BBC News, فارسی - صفحه اول
اعلام تحریمهای جدید حقوق بشری آمریکا همزمان با بریتانیا و اتحادیهاروپا
همزمان با اعلام تحریمهای تازه اتحادیه اروپا و بریتانیا علیه ناقضان حقوق بشر در ایران، ایالات متحده هم از اعمال تحریمهای تازه علیه چهار فرمانده نظامی و انتظامی و یکی از مسوولان سانسور اینترنت در این کشور خبر داده است. بنا بر اعلام وزارت دارایی آمریکا، تحریمهای تازه در هماهنگی با تحریمهای اعلام شده از سوی بریتانیا اعمال می شوند. دولت بریتانیا پیشتراعلام کرده بود که تحریمهای جمهوری اسلامی را به دلیل نقض حقوق بشر افزایش میدهد. اتحادیه اروپا هم امروز از تحریم هشت فرد و یک شرکت مخابراتی که در «نقض حقوق بشر» در ایران مشارکت داشتهاند، خبر داد.
گزارش و تحلیل
سایر خبرها
نداشتن کارتخوان و فرار مالیاتی پزشکان؛ سازمان بازرسی به وزیر بهداشت هشدار داد
سازمان بازرسی ایران در نامهای خطاب به وزیر بهداشت این کشور درباره الزام رعایت قانون پایانههای فروشگاهی توسط صنوف مرتبط با پزشکی و پیراپزشکی هشدار داده است. در این نامه همچنین گفته شده این صنوف-صرفنظر از دولتی با خصوصی- ملزم به بستن قرارداد با شرکتهای بیمه(درمانی) هستند.
کیست، چیست، کجاست
تنشزدایی ایران با عربستان و متحدانش؛ چرا مورد بحرین با بقیه فرق میکند؟
بعد از حمله به نمایندگیهای عربستان در تهران و مشهد در سال ۹۴، در فاصله کوتاهی بعد از عربستان، بحرین نیز روابطش را با ایران قطع کرد. حالا که پس از هفت سال، ایران و عربستان آشتی کردهاند، تهران و منامه نیز کمابیش با همان سرعت در آستانه بازگشایی سفارتخانهها هستند. اما واقعیت این است که دشواریهای روابط ایران و بحرین، فراتر از رقابتهای ژئوپولتیک یک دهه اخیر در منطقه، متاثر از عواملی چندین لایه است که بخش مهمی از آن، مشخصا به این کشور حاشیه جنوبی خلیج فارس اختصاص دارد و موجب شده تا روابط دو کشور در مقایسه با روابط ایران و باقی کشورهای عربی خلیج فارس، شرایطی استثنایی داشته باشد.
«رادیو میرود؛ تنها صداست که میماند»
ششم فروردین ۱۴۰۲ آخرین برنامۀ «چشمانداز بامدادی» پخش شد و به ۸۲ سال و دو ماه و ۲۶ روز تاریخ رادیوی فارسی بیبیسی پایان داد. مستند «رادیو میرود؛ تنها صداست که میماند»، ساختۀ داریوش رجبیان، تمام دورۀ موجودیت رادیوی فارسی بیبیسی را دربر میگیرد؛ از پخش نخستین سخن فارسی در رادیوی لندن تا واپسین کلام رادیوی بیبیسی.
گزارش
چشمانداز تاریک اقتصاد ایران در سال پیشرو؛ ترکیب دشوار تورم و رکود و بیپولی
برای بسیاری از شهروندان آنچه از وضعیت اقتصادی سال ۱۴۰۱ در خاطر مانده، بیش از هر چیز در یک مفهوم اقتصادی خلاصه میشود: تورم. در این سال، افزایش قیمتها به شکلی خیرهکننده به سقوط دنبالهدار ارزش ریال گره خورد و از قدرت خرید ایرانیان به طور کلی کاسته شد. ایران حالا در حالی سال ۱۴۰۲ را آغاز کرده که تصور عمومی از وضعیت اقتصادی پیشرو، چیزی است شبه به سالی که گذشت. نخستین نشانههای این بحران دنبالهدار نیز در اولین هفته بهار ۱۴۰۲ نمایان شد، چرا که قیمت دلار که با تبلیغات سیاسی و تزریق ارز به بازار از حدود ۶۰ هزار تومان به ۴۳ هزار تومان رسیده بود، بار دیگر ظرف چند روز به بالای ۵۰ هزار تومان رسید.