گزارش زنده

  1. اطلاعات سپاه در باره «حمایت از اسرائیل در فضای مجازی» هشدار داد

    اطلاعات سپاه با اتنشار بیانیه‌ای نوشت با کسانی که در فضای مجازی از اسرائیل حمایت کنند «برخورد قاطع» خواهد کرد.

    در این بیانیه از شهروندان خواسته شده است تا موارد حمایت از اسرائیل را به واحد سایبری سپاه گزارش دهند.

    در این بیانیه آمده که «فعالیت برخی از صفحات مجازی در همراهی و حمایت» از اقدامات اسرائیل، «موجب جریحه‌دار شدن عواطف ملت ایران شده» است.

    صبح امروز هم دادستانی تهران از روزنامه جهان صنعت و یک خبرنگارش به خاطر مطالبی درباره تبعات اقتصادی تنش‌ بین ایران و اسرائیل و سقوط بورس اعلام جرم کرد.

  2. شادی در نوار غزه از حمله ایران به اسرائیل

  3. عربستان سعودی از طرف‌های درگیر خواست منطقه و مردم را از خطرات جنگ درامان نگه دارند

    عربستان سعودی ضمن ابراز نگرانی از حمله ایران، از همه طرف‌ها خواست منطقه و مردم را از خطر جنگ در امان نگه دارند.

    عربستان همچنین از شورای امنیت سازمان ملل خواست مسئولیت حفظ صلح و امنیت را برعهده بگیرد.

    بسیاری از کشورهای منطقه از جمله مصر، امارات متحده عربی، قطر و پاکستان همگی خواستار «حداکثر خویشتنداری» شده‌اند.

  4. ریشی سوناک تایید کرد که هواپیماهای بریتانیایی در سرنگونی پهپادهای ایران نقش داشتند

    ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا
    Image caption: نخست‌وزیر بریتانیا گفت ایران مصمم است بذر نارضایتی و بی‌ثباتی در منطقه بکارد

    ریشی سوناک، نخست‌وزیر بریتانیا در بیانیه‌ای که دقایقی پیش مقابل دوربین رسانه‌ها خواند، حمله ایران به اسرائیل را محکوم و شرکت هواپیماهای بریتانیایی در دفاع از حریم هوایی اسرائیل را تایید کرد.

    آقای سوناک گفت: «این حمله، تشدید خطرناک و غیرضروری تنش‌ها بود که من به‌شدت محکومش می‌کنم. به لطف یک همکاری بین‌المللی که بریتانیا هم در آن مشارکت داشت، تقریباً همه این موشک‌ها رهگیری شدند و جان خیلی‌ها، نه فقط در اسرائیل بلکه در کشورهای همسایه‌اش مثل اردن هم نجات یافت.»

    «اگر این حمله موفق می‌بود، عواقب منفی فوق‌العاده‌ زیادی برای امنیت منطقه داشت.»

    آقای سوناک همچنین گفت نیروی هوایی بریتانیا، هواپیماهای بیشتری را به منطقه اعزام کرده است و تایید کرد که «هواپیماهای ما چند پهپاد تهاجمی ایران را سرنگون کردند.»

    نخست‌وزیر بریتانیا گفت ایران مصمم است بذر نارضایتی و بی‌ثباتی را در منطقه بکارد اما «چیزی که الان لازم است، آرامش تصمیم‌گیران است. ما با متحدانمان همکاری می‌کنیم تا وضعیت را آرام کنیم.»

  5. امیرعبداللهیان: ۷۲ ساعت قبل از حمله به اسرائیل به کشورهای منطقه اطلاع دادیم

    وزیر خارجه ایران می‌گوید ۷۲ ساعت پیش از حمله دیشب به اسرائیل، همسایگان و کشورهای منطقه مطلع شده بودند.

    حسین امیرعبداللهیان در سخنانی که زنده از شبکه خبر تلویزیون ایران پخش شد گفت: «ما امنیت منطقه و همسایگان‌مان را امنیت خودمان می‌دانیم.»

    وزیر خارجه ایران گفت به کشورهای منطقه که میزبان پایگاه‌های نظامی آمریکا هستند اطلاع داده شد که ایران تنها به دنبال «دفاع مشروع و تنبیه اسرائیل است و به دنبال هدف قرار دادن پایگاه‌های آمریکا در منطقه نیست.»

    آقای امیرعبداللهیان در عین حال هشدار داد اگر آمریکا از پایگاه‌هایش در منطقه برای دفاع از اسرائیل استفاده کند، این پایگاه‌ها هدف حملات ایران قرار خواهند گرفت.

  6. هشدار پاپ نسبت به تشدید خشونت‌ها در منطقه

    پاپ فرانسیس

    پاپ فرانسیس، رهبر کاتولیک‌های جهان پس از حمله بی‌سابقه موشکی و پهپادی ایران به اسرائیل نسبت به تشدید خشونت‌ها در منطقه هشدار داد.

    او پس از آیین سنتی یکشنبه در میدان سنت پیتر واتیکان گفت: «من درخواستی فوری برای پایان دادن به اقداماتی را دارم که می‌تواند به خشونت‌ها دامن بزند و خاورمیانه را به یک درگیری بزرگ‌تر بکشاند.»

  7. روسیه خواستار «خویشتنداری» طرف‌های درگیر شد

    روسیه ضمن «ابراز نگرانی» از تشدید تنش‌ها در پی حملات شب گذشته ایران،‌ خواستار «خویشتنداری» طرف‌های درگیر شده است.

    وزارت خارجه روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد: «ما روی کشورهای منطقه حساب می‌کنیم تا مشکلات موجود را با ابزارهای سیاسی و دیپلماتیک حل کنند.»

    در این بیانیه همچنین آمده است که روسیه بارها هشدار داده که شورای امنیت سازمان ملل قادر نیست تا پاسخ «مناسبی» به حمله به کنسولگری ایران در سوریه بدهد.

    در این حمله هفت نفر از فرماندهان بلندپایه سپاه پاسداران کشته شدند.

    آمریکا، بریتانیا و فرانسه با بیانیه شورای امنیت سازمان ملل که روسیه پیش نویس آن تهیه کرده بود،‌ مخالفت کردند. در این بیانیه حمله به ساختمان سفارت ایران در سوریه محکوم شده بود. ایران، اسرائیل را عامل این حمله می‌داند، اما اسرائیل گفته است که در مورد گزارش‌های خارجی اظهارنظری نمی‌کند.

  8. وزیر خارجه آلمان: ایران با رفتار تهاجمی‌اش کل منطقه را بی‌ثبات کرده است

    وزیر خارجه آلمان

    آلنالنا بائربوک،‌ وزیر خارجه آلمان گفت اسرائیل نشان داد که قوی است و توانست به همراه متحدان قدرتمندش حمله شب گذشته ایران را دفع کند.

    او گفت: «ایران با رفتار تهاجمی خود که با آن می‌خواهد کل منطقه را بی‌ثبات کند، منزوی شده است و توانمندی‌های اسرائیل هم نشان داد که این کشور قوی است و می‌تواند از خود محافظت کند.»

    وزیر خارجه آلمان از ایران خواست که از انجام حملات بیشتر از جمله از طریق نیروهای نیابتی‌اش خودداری کند، چرا که به گفته او تشدید تنش‌های منطقه‌ای پیامدهای غیرقابل پیش‌بینی دارد.

  9. جرمی بوئن: حمله ایران به اسرائیل عبور از خط قرمز بود

    جرمی بوئن

    سردبیر بخش بین‌الملل بی‌بی‌سی

    حالا همه چیز بستگی به این دارد که اسرائیل چه کار می‌خواهد بکند. آن‌ها سیگنال‌های زیادی از متحدان‌شان دریافت می‌کنند، متحدانی که کمک زیادی در جریان حملات شب گذشته به این کشور کردند.

    آمریکایی‌ها سیگنال‌های متعددی در مورد «تعهد آهنین‌شان» به امنیت اسرائیل فرستاده‌اند و به طور خلاصه گفته‌اند هوای اسرائیل را خواهند داشت. بریتانیا و اردن هم در دفاع از اسرائیل مشارکت داشتند و خود اسرائیل هم توانایی‌های دفاع هوایی پیشرفته‌ای دارد.

    به نظرم برای ایران، تا حدودی نومیدکننده خواهد بود که ببینند تقریبا هیچ کدام از پرتابه‌هایش از تور دفاعی اسرائیل عبور نکرده است. سئوالی که اکنون مطرح است: آیا اسرائیل مقابله به مثل خواهد کرد و خاک ایران را هدف قرار خواهد داد؟ این منجر به بالا گرفتن بیشتر درگیری‌ها خواهد شد.

    من با یکی از دیپلمات‌های ارشد غربی صحبت کردم که گفت دیشب شبی طولانی بوده، اما اکنون وظیفه آن‌ها کشیدن خطی زیر اتفاقات دیشب و جلوگیری از تکرار دوباره‌شان است.

    دیپلمات‌های غربی از اسرائیل می‌خواهند که به خاک ایران حمله نکند.

    این نکته هم قابل توجه است که جو بایدن خواهان واکنش دیپلماتیک شده است و از واکنش نظامی صحبتی نمی‌کند.

    ایرانی‌ها به شیوه‌ای روشن اعلام کرده بودند که کاری خواهند کرد - اسرائیلی‌ها، آمریکایی‌ها و بریتانیایی‌ها و دیگران هم آماده این واکنش بودند. بنابراین با واکنشی حساب شده از طرف ایران روبرو بودیم و متحدان غربی اسرائیل امیدوارند که این پایان این دور از درگیری‌ها باشد.

    برای ایران، بازیابی نوعی توان بازدارندگی اهمیت فراوانی دارد.

    کارکرد شبکه متحدان ایران در خاورمیانه هم همین توان بازدارندگی است. اما این واقعیت که اسرائیل روز اول آوریل به ساختمان دیپلماتیک ایران حمله کرد و تصور کرد پیامدی برایش نخواهد داشت، نشان می‌دهد توان بازدارندگی ایران به حد کافی قوی نیست و اکنون ایران برای بازیابی آن تلاش می‌کند.

    چیزی که تغییر نکرده این است که آمریکایی‌ها همچنان به دنبال افزایش تنش‌ها در خاورمیانه نیستند. اما از یک خط قرمز برای نخستین بار عبور شده - ایرانی‌ها مستقیم به خاک اسرائیل حمله کرده‌اند.

    دست راستی‌های اسرائیل از همین حالا می‌گویند باید به ایران واکنش نشان داده شود. برای همین مشخص نیست که این پایان دور تازه درگیری‌هاست یا نه. اگر چنین نباشد، در لحظه بسیار خطیری به سر می‌بریم.

  10. توضیحات بهمن کلباسی از واکنش‌ها در آمریکا به حمله ایران به اسرائیل

  11. تایمز اسرائیل: دختربچه مجروح شده در حملات ایران تحت عمل جراحی قرار گرفت

    اسرائیل گفته است که در حملات موشکی و پهپادی ایران به این کشور یک دختربچه مجروح شده است.

    روزنامه تایمز اسرائیل اکنون به نقل از بیمارستان محلی گزارش داده است که این دختر به دلیل جراحت شدید در ناحیه سر تحت عمل جراحی قرار دارد.

    براساس گزارش‌ها او پس از اصابت ترکش موشک رهگیری شده به خانه‌اش مجروح شده است.

    به گزارش تایمز اسرائیل، این دختر در حال حاضر در بخش مراقبت‌های ویژه بیمارستان بستری است.

    اسرائیل گفته است که اکثر موشک‌های شلیک شده از سوی ایران را رهگیری کرده، اما تعداد کمی از آن‌ها به مناطقی اصابت کرده است از جمله به پایگاه هوایی نواتیم در جنوب این کشور که آسیب جزیی به آن وارد شده است.

  12. عکس: بقایای موشک ایران در اسرائیل

    تصویری از بقایای یک موشک ایران که در منطقه عراد اسرائیل فرو افتاد منتشر شده است.

    به گفته ارتش اسرائیل، این قطعه باعث زخمی شدن یک دختر هفت ساله شد که تنها آسیب جانی گزارش شده از حمله پهپادی و موشکی ایران است.

    حال این دختربچه وخیم گزارش شده است.

    منطقه عراد
    Image caption: منطقه عراد در اسرائیل
  13. احضار سفیران بریتانیا، فرانسه و آلمان به وزارت امور خارجه ایران

    ساختمان وزارت خارجه ایران

    سفیران بریتانیا، فرانسه و آلمان در تهران صبح یکشنبه به وزارت خارجه ایران احضار شدند.

    به گزارش ایرنا، احضار این سفرا در پی «مواضع غیر مسئولانه برخی مقامات این کشورها در قبال پاسخ متقابل ایران» به حمله اسرائیل به کنسولگری ایران در دمشق صورت گرفته است.

    به گزارش ایسنا، مدیرکل غرب اروپای وزارت خارجه ایران با تاکید بر حق ایران در «دفاع مشروع» گفته است: «جمهوری اسلامی ایران با اقدامات سازنده و موثر خود نشان داده که همواره به دنبال جلوگیری از تشدید تنش از طریق بکارگیری ظرفیت‌های ممکن بوده است.»

    ایران در حملاتی بی‌سابقه که در واکنش به حمله به کنسولگری‌اش در دمشق، شب گذشته ۳۰۰ موشک و پهپاد به خاک اسرائیل شلیک کرد.

  14. عکس: تبلیغات ضداسرائیل در تهران

    در خیایان‌های تهران پس از حمله دیشب موشکی و پهپادی به اسرائیل بیلوردهای جدیدی نصب شده است.

    روی این بیلبورد به زبان عبری نوشته شده است: «حمله بعدی، پایان کشور جعلی‌تان را رقم خواهد زد.»

    تهران
  15. وزارت خارجه طالبان: ایران شب گذشته اقدام دفاعی مشروع انجام داد

    وزارت خارجه طالبان حمله ایران به اسرائيل را «اقدام دفاعی مشروع» خواند.

    عبدالقهار بلخی، سخنگوی وزارت خارجه طالبان در ایکس نوشت: «رژیم صهیونیستی در ادامه جنایات خود، بخش کنسولی سفارت ایران در دمشق، پایتخت سوریه را در اول ماه اپریل سال جاری برخلاف تمامی موازین دیپلماتیک و قوانین بین المللی هدف قرار داد که در پاسخ به آن، جمهوری اسلامی ایران شب گذشته اقدامات دفاعی مشروع انجام داد.»

    او تاکید کرد که اسرائیل هنوز به «نسل‌کشی بیش از ۳۰ هزار غیرنظامی در غزه» ادامه می‌دهد.

    طالبان همچنین از کشورهای «موثر» جهان و منطقه خواست برای جلوگیری از گسترش بحران، تلاش‌ برای توقف «جنایات» اسرائیل را تسریع کنند.

  16. رئیس کمیسیون اروپا حمله ایران به اسرائیل را محکوم کرد

    اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، حمله ایران به اسرائیل را محکوم کرد
    Image caption: رئیس کمیسیون اروپا از همه بازیگران منطقه‌ای خواسته برای بازگشت ثبات به منطقه همکاری کنند.

    اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا حمله ایران به اسرائیل را محکوم کرد و خواهان خویشتنداری همه طرف‌ها شد.

    خانم فون در لاین در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «حمله آشکار و غیرقابل توجیه ایران به اسرائیل را محکوم می‌کنم. از ایران و گروه‌های نیابتی‌اش می‌خواهم این حملات را بلافاصله متوقف کنند.»

    رئیس کمیسیون اروپا همچنین از همه خواست برای بازگشت ثبات به منطقه همکاری کنند.

  17. دادستان تهران علیه روزنامه جهان صنعت اعلام جرم کرد

    روزنامه جهان صنعت

    دادستان تهران علیه روزنامه جهان صنعت و یک خبرنگار اقتصادی «در پی انتشار مطالبی در جهت برهم زدن امنیت روانی جامعه و متلاطم کردن فضای اقتصادی کشور» اعلام جرم کرد.

    به گزارش میزان، خبرگزاری قوه قضائیه، «برای این روزنامه و فرد مورد اشاره پرونده قضائی تشکیل و جهت ارائه توضیحات به دادسرای تهران احضار شدند.»

    در صفحه اول شماره امروز روزنامه جهان صنعت، از تبعات اقتصادی تنش‌ بین ایران و اسرائیل و سقوط بورس ابراز نگرانی شده است.

  18. وزارت خارجه پاکستان خواستار «حداکثر خویشتن‌داری» شد

    وزارت خارجه پاکستان با انتقاد از «شکست» دیپلماسی و «ناتوانی» شورای امنیت سازمان ملل در حفظ صلح و امنیت بین‌المللی گفت با «نگرانی عمیق» تحولات خاورمیانه را دنبال می‌کند و خواستار «حداکثر خویشتن‌داری» شد.

    در بیانیه وزارت خارجه بدون نام بردن از حملات پهپادی و موشکی ایران به اسرائيل، آمده است که در دوم آوریل، پاکستان به خطر حمله به کنسولگری ایران در سوریه به عنوان عامل تشدید تنش در منطقه اشاره کرده بود.

    حمله به کنسولگری ایران در دمشق که در آن هفت نیروی قدس سپاه از جمله دو فرمانده ارشد کشته شدند، اول آوریل (۱۳ فرودین) رخ داد.

  19. «لغو» پروازهای فرودگاه‌های تهران، شیراز، اصفهان، بوشهر و غرب ایران تا صبح دوشنبه تمدید شد

    رضا کارگر، مدیر روابط عمومی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی به خبرگزاری ایسنا گفت لغو پروازهای فرودگاه‌های مهرآباد، شیراز، اصفهان، بوشهر و فرودگاه‌های غرب ایران تا ساعت شش صبح دوشنبه (۲۷ فروردین) تمدید شده است.

    این در حالی است که پروازها در کشورهای منطقه، اسرائیل، عراق، لبنان و اردن که حریم هوایی‌شان را دیشب بسته بودند، برقرار شده‌اند.