۱۴۰۳ فروردین ۱۵, چهارشنبه

 

خشم بایدن از حمله اسرائیل به کارکنان «آشپزخانه مرکزی جهانی» در غزه

توضیح ویدئو،

این ویدئو نشان می‌دهد که خودروی حامل امدادگران در حمله اسرائیل منهدم شده است

بسیاری از نزدیکترین متحدان اسرائیل، از جمله ایالات متحده، کشته شدن هفت امدادگر را در حمله هوایی اسرائیل به غزه محکوم کرده‌اند. جو بایدن گفت که «خشمگین و دلشکسته» است و از ارتش اسرائیل به خاطر انجام ندادن اقدامات کافی برای محافظت از غیرنظامیان انتقاد کرد. ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا نیز گفت که از این واقعه «وحشت زده» شده است.

آنتونی آلبانیزی، نخست وزیر استرالیا نیز یکی از چندین رهبر جهان بود که با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل تماس گرفت تا خشم خود را ابراز کند. آنتونیو گوترش، دبیرکل سازمان ملل متحد هم گفت که حمله به کاروان کمک‌رسانی نتیجه اجتناب‌ناپذیر شیوه اجرای جنگ بود.

پس از آن که شهروندان بریتانیا، آمریکا، کانادا، استرالیا و لهستان جان خود را در این حمله از دست دادند، اسرائیل قول داد که تحقیقات مستقلی را در این زمینه انجام دهد.

اسحاق هرتزوگ، رئیس‌جمهور اسرائیل نیز بابت این واقعه عذرخواهی کرده است.

هفت کارمند «آشپزخانه مرکزی جهانی»، روز دوشنبه بر اثر حمله هوایی به کاروانشان کشته شدند.

آقای بایدن خواهان انجام سریع تحقیقات اسرائیل شد و گفت که «مسببان این حمله باید شناسایی» شده و یافته‌های آن در اختیار عموم قرار گیرد.

او گفت که توزیع کمک در غزه «بسیار دشوار» است، زیرا اسرائیل «به اندازه کافی برای محافظت از امدادگرانی که در تلاش برای رساندن کمک‌های ضروری به غیرنظامیان هستند، اقداماتی را انجام نداده است.»

آقای بایدن با به کار بردن تندترین الفاظ خود از زمان آغاز جنگ غزه، اسرائیل را متهم کرد که به اندازه کافی از غیرنظامیان فلسطینی محافظت نمی‌کند.

رئیس جمهور آمریکا گفت: «ایالات متحده بارها از اسرائیل خواسته است که عملیات نظامی خود را علیه حماس از عملیات‌ بشردوستانه تفکیک کند تا از تلفات غیرنظامیان جلوگیری شود.»

کمک‌های بشردوستانه به غزه پس از کشته شدن ۷ کارمند «آشپزخانه مرکزی جهانی» و تعلیق عملیات این گروه خیریه با ابهام روبرو شده است.

سه نفر از امدادگران کشته شده اتباع بریتانیا بودند. یک تبعه لهستان، یک استرالیایی، یک فلسطینی و یک شهروند آمریکایی-کانادایی دوتابعیتی نیز در این حمله جان خود را از دست دادند. ارتش اسرائیل قول داده اند که تحقیقات مستقلی در مورد این حادثه انجام دهد.

ریشی سوناک، نخست وزیر بریتانیا روز سه شنبه با بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل گفت‌وگو کرد. او وضعیت غزه را «به طور فزاینده غیرقابل تحمل» توصیف کرد و «خواهان تحقیقات مستقل و کامل و شفاف» در مورد کشته شدن امدادگران شد.

گزارش‌ها حاکی است که از زمان آغاز جنگ در هفتم اکتبر سال گذشته، بیش از ۱۹۶ امدادگر در غزه کشته شده‌اند.