۱۴۰۲ اسفند ۴, جمعه

 

مسیح علینژاد : موج بعدی انقلاب ایران قدرتمندتر خواهد بود

مسیح علینژاد : "مبارزه علیه جمهوری اسلامی ادامه دارد و شعلۀ انقلاب در ایران همچنان برافروخته است. مرحلۀ جدید و جاری انقلاب در ایران نافرمانی مدنی به ویژه از جانب زنان است. موج بعدی انقلاب در ایران قدرتمندتر خواهد بود. مردم ایران خواستار تغییر رژیم هستند، صرف‌نظر از این که چنین تغییری باعث نگرانی و ترس غرب بشود یا نه. غرب باید در حقوق بین الملل مفهوم "آپارتاید جنسیتی" را ذیل مفهوم "آپارتاید نژادی" بگنجاند. چنین اقدامی مبارزه برای از میان بردن جمهوری اسلامی را بسیار تسهیل خواهد کرد."

مسیح علینژاد
مسیح علینژاد AP - Mary Altaffer
تبلیغ بازرگانی

مسیح علینژاد، روزنامه‌نگار و فعال سیاسی مدافع حقوق زنان، پس از شرکت در کنفرانس مونیخ دربارۀ امنیت در بیستم فوریه به پاریس سفر کرد و به این مناسبت در گفتگویی طولانی با هفته‌نامۀ لوپوئن دربارۀ وضعیت سیاسی ایران و "موج بعدی انقلاب" در این کشور گفتگو کرده است.

در این مصاحبۀ طولانی، مسیح علینژاد گفته است : بر خلاف برخی داوری‌های شتابزده، انقلاب در ایران خاموش نشده است. به گفتۀ او اعتراض‌های خیابانی جای خود را به مرحلۀ تازه‌ای‌ داده که وی از آن تحت عنوان "نافرمانی مدنی" یاد می‌کند. به گفتۀ علینژاد "مبارزه علیه جمهوری اسلامی ادامه دارد و شعلۀ انقلاب همچنان برافروخته است."

مسیح علینژاد از اعتراض‌های خیابانی خیزش "زن، زندگی، آزادی" به عنوان نخستین مرحلۀ انقلاب در ایران یاد کرده است. او گفته است که انقلاب مسیری طولانی است و مراحل، آهنگ و اوج و حضیض‌های خاص خود را دارد و از نظر او مرحلۀ جدید و جاری انقلاب در ایران نافرمانی مدنی به ویژه از جانب زنان است که همچنان با برداشتن حجاب اجباری از سر در سپهر عمومی حکومت آپارتاید جنسیتی ملاهای ایران را به چالش می‌کشند.

مسیح علینژاد از زنان زندانی سیاسی در ایران، از مبارزات و اعتراض‌ها و اعتصاب‌های آنان در داخل زندان‌ها و از کل زندانیان سیاسی به عنوان خط مقدم اعتراض علیه جمهوری اسلامی یاد کرده است. او زنان زندانی نظیر نرگس محمدی، سپیده قُلیان... را پیشتازان مبارزه و انقلاب مردم ایران دانسته و افزوده است که در زندان‌های ایران صدها آلکسی ناوالنی وجود دارد که از داخل سلول‌های اسارت‌شان تهدیدی علیه رژیم خامنه‌ای به شمار می‌روند. مسیح علینژاد در ادامه افزوده است که موج بعدی انقلاب در ایران قدرتمندتر خواهد بود.

PUBLICITÉ

دریافت رایگان خبرنامهبا خبر-پیامک های ما اخبار را بصورت زنده دریافت کنید

مسیح علینژاد در جای دیگری از سخنانش افزوده است که برخی رهبران سیاسی غرب نظیر امانوئل ماکرون انقلاب جاری در ایران را به رهبری زنان به رسمیت شناختند، اما، اکنون زمان اقدام‌های مشخص است. او تأکید کرده است که بی‌عملی و انفعال کشورهای غربی مشوّق حکومت اسلامی ایران برای هماهنگ ساختن حملات حماس علیه غیرنظامیان اسرائیلی و همچنین حملات حوثی‌های یمن در دریای سرخ بوده است. مسیح علینژاد سپس افزوده است : سیاست انفعال غرب در قبال ایران کمک‌های جمهوری اسلامی ایران را به گروه‌های نیابتی‌اش در منطقه تقویت کرده است. به گفتۀ او کشورهای غربی هیچ تردیدی دربارۀ نقش حکومت ایران در حملات تروریستی هفتم اکتبر ندارند، اما، هیچ اقدامی نیز علیه جمهوری اسلامی ایران تاکنون انجام نداده‌اند. با این حال مسیح علینژاد به خبرنگار لوپوئن یادآوری کرده است که امروز دو جنگ مهم در صحنۀ بین‌المللی جریان دارد، یکی جنگ اوکراین در قلب اروپا است و دیگری جنگ خاورمیانه و در هر دو آنها علی خامنه‌ای با حمایت از پوتین و حماس قویاً دست دارد.

در ادامۀ این سخن مسیح علینژاد تصریح کرده است که غرب نمی‌تواند به این دو جنگ خاتمه دهد اگر حکومت ایران را به عنوان یکی از حامیان بزرگ تروریسم از نظر دور بدارد. با این حال، مسیح علینژاد تصریح کرده است که غرب از ملاحظۀ واقعیت جمهوری اسلامی خودداری می‌ورزد، چون نمی‌خواهد باصطلاح درهای دیپلماسی را به روی حکومت تهران ببندد.

مسیح علینژاد گفته است که غرب از "تغییر رژیم" در ایران می‌ترسد. اما، مردم ایران خواستار تغییر رژیم هستند، صرف‌نظر از این که چنین تغییری باعث نگرانی و ترس غرب بشود یا نه. او گفته است که مردم ایران خواستار گذار مسالمت‌آمیز از جمهوری اسلامی به یک دموکراسی لائیک هستند و ایران بدون جمهوری اسلامی نه فقط به سود ایرانیان، بلکه به سود منطقه و جهان خواهد بود. زیرا، جمهوری اسلامی، به گفتۀ علینژاد، تهدیدی علیه امنیت جهان و امنیت ملی کشورهای غربی و دموکراتیک است.

مسیح علینژاد گفته است که اگر غرب خواستار ثبات است نمی‌تواند در عین حال طی بیش از دو دهه با رژیمی مذاکره کند که برای دستیابی به یک توافق اتمی تمام انرژی غرب را می‌گیرد و  در عین حال با پنهان نگاه داشتن فعالیت‌های اتمی‌اش به تقلب و دروغگویی‌های خود ادامه می‌دهد. مسیح علینژاد در ادامه تأکید کرده است که در تمام این مذاکرات چه در دورۀ ترامپ و چه در دورۀ بایدن مسئلۀ حقوق بشر در ایران هرگز مطرح نشد.

مسیح علینژاد در ادامه گفته است که اگر کشورهای دموکراتیک حقیقتاً خواستار کمک کردن به مردم ایران و افغانستان هستند باید در حقوق بین الملل مفهوم "آپارتاید جنسیتی" را ذیل مفهوم "آپارتاید نژادی" بگنجانند. به گفتۀ او چنین اقدامی مبارزه برای از میان بردن جمهوری اسلامی را بسیار تسهیل خواهد کرد. مسیح علینژاد در پایان گفته است که نوع حکومت آیندۀ ایران را مردم ایران تعیین خواهند کرد و تا آن روز همه در داخل کشور باید برای سرنگون کردن جمهوری اسلامی متحد شوند و با اتحاد خود عزم جزم خود را برای پایان دادن به رژیم اسلامی به رهبران کشورهای دموکراتیک نشان بدهند.