۱۴۰۳ اردیبهشت ۲, یکشنبه

عنوان اول پیک نت ۲ اردیبهشت

قبول ایران بعنوان

بازیگر اصلی در منطقه

پشت پرده موشک پرانی اسرائیل به طرف اصفهان و پرواز موشک ها و پهپادهای ایران به اسرائیل، حوادث مهم تری در ارتباط با مناسبات ایران و امریکا روی داده که هیچ خبری از آن منتشر نشده و تنها می توان از روی برخی علائم و نشانه ها حدس زد که میان ایران و امریکا تفاهم هائی بوجود آمده که در نتیجه آن احتمالا تحریم های ایران کاهش خواهد یافت و دارائی های ایران نیز بتدریج آزاد خواهد شد.

همآهنگی و اطلاع رسانی ایران به امریکا پیش از حمله موشکی به اسرائیل و حمله موشکی بسیار ضعیف اسرائیل به اصفهان از جمله نشانه های نزدیکی تماس ها و ارتباط های ایران با امریکاست. ایران از موقعیت ضعیف دمکرات ها برای انتخابات ریاست جمهوری و درعین حال ترس خود از بازگشت ترامپ به کاخ سفید، بسیار هوشمندانه و البته فرصت طلبانه استفاده کرده و ظاهرا این هوشمندی ادامه نیز دارد. حدس زده می شود که ایران بر سر توان اتمی خود با امریکا نیز به این تفاهم رسیده باشد که ایران بعنوان یک کشور و قدرت اتمی پذیرفته شده و قرارداد اتمی تازه ای که بکلی با برجام تفاوت خواهد داشت با ایران منعقد خواهد شد. هم امریکا و هم دیگر کشورهای عضو باشگاه اتمی می دانند که ایران اگر سلاح اتمی را نساخته باشد هم توان تولید آن را در عرض چند روز دارد و بنابراین باید با این واقعیت کنار آمد و ایران را بعنوان یکی از بازیگران اصلی در منطقه پذیرفت و با آن کنار آمد.

اسرائیل بزرگترین اشتباه خود را در حمله به کنسولگری ایران مرتکب شد و تماس هائی که پیش از حمله موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل میان ایران و امریکا انجام شد، ظاهرا در عرصه های مختلف داخلی و منطقه ای بوده است. ازجمله درباره خاتمه جنگ غزه و باز شدن دریای سرخ به روی کشتی ها. نتانیاهو از این تماس ها و تفاهم های احتمالی آگاه است و درعین حال بسیار نگران. حدس زده می شود که حمله هوائی به پایگاه حشدالشعبی عراق با هدف تحریک این جبنش برای حمله به پایگاه های امریکائی و مانع تراشی بر سر راه تفاهم های امریکا با ایران باشد. ظاهرا ایران بیش از اسرائیل، در هفته های اخیر برای پرهیز از گسترش جنگ در خاورمیانه با امریکا همآهنگی کرده است. همچنان که در هفته های گذشته نوشته ایم، باز هم تاکید می کنیم که ایران از فرصت رقابت ترامپ و بایدن هوشمندانه استفاده کرده است. باید دید که این تفاهم های احتمالی، ترمز جمهوری آذربایجان برای حمله به ارمنستان را هم خواهد کشید؟

بسیار بعید به نظر می رسد که ایران موقعیت خود در پیمان شانگهای، بریکس و اوروآسیا را تقدیم امریکا کرده و پشت جبهه خود را خالی کند. اتفاقا روی این پشت جبهه نیز می توان در مذاکرات و تفاهم با امریکا بر سر تنش های جاری در منطقه خاورمیانه استفاده کرد. استفاده ای که بعید است با مخالفت روسیه و چین از یکسو و متحدان منطقه ای ایران همراه باشد. حرکت چهارنعل دولت عراق به سوی امریکا نیز نقش رقابت را برای ایران بازی کرد. باید تا پیش از انتخابات ریاست جمهوری در امریکا منتظر تحولاتی در واحدها و جنبش های نظامی متمایل و حتی وابسته به ایران نیز بود، همچنان که درباره عقب نشینی امریکا از سوریه و کاهش حضور ایران در آن کشور.

بار دیگر تاکید می کنیم که آنچه نوشته شد، بر اساس علائم و نشانه هاست و نه اخبار منتشر شده.

 https://www.facebook.com/watch/?v=460873874088553