۱۴۰۳ مرداد ۱۸, پنجشنبه

 سیاستخاورمیانه

لغو پروازهای لوفت‌هانزا، بریتانیا و مصر از حریم هوایی ایران

6 ساعت پیش

در پی اعلام لوفت‌هانزا مبنی بر لغو پروازهای این شرکت در روز پنجشنبه ۱۸ مرداد به مقاصد ایران، اسرائیل، عراق و لبنان دو کشور بریتانیا و مصر نیز عبور پروازهای خود از آسمان ایران را به دلیل ملاحظات امنیتی لغو کردند.

https://p.dw.com/p/4jDtR
بسیاری از کشورهای جهان از شرکت‌های هواپیمایی خود خواستند به دلیل افزایش نگرانی از وقوع درگیری گسترده در خاورمیانه در ساعات اولیه صبح روز پنج‌شنبه ۱۸ مرداد از حریم هوایی ایران و لبنان عبور نکنند
بسیاری از کشورهای جهان از شرکت‌های هواپیمایی خود خواستند به دلیل افزایش نگرانی از وقوع درگیری گسترده در خاورمیانه در ساعات اولیه صبح روز پنج‌شنبه ۱۸ مرداد از حریم هوایی ایران و لبنان عبور نکنندعکس: Flightradar24.Com/Handout via REUTERS

بریتانیا و مصر به دلیل افزایش نگرانی‌ها از احتمال وقوع درگیری گسترده‌ در خاورمیانه، از شرکت‌های هواپیمایی خود خواستند در ساعات ابتدایی صبح روز پنج‌شنبه ۱۸ مرداد از آسمان ایران دوری کنند.

تمهیدات امنیتی شرکت‌‌های هواپیمایی همزمان با بالا گرفتن نگرانی‌ها از افزایش تنش‌ها و احتمال پاسخ نظامی جمهوری اسلامی به اسرائیل در پی کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی گروه تروریستی حماس در تهران، تشدید شده است.

اینترنت بدون سانسور با سایفون دویچه‌ وله

صدور نوتام (هشدار ایمنی مسیر پروازی) از سوی بریتانیا به شرکت‌های هواپیمایی خود و توصیه به دوری از حریم هوایی لبنان چند ساعت پس از آن صورت گرفت که مصر به تمامی شرکت‌های هواپیمایی خود دستور داد تا در ساعات ابتدایی صبح روز پنج‌شنبه ۱۸ مرداد به مدت سه ساعت از حریم هوایی ایران دوری کنند.

بیشتر بخوانید: آمریکا: ایران و اسرائیل از تشدید تنش‌ها خودداری کنند

به گزارش رویترز، بسیاری از شرکت‌های هواپیمایی در سراسر جهان نیز برنامه‌های پروازی خود را با در نظر گرفتن دوری از حریم هوایی ایران و لبنان تنظیم کرده‌ و همچنین پروازها به اسرائیل و لبنان را لغو کرده‌اند.

شرکت هواپیمایی ایالات متحده، یونایتد ایرلاینز روز چهارشنبه ۱۷ مرداد اعلام کرد که پروازهای این شرکت به تل‌آویو که از ۳۱ ژوئیه (۱۰ مرداد) به دلیل نگرانی‌های امنیتی متوقف شده بود، همچنان به حالت تعلیق باقی می‌مانند.

این شرکت اعلام کرد: «ما همچنان وضعیت را به دقت زیر نظر داریم و با تمرکز بر روی ایمنی مشتریان و کارکنان خود تصمیم خواهیم گرفت که چه زمانی خدمات خود را از سر بگیریم.»

شرکت هواپیمایی دلتا ایرلاینز نیز پروازهای خود بین نیویورک و تل‌آویو را تا ۳۱ اوت (۱۰ شهریور) متوقف کرده است. بر اساس اطلاعات موجود در وب‌سایت ردیابی پرواز Flightradar24، شرکت‌های هواپیمایی بریتانیایی در حال حاضر بر فراز لبنان پرواز نمی‌کنند.

بیشتر بخوانید: افزایش تنش‌‌ها؛ درخواست فرانسه از اتباع خود برای ترک ایران

شرکت هواپیمایی سنگاپور نیز  از جمعه گذشته پرواز از طریق حریم هوایی ایران را متوقف کرده و از مسیرهای جایگزین استفاده می‌کند و اعلام کرده که ایمنی، اولویت اصلی این شرکت است.

مصر با اعلام این که این دستورالعمل شامل تمامی شرکت‌های هواپیمایی مصری، از جمله اپراتورهای چارتر و شرکت‌های کوچک‌تر می‌شود گفته است که هواپیماهای مصری از ساعت ۱ تا ۴ بامداد به وقت گرینویچ در روز پنج‌شنبه از حریم هوایی ایران دور خواهند ماند.

سازمان هواپیمایی کشوری مصر در بیانیه خود گفته است: «تمرینات نظامی بر فراز حریم هوایی ایران در تاریخ ۷ اوت [۱۷ مرداد] از ساعت ۱۱:۳۰ تا ۱۴:۳۰ و از ساعت ۴:۳۰ تا ۷:۳۰ در تاریخ ۸ اوت [۱۸ مرداد] به وقت تهران برگزار خواهد شد.»

بیانیه مطبوعاتی این وزارتخانه پس از آن منتشر شد که یک منبع ناشناس از شبکه تلویزیونی القاهره‌نیوز وابسته به دولت مصر گفت که مقا‌م‌های ایرانی اعلام کرده‌اند که هواپیماها به دلیل "تمرینات نظامی" از پرواز در فضای هوایی این کشور خودداری کنند.

با گذشت حدود یک هفته پس از کشته شدن اسماعیل هنیه، رهبر سیاسی گروه تروریستی حماس، مقام‌های جمهوری اسلامی بارها بر انتقام‌گیری از اسرائیل تاکید کرده‌اند. ارزیابی‌های اغلب ناظران سیاسی حاکی از آن است که جمهوری اسلامی و گروه‌های نیابتی آن به اسرائیل حمله خواهند کرد اما نحوه این پاسخگویی همچنان در هاله‌ای از ابهام است.

بیشتر بخوانید: تماس بایدن با نتانیاهو؛ دفاع آمریکا از اسرائیل مقابل تهدیدها

در همین حال، بنیامین نتانیاهو، نخست‌وزیر اسرائیل، روز چهارشنبه ۱۷ مرداد در رابطه با احتمال حمله جمهوری اسلامی به خاک اسرائیل طی روزهای آینده اعلام کرد: «ما هم برای دفاع و هم برای حمله آماده‌ایم، دشمنان‌ خود را می‌زنیم و در دفاع از خود مصمم هستیم.»

دویچه وله فارسی را در اینستاگرام دنبال کنید

سپاه پاسداران پیش از این در ۱۸ دی ۱۳۹۸ (۸ ژانویه ۲۰۲۰) در شرایطی مشابه پس از کشته شدن قاسم سلیمانی، فرمانده پیشین سپاه قدس در نزدیکی فرودگاه بغداد، در عملیاتی که آن را "انتقام سخت" نامیده بود، اقدام به شلیک موشک به پایگاه آمریکایی عین‌الاسد کرد. در جریان این عملیات موشکی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، پرواز مسافربری  ۷۵۲ هواپیمایی بین‌المللی اوکراین، هدف شلیک پدافند هوایی قرار گرفت و تمامی ۱۷۶ سرنشین آن جان باختند.