۱۴۰۲ اسفند ۱۰, پنجشنبه

عوام ایران ماهی هوور آب پز کنسرو شده را که نوعی آبگوشت ماهی است تُنِ ماهی می گویند. ماهی ای که تن شده یا تنی که ماهی شده یا ماهی تون کنسرو شده یا قوطی که پر از تن شده یا ماهی تن کنسرو شده در قوطی حلب دارای روکش محافظ درونی؟!

 

ماهی تن (هوور)

ماهی هوور یا ماهی تن یکی از پرطرفدارترین ماهی های جنوب است.

ماهی هوور تیغ بسیار کم و غیر ازاردهنده ای دارد.

 ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد.

دارای مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا3 بوده که باعث سلامت قلب و عروق می شود.

بیشتر ماهیان تن در دریاهای مناطق گرمسیری مانند خلیج فارس زندگی می‌کنند

گوشت سفت ماهی تن دارای پروتئین و ویتامین‌های بسیاری است.

وزن ماهی هوور

وزن سایز کوچک: 500  تا 700 گرم

وزن سایز متوسط: 1 تا 2 کیلوگرم

وزن سایز بزرگ: 3 کیلو به بالا

 

درباره ماهی هوور

نام انگلیسی هوور                              Longtail tuna

نام محلی ماهی هوور                         هوور، تن

خانواده                                              تن ماهیان

رنگ                                                   رنگ بدن در پشت آبی تیره تا سیاه

ظاهر                                                 بدنی گرد و دوکی شکل دارد   

میزان  تیغ                                           کم

رنگ گوشت                                         صورتی و قرمز  

محل سکونت                                      در خلیج فارس و دریای عمان، اقیانوس هند، دریای شرق و جنوب چین، دریای زرد، دریای اندونزی، دریای مدیترانه، اقیانوس آرام

بهترین روش پخت                             سرخ کرده، قلیه ماهی، کوکو ماهی

بهترین مدل پاک کردن                       فیله شده، قطعه قطعه شده   

تغذیه ماهی هوور                              انواع ماهی، سرپایان و سخت پوستان مخصوصا لارو دهان پایان و میگوها

روش های صید ماهی هوور               به وسیله تور گوشگیر، رشته قلاب های طویل، قلاب خزنده و تور گردان پیاله ای

 

 

مدل های مختلف پاک کردن ماهی هوور:

ماهی هوور را می‌توان به روش های مختلفی پاک کرد.

ماهی هوور چون ماهی بزرگی است و گوشتی است و برای سرخ کردن و قلیه مناسب است، فیله شدن و قطعه شدن بهترین روش برای پاک

کردن این ماهی است.

 

فیله شده:

در حالت فیله شده سر و دم ماهی پاک شده زده می‌شود سپس ان را به موازات مهره ها برش می‌دهیم و استخوان وسط ماهی و تمام

تیغ های ان جدا می‌شود.

قطعه شده:

سر ودم ماهی پاک شده را می‌زنیم سپس ان را به قطعات مکعبی هم اندازه برش می‌دهیم.

 

میزان ضایعات ماهی هوور:

تمام ماهی های جنوب از جمله ماهی هوور بعد از پاک کردن میزان تقریبی ضایعات دارند که این بستگی به نوع ماهی و سایز ماهی متفاوت است.

در ادامه میزان ضایعات هوور در هر مدل پاک کردن رو اورده ایم.

میزان ضایعات ماهی هوور اگر فیله شود یعنی هیچ تیغ و فلسی نداشته باشد:

350 الی 400گرم

 میزان ضایعات ماهی هوور اگر قطعه قطعه شود:

350 گرم

 

مشخصات ظاهری ماهی هوور:

رنگ بدن در پشت آبی تیره تا سیاه ، پهلوها و شکم نقره ای با خال‌های بیضوی کشیده و بی رنگ در ردیف‌های افقی می‌باشد.

ماهی هوور بدنی گرد و دوکی شکل دارد.

حداکثر طول این آبزی ۱۳۰ سانتیمتر می‌باشد.

ماهی هوور خیلی سریع شنا می‌کند و سرعت حرکت آن به ۷۰ کیلومتر بر ساعت می‌رسد.

برخلاف انواع دیگر ماهی که گوشت سفید دارند، ماهی تن گوشت صورتی یا قرمز تیره دارد.

 

بهترین روش پخت ماهی هوور:

ماهی هوور یا ماهی تن گوشت سفتی دارد و بهترین روش پخت برای این ماهی به صورت سرخ کرده و قلیه ماهی است.

اما گوشت ماهی هوور را می توانید چرخ کنید وبرای کوکو ماهی نیز استفاده کنید.

ارزش غذایی ماهی هوور:

دارای املاح و ویتامینهای بسیاری است که منجر به استحکام استخوانها و بهبود عملکرد مغز در کودکان و سالمندان می‌‌شود.

دارای مقادیر بالای اسیدهای چرب امگا3 بوده که سلامت قلب و عروق می‌‌گردد.

میزان بالای سلنیوم در این ماهی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌‌دهد.

 گوشت سفت ماهی تن دارای پروتئین و ویتامین‌های بسیاری است

 

زیستگاه ماهی هوور:

ماهی هوور در خلیج فارس و دریای عمان، اقیانوس هند، دریای شرق و جنوب چین، دریای زرد، دریای اندونزی، دریای مدیترانه، اقیانوس آرام پراکنش دارند.

 تغذیه آن ها انواع ماهی، سرپایان و سخت پوستان مخصوصا لارو دهان پایان و میگوها می‌باشد

پراکنش ماهی هوور در دنیا بیشتر در آب‌های اقیانوسی و آب های با عمق بیش از 10 متر می باشد.