین نیروی قدس، زیرساخت پیچیده‌ای برای دور زدن تحریم‌ها و انتقال پول به اقصی نقاط جهان تشکیل دادند تا به این ترتیب منابع مالی لازم برای گروه های تروریستی خاورمیانه و برنامۀ اتمی ایران تأمین کنند. "اودی لووی" در ادامه افزوده است که تحریم‌های غرب وسیعاً بی اثر بوده‌اند، زیرا اغلب اجرا نشدند به طوری که بسیاری از کشورهای جهان دریافتند که تحریم‌های آمریکا بیشتر بر اساس ملاحظات سیاسی وضع شده‌اند. برای نمونه، کلر جانگمن، رئیس کابینۀ اتحاد علیه برنامۀ اتمی ایران در نشست کنگرۀ آمریکا فاش کرد که از سال ٢٠٢٠ جمهوری اسلامی ایران درآمدهای نفتی خود را چهار برابر افزایش داده و علت این امر عدم اجرای تحریم‌های آمریکا و غرب بوده است به طوری که از سال ٢٠٢١ جمهوری اسلامی ایران به بیش از ۸٠ میلیارد دلار درآمد نفتی دست یافته است.

کلر جانگمن در اظهارات خود تصریح کرده است که چین با خرید ٧٢ درصد نفت صادراتی ایران مهمترین خریدار غیرقانونی نفت این کشور به شمار می‌رود و نفت ایران از طریق شبکه‌ای مرکب از ۳٠٠ نفتکش نامرئی که پرچم‌های کشورهای مختلف را حمل می‌کنند به اقصی نقاط جهان صادر می‌شود.

PUBLICITÉ

در این بین به گفتۀ مقام پیشین موساد، چین با کمک‌های خود به تهران نقش کلیدی برای دور زدن تحریم‌های بین‌المللی توسط جمهوری اسلامی ایران ایفاء می‌کند. همین منبع به نقل از "ویکی‌ایران" افزوده است که رهبران ایران درآمدهای ارزی حاصله از دور زدن تحریم‌ها را از طریق بانک مرکزی ایران به صرافی‌های این کشور و از این طریق به شرکت هایی در چین و هُنگ‌کُنگ و دیگر جاها و سپس از طریق حساب‌های بانکی در چین به کشورهای دیگر به ویژه به امارات منتقل می‌کنند. "اودی لووی" سپس افزوده است که تقریباً ۸٠ درصد پول‌های ایران از طریق امارات، که خود یک مرکزی مهم مالی جهانی است، جابجا می‌شود.

"اودی لووی" سپس افزوده است که اطلاعات مربوط به حساب‌های بانکی و دارندگان حقیقی یا حقوقی آنها بر کسی پوشیده نیست و فعالیت‌های تمام آنها با همکاری کامل نظام مالی کشورهای غربی از جمله آمریکا صورت می‌گیرد. "اودی لووی" سپس افزوده است که اکنون اسرائیل فرصت مناسبی دارد که در جنگ اقتصادی علیه جمهوری اسلامی با کمک متحدان غربی و عرب خود اقدامی مؤثر انجام بدهد. او گفته است که متحدان اسرائیل باید دارایی‌های اشخاص حقیقی و حقوقی حکومت ایران را مسدود و توقیف و خود شرکت‌ها را تعطیل کنند. او چنین اقدامی را راهبردی خوانده و افزوده است که جمهوری اسلامی ایران زیرساخت جایگزین ندارد و یا ساختن آن به سال‌ها وقت نیازمند است و از میان رفتن این شبکه ضربۀ ویرانگری بر پیکر جمهوری اسلامی خواهد بود.

تایمز اسرائیل به نقل از "فاینشنال تایمز" اضافه می‌کند که در فوریه گذشته دو بانک بزرگ انگلیسی ، "لویدز و سانتاندر" برای شزکت‌های صوری وابسته به شرکت بازرگانی پتروشیمی دولت ایران حساب‌های بانکی گشوده‌اند، در حالی که آمریکا شرکت پتروشیمی ایران را که شرکتی دولتی است به تأمین صدها میلیون دلار پول برای سپاه پاسداران متهم کرده بود و به همین خاطر از سال ٢٠١۸ علاوه بر شرکت پتروشیمی ایران، شاخۀ آن در انگلستان را ظاهراً آماج تحریم های خود قرار داده بود.

"فاینشنال تایمز" همچنین تصریح کرده بود که شرکت پتروشیمی ایران از مؤسساتی در انگلستان برای دریافت پول استفاده می‌کند و منشاء این پول مؤسسات صوری در چین است که مالکان ایرانی آن‌ها به اشکال مختلف پنهان نگاه داشته می‌شوند. "اودی لووی" در پایان تأکید کرده است که دولت آمریکا سپاه پاسداران را یک سازمان تروریستی می‌داند، در حالی که انگلستان و اتحادیۀ اروپا از تروریست خواندن سپاه پاسداران خودداری می‌ورزند. با این حال، به گفتۀ "اودی لووی"، غیرممکن است که در یک وضعیت عادی یک شرکت تحریم شده بتواند شعبه‌ای در بریتانیا دایر و آزادانه فعالیت کند.  

همرسانی :

پلی لیست شما خالی است

پادکست‌های ما را ببینید